Mi az a női bőség csoport? Tanulni jó egymástól! :)

Tanulni remek egymástól! Tapasztaltad már ezt?

Amikor először olvastam Kim Kiyosakitól, hogy mi, nők szervezzünk női befektetési tanuló csoportokat, márt akkor szöget ütött az ötlet a fejemben. Aztán kísérletképpen elindítottunk hatan 2008 szeptemberének közepe táján egy nők és pénz tanuló csoportot. Együtt beszéltük meg Kim ajánlatát, és döntöttük el közösen, hogy mi a saját csoportunkat így hívjuk: női bőség csoport. :-)

Van egy levelezőlistánk a Google-n, és hat alkalmat határoztunk meg, pontos időpontokkal, amikor találkozunk. A témákat saját magunk találtuk ki annak alapján, hogy mi foglalkoztat bennünket, illetve ki mihez érez magában igazán érdeklődést, és mit adnak át szívesen a többieknek. Persze olyat, ami a többieket is érdekli.

Számomra már eddig is nagyon hasznos volt a mi női bőség csoportunk tagjának lenni.

Miből tanulok a legtöbbet?

Elárulok nektek egy titkot, hogy mi az az egyik lehetőség, amiből én a legtöbbet tanulok az utóbbi években. Ehhez persze némileg bölcsebbé kellett válnom.
Ez az az eset, amikor nagyon komoly ellenállás van bennem valamivel szemben. Mert megtanultam, ha valamit alapból visszautasítok, akkor ott nekem nagyon is tennivalóim vannak.

A tanulási folyamatom így zajlott:

1. Mondtak valamit, ért valamilyen impulzus – reakcióm belül: tiltakozás, ellenállás. És már mondtam is.
Ez többször megismétlődött több témában, mígnem valahogy rájöttem, ha felismerem, hogy ez mennyire rólam szól, akkor milyen fontos tanulási folyamatban lehet részem. Lehet, hogy régi, visszahúzó szemléleten tudok változtatni. Viszont ehhez le kellett állítanom a szokásos reagálási folyamatot. De hogyan?

2. Mondtak valamit, ért valamilyen impulzus – reakcióm belül: tiltakozás, ellenállás. És már mondtam is volna! Tán el is kezdtem, de néhány szó után abbahagytam… Mert tudtam, EZ itt most róla szól, valamelyik vak foltomról: kezdjek el már gondolkodni, zsigeri tiltakozás, rutin felháborodás helyett!

3. Mondtak valamit, ért valamilyen impulzus – reakcióm belül: tiltakozás, ellenállás. Már nem akartam tiltakozni, csak az érzést kaptam tetten magamban: ahogy meglegyint, vagy mellbe vág valami. Hagytam. Megvallom, néha nem volt könnyű.

4. Mondtak valamit, ért valamilyen impulzus – reakcióm belül: tiltakozás, ellenállás. A meglegyintő, mellbevágó érzés kezdett megszűnni, azaz lementek az érzelmek a történtekről! Csak a tény maradt: ITT valami fontos történik, figyeljek már oda!

És akkortól már könnyebb volt a tudatosítási folyamat. Erre mindenkinek meg lehetnek a saját szisztémái. Nekem általában a gondolkodás az első: lázasan vagy csendesen kutatni kezdem, mi is történik valójában? Magamban mozizok, beszélgetek. :-) És van, amikor írok, írok… leírom, és közben tudatosítom, de többször firkálok, ábrákat rajzolok, és mindez segíti a felismerések elmélyülését.
Ilyenkor egyedül kell lennem, hogy ne szálljon el az éppen tudatfelszínre kerülő ötlet, gondolat, érzés…

Nos, a mi női bőségcsoportunkban is volt bennem ellenállás. És figyelmeztettem magamat, próbáljam legalább elfogadni a másik nőtársam tőlem teljesen más szemléletét, mert hogy TANULHATOK NETÁN BELŐLE! Mit mondjak nektek? Nagyon megérte… A leglényegesebb pontomon talált el, ha jól belegondolok. Olyan ponton, aminek tudatosítása még tart, és ezért – tényleg – nem tudom leírni még nektek.

De nagyon remélem, hogy a 2. női pénzügyi önismereti konferencián erről is tudok beszélni majd nektek, ahol az egyik színfolt lesz a női bőség csoportunk tagjainak beszámolója. Köztük az enyém csak az egyik lesz.

Itt a blogon majd igyekszem megszólaltatni az arra vállalkozó női bőség csoport tagokat, hogy nekik miért jó ebben részt venni – szerintem érdekeseket fognak mondani, az tuti. :-)

Bővebb információt és jelentkezési lapot itt találsz – klikkelj ide!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

8 Responses to “Mi az a női bőség csoport? Tanulni jó egymástól! :)”


 • Én is eljárok rendszeresen Mastermind-olni és szívesen ötletelek másokkal (brainstorming) – bár én nem kizárólag nőkkel. A Sikerakadémiára is ezért járok el legalább évente egyszer egy ismétlő 3 napos tréningre. Vitathatatlan a közösség ereje :)

 • Kedves Ida, amit leírtál tudatosítási folyamatként, nagyon eltalált és nagyon örülök neki, hogy végig vitted a szisztémát. Én még csak ott tartok, hogy felismerem, ha zsigerből akarok valamit elutasítani. Belül érzem, hogy nem jól reagálok. Viszont többször meg kell ismétlődnie a jelenségnek, hogy tudatosan javítsak a válasz reakciómon.
  Ebben a folyamatban nagy segítségemre van, hogy emberekkel dolgozom a humán marketing vállalkozásomban és nagyon figyelnem kell a reakcióimra. Szerintem mindenki számára hasznos az általad leírt technika.

 • Nagyon tetszik ez a “bőség” elnevezés, mert jóval több, mint a “gazdagság”. Remélem egyre többen fogjuk elsajátítani a bőséggondolkodást, és legalább köztünk nem lesz szűkölködő. Ha tényleg begyűrűzik a világválság, nagy szükségünk lesz építő közösségekre, és a valahova tartozásra.

 • Kedves Mindenki! Először is nagyon köszönöm az “ingyen könyvet”. Ezt már megírtam. Nekem azért nehéz a “fejlődési” folyamathoz hozzászólni, mert én 64 éves lévén, az egész életem errők szólt. Nekem egy súlyos alkoholista férjem volt, aki nagyon okos is volt és mellette (nem váltam el, 2 gyerekünk van) megtanultam a türelmet, a másik emberre odafigyelést. Jártam az Anonym Alkoholistákhoz, ahol megtanultam, hogy az alkoholizmus nagyon súlyos betegség, ezért el tudtam fogadni a férjemet is és megtanultam harag és gyűlölet nélkül élni vele. Amikor már nagyon súlyossá vált az állapota és a Lipótra is került, ahol megállapították, hogy az alapbetegsége paranoia és beteges féltékenység, súlyosbítva azzal, hogy nem volt betegség-tudata, ezért nem szedte a gyógyszereit, én költöztem el otthonról és béreltem lakást. Nem tudtam kitenni a közös lakásunkból, mert sajnáltam. A fiamnak lakást vettem, hogy ne kelljen a szörnyű helyzetben maradnia.(A lányomnak már volt külön lakása). Még akkor is ápoltam, bevásároltam neki és mostam rá. Annak ellenére, hogy a Lipóton a főorvos azt mondta, hogy így bármeddig elélhet, én vigyázzak magamra, a férjem otthon meghalt, a fotelban ülve. Ezek az évek és végig a házasságom, – mondhatni “spirituális” fejlődést jelentettek számomra. Csak a gyerekeim miatt van kissé lelkiismeretfurdalásom, hogy nekik mire volt jó ez az élet. Dehát biztos, hogy ezt meg ők akarták. Csak ez a pénz kérdés, ami még a gyenge oldal. Úgy látszik itt még van tennivalóm. Amíg nem laktam a férjemmel és lakást béreltem, akkor is én fizettem a rezsi-költséget, mert az én számlámról vonták a befizetéseket.A férjemnek nem volt külön számlája. A gyerekeknek lakást vettem és szépen támogattam őket. Most ugyan van új, nagyszerű párkapcsolatom, de a pénzügyek nem közösek. Én eladtam a régi lakást, házat vettem Sződligeten – na, és mit gondoltok, felvettem 4 millió kölcsönt, – hogy hozzám tudjon költözni a Németországból hazatelepülő párom.
  Segítséget azért nem akarok kérni, mert úgy gondolom, hogy ha én ezt így intéztem, akkor nekem ebből még súlyos tanulnivalóm van! Azért van megtakarított pénzem is, csak azt még nem tudom mobilizálni. Minden esetre, miután nyugdíjba küldtek, most mégis dolgoznom kell, hogy a hitelt fizetni tudjam és egyenesbe kerüljek.
  Sok mindent éltem át teház és az agykontroll, meg a sok-sok ezoterikus olvasmány segít abban, hogy mindezek ellenére boldog, kiegyensúlyozott és vidám legyek. Tudom, hogy még sok tanulnivalóm van, ezért örülök, hogy rátok találtam.
  Kedves Ida! Az intejúdat hallottam, egyéni megbeszélés, foglalkozás
  nekem is nagyon szükséges lenne. Nem tudom, hogy ez a dolog hogyan működik, szeretném, ha erről tájékoztatnál.
  Mára ennyit, mindenkinek jó éjszakát. Erzsi

 • Kedves Erzsi,
  kihívásokkal teli életedhez nem igen tudok mit hozzátenni…

  Kérdésedre az a válaszom, hogy az egyéni tanácsadásokról az információt majd itt a blogon is közzétesszük, illetve a 2. női pénzügyi önismereti konferencián is személyesen mindenképp.

  A lehető legjobbakat – ida ***

 • Kedves Nő társaim!

  Most ahhoz a témához szeretnék hozzászólni, ami a “reakcióm az elutasítás”-ról szól.
  Nem régiben történt velem: alapvetően nyitott vagyok mindenre, de folyamatosan elutasítottam a fogyás témát. Mármint, hogy időnként, visszatérően “bombáztak” vele. Hogy fogyhatok le, milyen gyorsan, milyen eredményesen, stb. és ennek minden variációi.
  Mivel “szakmabeli” vagyok, ebben én szoktam segítségére lenni az embereknek. Én magam 48 kg vagyok a 158 cm-remmel, tehát engem személy szerint nem érint, maximum megrökönyödöm, hogy milyen káros, és hihetetlenül működésképtelen módszereket ajánlanak, és az érintettek alkalmalmaznak.
  Viszont eljött az a pillanat, hogy elkezdjem megvizsgálni, miért kerülget engem ez a téma ilyen intenzíven. Az utolsó csepp a pohárban ehhez az volt, hogy ismerőseim küldtek egy e-mailt, miszerint: “Szeretnél fogyni látványosan rövid idő allatt káros mellékhatások nélkül úgy, hogy közben a pénztárcád rendhagyó módon gyarapszik? Vagy van valami problémád, amitől meg szeretnél szabadulni ugyanilyen feltételekkel?(180 probléma közül lehet válogatni)”
  Természetesen először az első részben megint a fogyást “hallottam meg”, és azonnal felháborodással párosult a tiltakozásom, hiszen ismernek, tudják, hogy nézek ki, stb.
  Azután jött a vizsgálat. Mit akarhat velem ez a dolog? Újra elolvastam a levelet, és újra, és megint. Lehet, hogy ez nekem másról szól? Lehet ez is egy eszköz, és én gyarapodhatom általa, miközben mások fogynak? És mi az, hogy problémák, meg közben gyarapszik a pénztárca? Meg rendhagyó módon? Na a belső hangom megszólalt végre. “Járj utána! Nézd meg!”
  Megnéztem, és döbbenet! Olyan dolgot tett a vonzás által a Teremtő, vagy Univerzum, (vagy ki minek nevezi) a kezembe, ami szó szerint sokkolt!
  Amiről eddig írtam itt a hozzászólásaimban, ezzel lett kerek egész, mert azáltal, hogy beleilleszkedik, része, kiegészítése, és látom a jövőt!
  Mivel megtanultam, hogy az érzéseinkre nagyon célszerü figyelni, ami ezzel az egésszel, mint érzés szabályosan kitört belőlem, és azóta is elárasztja a szívemet-lelkemet, ebből tudom, hogy igen, ez az! Az utamhoz, a feladatom végzéséhez megkaptam a megoldást! Azt a kerek egészet, ami sok embernek is megoldás.
  Egyben benne van a gyarapodás, a befektetés, egészség, környezetvédelem, a munkám, a feladatom és a szeretet. És még mi minden?!
  Csak azt kell még megtalálnom, hogyan tudom nagyon hamar tágabb körökben hatékonyan terjeszteni, hogy ezt mások is megismerhessék.
  (Van rá némi módszerem, de nem elég hatékony.)
  Ha van néhány ötletetek, szívesen veszem. Ez mindenkinek megoldás lesz – főleg akik úgy gondolkodnak, mint mi. A szkeptikusok csak legyintenek rá, mint mindenre, amit kapnak – ez tapasztalás. De talán ha meglátják a jó példát, akkor majd Ők is felismerik a jelentőségét, és lépnek.
  Fontos közölnöm, hogy nem arról van szó, ami a weboldalamon szerepel.
  Tanulság: Érdemes megvizsgálni, mi ellen tiltakozunk, amikor elvetünk dolgokat, és gyártunk ehhez szupernek tűnő kifogásokat!
  Köszönöm, hogy elolvastatok.

 • Én azt hiszem, meg kell különböztetnünk első reakciós elutasítást és belső hangos elutasítást.
  Ha az első következik be, akkor ott rossz beidegződésről, rossz szokásról van szó, és olyan szempontból kell rá figyelni, hogy az ellenkezőjét kell tenni, mint amit súg. :)
  Ha a második, akkor azt követni kell.
  Én szerencsés vagyok (vagy van valami rejtett képességem, nem tudom), nekem mindig súg a belső hangom, csak valamikor idő kell míg meghallom. Mert ha hallgatok rá, felesleges tevékenységeket kerülök el, pl. ha rossz érzésem van, mielőtt elmennék valakihez, és nem megyek el, akkor utólag kiderül, hogy pl. nem volt otthon, stb.

 • Teljesen igazad van a belső hanggal kapcsolatban, Timi… de nekem ezek az elutasításaim tuti, hogy nem a belső hangomból erednek! :-)

  És én is hasonlóan gondolkodom amúgy róla, a Belső HangOMról :-), mint te.

  Ida ***

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.