Hogyan tudsz kismamaként felkészülni arra, hogy anyagilag is harmóniában éljetek? Kismamák és pénz tréning – gyerekfelügyelettel!

Aggódsz megváltozott anyagi helyzeted miatt kismamaként? Nem tudsz kijönni a pénzből, mert nem tudod, hogyan bánj vele jól? Aggódsz a hitelek visszafizetése miatt, vagy szorongsz a havi kiadások-bevételek egyenlegét nézve? Nézeteltéréseid vannak a pároddal a pénz miatt, és szeretnéd ennek gyökereit megérteni? Vagy bizonytalannak érzed jelenlegi anyagi helyzetedet, mi több: a jövődet anyagilag?

Gyere el a “Kismamák és a pénz” tréningre!

Az országban ez az első ilyen női pénzügyi önismereti tréning – csak kismamáknak még sosem volt! Gyerekfelügyeletet is biztosítunk!

JELENTKEZNI ITT TUDSZ ha már gyorsan döntöttél: klikkelj ide!

Vagy olvasd tovább részletes tájékoztatónkat!

A gyermekvállalással új élet kezdődik, sok szempontból. Pénzügyileg is. Nem csak azért, mert csökken a jövedelmünk, hanem azért is, mert új típusú feladatokkal és felelősséggel kell szembe néznünk. Ha eddig nem is foglalkoztatott, hogy hó végére mennyi marad, hogy miből fizetjük a lakáshitelt, vagy nem okozott gondot a családban a pénz be- és elosztása, a baba érkezésével újra kell gondolnunk pénzügyeinket is. Meg kell tanulnunk felelősséggel gazdálkodni, beosztani, tudatosan készülni a jövőre, akár 10-15 évre előre is. Jövedelmünk jelentős csökkenése is szorongással tölthet el, és párkapcsolatunkban is problémákat okozhat a kereseti egyensúly felbillenése.

Hogyan oldjuk meg ezt a kismamasággal együtt járó pénzügyi kihívást? Milyen feszültségek keletkezhetnek e kihívástól bennünk, nőkben? Miért hat ez a párkapcsolatunkra – talán másképp állnak-e a pénzhez a nők, mint a férfiak? És vajon miért? Hogyan érhetjük el az anyagi önállóságot, függetlenséget, hogy kezdjek hozzá?

Hogyan segít ebben a “Kismamák és a pénz” tréning?

A tréning során

 • * egészségesebb hozzáállást alakíthatsz ki a pénzhez, fényt deríthetsz káros hiedelmeidre,
 • * megismered pénzügyi típusodat, annak előnyeit és hátrányait,
 • * megértheted, a párod miért gondolkodik másképpen a pénzről, mint te,
 • * összebarátkozhatsz a pénzzel,
 • * hasznos pénzgazdálkodási tippeket kapsz.

Mindezt támogató női körben, hogy el tudj indulni a saját anyagi függetlenséged felé – a pénzügyi öngondoskodást elkezdeni soha nem késő!

FONTOS: ez a tanfolyam személyiségfejlesztő – tehát itt önismereti trénerrel találkozol, NEM biztosítási ügynökkel, adó-, hitel vagy pénzügyi tanácsadóval!

„Sosem tudtam a pénzzel bánni, általában kifolyt a kezem közül, mint az idő és általában az energia is. Ida néhány észrevétele sok fontos felismerésre vezetett rá. Azóta sokkal konkrétabb, számszerű kapcsolatba kerültem a saját anyagi helyzetemmel. Folyamatosan érvényesülnek a mindennapjaimban azok a hatások, amiket ott szereztem meg.” – Vida Andrea

Miről lesz szó?

 1. Pénzügyi önismereti teszt. A jellemző pénzügyi személyiségtípusok. Mihez kezdjünk a saját típusunkkal?
 2. Pénzügyi előéletünk és női előítéleteink: hangok a múltból – hangok magunkból. Támogató köreink szokásaink változtatásában.
 3. Nők, férfiak és a pénz – a pénzkezelés és a pénzgazdálkodás gender (társadalmi nem) szempontjai. Miért szegényebbek a nők, mint a férfiak?
 4. Mítoszaink a pénzről.
 5. Az ellentétek vonzzák egymást -> s feszültségeket generálnak? Polarizációs minták a pénzügyi személyiségtípusok esetében, illetve általánosabb polarizációs minták, melyek a pénzügyeinket, azok intézését befolyásolják.

Mindez gyakorlatiasan, hogy minél többet tanulj! Tehát önismereti gyakorlatok, pénztippek – hasznos jó tanácsok, azaz arról, hogy hogyan legyél kismamaként is sikeresebb a pénzkezelésben, a pénzgazdálkodásban

Ki tartja a tréninget?

Jómagam, azaz Csapó Ida
női önismereti tréner, nők és pénz specialista, a Gazdagnők.hu honlap tulajdonosa, blog író tartom a tréninget – az idén, 2008-ban ez lesz az utolsó tréning lehetőség ebben témában! Mivel rengeteg más ötletem is van, nem tudom, hogy jövőre egyáltalán mikor lesz hasonló tréning, tehát jól fontold meg a jelentkezésedet – ne hagyd ki ezt a mostani lehetőséget, ha kicsit is komolyan gondolod a pénzügyeid karbantartását!

„A pénzről nekem mindig a “szükséges rossz” jut az eszembe. A tréningen Idával viszont egészen más megközelítésben beszéltünk róla, s bizony a nap végére azon kaptam magam, hogy én is másként viszonyulok hozzá.” – Takács Gizella, gyesen lévő édesanya

Amit nem várhatsz (sajnos): nem kapsz azonnali megoldásokat, mert egy személyiségfejlesztő, női önismereti tréningen veszel részt, aminek segítségével először önmagadon kell dolgoznod. Így találhatsz azonban megfelelő és saját(!) módszerekre, s indulhatsz el egy olyan úton, amiről ma tán álmodni sem mersz.

„Izgatottan készültem Ida tréningjére, bár arra számítottam, hogy pénzügyi szorongásaimért dorgálásban lesz részem. Szó sem volt ilyesmiről, a tréning nagyon kellemes és elfogadó légkörben zajlott. Ugyanakkor egyáltalán nem könnyű szembesülnöm azzal, hogyan bánok valójában a pénzzel. Korábban egészen más képem volt a pénzügyi “magatartásomról”, mint amit itt kaptam. Rádöbbentem, hogy közel sem vagyok annyira kockázatkerülő, mint gondoltam.” – Fodorné Tóth Krisztina, két gyermek édesanyja

Mennyibe kerül?

A 3 alkalmas (heti 1×2,5 óra) tanfolyam ára 16.000 Ft, amely tartalmazza a gyermekfelügyelet díját is. Jelentkezéskor 5.000 Ft előleget kérnek a szervezők, a Babafalva Szabadegyetem (BSZE) munkatársai.

Kedvezmény: Babafalva kártyára -10% kedvezmény a tanfolyam árából.

Ajándékutalvány: A tanfolyamra névre szóló ajándékutalványt lehet rendelni a Babafalva ügyfélszolgálatán: http://babafalva.hu/wordpress/?page_id=15. Az ajándékutalványon az árat nem tüntetik fel.

Gyermek-felügyeleti garancia: Ne aggódj, ha eddig még nem bíztad másra a gyermeked! Ha első alkalommal kiderül, hogy gyermeked nem érzi jól magát nálunk, amíg tanulsz, és ezért nem tudod folytatni a tanfolyamot, visszatérítik a fennmaradó alkalmak árát.

Mikor indul?

A 2008. őszi csoport kezdési időpontja: 2008. október 14., kedd, 10.15-12.45.
A tanfolyam órái három egymást követő kedden lesznek, 10.15 órától.
Tehát 1. alkalom: október 14-e, 2. alkalom: október 21-e, 3. alkalom: október 28-a.

A résztvevők száma korlátozott, csak az első 15 fő jelentkezését tudjuk fogadni. A jelentkezés sorrendjének az előlegek beérkezésének sorrendje számít!

<<JELENTKEZZ minél előbb – MOST!>> Klikkelj ide!

FONTOS: A tanfolyamra való jelentkezéssel elfogadod a Babafalva Szabadegyetem szolgáltatási feltételeit, illetve házirendjét . A jelentkezést követően azonnal kapsz egy visszaigazoló e-mailt a jelentkezésedről, azonban a jelentkezés csak akkor lesz végleges, ha – a visszaigazolásban részletezetteknek megfelelően – a tanfolyam előlege átutalásra kerül. Az előleg átutalását a Babafalva Szabadegyetem munkatársai visszaigazolják.

Hol lesz a tréning?
Mini-Manó Babacentrum
1149 – Budapest, Nagy Lajos király útja 112.
www.minimano.hu

És a gyermekfelügyelet hol lesz?
A gyermekfelügyelet a Király udvarban, a Minimanó Babacentrummal szomszédos fitness terem játszóházában lesz, ahol képzett bébiszitterek vigyáznak a gyermekekre. Egy-három év közötti gyermekek felügyeletét vállalják.

<<JELENTKEZZ minél előbb – MOST!>> Klikkelj ide!

Amennyiben bármilyen kérdésed van, a Babafalva Szabadegyetem ügyfélszolgálatán érdeklődhetsz.

Tájékozódj! Ingyenes internetes hírlevelem a nők és pénz + spiritualitás témáját járja körbe, a lelki és anyagi gazdagság témakörét érinti. A hírlevélre itt tudsz feliratkozni.
Ne habozz jelentkezni ha a GazdagNők.hu friss blog bejegyzéseiről, az aktualitásokról is gyorsan akarsz értesülni.

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

1 Response to “Hogyan tudsz kismamaként felkészülni arra, hogy anyagilag is harmóniában éljetek? Kismamák és pénz tréning – gyerekfelügyelettel!”


 • Minél előbb elkezd foglalkozni egy szülő az anyagi függetlenség gondolatával, annál hamarabb fog találkozni a kamatos kamat fogalmával.
  Megdöbbentő végigszámolni, hogy ha csak havi 10e Ft-ot teszel félre a gyerekednek, akkor mennyit fog ez az összeg érni 30 év múlva, és milyen nagyságrendű különbség van, ha csak a gyerek 10 éves korától kezdesz el takarékoskodni.

  Három tényező határozza meg a végösszeget:
  tőke
  idő
  kamat.

  És itt még csak normál banki kamatokról beszélünk, szóba sem jött a tőzsde és a Forex :)

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.