Milyen Magyarország leggazdagabb asszonya, Kósa Erika? Portré: KészPénz – MTV

Az anyagilag gazdag emberek között elvétve akad nő – firtassuk ennek az okát? Tán a hozzászólásokban érdemes lenne. ;-)

Most azonban nézzük, hogy mi a helyzet itthon. Ebben segítségünkre van a100leggazdagabb.hu oldal, ahol abc-rendben találunk egy listát – ennek 2. oldalán azt látjuk, hogy a 14. leggazdagabb magyar Kósa Erika, azaz ő a leggazdagabb magyar nő.
Róla készített nemrégen egy portrét az MTV KészPénz című műsora. A 2009. január 17-én 17:45-től sugárzott, 25 perces KészPénz című műsor utolsó 10 perce szól Kósa Erikáról, a cégvezető üzletasszonyról.

Szerintem bárki is legyen az anyagilag leggazdagabb magyar nő, érdemes végig gondolni, mit is tanulhatunk tőle. Itt és most például Kósa Erikától… Megfogott-e téged valami ebben a tévés portréban, és ha igen, micsoda?

Írd le a hozzászólásokban…

Ha nem tudnád itt megnézni a videót, akkor itt találod az eredetit az MTV archívumában:
http://www.mtv.hu/videotar/?id=36468

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

15 Responses to “Milyen Magyarország leggazdagabb asszonya, Kósa Erika? Portré: KészPénz – MTV”


 • Kedves Ida!

  Ígérem, ezután “diétázok” a hozzászólásban és elnémulok és csak tanulni fogok, de most ehhez muszáj és hozzászólok:

  Lenyűgöző a hölgy! Kedves, szép, okos, közvetlen, sportos, bátor, és sikeres, ráadásul jótékony, természetes és nem öregszik .Nagyon szeretem a sikertörténeteket, különösen a sikres hölgyek karriertörténeteit. Ez aztán az volt, meg van. Sajonos egyetlen közös van bennünk: ugyanolyan kosaram nekem is van, amivel ő vásárolt a piacon. Nálam a mennyezetről lóg és én zöld futónövényt tartok benne. Ebből nem lesz siker. Neki további jó munkát és sok sikert kívánok és csodálom az energiáit. Tényleg és őszintén mondhatom nem vagyok irigy, mert tudom, hogy nagyon-nagyon sok munka és lemondás van a siker hátterében. Csak az nem csillog-villog azt nem lehet bemutatni vagy uncsinak találják a nézők és különben is csak a szépre emlékezünk. Buda Vali

 • Gratulálok Erikának, tényleg megdolgozott a sikerért. 2001-02 táján én is belekóstoltam egy rövid időre a Brókernet-be, láttam közelről is Erikát dolgozni. Végtelen türelemmel és óriási energiával segítette a munkatársait. Szerintem a tanulság, amit az ő történetéből levonhatunk: akkor lehetsz sikeres, ha segítesz másokat abban, hogy sikeresek legyenek.

  Még egy érdekességet vettem észre a filmben: az üzlet, ahol vásárolt, a volt főnököm új vállalkozása. :-)))
  Vali, a kosár az üzlethez tartozik! :-))

 • Sziasztok!

  Azt hiszem, a nagyban gondolkodás az, amit nekem még tanulnom kell.:) Bár én biztosan nem vállalnám be, hogy ennyit legyek távol a gyerekektől. És kétlem, hogy lenne ennyi energiám.:)

  És hát a sztereotípiák: siker = kemény munka, sikeres üzletasszony + családanya és háziasszony. Az kifejezetten vicces, hogy miután elmesélte, hogy milyen kevés időt tud/tudott a családjával tölteni, arról szól a riport, hogy gyakran főz és vásárol be. Persze ez nem Kósa Erikát minősíti.:)

 • Sziasztok!

  Jó tudni, hogy a Brókernetet kik vezetik, hisz többszök kerestek már meg ajánlattal.
  Nekem a siker = társas kapcsolat (benne a család, barátok) + munka.
  Erika ezt testesíti meg. Persze, h kell egy elfogadó és támogató családi háttér. Nekem a “mellérendelő” párkapcsolat jön be, ahol mindenki kiteljesítheti magát, közösen hozzák meg a családot értintő döntéseket és a felelősséget is közösen vállalják az életükért. Erika pont erről beszélt, a gyerekek is pontosan képben vannak szüleik munkájával kapcsolatosan. Ráadásul fegyelmezetten szervezik a magánéletüket is.
  Az iskolában nincs családi életre nevelés. Mindenki az otthonról hozott mintát követi/nem követi attól függően, hogy milyen hatások érték. Pedig a családi életet is szervezni kell, tudni kell tervezni előre (nemcsak vállalatoknak), és ott működik valóban jól, ahol a gyerekeknek elmagyarázzák szüleik mit miért és hogyan csinálnak. A gyerekek pedig kérdezhetnek, ötleteket adhatnak vagyis komolyan veszik őket.
  Magamról tudom, amióta megtervezem a napomat, sokkal több mindent tudok elintézni, mint régen. Nekem a cselekvéssel volt gondom. Egy időben sokat mondogattam: “Akkor is cselekszem, ha félek. Akkor is cselekszem, a kétségek gyötörnek, akkor is cselekszem, ha aggódom, akkor is cselekszem, ha kényelmetlen, akkor is cselekszem, a kellemetlen, akkor is cselekszem, ha nincs hozzá kedvem. (T. Harv Ecker: A milliomos elme titka) Bátran, lendületesen, határozottan, hatékonyan és eredményesen cselekszem. Én vagyok a siker, én vagyok a jólét.
  Ha olyan feladatom van, amit kötelező megcsinálni, de nem nagy örömmel végzem, akkor most is mantrázok.
  Judit

 • Judit,
  annyi hasznos jó tanácsot adsz itt nekünk a saját példáiddal, hogy csak ámuldozok. És nagyon hálás is vagyok érte… mert ezek az ötletek, minták mindannyiunknak nagyon jól jönnek. Tényleg őszinte köszönet érte – áldjanak az istennők, meg az istenek is érte! :-)

  Ida ***

 • Ida,
  köszönöm szépen a visszajelzést. Nem voltam biztos abban, h jó-e az, ha megírom a tapasztalataimat.
  Judit

 • Petróczyné Méhész Mária

  Sziasztok!
  Erika valóban nagyszerű hölgy!
  Nagyban gondolkodás. Talán ez a legfontosabb. Merjünk álmodni!!! Ő mert. És amit kitűzött célnak, mert ki merte tűzni, azért meg is dolgozott, így el is érte. Fontos még a tudás. A semmiből nem lesz ti. pénz. Szakma kell – nem feltétlen iskolai – amelyre szükség van.
  Gratulálok neki! Innen messziről!

 • Igen, ő hitelesen tud beszélni , mint igazi gazdag nő.

 • Szia Sóti Judit, Hajni, és mindenki!

  Szerintem egy csomó embernek azért van önértékelési zavara, mert nem azt csinálták vele gyerekkorában, mint pl. Kósa Erika és Ti is. Magyarul, hogy leírták őt, hogy “gyerek”, ezért nem lehet véleménye, nem lehetnek jó ötletei, stb. stb. Mintha értelmi fogyatékos lenne. Aztán ez rajtunk is ragadt. Pedig ha sokan meghallgatnák a gyerekeiket, figyelnének rájuk, lehet hogy sokkal előbbre tartanának… Mert több szem többet lát!

  A másik, ami nagyon fontos szemlélet (Hajninál olvastam egy másik blobbejegyzésben és egyetértek vele) az, hogy tanulóképes, és nem béna embernek tekintsük magunkat. Tehát, ha valami nem sikerül, az nem azt jelenti, hogy értelmi fogyatékosak vagyunk, hanem azt, hogy MÉG nem tudjuk. :) De meg tudjuk tanulni, ha akarjuk, és úgy érezzük, hogy az jó lesz nekünk.

  És még annyit, hogy nem tudom, hogy az iskola komoly színhelye lehet-e a családi és pénzügyi életre nevelésnek. Az csak az alapokat adja meg: számolni, olvasni… És különben is, a személyes példákon tanuljuk a legtöbbet.

  Én is megerősítem azt, hogy amióta megtervezem a napomat, a hetemet, a menüt, stb. sokkal hatékonyabb vagyok. Persze lazításra is tervezek időt, és vannak önző és lusta napjaim, amikor csak feltöltődök. :)

  Puszi mindannyiótoknak,
  Szalkai Titi (most már következetesen)

 • Hajjaj! Hát még a kosár se? Egy árva azonosság sincs. Most mi lesz? Bevallom ezt sejthettem, mint cica az esőt. Más nincs hátra, majd mantrázok! Judit nagyon életrevaló ötleteket adott egyéb vonatkozásban is. Köszi. Az örökös viccelődést pedig nyugodtan abbahagyhatnám! Na jó! Legyen!

 • Nagyon szimpatikus hölgy, jó lenne tőle többet tanulni a pénzről, a sikeres gondolkodásról, hozzáállásról. Azt észrevettem én is az üzletben, hogy a sportolók kitartóbbak, van önfegyelmük, és eljutnak a célig. Míg a legtöbben az első akadálynál feladják. Tanuljunk a sikeres emberektől.

 • Sziasztok!

  Ismerős volt a helyzet, amikor néztem Kósa Erikáról szóló filmet. Aktív dolgozóként a felső vezetők titkárnőjeként sok mindent láttam, tapasztaltam.
  Ismétlem magam, mert már egyszer írtam róla. Időgazdálkodás! Ez volt a kulcskompetencia a munkámban. Rengeteg könyvet olvastam róla és nemcsak olvastam, hanem tudatosan napról napra alkalmaztam az olvasottakat. Volt olyan, hogy heti bontásban mindig új és új dolgot tűztem ki, hogy alkalmazzam. Ahol elakadtam ott mindig egy hibás gondolatom volt, vagy negatív hiedelmem, stb volt. A szokásaim megváltoztatását lépésről lépésre csináltam: először olvastam róla, majd kiválasztottam egy mondatot vagy szót ami nekem szólt és azt kitettem a szobámba, íróasztalomra, fürdőszoba tükörre. Gyerekeim belenőttek, hogy anyjuknak fontos “tacepaói” vannak a lakásban. Kis cédulát készítettem mint a nyelvtanulásnál, a zsebemből bárhol elővettem és olvastam. Teljesen átállította az agyamat. Ennyi.
  Kósa Erika is kitűzött egy célt és nagyon tudatosan megvalósítja azt. Ára van ennek is, a virágokat elemlámpánál látta csak. Sőt ha megnézed azt a részt ahol arról beszél milyen keveset látta a családot, bizony van egy elbicsaklás a hangjában és utána is mindig visszanyel valamit. Nem vagyok pszichológus, de ott ő is “elásott” valamit a tudata mélyére. Azt kellett tennie, hogy meg tudja valósítani a kitűzött célját. Így van a helyén a világban, ez látszik a fiatalos külsején.
  Uff!
  Kaminszki Ildi

 • Gratulálok Erikának,nagyon büszke vagyok rá!

 • “Minden mulandó – törekedjetek fáradhatatlanul…”
  Mondotta a Buddha kettőezer hatszáz évvel ezelőtt.
  Erika és minden olyan Ember, öntudattal rendelkező Lény, aki megvalósítja terveit, álmai – mindegyik mást sem tesz, mint fáradhatatlanul törekszik ennek elérésére.
  Ám nem foggal-körömmel teszi ezt, hanem finoman, elegánsan, könyörülettel…Véleményem szerint. S csak így érdemes élni. – gazdagon vagy szegényen – nincsen lényegi különbség.
  Üdvözlettel – Gergely

 • Gazdag jószándékú ember(ek) segítségét várom!Nagyon nagy bajban vagyunk a házunk a tét.Nagyon nagy adosságunk van és már nem tudunk megoldást ha valaki nem segít elviszik a házunkat amiért egy életen át dolgoztunk!Több bankba is van hitelünk sőt nem csak nekünk az egész családnak,már senki nem kap hitelt a családba pedig nagy szükség lenne a pénzre.Négy szobás házunk van 8 an lakunk benne köztünk egy 2 éves kislány.A bank már az elárverezéssel fenyeget minket és félünk hogy elviszik a házat a fejünk alól és mehetünk a híd alá a kislánnyal együtt.Nem vagyunk alkolisták és léhüttők,mert már bele rokkanunk a munkába de semmi látszata mert 350 ezret nem tudunk minden hónapba kifüzetni,mert akkor még nem ettünk.Mindenhol elmaradás van a villany a víz a házhitel és a többi hitel is több hónappal el van maradva.Ennyi pénzt lehetetlen füzetni mert lassan már kennyérre sem lesz.Könyörgok mindenkinek aki megteheti segítsen nekünk, nem adomány kell hanem HITEL!
  Ha valaki tudna nekünk adni kölcsön 15millió forintot,minden adosságunkat kitudnánk füzetni.Közjegyző jelenlétében hivatalos papírt írnánk és havonta törleszteném a hitelt.120 ezer forintot betundánk vállalni havi törlesztésnek.Olyan papírt kell írni hogy ha nem füzetek a házamat vihetik.De ez nem történik meg hisz az a célom hogy ne kerüljünk az utcára.Kérem segítsenek,tisztességes emberek vagyunk csak bajba kerültünk.email címen kerlek_segits@freemail.hu feltudja venni velünk a kapcsolatot!Köszönöm és hálás vagyok.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.