Növekvő terhek, véges fizetés – hogyan lehet pénzt teremteni?

Egy kis előtörténet… Egy élő online közvetítés volt még az idén január elején, amiről többen lemaradtak. Hogyan teremts pénzt, ha nincs (elég) – ezzel a címmel készült akkor egy bejegyzés, és ennek kapcsán a hozzászólásokban lehetett kérdezni. Ahogy már korábban jeleztem, a felvételt ugyan rögzítettük, de a kép minőségét nem tudom/nem tudjuk felvállalni, viszont a hangfelvétel valamelyest hasznosítható. Mivel többen kérték, hogy hozzájuthassanak az értékes tartalmakhoz, a jó tanácsokhoz, most folytatva a már megkezdett sort az egyik felvetésre adott választ adom/adjuk közre.

Idézem az eredeti hozzászólást:

B.Erika
2009. január 6. @ 2:48 du. Javít

Kedves Ida!

Hallottam a mondást, kérj, és adatik. Az apukám mindig azt mondta, hogy soha senkitől ne kérj, állj meg a lábadon. A beidegződés megvan, ma is nehezemre esik kérni bárkitől, mégis az elmúlt időben folyamatosan ezt teszem. Nemrég újra elkezdtem kontroll alatt tartani a pénzügyeimet. A fizetésem véges, a terheim viszont egyre nőnek. A plusz munka jutott eszembe egérút gyanánt. Nem mindegy milyen munkát találok, mert van egy kisfiam, szeretnék minél több időt vele tölteni. Ebben a helyzetben hogy lehetne pénzt teremteni?

Elképzelhető, hogy lesz írásos változat is, jelenleg az Erikának adott válasz hanganyagát itt hallgathatjátok meg – kb. 10 perc:

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

Ha bármi további kérdésetek lenne, nyugodtan tegyétek fel a hozzászólásokban. De a felvetett kérdésre a ti javaslatotokat is várjuk Erikával (ha mondhatom ezt az ő nevében is :-)).

Utóirat: a legutóbbi felmérésünkben vezető téma volt a pénzteremtés. Ennek több ágát-bogát körbe fogjuk járni a közeljövőben indítandó Női BőségSzaru című online magazinban, ami GazdagNők program havi díjas szolgáltatása lesz.

A Női BőségSzaruról folyamatosan olvashatsz majd további információkat – légy résen, és (jól ;-)) figyelj!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

4 Responses to “Növekvő terhek, véges fizetés – hogyan lehet pénzt teremteni?”


 • Pénzt teremteni úgy is lehet, ha nem adunk ki…
  A Föld Órája kezdeményezés 2007 óta, minden márciusban eléri, hogy milliárdnyi ember kapcsolja le a villanyt a világon.
  Ha belegondolunk, hogy hány és hány háztartási gépet, égve felejtett kislámpát hagyunk naponta üzembe állítva, arra is hamar rájöhetünk, hogy egy órányi energia felszorozva a teljesítményekkel, mennyit vesz ki a zsebünkből…
  Biztos, hogy mennie kell a televíziónak éjjel-nappal? Biztos, hogy a fagyasztót teljesen kihasználjuk? Lehet, hogy elég lenne a mélyhűtő rekesz is?
  Amióta itthon lecseréltünk minden égőt energiatakarékos változatra, és a készenléti állapotot kiiktattuk az üzemen kívüli készülékeken havonta 1000 Ft-tal több marad a kasszában.
  Éves szinten 12000 Ft.

  Írtam egy hírt a témában az oldalamon:

  http://www.fengshui-kert.hu/magyar/oldalak/earth_hour/95/38/60/95/1/1

 • Egyet értek Gabriellával.
  Tavaly augusztus óta írom a kiadásinkat, bevételeinket.
  Döbbnetes, mi mindenre költünk. Pl. csak augusztustól decemberig 12.000,- Ft-ot fizettünk ki ATM használatra!
  Azóta kicsit átszerveztem a dolgainkat, sok kicsi sokra megy.

 • Kedves Ida!
  Nagyon köszönöm ezt az oldalt, épp erre volt szükségem. Egy kérdés? Miért nem lehet megosztani az oldalad az iwiw-en vagy a Facebook-on. Szívesen tovább adnám.

 • Giam, igazán kedves vagy a felvetéseddel! :-) És jó, hogy emlékeztetsz rá: igen lesz GazdagNők az iwiw-en, és a Facebookon is. Remélem, hogy belátható időn belül.
  Ezt közzétesszük majd itt a honlapon, illetve a hírlevélben is.

  Köszönöm :-)

  Ida ***

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.