Bőség-oldás: a királynői út

Pozsgai Nikoletta nagyon elszánt volt. Még a ráhangoló, előkészítő szakaszban többször kért tőlem információt – nevezetesen, hogy minél előbb adjam meg neki, melyik előadás hánytól hány óráig tart, mikor lesz szünet. Mert hogy neki szoptatós kisbabája van. És ott volt az 1. női pénzügyi önismereti konferencián, mitöbb most a 2. női pénzügyi önismereti konferencián ő lesz az egyik előadónk. Erről is lesz szó az alábbi interjúban, de nézzük először azt, hogy mit várt az első alkalomtól, és mit kapott a várakozásához képest?

Pánikol a pénzügyi világ?
Megoldásokért is 2. női pénzügyi önismereti konferenciát 2008. november 8-án tartjuk Budapesten – kezdvezményes jelentkezési lehetőség csak október 31-ig!
Klikkelj ide a további információkért – MOST, AZONNAL ;-)!

Nikoletta: A konferenciára két konkrét motivációval érkeztem: választ kerestem egyrészt vállalkozónői, másrészt magánéletbeli női viselkedésemre a pénz kezelésével kapcsolatban.

Olvastam gyakorlatilag az összes hazánkban elérhető szakirodalmat pénz és bőség témában, mégis azt éreztem a vállalkozásaim során, hogy egy ponton nem tudok továbbjutni. Jellemzően a mikrovállalkozásból a nagyobb, több alkalmazottat is foglalkoztató állapotba átjutás jelentett nehézséget. Szintén szembesültem azzal, hogy van egy viszonylag fix napi bevételi plafon, amit nem tudok átlépni. Mintha erre az összegre lennék „hitelesítve”. A magánéletben pedig nem értettem, hogy miért nem vagyunk képesek férjemmel a pénzről konstruktívan és érzelemmentesen beszélni. Hogy mire jöttem rá az 1. női pénzügyi önismereti mini konferencián?

A pénzügyi magatartásteszt segítségével felismertem, hogy elsősorban „aggódó” típus vagyok, ami néha átmegy a szöges ellentétébe a „menekülő” típusba. Általában hajlamos voltam a vállalkozást elvárt bevételi igénnyel szemlélni, aminek konkrét pénzügyi tervezés állt a hátterében. Amikor azonban nem úgy alakult a bevételi oldal, ahogyan vártam, aggódni kezdtem, hogy nem tudom az általam beütemezett a vállalkozást előrevivő lépéseket megtenni. Az aggódás pedig általában elégedetlenséget szült, amit sajnos a beosztottaimmal szemben is kimutattam olykor-olykor. Felismertem, hogy a családban kitől ered ez a minta, így máris könnyebben megfogható a probléma gyökere más önfejlesztési eszközökkel, például a kinezológiával, amit jómagam is használok.

– Mit sikerült még tudatosítanod? Az 1. női pénzügyi önismereti mini konferencián hangsúlyosan szó volt arról, hogy a nők és a férfiak másképp viszonyulnak a pénzhez, ennek okairól, illetve arról, hogy a párok között kialakulhatnak úgynevezett polarizációs minták, azaz az ellentétek vonzzák netán egymást?

Nikoletta: Szintén tudatosítottam, hogy a férjem, aki jellemzően „költekező” és „menekülő” típus, annál inkább menekül a pénzzel való foglalkozás elől, minél jobban aggódom miatta. Ezért gyakorlatilag egymás elkerülő és hárító viselkedését gerjesztjük. Ő minél inkább nem akar foglalkozni a konkrétumokkal, a havi pénzügyekkel és menekül már a téma hallatára is, én annál inkább aggódom miatta.  Felismertem, hogy értetlenség és frusztráció helyett lazábban, könnyedebben kell vennem a pénzügyeket és párom ebben segítségemre lehet.

– Te mit gondolsz a nők anyagi függetlenségéről? És saját magad hogyan állsz ezzel?

Nikoletta: Fontosnak tartom az egyén anyagi függetlenségét, nemtől függetlenül. Ugyanakkor a nők függetlensége többnyire kínosan került téma, mintha a férfiarcú társadalom egyenesen örömét lelné a nők kiszolgáltatott állapotában és vérlázítónak tartaná egy nő bármilyen irányú függetlenségét. Szakterületemen, a női önmegvalósítás terén szintén gond, hogy a nők még mindig nagy hányada lelkiismereti kérdést csinál abból, ha az álmai után mer eredni és fontosnak tartja önmaga kibontakoztatását, akár a karrierjén keresztül is. Sok nőnek már azért is bűntudata van, mert a családról való gondoskodás nem elégíti ki teljesen.
Az anyagi függetlenség véleményem szerint emberi előjog, nemtől függetlenül, csak éppen a nők nagyobb hátránnyal indulnak ebben kérdésben.
A magam részéről túljutottam a szemléletváltáson, a lelkiismereti kérdéseken és a bűntudaton is, lelkesen és tudatosan törekszem az anyagi függetlenségre. Szeretném, ha a gyermekem a pénzügyi analfabetizmus helyett anyagi függetlenséggel vagy legalábbis annak megteremtését lehetővé tevő pénzügyi intelligenciával rendelkezne.

– Mit látsz, hogy a női ügyfeleidnél mi a helyzet a pénzzel? Te hogyan tudod segíteni őket, és milyen sikerrel?
Nikoletta: Női önmegvalósítás specialistaként legfontosabb célkitűzésem, hogy a nők kitelesedését segítsem. Ennek érdekében a holisztikus karriertanácsadás segítségével elsődleges célom női klienseim számára a legmegfelelőbb önmegvalósítási út feltárása.  Ez lehet karrier út is, de nem feltétlenül csak az!
Az önmegvalósítás és általában a nőként való kiteljesedés nehézségein a kineziológia módszerével tudok eredményesen segíteni akár önértékelési zavarról, önbizalomhiányról vagy többnyire a családból hozott korlátozó hitrendszerről legyen szó. Röviden összefoglalva szerepemet: segítek felismerni és tudatosítani az erősségeket, ezekre alapozva segítem klienseimet önmegvalósításuk útjára lelni, majd azon járni. Egyfajta sherpaként, addig megyek a kliensemmel, amíg meg nem erősödik saját útján.

A független, az önvezető és a kreatív hozzáállás sérülései közvetlenül kihatnak a nők pénzkezelési szokásaira. Munkám során gyakran keresnek meg a pénz bevonzásával és a bőség megteremtésével kapcsolatos kérdésekkel. A kineziológiának van egy speciális oldási menete, az ún. „bőség oldás”, melynek elsődleges célja, hogy a pénz hozzánk való áramlását megakadályozó mintákat, blokkokat felfedje és oldja. A pénzügyi önismeret királyi, vagy inkább „királynői” útja a bőség oldás, hiszen az élet tanításaihoz képest gyengéden, gyorsan és hatékonyan lehet haladni a bőség megteremtésének és befogadásának útján. Természetesen tudatosan alkalmazott pénzügyi műveltséggel még eredményesebbek lehetünk, de a bőség oldás módszerének segítségével évek, ha nem évtizedek drága tapasztalatát lehet lerövidíteni, így időt energiát és pénzt spórolva önmagunk számára.

Pozsgai Nikoletta vendégelőadóként kifejezetten a bőség útjában álló akadályokról, korlátozó hitrendszeri blokkjairól beszél majd.

Izgalmas előadásnak ígérkezik! Gyere el, várunk téged is!

Megoldásokért is 2. női pénzügyi önismereti konferenciát 2008. november 8-án tartjuk Budapesten – kezdvezményes jelentkezési lehetőség csak október 31-ig!

Klikkelj ide a további információkért – MOST, AZONNAL ;-)!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

0 Responses to “Bőség-oldás: a királynői út”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.