Hogyan teremts pénzt, ha nincs (elég)

A 11 évvel ezelőtti december idéződött fel bennem 2008 karácsonya környékén. 4 hónapi távollét után akkor jöttem meg Kanadából, és pénzem nem volt elég a hétköznapi megélhetéshez sem, mi több: tartoztam, mert kölcsön is kellett kérnem.

Máig emlékszem kedvenc, városszerte amúgy nagyon ismert, mester fodrásznőmre, amikor telefonáltam neki. Újságoltam, hogy újra itthon – örömködtünk egy sort. Aztán elmondtam, hogy nincs elég pénzem, és szeretnék tőle valamit kérni – hallottam, ahogy meghűlt a levegő a telefonvonalban. Egy ingyen hajvágást kértem – és hallottam, hogy megkönnyebbül a levegő a telefonvonalban. ;-) Örömmel adta, és amikor zajlott a hajvágás – soha senki azóta sem tudott olyan jó frizurákat vágni nekem, mint ő -, szóval amikor vágta a hajam, dúdolászott közben, ahogy szokott, ezer apró igazítást tett, ahogy szokta, és tényleg éreztem, hogy szívesen ajándékozott meg.

Ismered a mondást: kérj, és adatik? :-)

Hogy anyagilag rendbe jöjjek, ehhez kialakítottam egy sajátos stratégiát – senki nem tanította, senkitől nem tanultam, józan paraszti ésszel logikáztam ki.  Egyéni vállalkozó voltam már akkor is, tehát kizárólag rajtam múlt, hogy hogyan teremtek magamnak pénzt.

Elmondom ezt is neked ma este 6 órától, gyere ide a blogba, IDE ehhez a bejegyzéshez.

Addig azt javaslom, hogy bármi kérdésed van a személyes pénzügyek menedzselésével kapcsolatban, no meg, a január 8-án induló, női pénzügyi önismeretet és pénzügy intelligenciát fejlesztő online kurzussal kapcsolatban, tedd fel máris a hozzászólásokban.

Ezekre is válaszolok neked, nektek – tehát találkozzunk ma 18 órától itt. Este 8-ig még idekukkanthatsz, kiderül, hogy addig itt vagyunk-e még.

Gyere: várlak ma este hattól = 18 órától :-), és kérdezz máris bátran a hozzászólásokban. Tudod,

 • a személyes pénzügyek menedzseléséről
 • és az induló online kurzusról.
http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

30 Responses to “Hogyan teremts pénzt, ha nincs (elég)”


 • Szia Kedves Ida!

  Köszönöm a mai estére szóló meghívásod, de sajnos este 9-ig biztosan nem fogok netközelbe kerülni. Pedig nagyon érdekelne a történeted, hogyan oldottad meg ezt a helyzetet. Lesz ennek valami írásos összefoglalója, vagy aki nem tud 6-8-ig csatlakozni, az lemarad?

  Az ilyen típusú meghívásokra nem kell semmilyen password vagy azonosító?

  Üdvözlettel:
  Noémi

 • Igen, majd lesz nyoma a történteknek, elhangzottaknak, Noncsi – te is látni/olvasni fogod majd…
  Nem kell azonosító, anélkül is be lehet jelentkezni, de hosszú távon érdemes majd nektek is regisztrálni, hogy ne csak egy számok legyetek.

  De ha konkrétabb, saját kérdésed van, amire választ szeretnél, máris tedd fel, hm?

  Ida***

 • Kedves Ida!

  Hallottam a mondást, kérj, és adatik. Az apukám mindig azt mondta, hogy soha senkitől ne kérj, állj meg a lábadon. A beidegződés megvan, ma is nehezemre esik kérni bárkitől, mégis az elmúlt időben folyamatosan ezt teszem. Nemrég újra elkezdtem kontroll alatt tartani a pénzügyeimet. A fizetésem véges, a terheim viszont egyre nőnek. A plusz munka jutott eszembe egérút gyanánt. Nem mindegy milyen munkát találok, mert van egy kisfiam, szeretnék minnél több időt vele tölteni. Ebben a helyzetben hogy lehetne pénzt teremteni?

 • Most néző leszek akkor :D
  beállítom az órát, el ne felejtsem!

 • Kedves Ida!
  Személyes pénzügyi menedzsmenttel kapcsolatban osztom meg veled a gondom. Pár éve örököltem egy nagyobb összeget. Gondolom, most mosolyognak a többiek, hogy mi ezzel a gond :-). Nos, az, hogy a rokonság nem engedi hogy “kockáztassam”, vagyis szerintük csakis ingatlan vásárlására költhetem…Pedig én szívesebben fordítanám egy olyan befektetésre, amivel anyagi függetlenséget érhetek el (saját vállalkozás pl). Te mit tennél a helyemben?
  Frita

 • Kedves Ida!
  Olvastam meghivásodat, és nagy hirtelen nem is tudom hogyan kezdjem. Hat órakor nem vagyok netkozelben, csak fél kilencre érek haza. Négy gyerek mellett, adóságokkal a nyakamon nehéz élni. 70km-re van az otthonomtól a munkám. Olyan mesébe illonek tunik nekem, /bocsánat az oszinteségemért/ hogy ebbol a helyzetbol van kiut.

  Az utóbbi egy-két évben tudatosodott bennem, hogy nem akarok alkalmazott lenni, hanem a saját lábamra akarok állni. Csak nem tudom hogyan.
  Azt is tapasztaltam, hogy beszélni kell az emberekkel, és sokmindent megtud az ember olyanoktól is akiktol nem gondoltad volna, hogy tudnak tanácsot adni. Ezért merek itt is jelentkezni a gondjaimról.Fúúú…. nem tudom értheto voltam-e? De remélem igen.
  Kellemes napot kivánok mindenkinek Emoke

 • Kedves Ida!

  Szeretném én is elolvasni majd a történetedet. Kísértetiesen hasonló helyzetben vagyok. Viszont este hat az nekem sem jó meg később sem. /A könyvtár négykor bezár./

  Erzsébet

 • Katonáné Ibolya

  Kedves Ida!

  Amióta más nézőpontból próbálom megközelíteni a felmerülő – és nem csak anyagi – problémáimat és nehézségeimet, azóta egy érdekes világ kezd kibontakozni előttem. A tőled kapott írásokból már eddig is sok erőt tudtam meríteni. És úgy érzem online tanfolyam segítségemre lesz a “hogyanok” megválaszolásában és az elméleti tudás gyakorlati megvalósításban. 20 éve dolgozom a közszolgálatban, és az utóbbi időszakban egyre gyakrabban érzem, hogy itt az ideje a változásnak. Szeretnék saját lábra állni, megszabadulni a jelenlegi “kiszolgáltatott” helyzetemtől, és szeretném megtalálni végre az életfeladatomat és a megvalósításához vezető utat. Ezért már nagyon várom a tanfolyam indulását!

  Szeretném megosztani mindenkivel az egyik kedvenc tanmesémet, amiből mindig tudok erőt meríteni a nehéz időszakokban.

  A paraszt és a csacsi
  Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni mit is tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a szomszédjait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet lapátolni a kútba. A szamár megértette mi történik és először rémisztően üvöltött. Aztán, mindenki csodálatára, megnyugodott. Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami csodálatosat csinál. Lerázza magáról a földet és egy lépéssel feljebb mászik. Ahogy a paraszt és szomszédjai tovább lapátolták a földet a szamárra, lerázta magáról és egyre feljebb mászott. Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan elsétált!

  Az élet minden fajta szemetet és földet fog rád lapátolni.
  A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést.
  Minden probléma csak egy lehetőség a továbblépésre.
  Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg!

  Rázd meg magad és lépj egyet feljebb!

  További szép napot mindenkinek! Ibolya

 • Szia kedves Ida!

  Boldog új évet kívánok, és nagyon készülök az online kurzusra. Este sajnos nem tudok itt lenni. 26 éves vagyok, jelenleg 3 éve dolgozom egy civil szervezetnél, rengeteget tanultam itt (közben 4 szakos tanárként diplomáztam), de a fizetés épp csak arra elég, hogy a napi kiadásaimat fedezzem, pályázattól pályázatig élünk. Szívesen önállósítanám magam, öteleteim is lennének, csak valahogy a megvalósításhoz vezető út olyan homályos. Szerinted, mi kell ahhoz, hogy elinduljak, helyesebben el merjek indulni? Olyasmi kellene ami nem hálózatépítés, nem kamu, és nem arról szól, hogyan verjem át a másikat azért, hogy nekem jobb legyen.
  Remélem nem túl nagy a káosz, és érthető amit kérdezni szeretnék.

  Nagyon köszönöm a segítséged előre is.

 • Ez a tanmese fantasztikus! Egyik nagy kedvencem – köszi Ibolya, hogy elküldted. :-) Tréningeken én is felolvastam régen, amikor még pedagógusoknak tartottam ilyesmit… Jó, hogy elővetted, majd betesszük az online kurzus Kincstárába is :-) – szeretném, ha ott gyűlnének ilyen erőt adó tanmesék, más történetek, idézetek, esetek. Nagyon hiszek a közösség erejében, ahol tudást és tapasztalatokat tudunk megosztani, és az online kurzus esetében ez lesz az egyik fontos pillérem.

  Egyszer írtam már egy hírlevél bejegyzést, hogy kincseken ülsz, tudod? :-) Mert hogy a hozzászólásokban is elképesztő sok ismeret, tapasztalat, tanulság van – csak nyitott szem, fül, szív és lélek, éber tudat kell hozzájuk, észrevenni őket.

  Mindent köszönök nektek :-)
  ida***

 • Kedves Ida!

  Először is szeretném jelezni, hogy tegnap befizettem a tanfolyam díját. Másodszor: délutánonként a férjemé a számítógép. Ha sikerül, megpróbálok bejelentkezni és nézni a tanácsaidat. Harmadszor : nem tudom, van-e jogom itt nyugdíjas létemre elvenni esetleg mésok elől a lehetőséget a távtanulásra. Én már vállalkozó nem leszek se munkába nem tudok már állni /egészségileg már nem vagyok a régi teherbíró, mindentbíró, ami volt elmúlt!/ A fiataloknak talán nagyobb szüksége lenne arra, hogy eligazodjon ezen a területen és ők még hasznát is láthatják aktív életükben a megszerzett ismereteknek. Nagyon nagy részvéttel, és megértéssel nézem a fiatalok küzdelmeit.Úgy érzem, nekik, -ha lehet- még nehezebb a sorsuk mint annak idején a mienk volt. Bár ezeken a küzdelmeken fiatal koromban én is átmentem A megszépítő messzeség feledteti a kínokat, csak a szépre emlékezünk, arra emlékszünk, hogy milyen jó is volt akkor… de mi is? Hát az, hogy bármilyen nehéz is volt az élet, de még fiatalok voltunk és bírtuk a gyűrődést.38 év munka alatt azért én is sok mindent megértem, átéltem és az sem volt könnyű. Ezzel azonban senkit nem lehet megvígasztalni.A csacsis történettel azonban igen. Minden mesében nagy igazságok tanulságai sűrűsödnek. Nekem is van kedvenc csacsis mesém: A molnár, a fia, meg a szamár. Elég közismert történet. A lényege az, hogy sohase csak a mások kívánsága és véleménye igazgasson bennünket az élet során abban, hogy mit tegyünk, vagy ne tegyünk. Hallgassuk meg a jótanácsokat és aztán menjünk a saját fejünk után. Akkor az, hogy jól döntöttünk-e ,csak a mi érdemünk, vagy hibánk lesz. Nem okolhatunk és nem dícsérhetünk érte senki mást, csak saját magunkat. Itt is érvényes az, hogy mindenki saját maga tud a legtöbbet tenni önmagáért. Ebbe beletartozik az is, hogy igyekszik megtanulni mindent, ami az élethez szükséges , pótolja a hiányosságait , annak érdekében , hogy segíteni tudjon saját magán. Nagyanyám kedvenc mondása volt, de ma is érvényes: “segíts magadon… az Isten is megsegít!” Sokszor még az is előfordulhat, hogy amit a legnagyobb csapásnak érzünk, az lesz az, ami a kátyúból kivezet. Pl. lekéssük a repülőt és bosszankodunk. Később kiderül, hogy lezuhant a gép. Persze ez nagyon sarkított, de kicsiben x- esetben előfordul az emberrel, hogy kiderül, jobb, ha nem akar valamit rettenetes, annak ellenére, hogy már valami miatt 100-szor visszakerült a startvonalra.Mindíg mindennek oka van. Erre gondolva könnyebb elfogadni bármilyen kellemetlen, szorító helyzetet Ezt belátva már nem is annyira feszült az ember. Nyugodt, tiszta fejjel pedig talán könnyebben jöhetnek az ötletek.Na bezárom a bölcselekdő mondatokat. Minden fiatalnak nagyon drukkolok és sok sikert , erőt és kitertást kívánok és jó tanulást itt!
  Üdv: Budai Vali

 • Minden korosztályú, minden élethelyzetű nő – szerintem – egyformán tanulhat, élete végéig :-) a személyes pénzügyi menedzsment területén (ha vállalkozó, ha alkalmazott, ha otthon van stb.)

  Idős matrónákat, nyugdíjas nőtársainkat meg főleg nem diszkrimináljuk, Vali… mi is leszünk (vagyunk? ;-) már) ilyenek. Rengeteg bölcs gondolatot írtál, köszönöm – szívemben szóltál, és helyettem is sok mindenben :-)

  ida*** szeretettel

 • Valit is kérjük a Kincstárba :)

  Én is szoktam mondogatni a kisfiamnak mostanában, hogy: “Segíts magadon, Isten is megsegít”.
  Ilyenkor nagyon érdekesen néz rám, főleg, ha tudná, hogy tulajdonképpen klasszikus értelemben hívő sem vagyok :)

  De ennek a mondásnak nagyon nagy ereje van, ebben nem hiszek, hanem TUDOM :)
  És a hasonlóak: “mindenki a maga szerencséjének a kovácsa”; “ki korán kel, aranyat lel”; “ki mint vet, úgy arat” :)

 • Kedves Ida!
  Nekem is van egy kis pénzügyi problémán, de ezzel talán nem vagyok egyedül.
  3 és egy 1 éves gyermekünk van. Apuka dolgozik én meg itthon vagyok gyesen. Bölcsőde lehetőség nincs, mert ez egy kisebb város és 60 férőhelyre 120 vannak.
  Nyitott lennék egy kis mellék keresetre amivel egy kicsit hozzá tudnék tenni a kasszához.
  Úgy éltünk eddig mint egy átlagos család, de a lakás hitel emelkedése miatt, tologatunk egy-két számlát!

 • Kedves Ida!

  Kerestem,hozzád vmi hozzád férést,de ezt találtam csak.Szombat reggel Én is befizettem a pénzt a Postán,mert Nálunk ez volt csak nyitva.Viszont még nem kaptam pozitív visszajelzést Tőled.
  Sajnos a mai onlineról lemaradtam,kissé későn nyitottam meg a gmailomat.
  Remélem,a következőn már Én is jelen tudok lenni.Addig is szép estét!
  Lisa

 • Kedves Ida!
  Jó, hogy ilyen sok itt a pozitív energia!
  Én is csak egy vagyok a gyerekeivel otthon lévő anyukák sorából, aki szeretne valahogy egy kis pluszt teremteni, de még nem tudom mindezt hogyan,és valószínűleg a legrosszabb, hogy nagyon akarok, csak még nem tudom mit…Szerencsés és boldog életem van(ez nem azt jelenti, hogy anyagi nehézségek nélküli),de most új utakat keresek, mert valahogy azt érzem, vár még rám valami.
  Köszönöm a tanmeséket!
  Melinda

 • Kedves Kata!
  Miért nevezed kamunak a hálózatépítést? Rossz tapasztalatod van? Azért kérdem, mert én nagy élvezettel éppen ezen az úton járok, és egyáltalán nem tartom szélhámosnak magam.

 • Kedves Ida!

  Lehet, hogy ezt már tudod, és szándékosan nem használod, úgyhogy kérlek, ne vedd okoskodásnak, csak gondoltam, hátha nem tudod: a UStream közvetítéseket rögzíteni is lehet, és akkor később is meg lehet nézni (persze csak akkor lesznek értelmesek a válaszok, ha a kérdéseket is felolvasod, mert a chat-ablakot nem rögzíti a rendszer). Ha már tudtad, akkor bocs! :-)

  Még egy hozzáfűznivalóm van a fenti hozzászólásokhoz: én is hasonló helyzetben vagyok, mint itt sokan, négy gyerek mellett, akik közül a legkisebb még másfél éves sincs, lakáshitelekkel fülig eladósodva nem tudok “fix” állást vállalni, ezért kellett itthonról, a gyerekek mellől is végezhető munkát keresnem. Az internetes munkáról összegyűjtött ötleteimet elolvashatjátok, ha feliratkoztok a honlapomon a levélsorozatra, ez ingyenes, és semmilyen kötelezettséggel nem jár, azért merem itt is reklámozni.

  Viszont akik ismernek, már tudják rólam, hogy egy MLM-ben is benne vagyok. Nem kampányolok egyetlen hálózat mellett sem, mert az szerintem nem lenne etikus, hanem általában mondom, higgyétek el: a kisgyerekes anyáknak ez egy reális lehetőség. Az MLM nem “hálózatépítés” és nem “mások átverése, hogy nekem jobb legyen”. Az MLM többek között az időszervezésről is szól, az önmagunk megtöbbszörözéséről, és akinek gyerekei vannak, az tudja, hogy az időből sosem elég. Szóval inkább tájékozódjon, aki csak az ismerőseitől meg a bulvárcikkekből hallott a piramisjátékokról, és még mindig azt hiszi, ahogy az MLM ezekkel egyenlő.

  Valójában egyre több személyiségfejlesztő és vállalkozói képzésen hangzik el, hogy ezt vagy azt így meg úgy kell csinálni, és ez egyébként az MLM-ben alapkövetelmény… Szóval nemcsak én mondom ezt, hanem nálam jóval okosabbak is.

  De végül úgyis azt csinál mindenki, amit akar…

  Nyugodalmas jó éjszakát és derűs holnapot! (mint Aigner Szilárd :-)
  Moni
  azaz OkosKismama

 • Kedves Ida!

  Sajnos én csak most tudok leülni a net elé. A lányomat lefektettem és ilyenkor tudok dolgizni, netezni. Nagyon érdekelt volna a történeted, jó “iskolapélda” lenne számomra is. Szeretném megnézni a videót, de csak ilyen későn tudom. Ha lehet , megköszönném!

  Üdv

  Éva

 • Rögzítettük a felvételt, csak az a kérdés, hogy a minősége lett-e olyan, hogy vállalható kifelé – köszi, Moni :)

  Nyilván, ha közzétesszük, akkor jelezzük számotokra a hírlevélben is.

  Köszönöm a türelmet: Ida***

 • Emőke!

  Látom, hogy azt írod szeretnél önállósodni de nem tudod hogyan. Mivel van főállásod az első lépés a vállalkozói igazolvány kiváltása, kb. 13000.- Ft-ba kerül, havi járulékot amíg van főállásod nem fizetsz (ha a főállás napi 8 órás). így a legkönnyebb kezdeni. Persze mindezt megelőzi egy vállalkozási ötlet, amit meg akarsz valósítani. (na jó kicsit leegyszerűsítettem :-)

  Ildikó

 • Lisanak, és mindenkinek, aki jelentkezett az online kurzusra: folyamatosan figyeljük online a befizetéseket, és igyekszünk nektek jelezést adni, amint megérkezik, itt van a részvételi díjatok. Holnap menni fog e-mail mindenkinek, és megadjuk a kurzushoz kapcsolódó e-mailt is (újra).
  Köszönjük az együttműködéseteket, és a türelmeteket.
  Ida***

 • Kedves Ida, encsak most ertem haza, mert egesznap dolgoztam, igy a leveledet is csak most tudtam elolvasni. Szeretnem befizetni az osszoget a Bosegtarra, de szuksegem van a swift kodra es az ibanszamra is, meg a bankod nevere es a bank fiok cimere, mert enelkul nem tudtam elutalni a penzt es nem is fogom tudni, kerlek a 3.-ai levelemre valaszoljal, mert ma mar 6. van. Szeretnek reszt venni a kurzuson, habar az ido beosztasom eleg valtozo, meghat itt 1 oraval korabban van, szuksegem van arra, hogy vegre valaki segitsen abban, hogy anyagilag rendben legyek, mert a Parom ugyan ezt szeretne, viszont a multunk nagyon eltero – az “otthonrol hozott/kapott szemlelettel” egyarant, nem beszelve a ket kulonbozo kulturarol amiben 2005-ig eltunk. Igaz mi csak 2 eve vagyunk egyutt – ugy erzem ez az ido meg arra sem volt eleg, hogy elhiggyem valaki azert szeretne azt, hogy anyagilag jol eljek (a szo igazi ertelmeben), mert O neki az a termeszetes. Varom visszajelzesedet, es az angyalkartya a Hit volt, ugy gondolom most valoban szuksegem van ra, mert a penzem meg van a kurzusra, de eddig nem tudtam elutalni Neked. Susana :)

 • Sziasztok!

  Sajnos én is lemaradtam az élő közvetítésről, mert bekaptam egy vírust, és le kellett gyalulni a gépet. Szerencsére előtte sikerült minden fontos dolgot CD-re írnom. Amúgy pedig ez a vírus arra késztet, hogy jobban odafigyeljek fontos dolgokra, például a rendszeres adatmentésre, a lényegtelen dolgok kitakarítására, a jelszavak biztonságos kezelésére, a frissítésekre, az óvatosságra, stb. Itt stimmelek a szamár történetével: rázd meg magad és lépj feljebb. :)

  Látom, gyűlnek a hiedelmek, amiről Ida indíthatja az új blogbejegyzéseit… :)

  Például, hogy ne kérj senkitől semmit, állj meg a lábadon. Szerintem a hajléktalanoknak is valami ilyesmi lehet a fejükben, amikor visszautasítják a hajléktalanszállóra való invitációt a mínusz akárhány fokban. És mit érnek el vele?

  Meg hogy csak plusz munkával lehet plusz pénzt keresni. Csak az a baj, hogy a nap nem áll 48 órából, mert akkor ez nagyon eccerű lenne.

  És hogy a fiataloké a világ, az idősebbek pedig maradjanak vesztegek. Na ez az, ami miatt sok elme azelőtt hanyatlásnak indul, mielőtt igazán kivirágozhatna.
  Stb.

  Lesz mit átrágni.

  Viszlát Online!
  Szalkainé Timi

 • Az új utakat keresőknek szeretnék ajánlani két cikket, az egyik interjú Idával készült a női vállalkozásokról, a másik Ildikóval, és kicsit bővebb, mint a fenti hozzászólása::))
  Ida (ez a blogon is megjelent): http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=article&sid=745

  Ildikó:
  http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=article&sid=747

  Szalkainé Timi,
  nekem kerek egy évembe telt, mire megtanultam, hogy (kölcsön)kérni nem szégyen, és az, hogy megszorultam, vagy nem jól gazdálkodtam a pénzemmel, nem azt jelenti, hogy valami aljanépség vagyok, csak hogy ezt is meg kell tanulni. Hiába, az otthonról hozott hiedelmek. (Hozzáteszem, azért persze időben visszafizettem, amiket kölcsönkértem.:)))

  Hajni

 • Kedves Ida!
  Csak egy észrevételt szeretnék megosztani Veled, és kérni Téged, hogy gondolj azokra is kérlek, akik pár órával az online-találkozó előtt, már túl későn értesülnek erről a lehetőségről.
  Jó lenne, ha korábban, mondjuk 1 nappal előbb küldenéd el a levelet így lehetőség lenne átszervezni a programot. Én csak délelőtt nézem meg a leveleket, és másnap délelőtt már későn találkoztam az előző nap délutánján elküldött leveleddel, pedig megtudtam volna oldani, hogy itt legyek. (Bár lehet, hogy egyedül vagyok ilyen problémával.)
  Köszönöm.

 • Lesznek gyors, és lesznek “rákészülős” lehetőségek is a jövőben, Anasztázia…

  Abszolút megértem az észrevételed, és biztosítani fogom/fogjuk a jövőben, hogy tudjatok időben értesülni, és itt is lenni, ha ti is úgy gondoljátok egy-egy online találkozáson De azt nem tudom garantálni, hogy mindegyik ilyen lesz. Az életben is van, amikor gyorsan kell reagálnunk, akár úgy, hogy folyamatosan figyelünk valamit, résen vagyunk – és vagy elkapjuk, vagy nem. Amit viszont már most megígérhetek biztosra, hogy a következő online találkozót jóval előbb megírom (persze ebben az esetben kénytelen leszek majd emlékeztetőt is küldeni rá, azaz újra “nyomulni” ;-) vele).

  Egyébként a találkozókon elhangzottakat igyekszünk majd folyamatosan valamilyen formában közzé is tenni – ez vonatkozik a tegnapi napra is. Viszont ehhez most türelmeteket kell kérnem, mert az online kurzus indításával vagyunk teljesen elfoglalva, és nem akarok a közzététel időpontjára felelőtlenül ígéretet tenni.

  Köszönöm az észrevételt, Anasztázia…

  Ida***

 • Sajnos én sem leszek net közelbe, csak 8 óra után. talán azért sikerül valamit még elcsipni a beszélgetésből. Ha nem, akkor kiváncsian várom az elhangzottak közzétételét egy későbbi időpontba….. hisz ami késik nem múlik, bármikor hasznos olvasmány. Az online kurzús indításához sok sikert kivánok :)

 • Ez az adás január 6-án már VOLT, Kata! De ahogy jeleztem már, meg fogjuk nézni, hogy az elmentett felvétel mennyiben használható nyilvánosan is.

  ida***

 • http://video.google.com/videosearch?q=Zeitgeist&emb=0#q=zeitgeist+addendum+hungarian&emb=0

  Mindenkinek a figyelmebe ajanlom, elgondolkodtato adatok
  Klikkelj es nezd meg, a szoveget magyarul olvas6od

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.