A nők miért nem célcsoport pézügyeknél? – azaz nekem elegem van (bizony) a sablonos megoldásokból

Levelet hozott a póósta! :-)

Mégpedig régi pénzintézetemtől, amihez már évtizedek, és így megszokások kötnek. El nem tudtam képzelni, hogy mi akarnak tőlem. Minden szokásos értesítés megjött ugyanis. Tapintásra érdekes volt a beltartalom, mire kinyitottam már tudtam, hogy egy négyzet alakúra hajtogatott valamit találok.
Innen-onnan már ismerős képek köszöntek rám, és egy kérdés:

“Elege van a sablonos megoldásokból?”

Igen, kedves otépé nekem elegem van a sablonos megoldásokból.

Egyértelműen nőként tudnak beazonosítani a teljes nevem alapján, és arra sem veszik a fáradtságot, hogy vizuálisan PONT Önök, akik állítólag nem sablonos megoldást kínálnak nekem, ne egy pasival akarjanak bármire is rávenni.

Kreatívak a formában, tán a vagyontervezésben is, de ettől a szórólaptól nem fogok elrohanni Önökhöz, hogy segítsenek ugyan már nekem mint nőnek a pénzügyeimben, az anyagi jövő tervezésemben, a NŐI anyagi függetlenségem még tökéletesebbé tételében.

Ha nincs önálló programjuk a nőkre – lehetne -, akkor legalább a szórólapon a képekfelén nő lehetne.

Mert hogy a népesség legalább fele, pontosabban néhány százalékkal több is, a női populációt képviseli. Hogy az Önök ügyfél számában ez hogy van, nem tudom, de a nemekre vonatkozó sztereotípiák tudattalan tovább erősítése hamarosan már idehaza sem lesz nyerő, és régóta nem trendi.

Én mindenesetre fel fogom hívni Önöket, és kérni fogok a vagyontervezésemhez egy 50 feletti női vagyontanácsadót – érdeklődéssel várom, hogy erre mit fognak lépni.

Ingyenes internetes hírlevelem a nők és pénz témáját járja körbe, de az önismeret, a női lelki gazdagság témakörét is érinteni fogjuk. A hírlevélre itt tudsz feliratkozni.
Ha érdekel, ne habozz jelentkezni!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

6 Responses to “A nők miért nem célcsoport pézügyeknél? – azaz nekem elegem van (bizony) a sablonos megoldásokból”


 • Kedves Ida!

  Véletlenül akadtam erre az oldalra, és nagyon tetszik. Én pénzügyi tanácsadóként dolgozom, és az év elején készített számvetésem szerint az ügyfeleim 80 %-a nő. Ezért összegyűjtöttem a nők problémáit, élethelyzeteit, persze elsősorban pénzügyi szempontból.
  Tetszenek a gondolataid, nagyon ismerősek. Érzem a szavaid mögött azt a felelősségtudatot, amit én is sokszor érzek, hogy felhívjam a figyelmet azokra a dolgokra, amelyekről nekünk soha nem beszéltek, illetve nem tanítottak meg.
  Most, 2008. július 24-én tartok is egy kis rendezvényt éppen a Nők és pénzügyeik témában, melyre ezúton Téged is szeretettel meghívlak.

  És egy aprócska megjegyzés: nekünk van pénzügyi konstrukciónk kifejezetten NŐK, -asszonyok, anyák, lányok részére.

  Üdvözlettel és szeretettel: Dusik Andrea

 • Kedves Andrea,

  én csak a saját pénzügyeimet szeretném rendbe tenni. Milyen szakirodalmat tudnál ajánlani a kezdeti lépésekhez? Fizetős dolgokba csak akkor kezdek, ha megkerestem rá a pénzt.

  Ui: Szerintem mást is érdekelne, hogy téged hogy lehet elérni, meg egy rövid ismertetés a szolgáltatásról .

  Ysó

 • Kedves Ysó,
  Andrea honlapját itt találod – már ott is sok hasznos információ van, és ott biztosan megtalálod az ő elérhetőségét is:
  http://www.dusikandrea.hu

  Ha könyvet ajánlanék az is pénzbe kerül mint szakirodalom :-), így nem tudom, hogy tegyem-e vagy sem.

  Egyébként az interneten, ha beírsz olyan kulcsszavakat, amelyek témája téged érdekel, akkor így is tudsz sokféle információhoz jutni.
  De azt remélem, hogy már ezen a blogon is, ha végig nézed, elolvasod a blogbejegyzéseket, és a nagyon értékes hozzászólásokat.

  Üdvözöllek: (csapó) Ida ***

 • Kedves Ysó!
  Kezdem azzal, hogy ha velem leülsz, vagy eljösz egy előadásomra az még nem kerül semmibe. Ám kialakul benned egy célrendszer, alapvetően tudni fogod, hogy mit kell tenned a pénzügyeidben, (és hogy MIÉRT?) mert ismerni fogod az alapelveket.
  Ida kurzusain megtudhatod, hogy hogyan gondolkodsz, és hogy változtatnod kell-e ezen a gondolkodásmódon, a pénzhez való hozzáállásodon. Én meglepően sok és érdekes dolgot tudtam meg itt saját magamról.
  A napi praktikákra vonatkozóan pedig ezen az oldalon értékes ötleteket, módszereket találsz. A lányok remekül gondolkoznak!
  Az én munkám pedig az, hogy a kitűzött céljaidat segítsek pénzügyi oldalról valóra váltani, végig a kezedet fogva.
  Üdvözlettel: Andrea

 • Kedves Andrea,

  jelentkeztem tanácsadásra, köszönöm a válaszodat, sokat tanultam a honlapodból. A havi 300 000 hogy jön ki, a halogatás miatt?

  Kedves Ida,

  igen, írjál légy szíves könyvcímeket. Nagyon jó könyvtárakat ismerek. Ha a legújabbak nem is, a régebbi kiadásúak biztosan fellelhetőek bennük. Néhányat, amiről már írtál, feljegyeztem magamnak. Mindre kíváncsi és nyitott vagyok. Hátha van egy listád, amit közkinccsé tehetsz? Egyébként pedig a fontos könyvek a ‘kezembe nyomják’ magukat. Pl. így olvastam el A Titok című könyvet. Németet tanítok felnőtteknek, és ha van rá igény, számmisztikai elemzéseket végzek. Egyszer csak az egyik tanítványom elém állt, és megkérdezte, hogy ugye jól gondolja, hogy ez engem érdekel, mert ő szívesen kölcsönadja. Ennek az az előzménye, hogy szerettem volna elolvasni, bele is lapoztam és úgy döntöttem, most másra kell a pénz. Ezután a Kérj és megadatik!~ot is odaadta, s a lig hogy megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy azt igazából örökbe szeretném: vajon mit adhatnék érte, már fel is ajánlotta egy német nyelvű önéletrajzért. A lakás ahol jelenleg lakom, meg teljesen tudatos teremtés volt, és pontosan az, amit akartam. Szóval a könyvek nem fognak problémát jelenteni, ha nekem szólnak, csak akkor, ha nem.
  Nagyon sokat olvastam tőled, és a videókat is megnéztem. érdemes volt. Tanultam belőle és megerősített.

  Üdvözlettel: Ysó

 • Kedves Ysó,
  akkor meg fognak találni téged a könyvek is! :-)

  Az Édesvíz Kiadótól Kurt Tepperwein “A gazdagság forrása” c. könyvét énmagam azért kedvelem, mert ebben kimondottan ott van a spiritualitás is. Tehát egyben tárgyalja, ami az én szlogenemben is van: gazdagság lelkiekben és anyagiakban.

  Jó olvasást neked! És mindenki másnak is :-)

  Ha valaki netán olvasta volna a könyvet, és van véleménye, ne kíméljen bennünket!

  Ysó, te is elmondhatod majd :-)

  Ida***

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.