“Nő az esély” Szombathelyen – Nők és pénz előadás

A nők jobban ragaszkodnak elveikhez, mint a férfiak, tehát kevésbé megvesztegethetőek – ez is kiderült a “Nő az esély” című program szombathelyi állomásán. Az esélyegyenlőség jegyében a nők szociális és kulturális érzékenységéről, valamint munkaerő-piaci lehetőségeiről tartottak előadásokat. Az ötletgazda Törökfürdő Alapítvány a road-show-val a nők társadalmi szerepvállalását kívánja erősíteni.

“Együtt NŐ az esély” – ezzel a jelmondattal indult Szombathelyen útjára a turné (2008. március 17-én, hétfőn), amelynek első vidéki stációja a vasi megyeszékhely. Itt azok a nők kerültek előtérbe, akik az utóbbi évtizedben úgymond kiNŐtték magukat és hagyományos szerepeiket. A helyi közéleti és kulturális életből jelen voltak a gyengébb nem képviselői, de akadtak férfi érdeklődők is. Sőt, érdekes módon a program kezdeményezője sem hölgy.

Bence Ottó – kuratóriumi elnök, Törökfürdő Kulturális Alapítvány:

“Mindnyájan érezzük, hogy megváltoztak a női szerepek, hogy helyére kerüljenek a dolgok, ebben nyújtunk mi segítséget Szombathelytől Egerig.”

Tévhit az, hogy a szebbik nem tagjait könnyebb megvesztegetni, sőt férfitársaikhoz mérten jobban ragaszkodnak elveikhez. Ez is kiderült Csapó Ida önismereti tréner előadásából, aki állásinterjúkkal kapcsolatban is praktikus tanácsokat adott.

Csapó Ida – önismereti tréner

“Ne Ő mondja meg, hogy mennyit ér, hanem a munkáltató, mindannyian alulbecsüljük magunkat.”

Az önismereti előadást követően a szervezők a kortárs magyar szerzők által írt művekből a női testről, lélekről és szerepekről tartottak felolvasást a résztvevőknek, majd kötetlen beszélgetéssel zárult a Nő az esély című program.

A fenti írás a Szombathelyi Televízió internetes portálján jelent meg.
Ha eredeti formájában, fotókkal kiegészítve szeretnéd olvasni, keresd fel az oldalt.

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

0 Responses to ““Nő az esély” Szombathelyen – Nők és pénz előadás”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.