Mi akadályoz…? Abban, hogy “dőljön a lé”…

Csináld, amit szeretsz – és a pénz (tényleg) követni fog? – tettem fel az előző blogbejegyzésben ezt a kérdést. A többség válasza igen volt, de felvetődött az is, hogy vajon mi minden akadályoz bennünket, ha tudjuk, értjük az állítás igazát.

A bennünk élő szabotőrök

Összeszedtem néhányat neked – nevezzük őket szabotőröknek, ahogy Mohás Lívia pszichológus-író is hívta a saját akadályozóinkat az egyik könyvében.

 • 1. Félelem a sikertől. Igen, IGEN: a sikertől.
 • 2. Félelem az irigységtől – a Mások irigységétől.
 • 3. Halogató művészek vagyunk – “ej, ráérünk arra még”, ugye(bár)…
 • 4. Kockázatkerülők vagyunk.
 • 5. A komfortzónánkban jól elvagyunk – a biztos rossz is jobb, mint a soha meg nem tudott bizonytalan jó (lásd a 4. ponttal az összefüggést, hogy csak egy ilyent említsek).
 • 6. Bizonytalanok vagyunk a dolgunkban, kételkedünk a képességeinkben, és a bennünket körülvevő negatív emberek könnyen befolyásolhatnak bennünket a véleményükkel.
 • 7. Túl nagynak látjuk a teendőt, és inkább neki sem állunk.
 • 8. Csak a rossz példákat látjuk meg mintegy önigazolásul, tehát vakok vagyunk a jó példákra.

Az hogy a rutinunk, a szokásaink rabjai vagyunk, ezt már nem is említem – ezzel is foglalkoztam nemrégen itt.

Szóval mi akadályoz?

És sorolhatnám máris, hogy miben: az anyagi, a szellemi, a lelki gazdagságban. Öszefoglalva abban, hogy a bőséget megtapasztald, noha a pénzügyi/gazdasági és még ki tudja hányféle válságról harsog a média, nyilatkoznak szakértők, beszélnek róla kétségbeesetten emberek munkahelyen, boltban, lépcsőházban, sorban várakozva…

Elárulok neked egy (nagy) titkot. Én egy olyan közegben élek, olyan emberek – nők – között mozgok, ahol az előbb említett válság egyszerűen nincs napirenden, vagy csak nagyon rövid ideig, neki megfelelő időt szentelve csupán. Mert ha sírunk-rívunk, panaszkodunk órák hosszatt, ugyan mi lesz ettől jobb? Jó, persze, kell ventillálni – szipológiai :-) szakzsargonnal szóval -, no de ennek a hosszát, mértékét azért csak tudjuk befolyásolni, nem?

Hogy még milyen szabotőreink lehetnek, és hogyan lépjünk túl rajtuk, erről is szó lesz a 3. női pénzügyi önismereti konferencián 2009. március 8-án Budapesten.

Nem véletlenül lesz ez a címe: “Mitől dől a lé…

Szerinted mitől? És kinek? (Még válság idején is…)

Utóirat: a március 8-i női pénzmágnesező ;-) konferenciáról hamarosan megtudod a részleteket – légy résen, figyelj: így lehet ugyanis elsők között lehetőséged rendkívüli kedvezményre is.

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

16 Responses to “Mi akadályoz…? Abban, hogy “dőljön a lé”…”


 • Drága Ida!

  Köszönöm a bíztató, okos sorokat.Magam is több éve spirituális gondolkodású ember vagyok,próbálom legyőzni az akadályokat!A sikert, azonban sok minden más is befolyásolja, nem csak a gondolataink.Pédául a személyreszabott, kapott csillagok,bolygóállások.Valaki hiába szeretne bankigazgató lenni 5 milliós fizetéssel, ha nem olyan időpontban született, a szaturnusza és többi bolygói nem úgy állnak,nem sikerülhet a dolog és kudarc éri.
  Én szeretem a hivatásomat,gyönyörű műsoraim vannak,kedvel a közönség is,még sem éltem meg eddig a zenéből.Sőt, megélhetési problémákkal küzdő ember vagyok évek óta.Értékesítek mást is, más területen is.Az embereknek nincs pénze, jó tudom, nekem azt a 3%-ot kellene bevonzanom, akinek eltudok adni úgy, hogy megéljek belőle.
  Megtiszteltetés lenne számomra, ha segítséget kaphatnék ahhoz, hogy sikeressebb lehessek, hiszen egy ismertebb művész vagyok, és ezáltal,mások is kérhetnék a segítséget és kaphatnának útmutatót.
  Mély tisztelettel: Judit

 • Selmeczi Kovács Irén

  Az a tapasztalat, hogy a gazdagok tisztességtelen úton jutottak a vagyonukhoz.
  Akik csak “jól élnek” azok a munkájukkal tisztességes úton jutnak az anyagiakhoz.
  Ámbár vannak olyanok is, ha nem is tisztességtelenek, de rábeszélő képességükkel olyan dolgok megvételére is ráveszik az embereket, amire egyébként nincs szükségük.
  Kérdés:
  Mi történne akkor, ha mindenki pozitívan gondolkodna, megtenne mindent ami a “lé dőléséhez” kell? Nem lenne munkanélküli, hajléktalan, szegény ember?

 • Ez jó kérdés. Nézegettem a felsorolásokat, van egy pár dolog amiben magamra ismertem. Az én legnagyobb hibám a halogatás. Vannak dolgok amit tologatok magam előtt, ameddig csak tudom, mert félek, mi lesz ha…. Viszont ha mégis rászánom magam kellemesen szoktam csalódni, hogy ezért kellett???
  A negatív embereket inkább kerülöm, és nem mondom el nekik a terveimet. Sajnos elég sokan vannak körülöttem.
  Viszont a kihívásokat szeretem akár,ilyen nagy is. Csak mostanában elkerülnek “ezek a nagy dolgok”, amiben bizonyítani tudnék.

 • “Mitől dől a lé”, kérdezi Ida. A válasz egyszerű. A hitünktől. Ez ma korunk fizetőeszköze. Az a bizonyos lé pedig tulajdonképpen nem is létezik, mert a jelenlegi pénzügyi rendszer egyszerűen virtuális.
  Amire szükségünk van, azt pedig megkapjuk, ha kérjük. Akkor meg minek is egyáltalán a “lé”?

 • Sziasztok, en igy gondolom a gazdagsag is elsosorban gondolkodas kerdese, ezt talaltam a neten: “A siker maximum 20%-ban technika, 80%-ban gondolkodásmód kérdése” Engem a jolet/joelet-tol sokaig azt tartott vissza, hogy a szeretteimet elveszitem, es igen feltem is a sikertol, mert nem tudtam mikent fogom tudni megtalalni es hogyan kezelem a megvaltozott eletemet. Megint egy idezet, ezt egy szivarnyan szinu bogrerol irtam le, a forditas remelem eleg magyaros, esetleg segitseget kerek az atirasahoz:
  Mióta az eszedet tudod mindig valamit kigondolsz és hiszel benne, azt is fogod végrehajtani (az válik valóra). Álom, álom, nagy álom és bekövetkezik az álmod. Te egyedi vagy a világ történelmében, soha bárki más nem hasonlit Rád, és a világ végtelenségéig senki hasonló nem fog jönni soha, olyan mint te. Megvalósítani nagy dolgokat nem csak tett, meg egy álom; nem csak terv, de hinni is kell benne. Ha légvárat építesz, a munkád elveszik – szükséged van biztos alapokra. Igen te tudsz mindent ami szükséges a sikerhez. Higy a csodában. Te mindig csináld jobban, hiszen a tiéd a legjobb. Nem tudodhatod addig amíg meg nem próbáltad. Semmi sem lesz – ha semmit sem csinálsz. Ha te nem mégy gondozni a gyümölcsfát akkor soha nem lesz gyümölcs. Nincs sikertelen kivéve ha nem csinálod elég sokáig. Homályos cél – homályos eredmények. Tisztán határozd meg a célod. Írd le őket, csinálj tervet és kezd el végrehajtani őket, húz egy vonalat, vízualizáld az eredményeket, és kövesd őket. Ne néz hátra, kivéve hogyha arra akarsz menni. A kudarc a Te próbád; az, hogy nincs szükség megállásra. Ha eleinte nem sikerül, próbálj meg egy másik útat. Minden akadályra van egy megoldás. A világon semmi nem tudja helyettesiteni a szívósságot, a kitartásodat. A legnagyobb hiba a feladás. A kívánság nem fog sikert hozni, de a tervezés és a forró vágy igen. Van egy aranybányád belül – benned amelyikben benne van összes a szükséges alkotórész a te sikeredhez. A siker egy viselkedés. Tanuld meg a helyes sikeres viselkedést. Az életedben rövid idő alatt nagyon csodálatos dolgok fognak történni.
  Egy masik segitseg a penzmagnesezeshez, ezt a neten talaltam angolul – magyaritottam (remelem ez is ertheto) es ide irom neked/nektek is, hiszen nemcsak penzrol szol hasonloan Ida a munkadhoz/hivatasodhoz, hanem egy kicsit tobbrol is, amugy a blogomon mar fennt van Susana :)

  Pénz Mágnes Elmélkedés

  Indulás
  A teljes tested pineh. Képzelj egy meleg, gyógyító energia és fény cirógatást minden sejtedben. Amikor mélyen el lazulsz, jusson eszedbe a pihenés ami benned létezik. Lazítsd el testedet mélyen, s akkor, képzelj el egy arany fényü folyadék záport ami kivülről a fejeden keresztül megy a szíveden. Mint egy szökőkút aminek a koronája a fejed, a folyadék aranyfény vízesés bevonja a teljes testedet. Te leszel igy a szökőkútja az energiának és aranyban, vibráló jóságban fürdesz. minden légzéssel, mely energiával veszi körül a testedet és átáztatja a bőrödet, izmaidat és a sejteidet meleg arany gyógyító energiával. Az arany záporban fürdés után, van időd elképzelni sok millió forintot, ami lebeg le a felhőkből, elönti a szomszédságod egész területét, beteriti a házadat és betölti a szobádat!
  Jelenítsd meg magadat keresztül úszva a pénzen, mily megható a körülted az a sok pénz! Néz kí az ablakon és lásd ahogyan IZGATOTT és ELRAGADTATOTT mindenki ! Ez a pénz eső ott van minden otthonban! Van bőven elég mindenkinek. Hagyj magadnak elég időt megtapasztalni ezt a bőséget és érezd azt neked több pénzed van, mint amit valaha is el tudsz költeni. Tapasztald meg az ÖRÖM, BIZTONSÁG és IZGALOM érzését, mert ez hoz pénzt neked. Minél többet tudod ellazítani a testedet ebbe az elképzelésbe annál könnyebb lesz megtapasztalnod, érezned a bőséget és valóban több pénzt hoz neked. Ez a megnövelt bőség felmentés attól a félelmedtől, hogy szegény és pénzügyileg sikertelen vagy. Ez félelem elolvad és tud azt a szívedben, hogy a Világegyetem mindig ad neked. Érezd mélyen, akkor realizálsz elegendő mennyiséget magadnak amikor a tested minden sejtje vibrál az Univerzummal a bőségben! Amikor a célodon teljes erőddel maximálisan elmélkedsz, beállítasz egy erős szándékot amely fenntartja ezt a bőséges érzetet és rezgést egész nap. Azt érezd jó fürdeni ebben a bőségben egész idő alatt, így tudatosan fókuszál az energiád ezekre az érzésekre bármikor az eszed vissza esik a szegénység gondolkodásába.
  Akkor az azonnali félelem a kilégzésen keresztül elszáll és KÖZVETLENÜL visszatér teljesen a 100% elegendő mennyiségben és bőségben! mintha már meglenne valósítva a végső nyilvánvaló célod. Ez a gyakorlat bízik az értelmes Világegyetemben és Benned. Légy türelmes magaddal szemben, meg kell tapasztalnod, hogy létezik egy bőséges élet, bármire vágysz megkaphatod. Ha Te találsz egy határt az a Te hiedelmed, az a Te blokkolásod, az a Te tapasztalatból van, olyasformán, hogy a bőség nincs RENDBEN, neked szükséged van beazonosítanod ezt a hiedelmet és meggyógyítanod ezt a szegénység-megalkotó szabotőrt. Létezik végtelen gazdagság a szívben, észben és lélekben is! Tud azt Te egy isteni lény vagy és megérdemled ezt a végtelen gazdagságot! Ez az elmélkedés egy gyógyító tapasztalatot hoz a testednek, az észnek és a rezgéseket egy nagyobb sorbaállítja, mert fogékony leszel teljes érzettel a bőségre. Megkezdődik a csere egy mély szinten és ez az elmélkedés egy mély sejtes átalakítás könnyedén mágnesként több bőséget hoz az életedbe.
  (forrás: Internet)

 • NOS, FÉNYEK ÉS EGYÉB MÁS IDE-ODA.EMBEREK AZÉRT TARTANAK A KIZSUPPOLÁSNÁL, VÉGREHAJTÁSNÁL, MERT A VÁGYAIK UTÁN MENNEK FELELŐTLENÜL ÉS NEM A MEGLÉVŐ ÉRTÉKEIKBŐL GAZDÁLKODNAK.
  ÉN SZERETEM A MUNKÁIMAT,SZERETEM A PÉNZT IS ÉS A SIKERT IS.MA DIVATOS DOLOG AZ EMBEREKET ARRA BÍZTATNI, HOGY NEKI EZ “MEGJÁR”,HIGGYEN A SIKERÉBEN, ÉLJEN A FELLEGEKBEN,VEGYEN FEL KÖLCSÖNT,MERT HA ELKÉPZELTE ÚGY IS SIKERÜL!AKIK EZT ÍRJÁK, HIRDETIK, NEM ISMERIK A KARMA TÖRÉNYÉT,MINDENKINEK MEG VAN A SORSA,AMIVEL LESZÜLETIK A FÖLDRE, ÉS AZT KELL ITT TELJESÍTENIE.DE,CSAK KÉRDEZZÉK MEG TAKÁTS TIBORT,ÍZING KLÁRÁT,ASZTROLÓGUSOKAT,AKIK KOMOLY SZAKEMBEREK!!!!
  AZ ÖNBIZALOM AZ NAGYON FONTOS DOLOG,A VÁGY IS,DE CSODÁKSAJNOS NINCSENEK ÉS NEM IS VOLTAK, ÉN EZT MONDOM 48 ÉVESEN.

 • Kedves Judit (Kiss),
  bár tanultam asztrológiát (is), mégsem állítanám, hogy teljesen kompetens vagyok ebben a témában, de azért úgy tudom, hogy a karmánk meghaladása is lehet egy életfeladatunk. A karma az ok-okozati következmény, összefüggés, és nem fátum, azaz megváltoztathatatlan sorscsapás. Annál is inkább, mert ott az ember szabad akarata – amivel/miszerint dönthet. Hát ha képes több lehetőséget látni, és nem rásíneződni régi útjaira.

  A vágyak, hogy milyenek, hát az nagyon komoly kérdés – szó nincs az ego szintű vágyak azonnali, azaz hitelből meg kölcsönökből való kiéléséről! Erre soha senkit nem biztatnék. Arra viszont igen, jöjjön rá, mivégre is született a Földre, találja meg magában azt a hivatást, amit szenvedélyesen szeretve sokat adhat másoknak, és mindkét fél :-) kölcsönös megelégedésére találja meg ennek a hogyanját is. Mert úgy látom, hogy a saját szabotőrökön túl sokan még a “hogyan”-nál akadnak el.
  Remélem, hogy erre is tudunk majd utat mutatni a 3. női pénzügyi önismereti konferencián, amire máris lehet jelentkezni egyébként!

  És – elnézést -, én például hiszek a Csodákban. Bár lehet, hogy ezen más fogalmat értünk ;-), Judit…
  Kívánom neked, hogy megleld a saját “hogyan”-odat, a magad és mások megelégedésére/örömére…

  Ida *** (de nem árulom el, hogy hány évesen, ha nem baj ;-))

 • Kedves Irén,
  lehet, hogy nem fog tetszeni, de azt kell mondjam, hogy ez a mondatod = idézem: “Az a tapasztalat, hogy a gazdagok tisztességtelen úton jutottak a vagyonukhoz.” egy súlyos előítélet, kemény általánosítás, de mondhatnám azt is: téves hiedelem.
  Ráadásul ez arra is jó, hogy én azért nem leszek gazdag, mert akkor tisztességtelen leszek – nehogy már bevonzzam a pénzt, jó nekem így is…

  Van egy csoport játék, aminek a vége gyakran az, hogy egymásnak esik két oldal: a tisztességtelen csórók, és a szemét gazdagok.
  HÉéééééééééééé! Nehogy már ilyen fekete-fehérben gondolkodjunk! Nem igaz, hogy nem látjuk, hogy az egész világ körülöttünk milyen sokszínű, mennyi sokféleség vesz bennünket körül!
  Az emberek anyagi helyzetében is sokféle árnyalat van, még az egyes csoportokban is, ha csoportokra akarnánk valahogy bontani… És lehet, hogy segéd fogalmunk sincs róla, hogy ki a tényleg gazdag, mert nem mindenki hivalkodik… mi több a hivalkodókról kiderülhet, hogy a látszat milyen kártyavárakat takar.
  Nem is folytatnám tovább…

  Végül is arra szeretnélek biztatni benneteket, hogy érdemes körülnéznünk a saját előítéleteink és mítoszaink háza táján az anyagiak tekintetében is – a KincsTárban = a Gazdagnők.hu online kurzusán ezt a témát legalább 2 hétig rágjuk. Amíg nem tudunk ugyanis ezzekkel szembesülni, addig nem igazán tudunk gazdagok lenni, sem anyagilag, sem lelkileg, sem szellemileg…

  Jó önismereti utat mindenkinek a személyes pénzügyek kapcsán is :-)

  Ida ***

 • “Ámbár vannak olyanok is, ha nem is tisztességtelenek, de rábeszélő képességükkel olyan dolgok megvételére is ráveszik az embereket, amire egyébként nincs szükségük.”

  Kedves Irén!

  Az emberek érzelmi alapon döntenek, ez tény, és csak utólag racionalizálnak. Aki megvesz valamit, amire nincs szüksége, az megteheti… De akinek meg kell gondolnia, hogy mire költ, ahhoz rendelkezhetsz a világ összes rábeszélő képességével, soha nem fog megvenni olyasmit, amire nincs szüksége.

  Évek óta dolgozom értékesítőként, rengeteg emberrel beszéltem már. Egynek se tartottam pisztolyt a fejéhez, hogy vásároljon, de aki vett, annak szüksége volt rá és boldog is volt utána. Nyilván vannak más esetek is, de én alapvetően úgy gondolom, hogy az emberek nem ostobák.

  Más kérdés persze, hogy vannak, akik megszédülnek a reklámok bemutatta dolgoktól, és mivel nincs önuralmuk, ezért nem képesek gyűjteni, félretenni, hanem mindent azonnal akarnak, akár hitelből is. Ez természetesen nagyon káros, de szerintem ez sem meggyőzés-technika, hanem neveltetés kérdése. Nagyon hiányolom az emberek többségéből ezeket a tulajdonságokat, készségeket: a türelmet, az önuralmat, a tapintatot, az önzetlenséget. Ha ez megváltozik, sokkal jobb lesz a világ.

  “Mi történne akkor, ha mindenki pozitívan gondolkodna, megtenne mindent ami a “lé dőléséhez” kell? Nem lenne munkanélküli, hajléktalan, szegény ember?”

  Pontosan így, ahogy mondod. Előbb-utóbb ez is be fog következni, lehet, hogy hamarabb, mint gondoljuk.

 • Kedves,Mélyen Tisztelt Ida!
  Nagyon köszönöm válaszodat,mert levelemet már egy”kissé” zűrös lelki állapotban írtam.Remélem, eljutok a konferenciára/amit nagyon szeretnék/,és személyesen tudok veled találkozni.
  Nos, én az vagyok, aki a sors küldetését éli/asztrológusok szerint is!/ Az egyetemes zenei és magyar zenei kultúrát képviselem, díjazott énekesként.Meg van az a pár ember, akit foglalkoztatnak, a többi rágja a küszöböt.Hihitetlen gazdag kincse van az országunknak tehetséges emberekben, én ismerek egy jó pár kíváló muzsikust, énekest, aki tengődik!!!! Végzős lányom is külföldön fog élni hamarosan,mert nálunk ez a szokás.Itthon nincs értékelve az ember.lásd.híres művészek, tudósok, kint a világban lettek elismertek, nem nálunk.Folyamatosan szolgálok másokat, többek között az általatok javasolt MLM módszerrel is.A nők félnek ettől a munkától, rögtön eladni akarnak,nem tekintik tisztességes,jövedelmező tevékenységnek, bár az!Mi itt akkor a teendő?????

 • Kedves Éva!
  Eddig én is a pénz bűvöletében éltem, de kaptam egy intést, amitől rájöttem, hogy fontos a pénz, de vannak ennél sokkal fontosabb dolgok az életben. Hiába van sok pénzed, ha nincs hozzá egészséged. Azóta azt vallom, sokkal fontosabb, hogy egészség legyen, a többit megvesszük.
  Nem kell sok pénz, mindig csak annyi legyen, ami a számlák kifizetéséhez, és a megélhetéshez kell. Eddig ez még megvolt. Remélem továbbra is így marad, hiszen én soha nem költöttem el minden pénzem.
  Egy részét félretettem, más részéből az embereket segítettem.
  Eddig bevált.

 • Hogy mit gondolok-e felől,Azt,hogy mindenkinek és senkinek sincs igaza!Ezt úgy értem, ahogy nem kéne! Nincs kis és nagy igazság.Igazság vagy van,vagy nincs.Már régen rájöttem,hogy nyugodtan lehet annyi pénzem amennyit csak nem “szégyenlek”,de nem mindegy hogy ezt az energiát mire és hogyan használom!!! Mert lehet gátlástalanul szórni,és lehet adni is.Egyáltalán nem baj,ha nagyon sok pénzt AKAROK!,,ha vannak vele olyan céljaim,amik nemesek is,és adni is tudok belőle ,akár gyermekeimnek akár barátaimnak,ha ez a “pénzcsinálás” nekem megy,nem kell akkor biztosan lelki ismeret furdalásom legyen,mert nekem sokkal több van mint másnak,hisz,ha jó helyre “küldöm” ezt az energiát akkor jön a helyére a következő!,és így mindig van.Ezt így gondolom most már ,nem mindig volt így,de már gondolatban el tudom ezt fogadni! A konferenciára,azért jelentkeztem,hogy tudjam is,hogyan induljak el ezen az úton,mert a szándékom már határozott és nemes is,”csak” kell az a segítség,hogy hogyan!.helyettem senki nem fogja az életemet élni, a sajátomat nekem kell,de mivel voltak nagyon mélyen rossz beidegződéseim,családom által,ezért én is úgy gondoltam,hogy akinek van az rossz úton jutott hozzá,vagy nekem biztos azért nincs mert így kell ilyen “szerényen” élnem,mert ezt sulykolták belém is,de ez nem igaz!!Ki mondja meg nekem mennyi az elég!? Ki ad nekem,ha én nem adom meg magamnak a lehetőséget!? Mért kellene szégyellnem,hogy van!?nem pazarolni akarok,de nem is fillérezni.Ebből elég volt ezt már nagyon “ügyesen” gyakoroltam,ezt mutatták meg nekem így kell csinálni,de nem vagyok olyan buta,hogy legalább ne próbálnám meg a másik oldalt is,mielőtt az örök vadászmezőkre költöznék,hogy mint mondani szokás ,ne hülyén haljak meg! Bocsánat ezért a morbid és nem igazán inteligens megjegyzésen,de én a részemről azt gondolom,hogy 1 próbát talán meg ér ez a dolog!Köszönöm,hogy meghallgattatok,szeretettel Márti

 • Én is elég nehezen találok rá arra a tevékenységre, amit örömmel, szívesen és sikeresen tudok /anyagilag és lelkileg sikeresen/ csinálni.

  Úgy érzem, már minden technikát kipróbáltam, mindent megtettem és teszek, de csak nem akar beindulni a pénzeső /SŐT!/ Minden csak elmegy tőlem!

  Én is azt hittem, és valamilyen szinten még hiszem, és tapasztalom, hogy a karmikus dolgokon lehet változtatni, csiszolni, de még így is vannak mélyebb, meghatározóbb események, karmák, amit át kell élni, le kell tudni. /10 éve numerológiával foglalkozom, így a saját, és mások életéből nagyon sok tapasztalatom van/

  Nálam ez úgy működik, hogy rátalálok valamilyen tevékenységre, megtetszünk egymásnak, elkezdem /olyan tipusú vagyok, ha valami megtetszik, akkor búvárkodom, utána nézek, mindent elolvasok abban a témában, képzem magam, stb/, elindul a dolog, örömmel tölt el, elindulok a siker útján, ami azt jelenti, hogy előadásokra hívnak, jönnek a segítséget kérők is, majd egy idő után minden leáll. És bármit teszek, nem megy tovább. /vagy nagyon minimális szinten/

  Jelenleg 1 éve csatlakoztam egy MLM rendszerhez. Megint minden szuperul indult, sikeresnek éreztem magam, az eredményeim is azt mutatták, majd családi események miatt /anyósom és apukám ápolása/ egy kis időt le kellett állnom, és a dolgaim megálltak, elmentek mellettem, mert most, hogy újra indulnék már az ismerőseim a rendszer tagjai, külfölddel meg nem sikerül kapcsolatot teremtenem, pedig mindent megteszek.

  Ez a forgatókönyv már többször lejátszódott az életemben szinte ugyanígy.

  Itt felmerült bennem a kérdés: ne ápoltam volna a családtagjaimat, hogy a szervezést folytathassam? /ezt nem találom erkölcsösnek!/

  Akkor pedig miért csinálja ezt rendszeresen velem az “ÉLET”?

  Ezért az a gondolatom, hogy vannak dolgok, amiket egyszerűen nem léphetünk át, nem formálhatunk át, meg kell, hogy történjenek!

  Várom ebben a témában a válaszotokat!

  Valamint kérdésem az, hogy hogyan lehet az Internettel/Interneten pénzt keresni? Láttam OKOSKISMAMÁT /azt hiszem így jelenik meg ezen az oldalon/ egy kisfilmben nyilatkozni, és Ő mesélt arról, hogyan hozott létre több oldalt is, és ezekkel pénzt keres.

  Jelenleg ez nagyon érdekel engem.

  További szép napot kívánok mindenkinek: Éva

 • Kedves Éva,
  nekem az a tapasztalatom, amíg nem tanulom meg ugyanabból, a hasonló típusú kihívásból, amit meg kell tanulnom, az egészen addig és ÚJBÓL ÉS ÚJBÓL elém jön, amíg nem leszek erre képes.

  Én amikor észreveszem az ismétlődő mintát, akkor leállok, megpróbálok kiszállni, hogy így mondjam azzal a céllal, hogy legyen rálátásom, és megszakítsam ugyanazt a kört. Elemzem a történéseket, utána nézek, gondolok, hogy mi “csinálja bennem” azt, hogy le vagyok blokkolva, mi húz vissza, és hogyan tudnék ezen túl lépni. Gátolhatnak korábbi rossz tapasztalatok, félelmek (okkal, ok nélkül), régi megszokott (rossz, mert visszahúzó) minták, de a komfortzónám is, amin nem tudok túllépni. Szükség esetén beszélgetek erről másokkal is, mert önmagamban valószínűleg nem vagyok “elég okos”, érett, hogy magam találjam meg a megoldást és/vagy a változtatáshoz szükséges, hogy így mondjam, cselekvési tervet :-)

  Én volt, hogy olyan szinten életmódot változtattam, hogy kiköltöztem a városból néhány évre (életem egyébként legcsodálatosabb időszakainak egyike volt!), és nagyon megérte, ha ez jó szó itt egyáltalán ;-), bár abszolút igaz, szóval nagyon kellett belső változásaim, a spirituális fejlődésem miatt.

  Amit tudok még mondani, ill. javasolni, hogy a gazdagság tudatú emberek nem “vagy-vagy”-ban gondolkodnak, hanem “is-is”-ben. És ha ez a kiindulás eleve, akkor képesek lehetünk bevonzani olyan, addig általunk nem ismert megoldásokat, amik lehetővé teszik az idős szülők gondozását és az mlm-ezést is.

  Kívánom neked a lehető legjobbakat a saját fejlődésedhez, változásodhoz!

  Szeretettel: Ida ***

 • Éva,
  sokkal többet szoktunk hivatkozni a karmára (az előző életekkel kapcsolatos adósságokra), mint amennyit kellene/érdemes lenne.
  Munkám során vezetett meditációval is foglalkozom, és a hozzám fordulók egyrészének tudatalattija “előző életekbe helyezi át” a most történt eseményeket. Kudarac okaként könnyebb a karmára hivatkozni. Azt is látom, nem akarattal teszik.

  Az én feladatom az, hogy képes legyek különbséget tenni. Legtöbbször nagy gyermekkori traumát fed el az “ez a karmám” kijelentés. Hasonló csapda, mint a “gazdagok tisztességtelenek”.

  Az emberi elme különleges bravúrokra képes. Gyerekkorunkban azt fogadtuk el ténynek, azzal azonosultunk, amit környezetünkben mondtak rólunk, illetve mondtak nekünk. Aki sokszor hallotta, hogy te buta vagy, rosszul csinálod, neked úgy se fog sikerülni – felnőttként tudattalanul visszi tovább a programot önmagát beteljesítő jóslat formájában. Nem kell a régi és az új esemény között logikai összefüggésnek lenni, a régi történés energiájának frekvenciája azonos a mostaniéval. Szavakra lefordítva kb. ilyesmi lehet egy történet.

  Az ember lánya talál valami érdekes dolgot, amibe szeretne kiteljesedni. Én-jének az a része, amely nyitott az újra, keres-kutat, minden információt összegyűjt. Már a siker kapujában van, amikor az az én-rész, amely a sikertelenséggel kapcsolatos összes negatív érzést és történést tárolja, befékez. “Tudod, neked nem jár a siker. Már gyerekkorodban is megmondták.” Vagy “Tudod, miattad váltak el a szüleid/neked nem szabadott volna megszületni… nincs jogod a sikerhez.” (Megjegyzem, amikor a szülők veszekednek, a legtöbb gyerek azt gondolja, ő okozta a szenvedést!)

  Rendszeres önvizsgálatra és -megfigyelésre van szükség ahhoz, hogy fölismerjük a régi programokat. Többek között azért is nehéz beazonosítani őket, mert amibe belenövünk, azt természetesnek vesszük, az életünk részévé vált. Talán a következő példával érthetőbbé tudom tenni azt, mit mondani akarok. Indiában a tehenet szentként tisztelik, arra kóborol, amerre akar, szinte azt dézsmál meg, amit akar, eszükbe se jut, hogy megegyék. A mi kultúránkban pedig rostélyost készítenek belőle.

  Visszatérve az utolsó munkádra, amikor az idős szülők gondozása miatt mondtál le a továbblépésről. Mielőtt újabb feladatba kezdenél, érdemes lenne megszondáztatni az elmédet: vajon milyen önkorlátozó hiedelem tart vissza az eredményességtől. Hatásos lehet a következő gyakorlat. Ülj le nyugodt körülmények között egy papírlappal a kezedben 20 percre. Tedd föl a kérdést: mi tart vissza attól, hogy sikeressé váljak? Majd írj le mindent, ami csak eszedbe jut. Ne minősítsd, csak írd, mindegy milyen szélsőséges, vagy hihetetlen gondolat. Az utolsó 5 percben megjön az igazi ok is. Ezzel a módszerrel megtalálhatod annak kiküszöbölésére szolgáló eszközöket is.

  Sikeres és eredményes munkát kívánok: Judit

 • Nagyon köszönöm az Ötleteket, és elmesélem, hogy mi történt azóta.

  1. Az szülőkkel való törődéssel kapcsolatban felmerült az a gondolat/érzés, hogy ennek a megteremtésében /mármint, hogy velük “kelljen foglalkoznom”/ milyen mértékben vettem, vehettem részt szellemi, karmikus szinten.
  Úgy érzem, igen, részt vettem a megteremtésében szellemi szinten, és ez majd összefügg a továbbiakkal is, mert egymásból következik a két dolog.

  2. Nem papírra írtam le az önkorlátozó hiedelmeimet, hanem gondolatban futottam végig, és szinte rögtön meglett a válasz, /amit igazából már régóta tudtam, csak most tudatosítottam magammal/.

  Attól félek, hogy ha sikeres vagyok/leszek, a sikert nem tudom tartósítani, tovább vinni, fenntartani, hogy nem lesznek új és jó ötleteim, nem lesz szerencsém, nem látom a következő lépést, és ettől való félelmemben egy pontnál megállok, jön/teremtek egy halaszthatatlan feladatot /lásd a gondozás/, és akkor máris van kifogás.

  Igen, mostmár ezt tudom, de hogyan tovább. Milyen gondolatokkal, meditációkkal, önfejlesztő feladatokkal tudok ezen a korláton átlépni?

  Ebben várom a segítségeteket, amit előre is köszönök: Éva

  u.i.: Még elmesélem egy különleges élményemet, ami ehhez kapcsolódik.

  A fennt leírtak után, mikor rájöttem az akadályra, kértem az univerzumot, a segítőimet, hogy mutassák meg az utat, amely segít nekem.

  Rá 2 napra egy vidéki kisvárosban tartottam előadást, ahol sok szeretettel, és apró ajándékokkal vártak a résztvevők.
  Volt köztük egy mandala meditáció leírása, mely a bőségről szól.

  Tudtam, éreztem, hogy megjött a válasz, és ez egy fontos lépése az én változásomnak.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.