Szeretnél kikerülni a mókuskerékből?

Előfordul, hogy eleged van? Még pedig a napi hajtásból, robotból, netán a vissza-visszatérő anyagi gondokból – legyél akár alkalmazott, akár vállalkozó, akár gyerekével otthon tartozkodó nő, vagy már nyugdíjas? Ezt mindannyian átéljük, és legtöbben keresni is kezdjük belőle a kiutat. Kérdés, hogy megtaláljuk-e valaha, és képesek vagyunk-e elhagyni a mókuskerekünket?

Teljesen elvarázsolt, amikor először láttam ezt a videót (lásd az írás végén),  s benne az artista mutatványát. Elképesztett a Cirgue Du Soleil művészének teljesítménye, és arra gondoltam: mi mindenre képes az ember! Ugyanakkor mély szimbolikája is volt a mutatványnak: igen, így teperünk nap mint nap a saját mókuskerekünkben, mi magunk hajtva azt.

Az artista itt ugyan egy férfi, menedzsernek öltözve, de mi, nők is ugyanúgy hajtjuk a saját mókuskerekünket.

A 2. női pénzügyi önismereti konferencián a résztevők kitöltenek majd egy olyan, ún. mókuskeréktesztet, aminek segítségével felmérhetik, milyen “mókuskerék-állapotban” is vannak. S tán rájöhetnek arra is, van-e reményük arra, hogy a mókuskerékből kikerülve, elérhetik-e belátható időn belül a saját anyagi függetlenségüket.

Itt ebben a videóban pozitív a végkicsengés: elképesztő teljesítményt produkálva kiszáll az artista a mókuskerékből – de vajon mi történik legtöbbünkkel a valóságban? Gyere el a 2. női pénzügyi önismereti konferenciára, s ezzel adj magadnak esélyt arra, hogy mielőbb kikerülhess a mókuskerékből!

Szólj hozzá, itt alább!

A 2. női pénzügyi önismereti konferencia teljesen ÚJ TÉMÁKKAL rukkol elő 2008. november 8-án.
Csupán 16 ezer forint a részvételi díjad, ha a GazdagNők.hu hírlevél megrendelője vagy!
Bővebb információt és jelentkezési lapot itt találsz – klikkelj ide!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

14 Responses to “Szeretnél kikerülni a mókuskerékből?”


 • Amikor megszületett az első csibém, akkor én is elhatároztam, hogy kiszállok a mókuskerékből, és csak itthonról fogok dolgozni, ha már óvodába fog járni. Akkor még mindenki nevetett rajtam, azóta viszont egyre többen kérdezik meg tőlem, hogy mi a titkom.
  Úgy gondolom, hogy az egész csak elhatározás és hit kérdése.

 • Ez tényleg elképesztő és elgondolkodtató! Máshol mindig mókusokkal szimbolizálják ezt, de így egész más!

 • Az ember teljesítőképessége határtalan! Ekkora mutatványt talán nem, de tényleg bármi elérhető amit igazán akarunk.

 • Kedves Mindenki! Tekintettel arra, hogy “agykontrollos” vagyok és nagyon sok ezoterikus könyvet olvasok, én teljes mértékben hiszek az Ida által leírtakban és abban, hogy sorsunkat, beleértve az anyagiakat is, magunk teremtjük. A pénzügyeimmel még én sem tudtam egyenesbe kerülni és bizony a helyzetem néha aggasztónak látszik, de tudom, hogy ebből is egyedül, segítség nélkül kell kimásznom, mert ezt is meg kell tanulnom. Persze, nagyon nehéz a több évtizedes megszokott gondolkodásból kiszakadni, de azt tudom, hogy ha “negatívan” állok a dologhoz, méginkább a sikertelenséget vonzom magamhoz.
  A mókuskerék még nálam is működik, mert hiába nyugdíjaztak, az adósságaim miatt kénytelen vagyok még mindig taposni, de hiszem, hogy ebből is kijutok, mint más egyéb, reménytelennek látszó helyzeteimből. Sok sikert kívánok Mindenkinek: Erzsi
  (u.i.Kedves Ida! Ha már befizettem az 5000.- Ft-ot, annak van nyoma, hogy kitől érkezett az előleg? Elnézésedet kérem, hogy még nem köszöntem meg az ingyenes könyvet. KÖSZÖNÖM! )

 • Hiába próbálkozom én a pozitiv gondolatokkal, tettekkel, ha a páromtól,mert ugye az ember lányának az is van és bele is szól a pénz ügyekbe,tehát a páromtól mástsem hallok csak az aggodalmaskodást.
  Pedig eddig még nem szenvedtünk hiányt semmiben, mert van amikor kevés a pénzünk((mint most is))de én bizom benne, hogy néhány hét és fordul a kocka.
  Nem tudom belesulykolni, hogy ez hit és gondolgodás kérdése az egész.Ha jó vagyis pozitiv gondolatokkal tömjük a fejünket, akkor jól sülnek el a dolgok, de ha nem akkor nincs is miről beszélni.Egyébbként vállalnék még internetes munkát,de nincs egyenlőre hozzá merszem.időm, lenne hozzá rengeteg, igy azt kapom a fejemhez,hogy internet függővé válok.Valaki csinálja a reklám olvasást? ebben nem vagyok biztos, hogy be jöhet e, vagy csak ideig óráig.
  Ha valakinek van tapasztalat,ossza meg velem, akár magánban is.ikepuskas@dunaweb.hu Köszönöm.

 • Kedves Irénke,
  a tréningeken foglalkozunk a támogató köreink tudatosításával, ill. azzal, hogy mi a teendőnk, ha visszahúz valamiben a környezetünk.

  Egy biztos, valamiképpen függetleníteni kell tőle magunkat.
  Ez szélsőséges esetben a kapcsolatok felszámolását jelenti, de lehetséges az is, hogy belülről függetlenedünk, azaz nem szakítjuk meg a kapcsolatokat, de sajátmagunkban kidolgozzuk azt a módszert, hogyan tudjuk figyelmen kívül hagyni a negatív hatásokat.

  Egyébként tán jó egy éve olvastam tán egy Kiyosaki-könyvben, hogy írd fel azt a 6 embert, akivel a legtöbb időt töltöd (akárhány gyereked van, aki kiskorúként még rád szorul, őket 1 főnek kell számolni). És aztán jól nézd meg őket, mert ők mutatják a jövődet!!!

  Nekem nagyon tanulságos volt mindezt akkor tudatosítani, és azóta is többször gondolok rá, hogy kikkel töltöm a legtöbb időt. Illetve döntök róla, hogy kikkel töltsek el valóban sok időt.

  A lehető legjobbakat neked – szeretettel üdv:
  Ida ***

 • Kedves Ida!
  Először is köszönöm a folyamatosan érkező hírleveleket, olvsaom, nagyon örülök nekik, és minden hozzászólásnak is, mert azt igazolja, hogy egyre többen ébredezünk.
  Másodszor: köszönöm a 4 titkot, azonnal elolvastam, nagyon jók.
  Már alkalmazom egy ideje, de még mindig akadt valami, ami meggátolta a tartós előrejutást, sőt szintentartást. A közvetlen környezetem miatt még mindig nem tudtam úgy kezelni a dolgokat, hogy a “felemelkedésből” ne legyen ismét “lezuhanás”.
  Most is olyan helyzetbe kerültünk, hogy sajnos nem tudok résztvenni a november 8.-ai tanfolyamon sem, pedig nagyon szerettem volna. Természetesen legfőképpen mindig magamnak köszönhettem ezeket a történéseket, mert nem voltam elég erős.
  Mivel a libikókázást már nagyon unom, így most azt mondtam, hogy itt van az elég!
  Közben egyre tudatosabban vonzom a jó és pozitív dolgokat, és most is elindult valami. Az eddigi tapasztalásaim azt igazolják, hogy csupán rajtam múlik, hogy ezentúl mindig a hinta tetején legyünk, legyek.
  Nem engedem többé, hogy amit felépítek, lerombolják!
  Ultimátumot adtam. Vagy velem, és úgy, ahogy én diktálok, vagy lehet
  elmerülni, de nélkülem! Nincs több alternatíva, és ez az utolsó esély.
  Természetesen a jelenlegi katasztrófális helyzetet is nekem kell megoldani, amire képes is vagyok, és a további utat is én taposom.
  Fel lehet kötni azt a bizonyos gatyát, vagy hasraesni benne.
  Az enyém fel van kötve, megyek előre mint a tank – természetesen másokat nem letarolva, inkább vezetve.
  Jöhet itt mindenféle válság, csak rajtunk múlik, hogy éljük meg. Túléljük, vagy a másik minőséget választjuk…könnyeden megéljük.
  A kapott (bevonzott) lehetőséggel éppen ezt fogom megteremteni.
  Azt hiszem, itt mindannyian erre törekszünk.
  Köszönöm, hogy elolvastatok.
  Marcsi

 • Mókuskerék vagy sem? Ez egy elég nehéz kérdés.
  15 éves vállalkozói múltammal én semmiképpen nem adnám fel a szabadságomat csak azért, hogy legyen egy fix bevételem.
  Azonban több ismerősöm is van, akinek annyira fontos a “biztos” megélhetés, hogy mindennapos gyomorgörccsel is, de ragaszkodik a munkahelyéhez. Ők azok, akiket nagyon, de nagyon nem értek meg!
  Vannak olyan ismerőseim is, akiknek viszont én is azt mondanám, hogy maradjanak csak alkalmazottak, hiszen, soha nincs egy önálló gondolatuk sem, sőt félnek minden változástól. Ők azok, akik a mai napig nem használnak számítógépet, az internetnek még a közelébe sem mennek. Bármennyire is hihetetlen, léteznek ilyen emberek is!
  És akkor még nem beszéltem azokról az alkalmazottakról, akik nélkül pedig megállna a világ. Ők a buszvezetők, nővérek, tanárok, folytathatnám a sort.
  Ami még eszembe jutott hirtelen az a mókuskerék és az anyagi függetlenség kapcsolata. Nem vagyok abban olyan biztos, hogy az anyagi függetlenség csak akkor teremthető meg, hogyha kikerülünk a mókuskerékből. Teljesen egyetértek azzal a mondással, hogy:
  “Amíg dolgozol, nincs időd pénzt keresni”, hiszen csak a havi fix fizetésedre számíthatsz, azonban hogyha megtanulod azt okosan befektetni, akkor ez már elindíthat az anyagi függetlenség felé vezető úton.

 • Piros,
  a mókuskerék nem csak az alkalmazottaké – ez egy élet- v. munkagyakorlás az én felfogásomban, és mindegy, hogy mi vagy.
  Vállalkozóként, cégvezetőként is tudnod kell megteremteni az anyagi függetlenségedet, meg persze alkalmazottként is. Ráadásul többféle módon is gyakorolhatod a munkádat – lehetsz alkalmazott, vállalkozó is akár egyszerre.

  Nos, ezeket a dolgokat valószínűleg egy Cash Flow játék alkalmával jobban át lehet beszélni akár – már kapcsolatban vagyok Sallay Katival, aki nálunk a játékokat szokta vezetni. Ő fordította a játékot, képzi a Cash Flow játékvezetőket is – külföldön van, de amint itthon lesz, elkezdünk szervezkedni :-)

  Figyeljétek majd a folyományait – megírom a hírlevélben, és itt a blogban is :-

  Ida ***

 • Kedves Ida !
  Egyrészt csatlakozom bizonyos különbözőséggel, a spec. családi helyzet,
  Hamar M. Gabi soraihoz.
  Erre már több bejegyzésben is utaltam.Kettőnk között többek között az a különbség, hogy én 86 éves anyukámat ápolom, és szinte egy hónap alatt annyitt romlott az állapota, hogy feltehető hogy szinte 24 órában folyamatos társasága leszünk egymásnak.Nem használom sűrűn az ápoló, ápolási, stb. szavakat, mert nem akarom, hogy állapota olyan fokon romoljon le, hogy ápoltként kelljen “kezelnem őt, így csak azt tudatosítom vele is, hogy ” gyengélkedsz anyuci, de még itt van a mi nyarunk, az INDIÁN Nyár, és hipp, hopp, jön a tavasz ami Neked is Új erőket hoz majd”….. csak pozitív hozzáálással vagyok képes ezt elfogadni, ill. nem is elfogadni, de amit lehet azon javítani, vagy nem engedni romlani.
  Arra, hogy gyakori segítséget kérjek mellé, nincs lehetőség.
  Ezért nem tudok a kurzusokra ( sem) menni.
  Ebből adódik az az információ amit most láttam tőled leírva, s rémülten néztem mit is jelent ez nekem. Megveszem a Kiyosaki-könyvet, mert ha belegondolok, hogy hány emberrel találkozom naponta és kikkel, és ebből adódóan mit hozhat a jövő számomra, a sikító frász jön rám. El kell olvasnom a könyvet, hogy tudhassam min kell változtatni a jelenlegi helyzetem kereteinek tágításával.Üdv MINDENKINEK!
  Évi

 • Kedves Piros!
  Az anyagi függetlenség nem akkor teremthető meg, hogyha kikerülünk a mókuskerékből. Még a mókuskerékben, vagy már akkor kell elindulni a feléje vezető úton, mint írtad is, majd megteremteni, és utána tudunk, utána szabad csak kiszállni belőle. A vállalkozók, sőt cégtulajdonosok is alaposan benne vannak. Csak körül kell nézni.
  Ők sem tehetik meg, hogy kiszálljanak, amíg nincs annyi passzív jövedelmük, ami már olyan megélhetést biztosít, ami biztonságot ad.
  Az pedig csak akkor van, amikor már ezek a passzív bevételek alaposan túlszárnyalják a kiadásokat. És még lehet hogy akkor sem tudnak kiszállni, de ez már más lapra tartozik. Mint ahogy Ida is írta.
  A szabadság, és az anyagi függetlenség számomra nem ugyanazt jelenti. Ha valaki olyan értelemben szabad, hogy már saját maga főnöke, tehát már nem alkalmazott, még nem biztos, hogy anyagilag független, de ha már elérte azt, akkor abszolút szabad ember lehet. :)
  Valóban sokan vannak olyanok, akik míg dolgoznak, nincs idejük pénzt keresni, mert pl. napi 12 órai munka mellett erre már nemigen van lehetőségük, energiájuk. Én viszont ismerek olyanokat is, akik így is vállalkoznak is, és ezt a kiegészítő tevékenységüket a szabadnapjaikon végzik. Nem egyszerű mutatvány, az igaz, de ha valaki változtatni akar, képes rá.
  Az anyagilag függetlenné válás pedig valóban lehetséges, akármilyen “minőségben” dolgozunk.
  Ezeket már viszonylag jól átlátom, elméletben nagyjából tudom, de én is még mindig csak tanuló, gyakorló vagyok az úton.
  Jó és sikeres utat mindenkinek!
  Marcsi

 • Kedves Évi,
  lesznek online tanulási lehetőségek is, amikhez nem kell utazni. Ez kényelmes megoldás lehet azoknak, akiket a távolság vagy speciális élethelyzetük megköt.
  De kitágítjuk a lehetőségeket, és akkor együtt lehetünk, tanulhatunk majd közösen. :-)

  Figyeljétek a hírleveleket, a blogot – fogok róla írni időben! :-)

  ida ***

 • Kedves Ida!
  A korábbi hozzászólásomból valóban az derülhetett ki, hogy a mókuskerék csak az alkalmazottakra jellemző. Úgy gondolom, hogy ez a legnagyobb réteg, ugyanakkor valóban sok vállalkozó és cégtulajdonos sem tud kilépni belőle.
  Szerintem egyébként csak azokat hívhatnánk ilyen szempontból cégtulajdonosoknak, akik magára tudják hagyni a cégüket egy félévre úgy, hogy az közben működőképes marad.
  Cashflow játékról csak annyit, hogy mi is tartunk játékokat Budapesten – a honlapomon vannak a részletek – igaz nem egész naposat, csak hétköznap délutánonként. Javaslom mindenkinek, hogy egy-két alkalommal jöjjön el, mert rengeteget lehet belőle tanulni.

  Marcsi!
  Azt hiszem, félreértettél. Én ezt írtam:
  “Nem vagyok abban olyan biztos, hogy az anyagi függetlenség csak akkor teremthető meg, hogyha kikerülünk a mókuskerékből.”
  Tehát, nem azt írtam, hogy csak a mókuskerékből való kiszállás UTÁN kezdheted el megteremteni az anyagi függetlenségedet. Természetesen, már ELŐTTE is dolgoznod kell rajta.
  A szabadságról csak annyit, hogy számomra nagyon fontos volt, hogy a magam ura lehessek, ne legyen főnököm, ezért adtam fel a “biztos” megélhetést jelentő állásomat, bár még korántsem érzem azt, hogy anyagilag független lennék.
  Nekem ez nagyon sokat jelentett, hiszen így érzem magam jól a bőrömben! :)

 • Kedves Piros!

  Köszönöm, hogy válaszoltál.
  Igen, így már értelek, és akkor végülis egyről beszélünk.
  (Mókuskerék, szabadság, anyagi függetlenség.)
  Az én szabadságom is még csak addig terjed, hogy már nincs főnököm, nincs a “biztos fix.”, és törekszem elérni a “végső állapotot”, amikor már a munkám, a hivatásom a hobbim lehet úgy, hogy nem a pénzért kell dologznom.
  Éppen ehhez kaptam meg a lehetőséget, és ha minden sikerül, (sikerülnie kell!!!), a következő évet már ebben az “állapotban” élhetem, és mások is velem együtt, akik elfogadják ugyanezt.
  És milyen szép, (bár jobb lenne ezeket nem megélni), amikor a hullámvölgy aljáról indul a “felemelkedés”! :)
  Ami ismét tanulságos: Mennyit számítanak a berögződések, hiedelmek, félelmek! Most is van, és Ők a többség, aki inkább “fejvesztve menekül visszafelé”, bele a saját gyötrelmes életébe – komfortzónájába, pedig éppen erre várt, erről beszél, azt szeretné, mint mi itt.
  Kezdem azt hinni néha, hogy igen, akik már felismerték, hogy kell csinálni (és itt most a tisztességes keretekre gondolok), Ők “kiválasztottak”. Mert Ők nem csak beszélnek, sőt talán nem is beszélnek ezekről a dolgokról, hanem cselekszenek! Azonnal átlátják a lényeget, és gyorsan a tettek mezejére lépenk. Aztán az átlagon felüli életszinvonalukat irígylik az “átlagos” emberek – amivel soha nem értettem egyet, de Ők ezzel mit sem törődnek, és egyre jobban halad a csili-vili szekerük. Tény, hogy kockáztatni kell, kellett Nekik is, és lehet Ők is megélték a bugyrokat, de léptek, amikor elérkezett a lehetőség! Sokat lehet tanulni Tőlük! Na de tanulni még kevés – az alkalmazásnak, gyakorlásnak is követnie kell, amit már megtanultunk!

  Marcsi

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.