Kiszállni a mókuskerékből – egy online vállalkozó kismama és a pénz

Kell-e a pénzről beszélni? A szex ma már nyíltan beszédtéma, a pénz még mindig a tabuk közé tartozik.

Egy debreceni kismamával, Király Eszterrel erről is beszélgettünk. De szó volt arról is, hogy mi segít felállni egy súlyos anyagi válságból, és miért jó, hogy megtörtént. Eszternek a férjével ismét jól működő vállalkozásuk van. Mi több, kismamaként, egy másfél éves kisfiú édesanyjaként olyan lehetőséget talált magának, ami heti 8 órai munkával jól jövedelmező munkát biztosít számára honlapja segítségével. Mi ennek a titka? – erről is beszél Eszter.

Szükséges-e anyagi függetlenségre törekednie annak a nőnek, aki jelenleg éppen jól működő párkapcsolatban él – ezzel a kérdéskörrel zártuk a beszélgetést.

Jó hallgatást mindenkinek – tanulságos lesz!
A vélemények jöhetnek a hozzászólásokba – köszönöm előre is. :-)

A Canon fényképezőgépet ezúttal is Kéner Eszter tartotta kézben – ismét köszönet a videófelvételért!

1. női pénzügyi önismereti mini konferencia 2008. szeptember 8-án, hétfőn – gyere, mielőbb jelentkezz! Bővebben itt – kattints ide!

Tájékozódj! Ingyenes internetes hírlevelem a nők és pénz témáját járja körbe, de az önismeret, a női lelki gazdagság témakörét is érinteni fogjuk. A hírlevélre itt tudsz feliratkozni.
Ha érdekel, ne habozz jelentkezni!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

20 Responses to “Kiszállni a mókuskerékből – egy online vállalkozó kismama és a pénz”


 • Nagyon sajnálom, de én nem tudtam meghallgatni… Nehezen töltötte be, s csak pár másodpercig ment a videó… Kíváncsi lettem volna rá, hiszen én is itthon vagyok 17 hónapos kisfiammal, s nemrég kezdtem egy online vállalkozásba.

 • Kedves Bea!
  Többeket megkérdeztünk, és nagyon különböző vélemények jöttek a videóval kapcsolatban. Volt, akinek teljesen rendben lement, látható-hallható volt, másnak meg teljesen élvezthetetlen volt, annyira akadozott. Mindez jelentősen függött, függ attól, hogy milyen netkapcsolatod van.

  Ezenkívül az is nagyon fontos, hogy meg kell várni, amíg betöltődik a videó, és utána elindítani – bár neked valószinűleg nem ez volt a gondod.

  Rajta vagyunk a témán, megnézzük, hogy tudunk-e még valamit tenni,
  illetve megfordult a fejemben, hogy elkészítjük az interjú szöveges változatát is.

  Némi türelmet kérnék – köszönöm, üdv:
  Ida ***

 • Tömöríteni kellene valahogyan a file-t, vsz. túl jó a minősége a videónak, ettől nagy, és azért tölti olyan lassan le.

 • Lecseréltük a videót – az igazítás sajnos a képminőség rovására ment, de remélhetőleg most már rendben lesz.
  Akadozásmentes jó nézést kívánok mindenkinek! :-)

  Ida ***

 • Kedves Ida!

  Nagyon köszönöm, hogy külön írt az e-mail címemre is. Azt pedig, hogy megoldották a film letöltési problémát, külön nagy örömmel vettem (én is azt gyanítottam, hogy túl jó minőségű a film, ezért nehéz letölteni).
  Szerintem remekül sikerült, s a lényeg mindenképpen átjött, s ez a legfontosabb. Örülök, hogy egy újabb információval lettem gazdagabb, s gratulálok Eszternek, hogy ilyen ügyesen kitalálta ezt az üzletet!
  Jó interjú volt, rövid, tömör, hasznos! Ajánlom mindenkinek!

 • Érdekes volt az interjú. Sok sikert kívánok Eszternek a továbbiakban is, és bíztatom a többi kismamát: SZÁLLJON KI A MÓKUSKERÉKBŐL.

 • NAGYON JÓ VOLT AZ INTERJÚ .SOK SIKERT KÍVÁNOK ESZTERNEK. NAGYON SZERETNÉK ÉN IS EGY ILYET DE SAJNOS ÉN IDÖSEBB VAGYOK A NET MÉG NEM IDEGEN NEKEM.
  SZERETNÉM TUDNI HOGY VAN-E RÁ LEHETŐSÉG HOGY VALAKI EZT ELKÉSZÍTSE NEKEM. TÉMÁM NEKEM IS LENNE.

 • Tetszett az interjú, nagy igazságok így a XXI. sz. elején, amikről Eszter a végén beszélt.
  Gratulálok!

 • Szervusz Ida!

  Sajna én nem tudom megnézni Eszternek a videóját, mert csak egy nagy fekete négyzet van előttem, és nem akar elindulni.
  Tudsz valamit segiteni, hogy láthassam?
  Köszönettel Ani

 • Kedves Ani,
  eddig sokan látták már a videót, nem jeleztek gondot.
  Talán nincs shockwave lejátszód, innen telepítheted:
  http://get.adobe.com/shockwave/?promoid=DJDTK

  Ida***

  Utóirat: köszönöm a segítséget = a technikai tippet a fentire (Kéner) Eszternek :-)

 • En azt gondolom, hogy gazdag anyuka apuka mellett konnyu bármit veghez vinni. Ha nem csalnak emlekeim anyuka franchise rendszer “szakerto”, apuka az ITD egyik fejese. Igy konnyen jon a segitseg. Szomnoru, hogy ezzel robaljak mindenkiben felebreszteni a vallalkozas nagyszeru lehetosegeit, holott eszter maga sem boldogult volna.

 • Bocsi, miért is kell moderálásra várni??????

 • Azért kell a moderálásra várni, Hanna, mert moderálásra van beállítva a rendszer. De mint látod, kiment a véleményed, és a kérdésed is.

  Ida***

 • Érdekes, én gazdag szülők nélkül is boldogultam, boldogulok…
  Irónia ON
  De Hanna, biztos igazad van.. Semmi köze a sikeres vállalkozáshoz a mentalitásnak meg a kockázatvállalásnak, egészen biztos csak a háttérnek van köze hozzá… Nem akarjuk belekeverni még a politikát meg a kommunista rendszerből származó kapcsolati tőkét is?
  Irónia OFF

 • Attól, hogy valakinek gazdagok a szülei, még nem biztos, hogy segítenek is a lányuk vállalkozásának elindításában. Sok példával lehet találkozni a neten, akiknek sikerült gyerekek mellett is az online vállalkozás.

 • Én egyet nem értek, de azt nagyon: 1 szülő miért ne segítené a gyerekét, ahogy csak tudja?
  Azonkívül, ha valaki gazdag – vagy gazdagabb, mint én – annak netán ölébe hullt úgy magától a dolog?
  Én úgy látom, és tapasztalom egyébként, hogy azok boldogulnak leginkább, akik nem másokkal törődnek – más zöldebb(nek hitt) rétjével pl. -, hanem csinálják a saját dolguk: kovácsolják a saját sorsuk :-)

  Asszem ajánlanám az egyik bejegyzésem, amit nemrégen írtam:
  http://www.gazdagnok.hu/2008/11/25/a-gazdagok-smucigok-a-szegenyek-adakozok-online-kurzus-egyik-pillere/

  Ida***

 • Kerek perec megmondom a véleményemet: aki azt hiszi, hogy a gazdag szülőkön, a kapcsolatokon és a szerencsén múlik a gazdagság, az (ha finoman akarok fogalmazni) nagyon el van tévedve, (ha durvábban akarok fogalmazni: lúzer). Ez a tipikus alkalmazotti látásmód, hogy csak annak sikerülhet bármi is, akinek szerencséje volt, gazdag családja, jó lehetősége, lottóötöse. Ez kéremszépen (ha szépen akarok fogalmazni) csacsiság (ha csúnyán: épületes baromság).

  Maradjunk abban, hogy mindenki a maga szerencséjének a pogácsa. Persze nehezebb az indiai nyomornegyedből milliárdos vállalkozást csinálni, de ha nem a szélsőségeket nézzük: itt Magyarországon is tudok olyan milliomost mutatni, aki az ország egyik legelmaradottabb térségéből, rossz családi háttérrel küzdötte fel magát -mondhatni- a mínuszból indult.

 • Kedves Moderátor! Ha újra kidobja “véleményemet” azzal csak azt erősíti meg, hogy igazat nem szabad mondani. Nem írtam neveket, mi a probléma? Ha ismét nem tetszik a hozzászólásom, megírom más fórumon, ahol nem csak az Önök szája íze szerint lehet véleményt nyilvánítani. Köszönettel: Hanna

 • Kedves Pogácsa (ha csúnyán akarok fogalmazni szar vicc)!!!
  Sajnálom, hogy a “moderálás”, vagyis a nem kedvező kiszűrése miatt kimaradt hozzászólásomat nem tudtad elolvasni.
  Röviden annyit említettem: részemről nem “savanyú a szőlő” effektus a hozzászólásom, annál is inkább, mert aránylag jól működő kis vállalkozásunk van. Hanem azt nehezményeztem, hogy miért vezetik félre a nőket, amikor Eszter esetében – sajnos konkrétan tudom – nem ügyes, okos talpra állásáról van szó. Hanem arról, hogy elbaltázott egy vállalkozást és a gazdag szülők újra tudtak pénzt adni. Megmondanád, ha egy kis szerencsétlen tönkremegy, ki a fene adna neki újra pénzt. Melyik bank, vagy vállalkozásfejlesztő, stb.?
  Semelyik!!! Csak a gazdag szülő teheti meg, hogy csemetéjének újra zsebébe nyomja a pénzt, meg sem fontolva, hogy a bukás után alkalmas-e a gyermekem vállalkozni.
  A politikát pedig csak azért nem kevertem bele, mert az ő szülei esetében az is szerepet játszott:-))))) Üdv: Hanna

 • Ebben a blogban, annak hozzászólásaiban nem volt divat a személyeskedés, ez a fajta te-üzenetekkel tarkított, kissé arrogáns sítlus, és eztán sem lesz. És a fenyegetőzés sem.

  Hanna megjegyzései – úgy vélem – magukért beszélnek. Például nem írt neveket, állítja fentebb, miközben folyamatosan Eszterről beszél. Eszter = név.
  Ebben a fenti videóban elhangzik, hogy tönkrementek – ez volt az apropója a beszélgetésünknek. Benne van, nincs titkolva… és hogy ki hogyan tud kilábalni, az mindenkinél más.

  Meg lehet mondani az egyet nem értést… De erőszakmentes kommunikációval. DE legfőképpen mindenkinek a saját háza táján szükséges söprögetni, a saját hatáskörünkben tartozó dolgok tehetnek bennünket elégedetté, boldoggá – a másokkal való foglalkozás energiaelszívó, akár menekülés is lehet a magunkkal való szembenézés elől.

  Az igazság pedig sosem egy szempontú dolog. Ha a saját igazunkat hajtogatjuk, saját tapasztalatból tudom, és a végtelenségig ragaszkodunk hozzá ahelyett, hogy elgondolkodnánk azon PONTOSAN MI IS TÖRTÉNIK, hát az élet folyamatosan fog nekünk leckéket adni, hogy elgondoljunk már végre a saját igazunkhoz való ragaszkodáson, és annak okain, következményein.

  Amikor védett és biztonságos női térről beszélek, akkor pont arról beszélek, hogy egy zárt felületen, magunk között lehessünk, és kívülről ne lehessen ilyen hangnemben “bekiabálni”. Ez egy nyílt tér az interneten, DE itt és most ez a téma be van fejezve. Élni fogok a moderátori hatalmammal – fél év alatt, amióta létezik ez a honlap, ez a blog nem igazán volt erre szükség.

  Jobbakat, és önmagunkba nézést kívánok mindenkinek: Ida***

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.