Hogyan legyen tele a saját női pénztárcád? A hamarosan induló online kurzus titkai

Egyre több felvetés érkezik a tervezett távtanulási lehetőséggel kapcsolatban. Hosszas bevezető helyett gyorsan inkább a lényeget: összegyűjtöttem egy csokorra való kérdést, és alább megválaszolom őket. Fellebben hát a fátyol – némileg ;-) – az online kurzus titkairól.

Mi is lesz ez pontosan?

Olyan online kurzust indítunk a GazdagNők.hu honlaphoz, annak blogjához kötődően, amely biztosítja számodra, hogy távolról kényelmesen tanulhass. A kényelmesen azt jelenti, hogy a saját ritmusodban, a saját időbeosztásodban, minden utazási költség nélkül.

Mi a cél?

A résztvevő nők pénzügyi önismeretének megalapozása, elmélyítése, továbbá pénzügyi intelligenciájuk fejlesztése,
•    hogy ne kelljen aggódniuk a pénz miatt,
•    hogy túl tudjanak lépni önkorlátozó hiedelmeiken,
•    hogy képesek legyenek saját anyagi biztonságukat és önállóságukat mind inkább kialakítani,
•    hogy a számukra kínálkozó lehetőségekről dönteni tudjanak,
•    hogy a racionalitáson túl az intuíciójukat is használják,
•    hogy be tudjanak kerülni a bőség áramlatába, és legyenek képesek jó(l)létben élni stb.

Miről szól majd az online kurzus?

Főbb témáink lesznek:

1.    Miért kell külön foglalkozni a nők és pénz kérdéskörével?
2.    Miben mások a nők és férfiak a pénzzel, az ahhoz való viszonyukat kapcsolatban?
3.    Női élettervezés – személyes küldetés és a pénz
4.    Anyagi önállóság – magán vagyon, közös vagyon
5.    Női pénzügyi „butaságok”, és az ára
6.    Pénzügyi tervezés, anyagi és spirituális célkitűzések
7.    Pénzzel kapcsolatos mítoszok, önkorlátozó hiedelmek, pénz-hazugságok
8.    Pénzügyi önismereti típusok
9.    Gazdagságtudat, szegénységtudat, szűk(ös)ség szemlélet
10.    Bőség, jólét, gazdagság fogalma – vonzás törvénye és a pénz
11.    Pénzügyi életvitelek: sikeres, átlagos, kudarcos – pénzügyi kreativitás
12.    Pénzmenedzsment alapszabályok, azaz pénz titkok – már a babiloniak is tudták ;-)
13.    Pénzügyi krízisek, válsághelyzetek, adósság csapda és adósságkezelés
14.    Anyagi védettség, anyagi biztonság kialakítása
15.    Befektetési lehetőségek, befektetői típusok
16.    Passzív jövedelem, az anyagi függetlenség elérésének útja

Milyen az online kurzus szemlélete?

Főbb pillérek lesznek:

1.    szemléletformálás,
2.    ismeretátadás és tudásmegosztás,
3.    önismeret, személyiségfejlesztés,
4.    gyakorlati megoldások,
5.    képesség- és készségfejlesztés,
6.    közösségépítés,
7.    spirituális megközelítés a racionalitások mellett,
8.    biztonságos, támogató női közeg.

Hidd el – ezer éves tapasztalat – a pénzügyeink rendbetételéhez, a bőség eléréséhez elsősorban nem anyagiak kellenek. Ezért fontos a lelki, a spirituális oldal, de természetesen ezt egyensúlyban igyekszem majd tartani a gyakorlati, hétköznapi alkalmazhatósággal.

(Egy gyakorlati megoldásról a napokban egy videós beszélgetést láthatsz majd – tegnap készítettük Kéner Eszterrel, aki nagy táblázat kezelő guru, és évtizednyi gyakorlata van már legalább, ha nem több, pénzügyi tervezésben. Eszter a 2. női pénzügyi önismereti konferencia egyik sikeres vendégelőadója volt.)

Milyen formában lehet tanulni?

Egy jelszóval védett, zárt webfelületet hozunk létre. Akik jelentkeztek és befizették a részvételi díjat, ők hozzáférést kapnak a zárt webes felülethez, és itt tanulhatnak.
Naponta lesznek hét közben rövid-hosszabb leckék, megbeszélnivalók, a hétvégét pedig pihenővel, vagy a tudás elmélyítésével lehet tölteni – kinek-kinek belátása szerint.

Ahogy a GazdagNők.hu honlapon már megszokott, különböző formában kapják majd a résztvevő nők a tananyagot:

–    írott formában,
–    hanganyagként,
–    videóként,
–    letölthető mellékletekben stb.

Az egyes leckékhez hozzá is lehet szólni, lehet kérdezni – az oktatótól és egymástól is. A résztvevőknek lesz alkalmuk először online, de később akár személyesen is megismerni egymást. Lesznek könyv- és filmajánlók, tippek, tesztek, interjúk, szóval sok-sok érdekesség is színesíti majd az online kurzust.
Az egyes blokkok után lesz majd Skype-konzultációs lehetőség is.

Milyen hosszú lesz a kurzus, és mikor indul?

Várhatóan 3 vagy 4 hónapot ölel fel, és 2009 január elején indul.

Mennyi lesz az ára, és hogyan lehet fizetni?

Az online kurzus árát majd meg kell tippelni – aki eltalálja, az kedvezményben részesül, de erről majd később! Azaz hamarosan a napokban (figyelj, légy résen!)
Utalással, esetleg bankkártyával is lehet fizetni. Lehet majd egy összegben (ez kedvezményesebb lehet számodra), vagy bizonyos részletekben is.

Hány résztvevő lesz az online kurzuson?

A létszám limitált lesz. Azok részesülnek előnyben, akik a megadott határidő előtt minél előbb leadják jelentkezésüket, továbbá mihamarabb ki is fizetik a részvételi díjat az idén. (Figyeld, hogy a jövő héten mikor kerül meghirdetésre a jelentkezési időszak!)

A korábbi résztvevőknek lesz kedvezmény?

Igen, elképzelhető, hogy az ismétlőknek kidolgozunk kedvezményes lehetőségeket.
Az egyes hónapok tematikáját, moduljait úgy állítjuk majd össze, hogy egyértelműen el lehessen különíteni a korábbi tréningek, konferenciák tematikáját – tehát mindenki tudni fogja, mely részek számítanak ismétlésnek, így kedvezményesen igénybe vehető lehetőségnek.

A résztvevőktől mi kell az online kurzushoz?

Emberileg nyitottság, tanulni és fejlődni vágyás elsősorban.

Technikailag pedig olyan internetes hozzáférés, amely segítségével hang- és videóanyagot egyaránt tudsz hallgatni, nézni. Ha eddig tudtad ezeket használni a GazdagNők.hu honlap blogjában, akkor az online kurzus során sem lehet vele problémád.
Teszteld le, mi a helyzet nálad!

Itt egy hanganyag:
http://www.gazdagnok.hu/2008/08/24/mennyi-penzed-marad-a-kovetkezo-honapra-vagy-egyszeruen-eladosodsz-czap-agi-kerdezi-csapo-idat/

Itt pedig egy videófelvétel:
http://www.gazdagnok.hu/2008/08/11/kiszallni-a-mokuskerekbol-online-vallalkozo-kismama-es-penz/

Kérlek, a fentiekkel kapcsolatban kérdezz, mondd el a véleményed – elsősorban akkor, ha részt szeretnél venni az online kurzuson. Mert szeretném, ha minél inkább a te kérdéseidre, kihívásaidra találnánk meg a választ, ezek kapcsán bővíthetnéd ismereteidet, kapcsolati hálódat, fejleszthetnéd személyiségedet.

Várom tehát mindenképp a hozzászólásodat – tedd meg itt alább, ha részt akarsz venni az online kurzuson!

Közkívánatra pótjelentkezés indult december 28-ától a női pénzügyi önismeretet és pénzügyi intelligenciát fejlesztős online kurzusra.

Használd ki a lehetőséget, amíg még van egyáltalán hely – mélyedj el az alapos tájékoztatóban, kérdezz a hozzászólásokban, és jelentkezz, most, de legkésőbb december 31-én reggel 8 óráig!

Bővebb info itt: http://www.gazdagnok.hu/2008/12/18/gazdag-nok-kincstara-indulo-online-kurzus/

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

15 Responses to “Hogyan legyen tele a saját női pénztárcád? A hamarosan induló online kurzus titkai”


 • Kedves Ida!
  Most vált világossá számomra, hogy miről is van szó. Tehát ez egy “önismereti tréning” lesz, ami viszont engem érdekelne az egy “önismereti tréner” képzés. Ilyennel is foglalkozol?

 • P.-néIda, kedves… önismereti tréner képzéssel én nem foglalkozom.

  Amit viszont megjegyezni kívánok egy jó, különösen önismereti trénernek sok saját élményű önismereti tréningen kell részt vennie – én is rengeteg helyen jártam, többet elvégeztem. És jelenleg is állandóan képzem magam egy-egy szakterületen. Például a múlt hétvégén egy 3 napos, reggeltől éjfélig tartó képzésre áldoztam – örömmel – az időmet, és persze a pénzemet is.
  Az ilyen helyeken tanultak nemcsak nekem lesznek aztán hasznosak, hanem hatnak a nálam képződőkre :-) is.

  Szeretettel üdvözöllek:
  Ida***

 • Kedves Ida!

  Érdeklődve figyelem az online tanfolyam “kibontakozását” és örömmel fogadom a hírleveleidet, mert sok tanulságot le tudtam már szűrni belőlük. Úgy érzem segítségre szorulok még a tudatosodás folyamatában és a pénzügyeim kezelésében. Szeretnék résztvenni a januárban induló online tanfolyamodon. Viszont már csak 4 napig leszek gép közelben, mert utánna elutazunk. Így január elejéig- mivel előreláthatólag netnélküli leszek ( ami az adott helyzettben nekem inkább áldás ) nem jutok hozzá a hírleveleidhez. Remélem ez nem lesz akadálya a tanfolyamon való részvételemnek.

  További szép napot és kellemes hétvégét kívánok!

  Ibolya

 • Szia Ida!
  Én ezt a lehetőséget nagyon várom, és hálás vagyok érte, hogy egyáltalán tudomást szereztem róla, hogy ilyen egyáltalán létezik. Szerintem ez egy fantasztikus lehetőség. Habár nem vagyok benne biztos, hogy teljes mértékben meg fogom-e érteni a számitógéppel kapcsolatos teendőket. /habár nem vagyok annyira balkezes a számitógép használatában/. De erről kár beszélni, ki kell próbálni, aztán mondhatok véleményt. Türelmetlenül várom, szeretek tanulni. Minden jót kivánok Emőke

 • Kedves Emőke,
  szerintem nem kell ehhez semmiféle extra számítógépes tudomány. Illetve ha bármi menet közben felvetődik, akkor lesz rá segítség – nagyon feltett szándékom, hogy mindenképpen nagyon figyeljünk rátok: azokra, akik igénybe veszítek majd ezt a lehetőséget.

  Én is kíváncsian várom az egész online kurzust – komolyan mondom, hogy jómagam is kezdek egyre izgatottabb lenni! :-)

  Ida***

 • Kedves Ida!

  Tudom, minden becslésbe játszi könnyedséggel csúszhat némi hiba! Még ha nem nagy is a tét, olyankor is szükséges, hogy a tippelés előtt a ismereteid, tudásod a megtippelendő témakörben értékeld, az esélyeid rövid ideig, de latolgasd, és a vonatkozó tehetségedet jól mérd fel, s ha már megkérdeztek, lehetőleg ne kertelj. Az eredmény tudatában, fontos, hogy a nyerési esélyeid józanul felmérjed. Így tudni fogod, hogy az elcsúszáshoz a legkissebb hiba is elég és a nyerési esélyed bár nem lehetetlen, sőt a semminél több, de csekély. Ha bármit -szakértelem, jártasság és tapasztalat nélkül, csak úgy, per has megsaccolok , akkor csak a végeredményre, a nyerésre fókuszálok, talán kicsit elvakulok és csak az “aranyhalacskákra” gondolok.Persze ilyen “aranyhal imádó” a földön egyedül csak én vagyok! Ilyenkor csak arról van szó, hogy észt kizárok, agyat eldobok és jókedvemben Fortunával csak játszadozok. Persze ez sem egy utolsó dolog! Azzal a tudattal játszhatok, hogy a saccolásba esetleg v. szinte biztos, hogy belebukok de itt nem is a végeredmény, hanem a játék a lényeg, a játék maga a fontos dolog. Lehet, hogy most mindenkit egy egészen picit lelombozok, talán játékrontó vagyok? Inkább gyorsan, önként és dalolva /képzavar- inkább dal nélkül/ hirtelen bedugulok .Ahogy a közmodás tartja, könnyű Katit táncba vinni, ha maga is akarja… Hát rajta! Egyedül a játékkedvem az oka, hogy a fenti véleményem ellenére, mégis csak ráállok és belevágok, hogy most valami szép kerek összeget csak úgy sacc/kb kitalálok. A helyességért felelősséget nem vállalok! Felelősség nélkül pedig minden nagyon egyszerű és könnyű dolog. Ezért most mélyen el nem gondolkozom, hanem inkább egy jó nagyot saccolok és az általad megadott helyen, a kis rubrikába egy számomra szimpatikus összeget beleirok. Hogy oda mit is írtam? Az most játszásiból egyelőre maradjon egy hatalmas és izgalmas titok! Azt, hogy ezzel az összeggel sokat vagy keveset mondok? Azt elbírálják majd az okosok! Addig is azon drukkolok, hogy ha mégis ügyes voltam, talán egyszer én is online ingyen tanulhatok, – feltéve, ha a számítógépemen megoldok addig minden technikai ágat-bogot. Addig is izgatottan várom a döntő napot, merem remélni, hogy a kedvező válasznak sacc/kb örülni fogok. Addig is kívánok mindenkinek vidám karácsonyt és sok szép napot! Még mindíg egy nagyi , a Budai Vali -és az írásomért nagyon sorry- vagyok

 • Kedves Ida!
  Én úgy gondolom, hogy vagy 25000 Ft lehet, mert ez az összeg az, amit még meg tud fizetni egy olyan nő, aki a siker útját keresi. Aki már sikeres és nagyobb összeget fizetne érte, az már nem igényli a tanfolyamot. Mivel a létszám itt annyira nincs korlátozva, mint egy előadóteremben, ezért úgy gondolom arra törekszel, hogy minél több nő vegyen részt rajta. 80000 Ft-os fizetésből nem hiszem, hogy sokan tudnának áldozni ennél többet.Vagy akkor nem az a cél, hogy minél többen sikeresek legyenek, csak az, hogy minél több bevételed legyen. Ami szintén érthető, hisz lehet hogy ettől vagy sikeres. Akkor viszont egy bizonyos szint alatt hiába szeretnének a nők sikeresek lenni, nem juthatnak hozzá a tudáshoz, ami a sikerhez vezet. Hiába az elhatározás, hiába az akarat a változtatásra, minden marad a régiben és új utak után kell nézni.
  Sok sikert kívánok a munkádhoz és remélem, lesznek sokan, akik hasznát veszik.
  Üdvözlettel:Vali

 • Fentieket olvava,Vali összegére tippelek énis,kb.15-20000Forint lesz a tanfolyam,mert tény,aki jól áll anyagilag,nem fog ilyen tanfolyamba beruházni,viszont akinek nincs,az valamilyen úton-módon összeszedi ezt a pénzt.Sok sikert kivánok a munkádhoz
  Üdvözlettel:Marika

 • Kedves Ida!
  Csepregi Balázs oldaláról jutottam el Hozzád, és tudom hogy ez nem véletlen! régóta tapasztalom, az életemben: “ha a tanítvány készen áll, mindig megjelenik a mester” mintha láthatatlan kezek irányítgatnák a dolgokat.
  Nagyon szeretnék részt venni az online kurzoson, és remélem -a limitált létszám ellenére is- hogy ez így is lesz.
  Izgatottan várom a fejleményeket. Boldog karácsonyt Neked és minden tanulni vágyó nő társamnak.
  üdv. Júlia

 • A tippeket az e-mailben megadott linken vártuk – kérem, hogy pontosabban figyeljetek legközelebb, mert könnyen lehet, hogy egy “apró” figyelmetlenség miatt maradtok le fontos dolgokról.

  Ezzel együtt igyekeztem mindenkinek e-mailt is írni, hogy hol is kértük a válaszaitokat. Mégis a fenti a kérésem – remélem, hogy megértitek.

  Köszönöm: Ida***

 • Kedves Ida!
  Már akartam Neked írni… A Kismama-ban olvastam egy riportot veled, s én már korábban is figyeltem a honlapodat… Végre, h. online kurzus is lesz, mert egy 21 hónapos gyerek mellől elutazni valahová… pláne pár napra egy kurzusra…! Nagyon nehéz lett volna, s ezt már korábban is sajnáltam. Nagyon jó, h. végre online elérhető lesz! Gratulálok! S a riporthoz is! Nagyon megható történetet mondtál el magadról, olyan “igazán emberi” volt… Békés, boldog Karácsonyt kívánok Neked és minden idelátogató Nőtársamnak (férfinak) is…!

 • Hamar Mária Gabriella

  Kedves Ida!

  Most semmilyen “okosságot, komolyabb” hozzászólást nem kívánok írni, csupán köszönöm szépen a könyvet, megérkezett!!!
  Kerestem, hova is írjam, de nem találtam jobb helyet, így hát ide írok.
  Ma délelőtt olvastam az utolsó leveled, amiben jelezted, hogy postáztátok Katival a tippelők ajándékait, és erre alig fél óra múlva hozta is a postás :)))!
  Heuréka!!! Nagyon örültem neki, gondolhatod!

  Köszönöm Neked, és Katinak az áldozatos munkátokat vele.

  Ezúton pedig kívánok Mindenkinek, Nektek, és Drága Nő társaimnak is Eredményekben, Egészségben bővelkedő, Boldog Új Esztendőt!

  Szeretettel, Marcsi

 • Én is nagyon örülök, hogy ilyen gyorsan odaértek az ajándék könyvek, Marcsi – mástól is kaptam már jelzést :-).
  Direkt prioritással = elsőbbségivel adtuk fel, hogy még az idén ott legyenek a könyvek. :-)
  Remélem, hasznos olvasmányok lesznek.

  Ida***

 • Szöböllődiné E. Krisztina

  Kedves Ida!

  Most találkoztam először az oldaladdal, ami nagyon tetszik, szeretnék részt venni egy online tanfolyamon, lehetséges még jelentkezni vagy meg kell várnom a következőt?

  Üdvözlettel

  Kriszta

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.