Miben hiszel? Mi a titok a pénzzel kapcsolatban? Csinálj vágy videót, próbáld ki a vonzás törvényét!

“Nem fog menni…”

“Nekem semmi sem sikerül…”

“Rossz szériában vagyok…”

Végeláthatatlan a negatív sugallatok sorozata, amivel sokan naponta bombázzák magukat. Hát nem csoda, hogy be is teljesülnek – kimondóik ÚGY maradnak, ahogy szuggerálják maguknak. A vonzás törvénye már csak így működik (sajnos, vagy nem). Ez a nagy titok! :-)

Próbáld meg egy nagy tál levessel, amit távolabbra kell elvinned és majdnem színültig tele. “Jaj, csak el ne essek!” – sóhajtozhatsz magadban, aztán nem lehet csodálkozni rajta, hogy elbotlasz és kiöntöd.

Miért nem ezt mondod magadnak, magadban? Oké, minden rendben lesz. Simán oda tudom vinni a tál levest, egy csepp sem lötyög ki.” És menni fog!

Ha csak kicsit is figyeled magad, magad is igazolhatod a fentiek igazság magját.

Jobban jársz, ha azt mondogatod például magadnak: “Pénz áll a házhoz, pénz áll a házhoz…” :-)

Miben hiszel úgy általában – ez egyáltalán nem mindegy. Mint ahogy az sem, hogy mit hiszel a pénzzel kapcsolatban, tehát mi minden korlátoz téged az anyagiak, a saját női anyagi függetlenséged megteremtése terén.

Hogy felszabadítsd magadat, szokták javasolni, hogy írd le, amit szeretnél – rögzítsd az elképzeléseidet tollal, vagy akár számítógépben. Vagy készíts montázs képet. Hogy mindezt videóban is meg lehet komponálni, erről sosem hallottam. Ezért is örültem meg, amikor egy ikeres anya blogjában egy vágy videóra bukkantam – ő hívta így.

Javaslom, hogy nézd meg! Egy mai nő – sokgyerekes – anya vágyai, 21. század eleji helyzetkép a hazai nőkről valamiképp. Nekem legalább is az is volt.
És nagyon örültem, hogy a pénzes vágyait is belerakta a vágy videójába, nem szégyellte egy percig sem.

Te hogy vagy vele? Tapasztaltad, hogy a saját negatív hiteid korlátoznak? Vagy épp ellenkezőleg: a pozitív elképzeléseid, hozzáállásod hegyeket is megmozgat akár? Ismered a vonzás törvényét?

Nyugodtan oszd meg velünk a tapasztalataidat itt alább! :-) Milyen önkorlátozó hiteid vannak a pénzzel kapcsolatban? Ezek többnyire a múltunkból cipelt, sokszor nehéz hozadékok. Jöhetnek a családi hitrendszerből, az ott látott szűkebb és tágabb rokonságból, de az iskolai neveltetésünkből is, netán a vallási hitekből (amiknek egyáltalán nem is biztos, hogy korrekt hivatkozásai alapjai vannak). De a kortárs csoport, a média is sugallhat nekünk gátló hitrendszert.

Netán mindezek ellenére vagy mindezekkel együtt pénzteremtő hited, és gyakorlatod is van? ;-)

Ne habozz megosztani velünk!

Utóirat: ezekkel a hitekkel az 1. női pénzügyi önismereti konferencián is foglalkozunk 2008. szeptember 9-én.

Tájékozódj! Ingyenes internetes hírlevelem a nők és pénz témáját járja körbe, de az önismeret, a női lelki gazdagság témakörét is érinteni fogjuk. A hírlevélre itt tudsz feliratkozni.
Ha érdekel, ne habozz jelentkezni!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

8 Responses to “Miben hiszel? Mi a titok a pénzzel kapcsolatban? Csinálj vágy videót, próbáld ki a vonzás törvényét!”


 • Van pénzteremtő hitem, bár ez csak egy része, és nem is a legfontosabb a hitrendszeremnek. Nagyon sokat segített A titok film. Azóta tudatosan a bőségre figyelek, és nem a hiányra. Még a férjemmel való kapcsolatom is megváltozott, és 16 év után újra a mézesheteinket éljük.

 • A Vonzás Törvényéről már sokat tudtam azelőtt is, hogy megnéztem a A titok c. filmet, de abban volt egy nagyon fontos gondolat a számomra. Ugye a vonzás tv. lényege, hogy kérj és megkapod (persze vigyázz, hogy mit kérsz, mert azt kapod:)). A filmből a nagyon fontos gondolat az volt, hogy kérj, aztán ülj a fenekeden, és ne kezdj el azon gondolkodni, hogy mégis hogy fogod ezt megkapni, meg latolgatni az esélyeket, és görcsölni rajta, hogy amit te kitaláltál, az megvalósíthatatlan. Ugyanis sokszor olyan megoldás jön, ami neked eszedbe sem jutott.

  Egy barátnőm pl. nemrég kiszámolta, hogy havi 40 ezer Ft-al több kellene most neki, és várta a fizetésemelést. De nem kapott. Viszont kapott egy cégautót, így a saját autóját eladta, és már nem kell fizetnie a havi 40 eFt-os törelsztőrészletet! Most saját példa pont nem jutott eszembe, de velem is már nem egyszer előfordult hasonló.:)

 • Bölcs bizonytalanság – Deepak Chopra így hívja azt, amiről kph, te írtál. Sok évvel ezelőtt olvastam ezt tőle.

  A könyvnek úgy emlékszem a címe ez volt: Az élet 7 törvénye.

  A lényege, hogy el kell engedni a vágyainkat, ki az Univerzumba, és el kell tudni viselni azt a bizonytalanságot, hogy hogyan tér vissza hozzánk a megvalósulás. És főleg, hogy MIKOR! :-)
  Ha ezt meg tudjuk csinálni, akkor ez egyfajta bölcsesség is.

  Tehát ezért bölcs bizonytalanság :-)

  Ida ***

  Utóirat: Közben megtaláltam – előkerestem :-) – a könyvet a könyvespolcomról. Igen, az a címe… És az 5. fejezet, ami a szándék és vágy törvényéről szól, nos ebben a könyv 91. oldalán a teendők 5 lépéséből a 4. az, ami erről az általam bölcs bizonytalanságnak nevezett elvről szól – idézem nektek :-)

  “Ne áhítozzunk a végeredményre. Adjuk fel a speciális eredményhez való görcsös kötődést és éljünk a bizonytalanság vállalásának bölcsességében. Ez azt jelenti, hogy élvezzünk minden pillanatot az élet nagy utazása során, még ha nem is tudjuk a végeredményt.”

  A vonzás törvénye könyvekben azt gondolom ezt nevezik az elengedés művészetének – hm? :-)

 • Elsosorban az szamit, hogy en mit szeretnek – tehat tudom a celomat (nem mindig mondom el masnak, meg a Paromnak sem!), ez a konnyebbik resze, utana pedig csak annyi a dolog, hogy a celomra kontcentralok – ez a nehezebb, mivel rengetegen vannak akik attol erzik jol magukat ha mas is rossz helyzetben van. Valoban szeretem es hasznalom is a “The Secret” filmet es konyvet, el is mondjak benne, nem csak varni kell az eredmenyt hanem az iranyban is szukseges cselekedni. A masik ami nagyon sokat segit nekem a Pénzmágnes meditáció.
  A legfontosabb gondolat a Titokbol, nem engedhetem meg magamnak azt, hogy ne legyek magamnal, ez a titka minden tortenesnek Susana

 • Ida! Örülök nagyon hogy ilyen jó dolognak találod a vágyvideómat. Engedd meg hogy itt is megosszam mindenkivel annak az oldalnak az elérhetőségét, ahol én találtam. http://www.vagyvideo.hu
  Igazából az én figyelmemet is egy gazdagmamis tanfolyamtársam hívta fel erre az oldalra. Ingyen megosztja mindenkivel, hogy hogyan is lehet ilyen videót készíteni. Még abban is segít, hogy hogyan szedjük össze az életünk minden területéről a vágyainkat.
  És most arról, hogy mennyire hasznos, és valós segítség. Amióta naponta megnézem az én kis “jövőmet”, azóta minden második nap fél órát lépcsőzök. A minap pedig felhívtak egy énekstúdióból, hogy indul egy tanfolyam, havi 6000-Ft. Jövő héten megyek és megnézem. És ha tetszik, akkor már csak azon kell gondolkodnom, hogy hogyan oldom majd meg hogy eljárjak oda. Nem a kifogásokat keresem, hanem a megoldást.

 • Én is olvastam pár könyvet a témában. Az egyik ami hasonló módszert ajánlt, a Rendeld meg az Univerzumtól.

  A vonzás törvényéről Brian Tracy is remek könyveket írt, de ha elmész egy agykontroll tanfolyamra, vagy más sikeroktató tanfolyamára, ott is nagyon sokat lehet tanulni erről a törvényről is. A vonzás törvénye mellett még a szokás törvénye is igen hangsúlyos szerintem.

  Én is azt gondolom, hogy a pozitív gondolkodás már 3-4 hét alatt csodálatos változásokat tud hozni az emberek életében, és szerintem is felgyorsítja a célok megvalósulását, ha leírod őket.

  Sajnos a céljaikat az emberek 97 %-a nem írja le – de az a 3%, aki ezt megteszi, sokkal többet elér.

  Gondolataid határozzák meg a világodat, ahogy Napoleon Hill mondja.

 • Kedves Ida és az Oldal Látogatói! Ahogy mással sem, így a pénzzel, a pénzhez való viszonyunkkal kapcsolatban sincsenek általánosságok. Igen, hiszek benne, hogy van pénzem, hülye lennék nem hinni annyi nélkülözés után, viszont amikor az enyhén szólva is szerényebb anyagi helyzetben voltam, nem volt olyan egyértelmű hinni benne. Akartam másként élni, ahhoz viszont fel kellett nőnöm, önbizalmat kellett szereznem, és elég sokat olyan emberek közt lennem, akiknek van pénze, hogy ma már nekem is egyértelmű, van pénzem. Nyilván nem csak a pénz az, ami kell és amiben hiszek, jó, hogy van repülőjegyem oda, ahova utazni akarok, minőségi ruhám, cipőm, finom és sok kajám, házam, lakásom, biztonságom, nekem és a családomnak. Konkrétan. Amikor valakinek az a problémája, hogy hisz a pénzben vagy nem, hogy neki is van, vagy bármiben, amit el akar érni, akkor nyilván meg kell nézni, hogy konkrétan mitől hisz vagy pont mitől nem hisz benne. Azt a problémát, ha kell külsős segítséggel meg kell szüntetni, és már meg is van, amit akar. Elsőbb a hit, utána az a dolog, személy vagy más, amit akar. Hinni kell benne, ez biztos, így van meg. Amennyiben az önbizalma kevés mindehhez, azt kell erősíteni, amennyiben tejre*kenyérre való pénz kell, hogy legyen neki, mert enélkül még gondolkodni sem tud, nemhogy hinni, azt kell megoldania. Abban az esetben, ha olyan környezetben él, ahol nem természetes a pénzről mint jó dologról beszélni, nemhogy hinni benne, akkor ki kell lépnie ebből a környezetből, a lehető legtöbbet olyan helyen, olyan emberek közt legyen, akiknek ez természetes. Idővel neki is természetessé válik. Maga a hit. Amiből aztán, cselekvéssel, vagy más módon megvan, amit akar. Pénze, és egybe. A más mód alatt értem, hogy valóban bevonzza az életébe a nagy hitével, amit akar. Magam is meglepődtem rajta, mikor személy szerint a közelmúltban hallottam egy fiatalemberről, az édesanyjától, hiteles forrásból!, aki fiatalember nagyon magánházat akar magának, és nem lakást, és a nagyapja őrá hagyta egyedül a vidéki házát, ahol a ház már nem ér annyira sokat, sőt le kell bontani, viszont van egy telke a srácnak, amire idővel építhet. Több unokája van illetve volt a nagyapának, aki meghalt, erre az unokájára hagyta a házát, a családban ebből harag sincs, neki meg ez jóleső érzés, öröm a nagyapától. Az viszont biztos, hogy nem egyértelmű dolog hinni valamiben, ami számunkra jelenleg elérhetetlennek tűnik. Ezt úgy szoktam fogalmazni, ahogy magam is tanultam, és hiszek benne, hogy “nem akar valaki valamit, házat, utazást, gazdagságot, lelki békét, stb., vagy a jelen helyzetében ez kilátástalannak tűnik”, a kettő ugyanis nem ugyanaz. “Ha azt csinálod, amit eddig, úgy élsz, ahogy eddgi. Ahhoz, hogy MÁSKÉNT élj, MÁST kell csinálnod, ehhez pedig elsőbb MÁSKÉNT kell gondolkoznod.” Hasznos és eredményes másként gondolkozást, és más életet kívánok, és jó egészséget, Mindenkinek. Köszönöm a figyelmeteket. Üdv.: Kati

 • Kedves Ida!
  Nagyon örülök, hogy felmerült ez a kérdés is az oldaladon.
  Úgy gondolom, hogy a mai világban nagyon sokan élnek úgy, hogy alig várják, hogy leteljen a munkaidő, elteljen a nap, és holnap kezdik ugyanezt elölről, közben észre sem veszik, hogy elmegy felettük az élet. Nem is gondolnak arra, hogy az álmaikat, vágyaikat – ha vannak – meg is lehetne valósítani, ha egy kicsit is odafigyelnének arra amit gondolnak, amit tesznek.
  A legfontosabb dolog, hogy a céljainkat megfogalmazzuk, lehetőleg írásban, ha képeket is gyűjtünk hozzá, és kitesszük a falra, akkor még többször fogunk vele találkozni. A vizualizálásnak viszont van egy sokkal jobb módja – ami valóban mostanában kezdett elterjedni – még pedig az, ha mi magunk készítünk egy saját vágyvideót. Hasznos, ha megnézzük mások vágyvideóit, azonban a magunk által készített videóban a saját álmaink, vágyaink szerepelnek, az általunk kiválasztott képeket láthatjuk, közben az általunk kellemesnek tartott zenét hallgathatjuk, és így természetesen jobban a magunkénak fogjuk érezni.
  Ha Ti is szeretnétek saját vágyvideót készíteni, vagy akár csak megnézni mások vágyvideóit, akkor érdemes erre az oldalra ellátogatni: http://www.vagyvideo.hu
  Ha naponta csak egy vagy két alkalommal megnézzük, akkor is hatalmas energiát ad, és folyamatosan a céljainkon tartja a figyelmünket.
  Mindenkinek nagyon ajánlom!

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.