Újhold újat hozhat: szabadulj meg negatívitásaidtól (de legalább kezdd el)!

A Hold ősi szimbólum, időtlen idők óta foglalkoztatja az embert változásai miatt, és gyakran a nőiséggel hozzák kapcsolatba. Hamarosan ÚjHold lesz, és ez ragyogó alkalom elindítani egy saját, belső változást is – egy rítus kíséretében. Szimbolikája miatt – úgy tartják, és miért ne hihetnénk el, ha a saját fejlődésünk egy alkalmáról lehet szó -, nos úgy tartják, hogy az ÚjHold időszaka alkalmas a tisztulásra. Kérdés: mi a teendőnk ilyenkor?

Szabaduljunk meg rossz szokásainktól, engedjük el negatív tulajdonságainkat, késztetéseinket. MOST lebontunk, azaz a szó jó értelmében rombolunk. Mert csak a rombolás alapján lehet újra építkezni. Tehát tedd ezt:

Vegyél elő egy papír lapot, és írd le, amitől meg akarsz szabadulni. Ezek lehetnek simán szavak, nem fontos, hogy kerek mondatokat írj – néhány példa:

 • aggódás a pénz miatt,
 • túlsúly,
 • lustaság,
 • halogatás,
 • kapzsiság,
 • irigység stb.

Javaslom, hogy ne csak a pénzre, az ezzel összefüggő dolgaidra gondolj, hanem bármi másra is. Mert ha a pénzzel vannak kihívásaid, fontos tudnod, fontos tudnunk valamennyiünknek, hogy azok szorosan összefüggnek egész személyiségünkkel, lényünkkel, életfelfogásunkkal. Gondolkodj el tehát azon, mitől is szeretnél megszabadulni. De ne bonyolítsd túl a dolgokat, ne töprengj hosszan – legyél spontán, hagyd, hogy az intuíciód vezesse a kezedet. Lesz még másik alkalom, a következő Újhold 28 nap múlva :-), amikor ezt a gyakorlatot megismételheted – emiatt tehát ne aggódj egy percig sem.

Ha megvan a listád, akkor fogj egy gyufát, és égesd el. Ne mondd, hogy nincs erre alkalmas helyed/lehetőséged! Vagy ha ezt gondolod, azaz “Hol égessem el ezt a papírt a harmadik emeleten?”, máris írd fel a listádra ;-), hogy “problémacentrikusság”. Tehát találd ki a saját megoldásodat erre: hogyan és hol égeted el a lapodat (hadd ne adjak tippeket, bízom benned!). Tedd meg ezt még ma, mert ma van Újhold.

Engedd el a rossz dolgokat, a negatív szokásokat, válj meg tőlük békével. És aztán elkezdhetsz gondolkodni azon, mivel is szeretnéd helyettesíteni őket, hogy Teli Holdkor megcsinálhasd erre az újabb rítust.

Ilyen és ehhez hasonló gyakorlatokkal is foglalkozunk a GazdagNők Bölcs Hold Bőség Körének programjaink – legközelebb 2012. április 22-én, vasárnap: nézd meg itt a programot! –>>

Utóirat: amikor az interneten információt kerestem a Holddal kapcsolatban, ekkor bukkantam az alábbi felvételre. Úgy döntöttem, hogy színesítőként ideteszem ZSÉDA Újhold című számát. Ez ugyan egy szerelmes dal – látszólag – , de van benne két mondat is, amit nagy-nagy szeretettel ajánlok szíves figyelmedbe belső utadhoz/utazásodhoz is (ha pénzzel, ha bármi mással kapcsolatos). Idézem:

 • “… Jöhetnek száz szám szélviharok, én a Földön nem félni vagyok.”
 • “… Megkapja a jót, aki jót vár.”

 

Várom hozzászólásaidat az Újhold rítussal, a fenti írással kapcsolatban! ;-)

Te hogyan tudod elengedni, ami akadályoz, gátol a változásodban, belső fejlődésedben? Itt találsz erre további fogódzókat: tarts velünk! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

9 Responses to “Újhold újat hozhat: szabadulj meg negatívitásaidtól (de legalább kezdd el)!”


 • Ezt jó tudni, hogy minden újholdkor új esélyt kapunk a rossz tulajdonságainktól való megszabadulásra. Logikus, mégsem gondoltam még rá… Köszönöm, hogy megírtad!
  Amúgy én a mosogatót ajánlom lakótelepi “tűzrakásra”, ott rögtön kéznél van a vízcsap, ha elszabadulnának a lángok. :-))
  Boldog és Sikeres Új Évet mindenkinek!

 • Tetszik ez a szabadulós ötlet- majd visszajelzek mennyire jött be. De korábbi tapasztalatom az, hogy a tudatosodás már félig- meddig szabadulást jelent- remélem a teli hold még hozzá ad egy 100-ast! :) :) Nekem az utóbbi időben az emberi/pár kapcsolataimban vannak sajna negatív beállítódásaim, lehet hogy ez is összefügg az anyagiakkal? most – már- mindkettő problémás… Köszi a választ!

 • Ez nagyon jó dolog, jó tudni, hogy újholdkor megszabadulhatunk minden rossztól ami vissza tar attól, hogy elérjük a céljainkat.
  Köszönöm, hogy a figyelmembe ajánlottad!
  Egyébként én is a mosogató felett égettem el, mert szintén lakótelepi lakásban lakunk.

  Bőségben gazdag Új Évet kívánok mindenkinek!

 • Köszönöm szépen az ötletet, jópár rossz tulajdonságot elégettem. :o) Kíváncsian várom, hogy segít-e, és a teliholdhoz kapcsolódó építő rítust is!

  Boldog új évet kívánok mindenkinek!

 • Ez fantasztikus, s szerintem ez tökéletesen bejön a legtöbb embernek.
  Az ötletnek nagyon örülök én is.
  Béke és öröm tegye széppé napjaitokat és maradjon veletek az újévben
  is.
  Mindenkinek mosolygós szép napot!

 • Kedves Ida ! Szeretném megközönni a sok tartalmas, épitő jellegü szinvonalas Emailt, és blogbejegyzést, amit közel egy hónapja kapok Öntől …Nagyon várom es minden betüjét boldogan olvasom többször is …. Sajnos az internetem lassu, a felvételeket nem tudom itthon megnézni, online sem tudtam lenni, de köszönöm hogy irott formában is kaphattunk szeleteket a tortából…. Sajnos az induló tanfolyamon most semmiképpen nem tudok résztvenni, de feltétlen a következő kurzuson már én is ott lehetek !! Áhitattal lesem szavaid, és hálásan köszönöm a lehetőséget !! Tudom, hogy nőnek nem illik előre, de szivből kivánok egészséges, sikeres 2009.Évet !! Tisztelettel és szeretettel: Margitka

 • Nem hiszem hogy csak ujholdkor van uj eselyunk megszabadulni a rossz tulajdonsagainktol.ez akarat kerdese elsosorban,nem az egitestek allasa hatarozza meg…s mi van ha nem egetem el a papirkat amire irtam?Akkor kevesebb az eselyem?!Miert???

 • Természetesen nem csak Újholdkor van esély megszabadulni a rosszaságainktól :-), Zsuzsa… Ez 1 ajánlat volt… és azért is, mert ha rítusok keretében csináljuk, és főleg, ha ezt szokássá tesszük az életünkben, akkor VALÓBAN tudatosan figyelünk rá, a belső fejlődésünkre.
  Az elégetés momentum – szerintem – az elengedést jelképezi. Nincs kevesebb esélyed, szerintem, ha nem égeted el, DE valamiképpen úgy kell gondolnod rájuk, hogy el akarod őket hagyni. Kitalálhatod, hogy neked mi a módszered.

  Én azt írtam le, hogy milyen lehet egy ilyen gyakorlat, s használja mindenki, ahogy neki jól esik, és belátása szerint (igen vagy nem akár).

  Ida***

 • Játék, újhold helyett másnap: avagy megint lekéstem a tisztaságról..

  Kedves Ida!

  Hiábavaló minden jószándékú provokáció. Vali néni már jól tudja magáról, hogy ő nem egy spiritiszta, csak egy gyengus utánérzet, egy halványra sikerült oppurtunista, de azért optimista ezo-dekoráció! Bár szeretné azt mutatni, de sem ő, sem a lelke nem hófehér, pláne nem patyolat tiszta.Lenne lelkiismerete? És az piszkos-e, vagy tiszta? Az csak legyen az ő mérhetetlen titka! Csak lóg a szeren, ő már csak ilyen! Előre se menne, de nem is menne vissza! Keres, de nem talál, elesik majd feláll, lábat lógázik, közben lalázik, siet, de elkésik, béna ha futni kell, ha nem kell elfut, sőt könnyen elszelel. Ha cselekedni kell csak bénázik folyton tétovázik, nem bízik, csak hízik, sorolhatnám a listát másnap este 10-ig.E nő már nem éppen delnő, de társfüggő, krónikus kóborállatgyüjtő, légvárépítő, jósághívő, szemforgató, bolond, koldus, vigasztaló, se köpni, se nyelni nem tudó és nem is akaró, kinyilni nem képes, megkopott ládikó.Kérdés: üres-e ez a kopott ládikó, vagy van benne valahol elgurulva valami jó, talán egy arany dió? Válasz: Hát bizony nincs benne más, csak egy önszigorkás, mogorvás, öniróniás, írás-, ezo- és sok minden más mániás, ki néha csak egy okos tojás.Rigmus/vagy mi..?/ : A karácsonyfán függ egy arany dísz, mint egy szuper dekoráció, de mit tehet az, aki ugyan dekorálni szeretne , de nem szuper, csak egy műezo? /jaj!/
  Tanács:Újholdkor, -ha netán le nem késte- , fesse magát -ne aranyra,- hanem mondjuk kékre, függeszkedjen fel, mint egy karácsonyfadísz és aranyosan mosolyogjon , ha nem menne, mondja azt, hogy “csíz” !
  Vigasz és kvíz: Újholdkor a tűzben majd elég minden ..mi is? – hát a minden elengednivaló és minden papír-karácsonyfadísz! A hamut elviszi majd… mi is? hát az újhold meg a víz! Bocs, ha ez nem elég vicces és nem eléggé kvíz! Szilvszteri / pezsgő illatúnak tűnik nekem ez az íz?/ pedig amit iszom az csak tisztítottan tiszta víz.
  Budai Vali

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.