Tudod, hogy milyen istennő él benned, meg a nőtársaidban? És hogy milyen sokat tanulhatnál belőle?

MEGTELT – MÁR NEM LEHET JELENTKEZNI! TEHÁT SENKI NE REGISZTRÁLJON MÁR –  KÖSZÖNIK A SZERVEZŐK AZ EDDIGI ÉRDEKLŐDÉSEKET!

A Jung Egyesület vezetője kürtölt szét az örömhírt a tagjaiknak, barátaiknak, és minden érdeklődőnek, hogy Jean Shinoda Bolen, az istennő archetípusok nagy ismerője és tudója, amerikai pszichiáter, jungi analitikus Magyarországra látogat.
Nevét már sokan ismerik világszerte nagy sikert aratott kötetei alapján.

Bolen a „Bennünk élő istennők” című könyve az egyik, amiből jómagam a saját női önismeretem terén a legtöbbet tanultam. És sokat tanulnak – úgy látom – azok a nők is, akik eljönnek az “istennő-tréningjeimre”. Ma már kapható a „Bennünk élő istenek” című Bolen-könyv is, ami szintén joggal arat nagy sikert világ szerte.

Számomra leginkább azt segítik közvetíteni Bolen könyvei, hogy mennyire nem igaza az a séma – amit valamennyien tudunk amúgy -, hogy kétféle nő, illetve kétféle férfi létezik:

  1. nőies nő, férfias nő,
  2. férfias férfi, nőies férfi.

Elég csak a környezetünkben körül nézni, hogy lássuk, ennek az évszázados, de lassan tán évezredes sztereotípiának mennyire nem felelnek meg az emberek: sem a nők, sem a férfiak.

Hányféle nő, és hányféle férfi létezik? No, meg jönnek az idősödő nők! :-)

Jean Shinoda Bolen révén minimum hétféle kategóriába tudjuk osztályozni magunkat mi, nők, illetve a férfiakat. De ez sem teljesen igaz, mert még az is változik, hogy a görög istennő vagy isten archetípusokból melyik életkorunkban melyek dominálhatnak jobban. Továbbá az is igaz, hogy nincsenek tiszta személyiségtípusok – van, akiben néhány dominál, másoknál több is jelen van egyszerre is akár.

Nekem Bolen istennő könyve nagyon sokáig ott állt a polcomon – voltaképpen olvasatlanul. Évekig hiába nyitottam ki, nem szólított meg – mert nem voltam rá (elég) érett. Aztán hirtelen történt a váltás: nagyon gyorsan egyértelmű lett minden, és azóta olthatatlan rajongója vagyok a könyvnek, és Bolen tanításainak (nem titkolom ezt a szubjektivitásomat :-)). Mitöbb, azt is sejtem már, helyik melyik istennő archetípusra milyen pénzkezelési stílus lehet a jellemző…

És ezért is várom nagyon kíváncsian az újabb ígéretet, hogy magyarul is megjelenik a Pilis Print Kiadónál Jean Shinoda Bolen szeptemberi látogatása idejére a feminista, jungi analiktus, írónő újabb kötete, a „Bennünk élő idősödő istennők”. Biztosan sokat tud majd nekünk, idősebb nőknek is ezzel könyvével Bolen mondani…

Hol és mikor találkozhatsz Jean Shinoda Bolennel személyesen?

Jean Shinoda Bolent,  népszerű jungi analitikus írónőt magyarországi látogatása alkalmából egy előadással egybekötött beszélgetésre hívta meg a C. G. Jung Komplex-pszichoterápiás Egyesület a Magyar Transzperszonális Egyesülettel és a Kheiron Központtal közösen.

Időpont: 2008. szeptember 24-e, SZERDE, 17 óra.
Helyszín: TIT Kossuth Klub földszinti díszterem – 1088 Budapest, Múzeum u. 7

A találkozón való részvétel ingyenes, de a részvételi szándékot kérik előre jelezni az info@cgjung.hu címen.

Utóirat 1.: fogok “istennő-tréningeket” is tartani – figyeld majd a blogbejegyzéseket, a hírleveleket! Itt van információ egy korábbiról “Női archetípusok – Bennünk élő istennők” címmel- klikkelj ide!

A kapcsolódó képgalériát itt találod – klikkelj ide! A tréninget várandós, hallássérült kismama is végig csinálta velünk jeltolmács segítségével.

Utóirat 2.: Téged érdekelne egy ilyen “istennő-képző”? ;-) A hódmezővásárhelyi férfiak csak így hívták – majd elmesélem, hogy miért… :-). Jelezd alább, ha igen, és miért, a hozzászólásokban.

Érdekesnek találtad a fentieket, a honlap írásait? A blogba felkerült minden friss információról naprakészen értesülhetsz ingyenes internetes hírlevelem segítségével – klikkelj ide MOST, iratkozz fel!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

5 Responses to “Tudod, hogy milyen istennő él benned, meg a nőtársaidban? És hogy milyen sokat tanulhatnál belőle?”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.