GazdagNők a Gazdag Tanácsadó-nál, avagy akarsz-e lépcsőnjáró lenni?

Tavaly Sopronban, az idén Tapolcán.

3-3 napot töltöttem a GazdagTanácsadónál, pontosabban a GazdagTanácsadó konferencián.

Életemben soha nem adtam ki ennyi pénzt – az idén már GazdagNő(k)-ként :-) – ilyen rövid időszakra azért, hogy tanulhassak/tanuljak. Egyetlen másoddiplomás képzésem egy féléve sem került annyiba, mint ezek a háromnapnyi szellemi “löketek”.

Miért megyek hát?

1. Mindig is érdekeltek az új dolgok (eredetileg nem véletlenül voltam/vagyok újságíró :-)).

2. Mindig erős volt bennem az előzővel párosulva a tudásszomj = a tanulási vágy. Mi több, egy időben – nyilván nem véletlenül – tanulásmódszertani instruktorként azzal foglalkoztam, hogyan lehet hatékonyan tanulni.

S immáron élethossziglan tanulásra vagyunk ítélve – az információs társadalom korában a meglévő tudás gyorsan romló áru, és folyamatos frissítésre szorul. S tényleg igaz az a közhelyszerűvé elhíresült mondás: aki lemarad, az kimarad. Vagy hogy is van? :-) Aki kimarad, az lemarad. :-))

A GazdagTanácsadó konferencián megkaptam, amit vártam. És remélem, hogy így lesznek azok is, akik eljönnek 2008. november 8-án a 2. női pénzügyi önismereti konferenciára (ne feledd, a GazdagNők.hu hírlevél olvasóinak kedvezményes a részvételi díj!)

És most tennék némi (látszólagos) kitérőt…

Egy kérdéssel kezdeném: előfordult már veled, hogy tudatosan nem tudtad, miért van benned egy késztetés? Így voltam ezzel a minap én is. Fázósan hazafelé ballagva gondoltam, kellene egy kellemes, kulturált, meleg hely, és egyértelmű volt, hogy a Nyugati téri aluljáróból az Alexandra Könyvesházba vezet az utam. Ma már be tudok menni egy könyvesboltba úgy, hogy ne vásároljak semmit, ez volt a tervem most is. Eredetileg (ha-ha…). Mit mondjak? Nem tudtam ellenállni. A 21. századi istennőkön kívül “A gazdaggá válás” útja című könyvvel lettem gazdagabb. Tényleg.

Ha bármibe belefogtam – legyen az fotózás, népművészeti alapon gyöngyfűzés, stresszkezelés vagy időgazdálkodás stb. -, habzsoltam a témába vágó könyveket. Számát nem tudom, hány könyvem van már, ami a pénzügyi intelligenciával, az anyagi függetlenséggel foglalkozik.

És ez a mostani alighogy elkezdtem olvasni, azonnal üzent nekem, és nektek is!  A gazdaggá válás útja kötet leírja a tanulás 4 lépcsőfokát. Mert hogy valóban ezeket a szakaszokat járjuk be általában:

 1. tudattalan inkompetencia: nincs tudomásunk arról, hogy nem tudjuk,
 2. tudatos inkompetencia: tudomásunk van róla, hogy nem tudjuk,
 3. tudatos kompetencia: tudomásunk van arról, hogy mit tudunk, és mit nem tudunk,
 4. tudattalan kompetencia: nincs tudomásunk arról, hogy tudjuk.

Bármilyen fura, a 4. szintre eljutni csak úgy lehetséges, ha az első 3 lépcsőfokot megjárjuk. Mert a 4. lépcsőfok olyan rutinszerű cselekvést jelent jó értelemben, amikor már autmatikusan, tudattalnul tesszük, ami teszünk.

Az igazi befektetők – a befektető mesterek :-) – magától értetődően cselekszenek, egy kipróbált és bevált szokásrendszerük mentén (legyen szó jó vagy akár téves döntésről is).

Nos, te hol tartasz a női anyagi függetlenséged, és annak tudatosítása terén, hogy ez mennyire és miért fontos? És a tettek terén? A 4 lépcsőfok közül mit gondolsz, melyiken állsz? És mi segítene, hogy tovább lépj?

Mondd el = írd le :-), tényleg örömmel venném.

Utóirat: És találkozzunk a 2. női pénzügyi önismereti konferencián 2008. november 8-án (klikkelj ide bővebb információért!). Biztos vagyok benne, hogy ez a női program maximálisan támogatja “lépcsőnjárásodat”. :-)

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

3 Responses to “GazdagNők a Gazdag Tanácsadó-nál, avagy akarsz-e lépcsőnjáró lenni?”


 • Kedves Ida!
  Hiába, nincsenek véletlenek! Hetek óta mocorog bennem egy késztetés, hogy változtatnom kellene a pénzhez való hozzáállásomon /agyilag/ és pont most kattintottál rám az iwiwen egy régebbi bejelölésemre.Már a szembesülésnek is megörültem, hogy mások is “kinlódnak” ezzel a problémával, és olyan profik is vannak, mint Te.Az anyagi függetlenség fontos, mert még nekem is vannak céljaim,és ezek megvalósitásához a nyugdij melletri heti 10 óra szakmai mellékállás plusz a vállalkozásom/MLM:FLP-Aloe/ a megélhetéshez elég, de a befektetési
  lehetőségtől távol áll!
  A Gazdaggá válás utjána 3.lépcsőfokig értem el.Nem vagyok még “befektető a szó pénzügyi értelmében, inkább gondolati szinten oldom meg a dolgokat/a szufik szerint 6-os tipus/ Nagyon sok könyvet olvastam, a Kyosaki könyvektől a “Titokig”,de még hiányzik valami. Szeretnék gazdagodni anyagilag és lelkileg, korlátaim ellenére.
  Üdvözöllek Ria

 • Még valamit szeretnék leírni nektek, ami kimaradt:
  a fotókat egy Nokia mobillal készítettem – szerintem a malomtó gyönyörű még így ezen a képen is, hát még a valóságban!

  hogy elkészülhetett, annak története van :-)

  egy anyagilag abszolút független régi főiskolai barátnőmnél voltam abban a 3 napban vendégségben, és vele mentünk ide, a malomtó partjára ebédelni a GT utolsó napján (jó volt kint ücsörögni a szabadban a verőfényes októberi őszben, és finomat falatozni – ennyit a lelki gazdagságról, meg a kulináris örömökről :-))
  míg a GT-résztvevők meg a szállodai svédasztalnál ettek – szegények ;-)

  Köszönöm, Ria, a gyors reagálásodat :-)

  Ida ***

 • Kedves Ida!
  Úgy gondolom a 4. lépcsőfok előtt vagyok….. Hála Wolf Gábornak, mivel az Ő hírlevelei során tudtam meg, hogy mit nem tudok … a marketingről. Aztán elkezdtem tanulni, mivel szükségem volt rá, ill. azóta is tanulom. Most már, a még igencsak hiányos tudásomat azért már felhasználva haladok is előre a célom felé. Ennek első terméke a tanfolyamaimhoz szükséges honlap elkészítése volt: http://www.korokan-suli.shp.hu. A továbblépéshez egyszerűen csak folytatnom kell a már elkezdett vállalkozást, ami már egyben új barátságok kezdete is egyben :):).
  Szerintem nincsenek véletlenek, így az sem véletlen, hogy pont Gábor blogját olvasva jutottam erre az oldalra. Kiváncsian várom miért…?

  Az anyagi függetlenség mindig fontos volt számomra, mivel a szabadságomhoz nélkülözhetetlen. Így “vigyáztam” is rá.
  Ennek elérését minden NŐnek javaslom, mivel a környezetemben is nagyon sokan kiszolgáltatott helyzetben vannak emiatt (bár ezt azért Ők teremtették maguknak), s nem tudják úgy élni az életüket ahogy szeretnék.
  Eredményes konferenciát, üdvözlettel Ibolya.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.