Smink nélkül, azaz nők kendőzetlenül a pénzről

Nő, aki a gyes ideje alatt érte el, hogy legyen önálló bankszámlája. Nő, akinek jobban megy, mióta elvált. Nő, aki közös vállalkozást működtet egyetértésben a férjével, és soha nem vettek fel hitelt, és elhatározása szerint eztán sem fognak. Nő, akinek háza van, és mindig is nagyon önálló volt, de lehet, hogy mégis váltania kellene…

Szóval nők, sokfélék, különböző élethelyzettel. Ők voltak ott az 1. női pénzügyi önismereti mini konferencián, és a résztvevők közül ők szólaltak meg valóban kendőzetlenül Keresztes Ilona (képünkön) mikrofonja előtt az MR1 egyik női műsorában. Akik eljönnek a 2. női pénzügyi önismereti konferenciára az itt megszólalókhoz hasonlóan részesülhetnek majd fontos felismerésekben, s tehetnek további lépéseket a saját anyagi függetlenségükért.

A Farkas Erika szerkesztette “Smink nélkül”-ben Varga Júlia volt Keresztes Ilona műsorvezető társa 2008. szeptember 27-én szombaton, 9 órától.  S jómagam is elmondhattam a véleményem nők és pénz, nők, férfiak és pénzügyi intelligencia témában.

Jó hallgatást, és várunk mindenkit a 2. női pénzügyi önismereti konferencián!

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

A 2. női pénzügyi önismereti konferencia teljesen ÚJ TÉMÁKKAL rukkol elő 2008. november 8-án.

Ha október 8-ig jelentkezel, csupán 16 ezer forint a részvételi díjad!

Bővebb információt és jelentkezési lapot itt találsz – klikkelj ide!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

5 Responses to “Smink nélkül, azaz nők kendőzetlenül a pénzről”


 • Kényes témát feszegetsz, mert ez még itthon tabunak számít. Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány ismerősöm tett idáig említést a havi cashflowjáról..

 • Szia Ida Chíííí******
  Persze sok ismerősöm van akik közűl, soknak van önálló bankszámlája.
  Persze, nem tinik, vagy fiatal harmincasok. Közel az én generációm.
  Van ilyen is, meg olyan is.
  Van aki a leggazdagabb magyar nők közé tartozik, és ( testközelből ismerem, nem kacsa)bizony a vagyonát fiatalon a szépségével kereste meg. De az tény, utána , mert a fiatalság elillan, kemény napi 16-18 órás munkával dolgozott, lettek üzletei és még több pénze.De ezt már csak a meglévő kapcsolatai ( a kapcsolati tőke befektetésével)tudta bővíteni fejleszteni. Az illető nem csak szép, de észnél is van. Mikor rájött, hogy az éppen esedékes üzleti tevékenysége, az igények megcsappanásával, zuhanni kezd azonnal a váltásra koncentrált.
  Mit monjak szerencséje volt, mert pont akkora jött az “álompasi” akivel is összekötötte életét és most az üzleti élet egész más területén gyarapodnak együtt, de megőrizve önállóságukat.
  A fenti történet NEM PUBLIKUS, mert az illető egy életre megharagudna rám, hogy a “tündérmesét” a lecsupaszított valóságban meséltem el.
  Egyébként valóban szép, jó szíve van a barátainak segít, ha tud, néhány apróságban, de a sok munka és a “társadalmi táncparkett változásával” már a régi barátok kikoptak.A színvonalat tartani kell, a privát idő kevés és azt a szűk családra kell fordítani, amely család mára már nem is olyan szűk.
  A vallomáshoz tartozik én is kínosan érezném magam egy olyan társaságban, ahol mindenki az új mecédesze előnyös vásárlásáról cseveg, trendi ruhákban, francia pezsgőt s hozzá kaviárt rendelve.
  De mint tudjuk, nem kell mindíg kaviár:-))
  Magamról csak egy jó tanácsot tanulságként, Hölgyeim a szerelemtől ne homályosodjon el a látásunk, de élesedjen! Akkor nem eshetünk önmagunk csapdájába.A belénk kódólt, vagy rossz nevelés hatására kialakult rossz szokásunk, hogy mi vagyunk a ” becéző szavak” az ölelő kéz, stb, a jövőnket nézve, hoppon maradunk, s ha a nagy szerelmi, családi, hitvesi mámor elfeledteti velünk, hogy nem más fogja biztosítani életünk delelője után számunkra a biztos egzisztenciát, hanem CSAK ÖNMAGUNKRA SZÁMÍTHATUNK!, bizony hoppon maradunk. És akkor már, késő bánat, eb gondolat:-))
  Üdvözlettel
  F. Évi

 • Én is a gyes ideje alatt értem el (tartósan beteg gyerek mellett) azt, hogy ma már ne kelljen napi 8 órában másnak dolgozni. Minden nőt arra buzdítok, hogy merjen belefogni az önmegvalósításba. Ne legyen kiszolgáltatott anyagilag senkinek.

 • Kedves Sikermama,
  nem is baj, ha nem tesznek emlitest a havi cash flow-jukrol – csak vezesse mindenki, minden no a sajat erdekeben.

  Ida*** (Sartibol, a gorog tengerpartrol :-))

 • Kedves Háromcsillagos életerő, azaz kedves Ida!

  Napok óta élvezettel olvasgatom a nők pénzügyeivel kapcsolatos érdekesnél érdekesebb gondolatokat. A hozzászólásokat épp úgy, mint a vitainditó cikkeket. Most épp a “Smink nélkül” című rádióműsor által készített interjút hallgatva, végképp elhatároztam, hogy irok Neked néhány köszönő sort.Bár igyekszem az írással óvatosan bánni és vigyázni a mondanivalóm tartalmára. Ugyanis, -miután az általad tanácsolt 4 aranyszabályt elolvastam-, bizony a gondolatok és a szavak használatára vonatkozó intelmek tényleg az elevenere tapintottak.Egy kedves ifjú hölgy, Pozsgai Nikoletta honlapján olvastam a hírleveledről. Először ismerkedésképpen csak olvastam és olvastam… és folyamatosan “ahá”-ztam, meg jé,ténylegeztem. Pl. “nincs pénz a tanfolyamra”…szenzációs telitelálat, bele a közepibe a dolgoknak.Remélem nem baj, hogy néhány fiatal nőismerősömnek és rokonomnak is elküldtem a honlapod elérhetőségét. Ha ők is érdekesnek találják , talán ők még idejében vannak ahhoz, hogy megtanulhassák a pénzzel való bánásmód csínját-bínját. A hasznos ismeretek birtokában ügyesebben alakíthatják majd az pénzügyeiket.Szakértelem hijján én ebben nem tudok nekik segíteni. Ugyanis, bár életemben nagyon sok pénz megfordult a kezeim között, de az a rengeteg pénzköteg számomra csak számolnivaló papírhalmazt jelentett, mert sohasem a saját pénzemet, hanem mindíg a bankokét számolgattam. A tanfolyamokon való részvétel azért is kérdéses a számomra, hogy az én koromban/58/ érdemes-e ,lehet-e még valamit ezen a terülen kezdeni, újrakezdeni? Pillanatnyilag mással nem rendelkezem, mint mérhetetlen kiváncsisággal és nyugdíjasként valamivel több szabadidővel, mint korábban. Ám szűkös anyagiak mellett ezen sincs mit élvezni, vagyis a tanácstalan érdeklődők táborát tudom csak szaporítani. Az online oktatás ötlete nagyon tetszik. A szabályok közt szerepel a számítógép perfekt használata is.Bevallom a konferenciák technikai tudnivalói és a “blogozás” részemről még bogozásra vár. Néhány hónapja ugyan beszereztem már a webkamerát, mert a fiam és családja külföldre költözik és az unokákkal majd interneten szeretném tartani a kapcsolatot, de még mindíg nem sikerült beüzemelnem tekintettel nagy technikai zsenialitásomra. Persze az online folyamatos tanulási lehetőség is nagyon hasznos felhasználási lehetőség lenne. Végül mégegyszer köszönöm a hírleveleket és a hasznos információkat.Csak gratulálni tudok a tevékenységedhez és további sikeres munkát kívánok ehhez a felvállalt szép munkához.
  Ui:
  Nagyon tetszik a pirosruhás foto rólad.Ezt látva nem csodálom, hogy képes vagy szárnyallni.

  Szeretettel üdvözöl: Budai Vali, aki háromszoros nagyi

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.