Okos ember más sikerén tanul – nyilatkozik Sóti Judit szegedi természetgyógyász, a 3. női pénzügyi önismereti konferencia egyik előadója

Tégy úgy, mintha… Ez Sóti Judit szegedi természetgyógyász előadásának fő címe a 3. női pénzügyi önismereti konferencián, ami 2009. március 8-án vasárnap lesz Budapesten. Úgy gondoltam fontos lehet kifaggatni Juditot például arról, hogy neki a gazdagsággal kapcsolatban mi mindenben kellett áttörnie a saját korlátait, legyőzni, illetve megszelídítenie az akadályozóit. Az alábbi interjúban nagyon sok hasznos módszer és technikai is elhangzik, amit egy nagyon fontos életszemlélet ölel körbe. Sokat tanulhatunk Judittól – ez mélységes meggyőződésem.

– Miben kellett vagy mikor úgy tenned, mintha…? Örülnék, ha tudnál néhány saját példát, példákat is mondani…

– Szegény családban nőttem fel, mint ahogy sokan mások is. A szegénység tudat megizmosodását segítette az is, hogy 8 éves koromban meghalt a papám, és az addig háztartásbeli mamámnak kellett átvennie az immár 7 tagúra csökkent család eltartói szerepét. (A legidősebb 15 éves, a húgom pedig 3 éves volt akkor.) Valószínűleg kérhetett volna segítséget, ő azonban nem akart idegenek előtt szégyenkezni azért, mert szűkölködünk.

Pótjelentkezési lehetőség március 4-én szerdán reggel 8 óráig a 3. női pénzügyi önismereti konferenciára – érvényes az eredeti kedvemény! Bővebben itt – klikkelj!

Középiskolásként az egyik osztálytársam hívott, menjek vele vasárnaponként dolgozni. A mamám lebeszélt róla. Később jöttem rá: ezzel is próbálta takargatni a többszörösen hátrányos helyzetünket, mintha ő tehetne az egészről. Pedig mind a hatuknak szakmája lett, tisztességesen élünk, vagyis tiszteletre méltó erőfeszítéseket tett a családjáért.

Túllépni a meghatározó családi mintákon

Idő kellett ahhoz, hogy tudatosodjon bennem: a családban tanult minták határozzák meg a felnőttkori viselkedésemet. Erre a fölismerésre az agykontroll tanfolyam elvégzése után jutottam.
A relaxáció és a gondolat nagytakarítás (a negatív gondolatok helyett összeállítottam egy csokor pozitív állítást, s állandóan azokat mondogattam magamban) mindennapos használata következményeként a tudatalattiból a felszínre került néhány önkorlátozó hiedelem. Például vettem egy nagyon egyszerű, olcsó tavaszi kabátot, bár a régi még használható volt. A gyomrom tájékán szorongást éreztem, és két gondolat jár az agyam: “Megengedhetem ezt magamnak? Kinek ajándékozzam el a régit?” Ötödik gyerekként sosem volt egyszerre két kabátom. Anyagi helyzetünknél fogva a pénzgazdálkodás nálunk ebből állt: a pénz csak a sürgős és fontos dolgokra költhető, vagyis azokra, amelyek a mindennapi megélhetést biztosítják.

Pótjelentkezési lehetőség március 4-én szerdán reggel 8 óráig a 3. női pénzügyi önismereti konferenciára – érvényes az eredeti kedvezmény! Bővebben itt – klikkelj!

A természetgyógyászat egyik elvont ágával, a bioenergetikával foglalkozom. Nagyon sokat kellett vizualizálnom és mondogatnom magamban: “Képes vagyok tisztességes honoráriumot kérni és elfogadni munkámért.” Olyan munkáért, ami nem kézzel fogható: azért pénzt kérni, mert beszélgetek valakivel? meg olyanokat mondok az életével kapcsolatosan, amire ő nem emlékszik? Egyébként is ki tudja, mi történik, amikor a kezem a teste fölött mozog?
Az utcán menve mondogattam magamban:”Sikeres vagyok! Szándékomban áll érzékelni az itt és most megjelenő jómódot! Én vagyok a siker! Én vagyok a jómód! “Megváltozott a testtartásom, kihúztam magam. Másképp láttam a világot. A körülöttem lévő szépet és jót érzékeltem… Érdemes kipróbálni, nemcsak a járásom lett magabiztosabb, hanem önbizalommal telibb is lettem.

– … bányászd ki a benned rejlő aranyat! Ez az előadásod alcíme. Mire gondoltál, amikor ezt az alcímet adtad? Milyen arany rejlik bennünk,  átadnál nekünk valamilyen módszert, ami neked nagyon bevált?

– Úgy gondolom – az arany példájánál maradva –, mindenkiben benne rejlik egy aranyrög. Már csak önmagunkon múlik, hogy felszínre tudjuk-e hozni, s képesek vagyunk-e olyan csodálatos dolgot készíteni belőle, amely saját és mások növekedését is szolgálja.

“Egyenesen haladok életutamon”

A már említett pozitív állítások közül a következő mondat meghatározta az életem alakulását: “Egyenesen haladok életutamon.” Az állandó ismételgetés hatására mindig olyan továbbképzéseken vettem részt, amelyek fontosak voltak számomra. Többek közt elvégeztem John H. Newman Pénzkontroll tanfolyamát is. Az ott tanult pénzaura gyakorlatot éveken keresztül használtam – ez a technika nagyon eredményes, vonzottam a pénzt, azonban az agyam, a pszichém még mindig nem tudta elfogadni, hogy ez velem megtörténhet.

Pótjelentkezési lehetőség március 4-én szerdán reggel 8 óráig a 3. női pénzügyi önismereti konferenciára – érvényes az eredeti kedvezmény! Bővebben itt – klikkelj!

A pozitív állítások valójában a céljaim egy részét is tartalmazzák. Jó ideje nemcsak leírom őket, hanem hangrögzítőre is veszem (elejében magnóra, ma már sokkal kényelmesebb mp3-ra). Éjszaka pedig beállítom olyan hangerőre, amely nem ébreszt fel, de hallatszik annyira, hogy a tudatalattimba beszivárogjon és kifejtse jótékony hatását. Eleinte csak a célokat soroltam, majd Brian Tracy technikáját alkalmazva, hozzátettem: “Igen, ez így van.“(Tudod, ha már lúd, legyen kövér! :-)) Ezzel a megerősítéssel elértem: ébrenléti állapotban olyan feszült és ideges lettem, ami csak nagy stressz helyzetben jellemző rám. Az agykontroll egyik technikáját alkalmazva megkérdeztem magamtól: mi a bajom? Túl kövér volt a lúd, elcsapta a hasamat. Vagyis egyszerre túl nagy változtatásra akartam rávenni magam, így megnőtt a belső ellenállásom is. Tehát tompítottam egy kicsit a gondolatok erejét valahogy így: “Judit, x forintot keresel havonta. Hihetetlen? Pedig igaz! ” Azóta nyugodtan alszom.

– Érzel-e hiányt magadban, körülötted, vagy mindig bőség tudatban tudsz már létezni? ;-) Nyugtass meg bennünket, hogy az úton járásunk során nyugodtan lehetünk botladozók, nem kell tökéletesnek lennünk, hanem minek is pontosan? :)

– A célom az, hogy az élet egész területén sikeressé váljak. A siker számomra azt jelenti, hogy magamat és embertársaimat a természetemnél fogva a lehető legjobban szolgálom. Ehhez hozzá tartozik az anyagi gazdagság, az anyagi bőség is. Az élet egy nagy társasjáték. Gyerekkoromban sokat játszottunk, nem idegesített, ha nem én nyertem, maga a játék öröme vonzott. Ma már ezt az érzést képes vagyok átvinni a mindennapokba. Pénzügyi kihívások is vannak az életemben. Kinek nincsenek?

Váltsak-e deviza hitelről? Kitartóan célra koncentrálva…

Tavaly a lakáskölcsönömet devizában vettem fel! Ez tény. (Nem ostorozom magam emiatt, nem kezdek el pánikolni.) Az ingatlant meg akarom tartani. (Hosszú távú céljaim vannak.) Megkerestem azt a befektetési tanácsadót, akiben megbízok, adjon tanácsot, érdemes-e változtatnom a hitelkonstrukción, vagy nem. A célom lebeg a szemem előtt: megtartani a két lakást – az egyik, amelyben lakunk, a másik pedig, ahol kezelek.

Pótjelentkezési lehetőség március 4-én szerdán reggel 8 óráig a 3. női pénzügyi önismereti konferenciára – érvényes az eredeti kedvezmény! Bővebben itt – klikkelj!

Régen álmodni sem mertem volna egy belvárosi lakásról itt Szegeden, arról meg végképp nem, hogy saját kezelő helyem legyen. Ahhoz, hogy ezeket elérjem. ki kellett fejlesztenem magamban a bátorságot, a türelmet, azt hogy, merjek cselekedni, vállalni a felelősséget a döntéseimért, ha a döntésemnek nem az lesz az eredménye, amit várok, akkor kerülő utat keresni, hogy elérjem célomat. Kitartóan a célra koncentrálok.

Hála azért, ami van – áldás arra, amit szeretnék

Kerülöm azokat az embereket, akik állandóan panaszkodnak és csak a rosszat látják. Ma már luxusnak tartom, hogy az emberek olyan gondolatokra fecsérelik el az energiájukat, amit valójában nem akarnak. A múlt arra való, hogy tanuljunk belőle: hogyan csináljam jobban, hogyan csináljam eredményesebben! Azoknak az embereknek a társaságát keresem, akiktől tanulhatok. A közmondás szerint az okos más kárán tanul. Valahol olvastam egy módosított változatot: az okos ember más sikerén tanul. Én az utóbbihoz tartom magam. Senkit semmitől nem fosztok meg az által, hogy anyagi sikereket érek el. Esténként hálát adok azért, amim van és megáldom azt, amit szeretnék megkapni. És hozzáteszem: az történjék, ami a legjobb!

Pótjelentkezési lehetőség március 4-én szerdán reggel 8 óráig a 3. női pénzügyi önismereti konferenciára – érvényes az eredeti kedvezmény! Bővebben itt – klikkelj!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

6 Responses to “Okos ember más sikerén tanul – nyilatkozik Sóti Judit szegedi természetgyógyász, a 3. női pénzügyi önismereti konferencia egyik előadója”


 • Nagyszerű gondolatok, Judit és Ida, köszönöm!
  A konferencián nem leszek ott, de bízom benne, hogy ehhez hasonló “csepegtetésekkel” tovább gazdagodok általatok,
  szeretettel: Csiszár Andi

 • Kedves Judit és Ida!

  A legjobbkor találtak meg ezek a gondolatok. Most keresem a saját utamat, rengeteg bizonytalansággal, belémivódott mintákkal, önkorlátozó hiedelmekkel küzdve. A “Hihetetlen? Pedig igaz!”-gondolat beépítése a programozásba nagyszerű ötlet, köszönöm! Már nagyon várom a vasárnapot, hogy nagy dózisban vegyem magamhoz a pozitív gondolatokat! :o)

  Addig is szép tavaszkezdő hetet kívánok Nektek:

  Németh Szilvi

 • Kedves Judit és Ida!
  Ez “erőleves volt a lelkemnek”. Olvasás közben szorgalmasan jegyzetelgettem a pozitív megerősítő mondatokat, amelyeket kis átalakítással alkalmazni is fogok. Köszönöm.

 • Kedves Judit !

  nagyon köszönöm neked ezeket a gondolatokat.
  sokat segítettél már vele a pár évi ismerettség alatt.
  sok sikert kívánok neked, a további sikereidhez.

 • Kedves tanfolyami résztvevők!

  Én is a tanulás útján vagyok. Sokat olvasok, keresem a válaszokat. Egy ilyen amit talán megtaláltam:
  Az élet végső célja nem csupán önmagunk teljes megismerése és megértése, és ezzel a teljessé válás.
  Az élet értelme és célja a tudatos, felelős teremtés és az abban lelt határtalan öröm! Az, hogy minden Pillanatban megteremtsd és megtapasztald Valódi Önmagad!
  Most légy az, Aki valójában vagy! Most tapasztald meg Valódi Önmagad! Most teremtsd meg az Összhangot Szabad Teremtő Szellemeddel! Most élj! Most bontakoztasd ki a tehetségedet és a képességeidet! Hagyd, hogy most nyíljon ki Életed Rózsabimbója!
  A Világnak nem holnap, vagy a jövő héten, vagy öt év múlva lesz szüksége arra a csodálatos Ajándékra, melyet csak Tőled kaphat meg! A Világ Most akarja érezni Rózsaszirmaid illatát! A Világnak Most van szüksége Rád! Arra, Aki vagy! Nincs, nem volt és nem is lesz megfelelőbb Pillanat arra, hogy virágba borulj! Nincs, nem volt és nem is lesz megfelelőbb pillanat arra, hogy Élj, mint a Jelen Pillanat!
  Nem számít ki voltál előző életedben, mit tettél, vagy éppen nem tettél. Nem számít, milyen volt a gyermekkorod. Nem számít, mi történt Veled eddig a Pillanatig. Nem számít mennyi pénzed van, milyen az autód, vagy van-e egyáltalán. Nem számít mi a munkád, vagy van-e egyáltalán munkahelyed! Nem számít milyen házban élsz, vagy van-e egyáltalán fedél a fejed fölött! Nem számít, milyen a külsőd, milyen a hajad, mennyi a testsúlyod és hogy milyen magas vagy. Ez mind csak a felszín és nem számít, nincs semmi jelentősége!
  Csak az számít, mit sugárzol magadból Most! Csak az számít, hogy Most mi csillog a szemedben!
  Nem kell keresned a Fényt! Nem kell megtanulnod a Fénnyel vagy a Fényben élni!
  A Fény Benned van! Te magad vagy a Fény!
  Félelmeid, kudarcaid, korlátozó neveltetésed azok a tényezők, melyek lámpaernyőként akadályozzák, eltakarják a külvilág elől a Fényt, ami belőled árad, árnyékot vetve Rád és Világodra!
  Nem kell a Fénnyé válnod!
  TE VAGY MAGA A FÉNY!
  TE VAGY MAGA A FÉNYFORRÁS!

 • Kedves Sóti Judit!

  Szeretném megkérdezni, mi a pénzaura gyakorlat lényege?

  Üdv Éva

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.