Folytassuk online módon a tanulást, a női pénzügyi intelligencia fejlesztését?

Földvári Éva a 2. női pénzügyi önismereti konferencia egyik résztvevője volt, és szintén az idősebb női korosztály képviseli. Éva pszichológus és hosszú éveken át foglalkozott nő ügyekkel – közös múltunkként erre utal beszélgetésük során (jómagam majdnem egy évtizedet eltöltöttem a női civil szférában nagyon aktívan).

Éva úgy érezte, abszolút érdemes volt eljönni, mégha néha azt is érezte, közhelyszerűen ismétlődnek dolgok, de új összefüggésben gondolkodhat tovább róluk eztán. Saját egyéni élete annyiban ért fordulóponthoz, hogy egyéni vállalkozás indításán gondolkodik, és a régóta tervezett pénzügyi tervezéshez is lökést kapott az együttlétünk során.

Jómaga a nők anyagi függetlenségét azért is tartja fontosnak, hogy ne kelljen benne maradniuk méltatlan kapcsolatokban, netán bántalmazó kapcsolatot elviselniük, de az egészséges női önbizalomhoz is hozzájárulhat a saját pénz feletti önrendelkezés. Szerinte az ilyen alkalmak tán nem is az önismerethez járulnak hozzá azonnal, hanem a gyakorlati megvalósításhoz adnak kezdő lökéseket.

Éva bízott abban is, hogy lesz folytatás.

Igen lesz!

Személyesen várhatóan csak 2008. március 8-án, de online módon hamarosan elkezdjük azokkal a közös ismeretbővítést, távtanulást, akik készek erre.

Te hogy vagy ezzel? Érdekel az online tanulási lehetőség? És miről hallanál szívesen? Írd le a hozzászólásban!

Utóirat: azért a beszélgetést hallgasd meg Évával – a szünet nyüzsgése ellenére remélem, hogy valamennyire élvezhető lesz, és kedves színfoltja a mandarinevés beszélgetés közben! :-)

A felvétel a saját Nokia mobiltelefonommal készült, és aki kézben tartotta  ezúttal is Kéner Eszter volt. És neki köszönhető, hogy ebben a formában felkerült a netre Földvári Évával is a beszélgetés. Köszönet érte, Eszter! :-)).

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

12 Responses to “Folytassuk online módon a tanulást, a női pénzügyi intelligencia fejlesztését?”


 • Kedves Ida!
  Gratulálok a web oldaladhoz, élvezettel olvasom a leveleidet. Annál is inkább, mert én is terveztem a nyáron, hogy szólok a nőkhöz, elsősorban a negyvenen túliakhoz. Egy nőmozgalmat szerettem volna elindítani, de egy betegség közbeszólt. Nem sokkal ezután találtam meg a Te oldaladat, és örülök, hogy ez a kommunikáció már elkezdődött a Te jóvoltodból, bár amit én szeretnék közvetíteni nem egészen azonos a Te témáddal./ nem lehet véletlen, hogy megtaláltalak a neten /.Nagyon kell a nőknek a pénzügyi intelligenciát tanulniuk! Én hálózat építéssel foglalkozom jelenleg és a partnereim nagy része nő. Nem véletlen! A nők sokkal intenzívebben keresik a megoldást pénzügyi gondjaikra mint a férfiak. A sikeres hálózatépítők nagy része mégis férfi. Nem véletlen. Nekik nincsenek családi tennivalóik, jobban rá tudnak koncentrálni a munkájukra. Mi nők nagyon sok terhet cipelünk, és igenis kellene a pénzügyi tájékozottság és az önállóság.
  Nekem, személyesen is igényem, hogy folytasd online a témát, mert szükségem van arra, hogy tanuljak a pénzzel bánni.
  Ötven éves vagyok, pedagógus voltam. Négy gyermekem van, három még velem és és tanul. Válófélben vagyunk két éve a férjemmel, tavaly egy szörnyű több éves küzdelem után elveszítettük otthonunkat, mindenünket. Egyedül válság menedzseltem, és sorra hoztam a rossz döntéseket. Ma már mindent másképp látok, de az életet innen kell tovább folytatnunk.
  Szóval van mit tanulnom, kérlek folyasd!
  Szeretettel: Klári

 • Szia Ida!

  Szivesen tanulok online módon. A pénzüggyekkel kapcsolatosan azt hiszem elég jól vagyok. Lesz még pár “felismerésem”, azért iratkoztam fel a blogra, de nincs prioritása a dolognak. Decemberben szeretném elkezdeni a számitógépes felhasználó ismereteim bővítését online. Vidi Rita jó kiindulópont lesz. Valamikor a tavasszal február-március körül az angol tudásom szeretném felujítani sőt tovább haladni benne egyéni témakörrel. Ennyi lenne. Mit jelent az online pénzügyi intelligencia fejlesztés időileg? Nem szeretnék napi két óránál többet tölteni a gép előtt. Jelenleg az 1-2 óránál tartok. Pici fér még bele a jelenlegi munkám mellett. Üdvözlettel, Kaminszki Ildi

 • JÓ ötlet ez az online képzés Ida, gratula :)
  Én is szívesebban tanulok olyan helyeken, ahol nem csak a klasszikus módon lehet ott lenni, hanem gép előtt is lehet okosodni.

 • Nagyon érdekes témákat boncolgattok,ami a pénzt illeti néha jobb lenne,ha nem lenne ennyire fontos,de az, mégpedig nagyon.Tanulni sohasem késő,-pláne online -.Sok értelmes okos nő van,akinek mégsem sikerül gazdagnak lenni,-legalább is ami az anyagit jelent-.Tudom tanácsot adni lehet,megfogadni is,de végig vinni szinte lehetetlen.Várom a folytatást,a tanulást és a könnyebb megértést.

 • Úgy látom, a pénz mindaddig nagyon fontos, amíg nincs elegendő belőle.

  Fura módon azonban, ha az életminőségünkön változtatunk, az önismeretünkben elmélyülünk, akkor az anyagi dolgaink is jobban rendeződnek – bár meglehetősen logikus az összefüggés, nem? :-)

  Ida ***

 • Nekem nagyon tetszenek az online képzések, mert gyermekem mellől nem nagyon van időm kimozdulni. Így viszont otthon ülve is tanulhatok. :-) Kriszta

 • Kedves, szorgalmas Ida!
  Két hete van netem (költözés, életmódváltás stb.) s talán nem véletlen, hogy Tőled kaptam eddig a legtöbb levelet. Köszönöm a szorgalmadat! Soha nem tanultam online, ezért nem tudom ez mivel jár, én mit adok érte? Szeretném tudni a részleteket (az apróbetűst), bocs, ha bizalmatlannak tűnök. Üdvozlet: Jakab Gyöngyi

 • Én szintén nagyon hasznosnak tartom az onlájn tanulást,hiszen sokan nem is tudnának másképp az idejük miatt sem.Nagyon jó dolog új és hasznos dolgokat tanulni.

 • Én is nagyon szívesen tanulnék – gondolkodnék online. Később máshogy is, de egyelőre a pici lányom a fő trénerem. :)
  Ida, szeretnék gratulálni a módszeredhez. Szerintem nagyon ügyesen össze tudod fogni a nőket, megdolgoztatni az agysejtjeiket, és kihozni belőlük minden hasznosat, ami bennük van, csak eddig nem tudott a felszínre törni.

 • Szia Ida!
  Nagyon szívesen tanulnék online, annál is inkább, mivel a személyes előadásokra nem érek oda sohasem. Szeretnék váltani, de ehhez még rengeteget kell tanulnom.
  Való igaz, ha mélyül az önismeretünk az anyagiak terén is sokminden megváltozik. Kevesebből is valahogy többet lehet kihozni, mert a sorrend megváltzoik. Én már “lépegetek” de még egyedül elesem, ezért remélem miharabb, online kézfogás segítségével, megtanulhatok rendesen járni. :-)

 • Kedves Ida!

  Bár még nagyon “új” vagyok az oldalon, nagyon izgalmasnak és hasznosnak találom – köszönet érte!
  Több szempontból is kellemes meglepetés volt. Először is: őszinte. A pénzről beszélni még ma is “tabunak” számít, inkább szemérmesen elkenjük a dolgokat. Másodszor: nagyon jó,hogy a nőket nem a férfiak “ellen” határozod meg és bíztatod önállóságra. Végül, hogy nem elsősorban technikát, hanem világszemléletet tanítasz, s hogy ebbe a spiritualitás is belefér.
  (Biztos lesz még több is, ha jobban megismerem a módszered :)!)

  Örülök az online tanulási lehetőségnek, mindenképpen jó lenne.

  Továbi sok sikert!

  Judit

 • Kedves Ida!

  Izgatottan várom, és vágyom már az online tanulási lehetőséget, bár a személyes részvételt igénylő képzések varázsa lehet más szokott lenni – (most visszaolvasva teszem hozzá, hogy honnan is tudnám, ha még nem vettem részt online?).
  Bár a Te személyes hangvételed miatt talán ez kevésbé igaz.
  Mivel nagyon sokan lemaradnak ezekről a lehetőségekről különböző okokból, mint a hozzászólásokban is olvasható, ha online módon sikerül átadnod ráadásul többet is, mint egy-egy konferencián, tanfolyamon, akkor ez a forma sokkal nagyobb hatásfokkal bírhat, hiszen akár tömegeket is érinthet!
  Amióta voltam a november 8.-ai konferencián, egyre több nőtársamat invitálok ide.
  Ezt teszem annál is inkább, mivel 1-2 közösségi portálon fent vagyok, és azt tapasztalom, hogy azokon a helyeken nem lehet ezekről a dolgokról nyíltan beszélni annak ellenére, hogy folyamatosan megy a panaszkodás.
  Ez részben azért is van, mert az üzemeltetők kizárják a lehetőségét, vagy a hiedelmekbe beragadtság, még ha spirituálisan gondolkodnak is – mondják, mert az is egyfajta leragadást is szül sokaknál – csak beszélnek, de a gyakorlatiasság, cselekvés hányzik!
  Így akiknek erre a segítségre, tanulásra van szükségük, jönni fognak, és remélhetőleg élni fognak az online lehetőséggel is!

  Amit többek között nagyon fontosnak tartok, az a szemléletmód megváltozása, hiszen ez az alapja a jelenleg nagyon szükséges fejlődésünknek!
  A másik: ha végre megértenék a nők, emberek, hogy igenis szükséges befektetnünk magunkba (anyagira gondolok), ami a fejlődésünkhöz kell…hogy miért is?
  Mi már beszélgettünk róla, értjük is jó néhányan.
  Szóval erről is nagyon fontos lenne átadnod szerintem a “nagyérdemünek” amit kell.
  Remélhetőleg meg fog szűnni ez a gátló tényező is!
  Ahogy még eszembe jutnak a gondolataim, folyamatosan megírom.

  Jó éjszakát Mindenkinek!

  Marcsi

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.