Miert fontos, hogy ismerd a penzugyileg sikeres eletvitel ismerveit? Ekezethianyos udvozlet Gorogorszagbol :-)

Egyik kozeli noismerosom osszehasonlitotta kettonk anyagi helyzetet. Tudta, s mondta is, hogy mindez – mint minden osszehasonlitas – santit, megis megtette. (Az okokat firtatni most felesleges.)

– Van egy lakasom, uj: szep, nagy. Csak egy adminisztracios hiba miatt nincs meg a nevemen a tobbi lakoeval egyutt. Neked is van egy tehermentes lakasod.

– Igen, a nevemen, bar kisebb, mint a tied, de nekem pont eleg.

– Van egy autom, ami meg nem az enyem, de a lizing dijam nemsokara lejar, es akkortol mar a sajat tuljdonom.

– Nekem nincs autom, nincs is ra szuksegem – jelenleg. Otthonrol dolgozom, Budapesten amugy is a tomegkozlekedes a celszerubb.

– Arra gondoltam – folytatta ismerosom -, ha nagyobb lakast szeretnel meg autot, akkor neked is hitelt kellene felvenned, es akkor nagyjabol ugyanott tartanank.

Ezzel arra a tobb millios nagysagrendu adossagra utalt, aminek mertekevel nemregen szembesult, es amibol igyekszik kikeveredni.

– Nem, nem hiszem, hogy eladosodnek. Meg a gondolatatol is rosszul vagyok, hogy a kotelezendoen fizetendok stresszeljek a hetkoznapjaimat. Jol emlekszem az ilyen korábbi idoszakokra… A hideg is kiraz tenyleg meg a gondolatara is.

Eszembe jutott a Cash Flow jatek. Maig emlekszem, hogy annak a noi csapatnak milyen elementaris aha-elmenyeket hozott, es milyen fontos szemleletbeli palfordulasokat jelentett mar az elso alkalom.

– Ismered azt a gyakorlatot, amikor az a kerdes, hogyan lehet osszekotni 9 pontot ugy, hogy kozben nem emeledfel a tolladat?

– Valami remlik…

– Nos ennek az a lenyege, hogy ki kell tagitanod a hatarokat. A feladatot csak akkor tudod megoldani, ha kilepsz a megszokott keretekbol, valtasz a megszokott gondolkodasmododon.

Ugyanilyen szemleletvaltas szukseges ahhoz, hogy ne csusszunk bele a penzugyileg kudarcos, azaz az adossagokkal szinte remenytelenul megterhelt elevitelbe. De celszeru lehet az is, ha nem haladunk a tomeggel, azaz ha elkeruljuk az atlagos penzugyi eletvitel csapdait, amikor is nem jutunk sehogysem otrol hatra. Mert ami penz jon, azt folyton elkoltjuk, azonnal talalunk neki helyet.

A penzugyileg sikeres eletvitel szabalyainak elsajatitasa, gyakorlati alkalmazasa legtobbunknek kilepes a 9 ponton tulra, a megszokott keretek tagitasa. Jellemzoirol szinten szo lesz a GazdagNők PénzAngyal online kurzusán. Ez tovabbi tanulasi es fejlodesi lehetoseg azoknak a noknek, akik fejleszteni akarjak penzugyi onismeretuket es penzugyi intelligenciajukat, es keszek minel inkabb megalapozni sajat anyagi fuggetlenseguket – leegyszerusitve:    rendbe szedni es rendben tartani penzugyeiket barmilyen is legyen az anyagi helyzetuk.

Utoirat: Sartiban vagyok, Gorogorszagbol irom ezeket a sorokat, 1 netKV-zobol. Ezen nyaralasom alkalmaval ban ket pasi van velem: Donald Trump es Robert Kiyosaki. Es egy no is: Jean Shinoda Bolen. Az o konyveiket olvasom. Mielott azt gondolnad, hogy munkaalkoholista vagyok, hadd irjam le neked, az a szenvedely fut, az motival, es azert is jottem ide, hogy a pihenesen kivul nyugodtan erleljem magamban a tovabbadandokat a noknek. Mert szeretnem, ha a nok egyre tudatosabbak lennenek a sajat onismeretuk, a penzugyi intelligenciajuk fejlesztese, de fokent anyagi fuggetlenseguk megteremtese teren is.

Hogy mi motival ebben, ez egy masik tortenet. Majd ez egy masik bejegyzes lehet itt a blogban – valoszinuleg otthonrol :-)

Ha rendbe akarod szedni, illetve rendben akarod tartani a pénzügyeidet, akkor ebben a GazdagNők PénzAngyala segíthet neked, hát ha hagyod! :-) Még tudsz jelentkezni, bár lassan teljesen elfogynak a helyek, ezért érdemes igyekezned! –>>

A PénzAngyal online kurzusunkról bővebb információt és jelentkezési lapot itt találsz – klikkelj ide érte!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

4 Responses to “Miert fontos, hogy ismerd a penzugyileg sikeres eletvitel ismerveit? Ekezethianyos udvozlet Gorogorszagbol :-)”


 • Kedves Ida!
  Köszönöm a hírlevelet! Jól esett reggel ezzel kezdeni a napot. Elképzeltem magam, amint a tengerparton szürcsölgetem a frissítőmet ébredés után. Ugyanis ilyenben még nem volt részem, de lesz, hiszen munkálkodom rajta.
  Bizony nagyon fontos, hogy a nők megtanulják az önállóságukat, felfejlesszék a pénzügyi inteligenciájukat. Miért is?
  Egyre többet tapasztalom, hogy családok azért kerülnek nehéz helyzetbe, mert a társank hitt párjuk igen messze áll a klasszikus családfő szereptől. Sőt! A közös tehervállalás helyett is, inkább maguk is növelik a terheket a már amúgy is “nadrágot hordó” életük párjának vállán. Mit vállán! Hátán, mert “Őt” is cipelni kell az összes nyűgével, bajával együtt. Vannak férfiak, akiket nem is érdekel, hogy mi és hogyan történik, mert egy erős nő van mellettük, aki mindig mindent megoldott, elvégzett helyettük is. Szoktam mondani, hogy élnek, mint Marci Hevesen, vagy élnek bele a nagyvilágba.
  Ilyenkor nem mindenki dönt úgy, hogy kilép a kapcsolatból, még akkor sem, ha tudatában van, hogy sokkal könnyebb lenne Neki.
  Aztán itt vannak az egyedülálló nők. Nekik sem egyszerű az életük. Mindkét esetben magunknak kell megteremteni az egzisztenciánkat, csak magunkra számíthatunk, és nem mindenki hozta magával azt a tudást, amitől ez szinte magától megy. Igenis, meg kell tanulni, szemléletmódot kell váltani.
  A régi berögződések is komoly gátat jelentenek: “útálom a pénzt, a pénz nem boldogít”, stb, stb.
  Spirituálisan is nagyon fontos fejlődni, mert számít, hogy mi van a tudatalattinkban, miket gondolunk, mondunk. Ezt is tanulni kell, akár tetszik, akár nem, mert ez már magában is óriási előrelépést jelent a szemléletmód váltásban, és az előrehaladásban, a dolgok, események, kapcsolatok bevonzásában. Már nem is szeretek így beszélni, (a sok negatív dologról) és szépen, tudatosan szoktatom le magam róla.
  Folyamatosan olvasok olyan könyveket, amelyek mindezekről szólnak. Nagyon szerettem Robert Kiyosaki Gazdag papa szegény papa c. könyvét és még sorolhatnám. Kedvencem a Chas Flow “társasjáték”. A kilnec pontossal a kilencvenes évek elején találkoztam először, és a pár ember között voltam, akiknek sikerült megcsinálni. Akkor tudtam meg, mit is jelent és egyfajta önigazolást is adott mindamellett, hogy megmutatta az akkori szomorú valóságot. Kb. 300 ember volt a teremben, és alig voltuk páran, akiknek sikerült.
  Viszonylag sokat járok olyan társaságba az Interneten és a kinti életben is, ahol segítjük egymást ezekben a dolgokban. Persze ott fiúk is vannak, és nagyon jó látni, megtapasztalni a fejlődését mindenkinek. Bár lassan, és elég nehezen haladunk ezeken a körökön kívül a tanulásban, de haladunk.
  Ezért is nagyon örülök ennek a tanfolyamnak! Remélem egyre tágul majd a kör, és szaporodik a száma azoknak, akik felismerik szükségességét, és nem csak akarnak fejlődni, de tesznek is érte!
  Kívánok szép napot, nagyszerű “felemelkedést” Mindenkinek!
  Marcsi

 • Kedves Ida! Én csak kétszer voltam Görögországban, – de még lehetek – nagyon imádom Őket!
  Nekem azért lenne fontos, hogy a még hátralevő életemben ne az anyagi problémák foglalják el a mindennapi gondolataimat, hanem tudjam élvezni az életet, amihez az egyéb körülményeim adottak. Pénzem is van egy kevés, de a befektetésekkel hadilábon állok. Nem mobilizálható befektetésekbe tettem a pénzem, és közben házat vettem, amire még kölcsönöm is van. A mobilizálható pénzemet a fiamnak adtam lakásvásárlásra. Közben nyugdíjaztak és most örülök, hogy visszajöhettem dolgozni, hogy a kölcsöntörlesztést tudjam fizetni. A híreket nem merem hallgatni, mert a pénzügyi csőd hallatán gyomorgörcsöt kapok.
  Közben örülnöm kell, hogy az 5 éven keresztül fizetett életbiztosításomat át tudtam menteni az OTP-nél egy befektetésbe és legalább nem kell havonta fizetnem. Viszont ez a befektetés is 5 évre leköti a pénzemet. Pedig ebből vidáman ki tudnám fizetni a hitelemet.
  Erről már írtam, hogy a mi korosztályunk (vagy csak én) nem tanult meg előre gondoskodni magáról, illetve jól gazdálkodni a pénzével. Persze nem kellett volna belemenni különféle ügyletekbe, csak a pénzt kellett volna gyűjtögetni. Dehát a múlton nem akarok siránkozni, elég álmatlan éjszakám volt! Csak ebből a helyzetből másszak ki!
  Kellemes napokat kívánok mindenkinek: Erzsi

 • Kedves Erzsi!

  Te sokaknál már “előrébb tartasz”, mert legalább vannak befektetéseid, meg a fiadnak is tudtál segíteni.
  Hidd el, ez nagyszerű!
  Kiragadtam egy részletét a hozzászólásodnak:
  “már írtam, hogy a mi korosztályunk (vagy csak én) nem tanult meg előre gondoskodni magáról, illetve jól gazdálkodni a pénzével. Persze nem kellett volna belemenni különféle ügyletekbe, csak a pénzt kellett volna gyűjtögetni. De hát a múlton nem akarok siránkozni, elég álmatlan éjszakám volt!”
  Teljesen igazad van, de arra jók ezek az “előzmények”, hogy ebből is tanulni lehet. Bizonyos szempontból akkor így volt jó, ahogy cselekedtél, cselekedtünk.
  Viszont voltak akkor is, és ma is egyre többen vannak, akik nem tudnak gyűjtögetni. Ott tartanak, hogy már nem lehet a nadrágszíjon húzni, sőt: “Csak ebből a helyzetből másszak ki!” állapotban vannak.
  Mint azt az előző hozzászólásomban írtam, a Cash Flow játék a kedvencem, amiben már először is hamar ráéreztem, mit és hogyan csináljak, (általában nem úgy, mint addig az életben). Azóta fejlődtem is, de még mindig nem úgy működtek a dolgaim, ahogy szerettem volna. Önfejlesztettem, rátaláltam a kulcskérdésekre, pl. hogy ki is vagyok valójában, és ennek megfelelően alakítottam a céljaimon.
  Erre a “sors” egy olyan lehetőséget hozott elém, amivel mindenki igen rövid idő alatt ki tud mászni abból, amiben van, sőőőt!
  Hamarosan befektetővé is válhat, és elfelejtheti minden anyagi problémáját. Ez már csak a saját elhatározásán múlik. Akinek meg van mit a “tejbe aprítania”, és már a befektetői oldalon állnak, könnyen átlátják, és azért választhatják ezt. Ki kell hangsúlyoznom, nem MLM rendszerről van szó, bár azt is nagyszerűnek tartom.
  “Előző életeim”: vegyészből lettem gyógynövényes, és ezek között 10 évig fával foglalkoztam, mint kézműves. Az utóbbi időben a szemléletmódváltásra buzdítással, az egészséggel, és az anyagi gyarapodással foglalkoztam, sok embernek tudtam hasznára lenni, de nem elegendőnek. Folytatom tovább természetesen ezt is, de amit most emlegetek, az sokkal komplexebb, még többről szól.
  Ez éppen egy hete történt, és azóta hatalmas lendülettel keresem a társaimat, akik maguk is ezt akarják, és másoknak is segítségére tudnak lenni vele. Azt látom, hogy a szkeptikusok, és a még mindig a múlt berögződései miatt kínlódók sajnos egyenlőre maradnak a saját “komfortzónájukban”.
  Bárcsak másképp lenne végre, és nagyon remélem, hogy a tanfolyam híre egyre több nő társunkhoz eljut, el is mennek rá, és megfelelően hasznosítjuk is majd az ott tanultakat!
  – A politikát maximálisan igyekszem kizárni az életemből, és ebből is. Tehát annak belekeverése nélkül mondom: – nagyon fontos ez, nem csak az egyének szempontjából, és nem akarok nagy szavakat használni, de hiszek benne, hogy hazánk sorsa is pozitív irányba tud fordulni általunk.
  Örülök, hogy gyarapodik a száma azoknak, akik így gondolkodunk, és tesszünk is érte!
  Köszönöm a lehetőséget, hogy mindezt leírhattam.

  Marcsi

 • Kedves Ida!
  Köszönöm szépen a leveledet! Sok hasznos információ volt benne! Mindig lehet belőle valamit tanulni.
  Várom a következő leveled!
  Kellemes nyaralást kívánok!
  Timi

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.