Feng shui titkok a gazdagságért – a csoda törvényszerűen megtörténik

A Feng Shui sokak szimpátiáját élvezi – mondhatnánk azt is, hogy felkapott -, de természetesen vannak szkeptikusok is. Skultéty Andrea feng shui szakértő szerint végképp ne gondolja senki, hogy a Fengshui csak Kínában hat, mert onnan érkezett hozzánk. Szerinte emlékezzünk arra, hogy a kínai gyógyászatot milyen sikeresen alkalmazzák hazánkban, sőt: hány magyar orvos praktizál mint akupunktőr.
A gravitáció sem csak Angliában hat, mert Newton ott fedezte fel, ugyebár… :-)

A Női BőségSzaru online magazin foglalkozik majd a feng shuival is, aminek egyik területe a gazdagság. Skultéty Andreával arról kezdtük a beszélgetést, hogy sokan azt gondolják, hogy megvesznek pár gazdagság szimbólumot, és várják a Feng Shuitól a csodát, ami pedig törvényszerűen nem történik meg. De vajon miért?

– Nem, nem! Törvényszerűen megtörténik a csoda, csak nem abban az irányban amerre mi várnánk – kezdte Andrea. – Hogy miért? Először is szeretnék eloszlatni egy nagyon fontos félreértést a feng shuival kapcsolatban. A feng shui pont NEM arról szól, hogy vásárolok pár kínai műanyag bazárárut, és azt gondolom, hogy ezek az értéktelen kütyük, majd rendbe teszik az anyagi helyzetemet. Pont az a csodálatos ebben az ősi tudományban, hogy a problémákat nem szünteti meg abban az értelemben, ahogy azt elsőre gondolnánk. Erőt ad ahhoz, hogy magunk találjuk meg a kivezető utat az adott problémából, illetve ahhoz, hogy megoldjuk az elsőre nehéznek tűnő feladatot.

Álom otthonodat kitakarítod?

A kérdésedre válaszolva, hogy miért nem dől a lé a háromlábú béka hatására? Nos, őt, szegényt azért említem, mert ezt a szimbólumot ismerik a legtöbben, bár ennek a szimbólumnak a megítélése még Kínában is kettős. Szóval annak a térnek, ahol élünk, vagy dolgozunk, van egyfajta energia minősége. Történtek ott tragédiák, voltak veszekedések, sírások, fájdalmak. A lakásban, amit megvásároltunk az előző házaspár elvált, az irodánk előző tulajdonosa tönkre ment, sőt van úgy, hogy nem is tudjuk mik történtek azon a helyen, ahová éppen költözünk. Ezeknek, a történéseknek az energia lenyomata mind ott van abban a térben, ahol élni, dolgozni szeretnénk.

Ezt úgy kell elképzelni, mintha úgy költöznénk be álom otthonunkba, hogy nem takarítunk ki, vagy nem festünk ki az előző tulajdonos után. Így ha elhelyezünk egy szimbólumot például a gazdagság siker területen, azt az energia mocskot erősíti fel, ami az adott térben van. Így nem lehet csodálkozni azon, hogy nem, hogy nem gyarapszik a pénzünk, de elszenvedhetünk egy csomó váratlan kiadást is. Ezért, nagyon fontosnak tartom, a tértisztítást, ami egyfajta szertartás a lakás, iroda energiájának megtisztítására.

FONTOS a tudatos alkalmazás

– Találkoztam olyasmivel, nem is egyszer, hogy valaki ösztönösen a feng shui szerint rendezte be a lakását, annak bizonyos pontjait.

– Igen, tudnunk kell, hogy mindenki a feng shui szerint él. Van, aki tudatosan, van, aki tudattalanul. Gondoljuk csak végig: amikor berendezzük az otthonunkat, irodánkat vagy üzletünket a belső lelki világunk jelenik meg, gyakorlatilag visszatükröz minket az adott tér.

– Hogyan lehet igazán hatásos a gazdagodásunk esetében a feng shui? Miben segítheti anyagi, lelki és szellemi boldogulásunkat, gazdagodásunkat?

– Kedvező hatást a FengShui tudatos alkalmazásával lehet elérni. Ami azzal kezdődik, hogy tudatosan átvizsgáljuk a lakásunkat, irodánkat, és elkezdjük a lomtalanítást, selejtezést. Ezt célszerű kiterjeszteni, az utolsó polcra, fiókra, szekrényre, padlásra, és pincére is. Ezt követően alaposan kitakarítunk, majd elvégezzük a tértisztítás szertartását.

Itt hadd tegyek egy kis kitérőt: a „KELL” szót szándékosan nem használom. Szabad akarattal rendelkező emberek vagyunk. Ma már semmit nem „KELL” megtennünk. Aki ragaszkodik a kialakult helyzetéhez, gondjaihoz, problémáihoz, az ne fárassza magát ilyen kemény fizikai és szellemi munkával. Élje tovább úgy az életét, ahogy eddig. Panaszkodjon tovább, hogy milyen sanyarú a sorsa, élje a megszokásait tovább. Balgaság lenne bárki részéről elvárni más eredményt, ha mindig ugyan azt teszi. Azonos cselekvés, azonos eredmény!

Helyet teremteni az ÚJnak

– Jómagam azt tapasztaltam, hogy nagyon komoly lélektani munka a selejtezés, számomra legalább is.

– Az évek során, iszonyat mit vagyunk képesek összegyűjteni, felhalmozni. Nincs hely, az ÚJnak.
A lomtalanítás valóban nagyon komoly szellemi munka. Szembe kell nézni Önmagunkkal, a múltunkkal, a fájdalmainkkal, felismeréseinkkel. Ez sokszor nagyon fájdalmas is lehet. E nélkül a lelki folyamatok nélkül nem tudunk harmóniát, egyensúlyt teremteni sem önmagunkon belül, sem azon kívül. Ismerjük a mondást: mint kívül, úgy belül, mint belül, úgy kívül.

–  Úgy tudom, hogy a gazdagság terület megerősítése önmagában kevés lehet, hiszen összefügghet más területekkel is. Melyek ezek?

– A feng shui a gazdagság, siker fogalmát a tisztességes munkával, tudás által szerzett javakkal azonosítja. Ebből következik, hogy a karrier, emberi kapcsolatok területét, illetve az önművelés, tudás területét célszerű ebben az esetben energetizálni. Ehhez nagyon fontos, hogy legyen egy pontosan kiértékelt alaprajzunk, ahol jelölve van a három életterület. Ha túl jutottunk a lomtalanításon, alapos takarításon, és a tértisztításon, ezt követően lehet kitenni különböző szimbólumokat, az életterülethez tartozó növényeket, ásványokat, illatokat, különböző energetizáló eszközöket.
Ha már említettem a háromlábú békát, és az Ő kettős megítélést, néhány szót szólnék róla. Hogyan is néz Ő ki? Három lába van, ez önmagáért beszél, ráadásul ül egy csomó arany rúdon. Ami lássuk be nem az áramoltatás érzetét kelti, sokkal inkább a harácsolást, a pöffeszkedő gazdagságot szimbolizálja. Ráadásul ez a sok-sok arany a „béka feneke alatt” van. A mi hagyományaink szerint, ez nem egy kedvező élethelyzetre utaló kifejezés. Így nálunk a szerencse patkó sokkal szerencsésebb választás lehet.

Ahogy Andrea csinálja

– Elmondanál néhány konkrét trükköt a már említett területek megerősítéséhez? Örömmel venném, ha tippeknél akár a saját példáidat elmesélnéd.

– Erre azért nagyon nehéz válaszolnom anélkül, hogy beavatnálak a Kínai Öt Elem Tanába. Ráadásul az egyéni célok is nagyon fontosak, hogy ki mit szeretne elérni, vagy milyen problémát szeretne orvosolni. Azért még is mondok egy-két saját példát:
Nekem a 8-as Önművelés tudás életterületen van nyolc darab fém 100 forintos érme felragasztva piros selyemszalagra. Ezzel szeretném a tudatalattimnak azt az üzenetet közvetíteni, hogy a megszerzett tudásomat szeretném pénzre váltani. Szintén itt helyeztem el egy selyem lótuszt, ami segíti a szellemi „megvilágosodást”, segít a mocsárból a fény felé törekedni.
A 4-es Gazdagság, siker területen van egy általam készített 48cm átmérőjű mandala, mely egy szerencse patkót ábrázol 4 db négylevelű lóherével. A színe zöld és kék. Nálunk a patkó a legismertebb szerencse szimbólum, amikor „U” alakban helyezzük a falra. Erre a területre helyeztem Jáde követ, ami a hosszú szerencsés Élet záloga, segít meglátni az Élet apró örömeit.
Az 1-es Karrier, emberi kapcsolatok életterületen található egy üveg edényben, sok-sok érvényben lévő fémpénz, ami abban segít, hogy értékes emberekkel találkozzam. Itt van még egy fehér virágzó orchidea, valamint fokföldi ibolya, ami segít igaz baráttá, és tökéletes jellemű emberré formálódnom. Az ibolya jótékonyan hat a pozitív gondolkodásra is.

Hát, dióhájban ennyit szerettem volna elmondani. Bízom benne, hogy sikerült eloszlatnom néhány tévképzetet, félreértést ezzel az ősi tudománnyal kapcsolatban.

– Köszönöm a válaszokat, Andrea! És örömmel fogadunk a Női BőségSzaru online magazin szerzői között mint feng shui szakértőt!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

14 Responses to “Feng shui titkok a gazdagságért – a csoda törvényszerűen megtörténik”


 • Kedves Ida! Nagy érdeklődéssel olvastam honlapját a nőknek a pénzhez és a gazdagsághoz való viszonyáról, mert ez a téma sajnos engem is érint. Főleg az utóbbi időben vált nehézzé a megélhetésünk. Bár már nincs sok évem a nyugdíjig,még elég aktívnak és fiatalnak érzem magam ahhoz,hogy változtassak az anyagi helyzetemen és végre jómódban, bőségben élhessünk. Ehhez szeretnék jó tanácsokat, segítséget kérni.Sajnos csak ma fedeztem fel ezt a honlapot, így lemaradtam az 1.és 2. konferenciáról is.Kérem, legyen kedves tájékoztasson, mikor lesz a következő alkalom ?! Ezúton szeretném elkérni Skultéthy Andrea
  feng shui szakértő elérhetőségét,ha lehet.Az online magazinhoz hogyan lehet hozzájutni és mennyibe kerül? Szíves válaszát előre is köszönöm minden jót kívánva, tisztelettel: Jágerné Viki

 • Kedves Viki,
  a hírlevélből értesülni lehet minden aktuális dologról – javaslom a feliratkozást: http://www.gazdagnok.hu/hirlevel
  A 4. női pénzügyi önismereti konferencia 2009. május 8-án lesz.
  A Női BőségSzaru indulását jelenleg tervezzük/tervezem, most készítjük elő – erről is lesz friss információ folyamatosan itt a blogban, illetve a hírlevélben.

  Szeretettel várunk midenkit :-)

  Ida ***

 • Kedves Ida!

  Skultéti Andrea feng shu szakértő véleményéhez
  vásároltam feng shui magazint, szerencsét hozo
  négyszög fémlappal, eddig még nekem nem hozta meg
  a várt szerencsét .
  A szerencsepatkóval is vigyázni kell , mert
  a képen látható formában kihullik belőle a szerencse,
  meg kell fordítani.
  Talán még mindig nem vagyok elég pozítiv gondolkodásu.
  De optimista ember vagyok és mindig csak jobbat várom.
  Lehetőségként a nőknek a onlinevállalkozást otthoni
  munkát lehetne propagálni.
  Örülök, hogy a pénzhez való viszonyt tanulhatom Tőletek.
  Üdv.: Klári

 • Kedves Klári!

  Mint az, az írásomból is kiderül óva intek mindenkit attól, hogy lomtalanítás, selejtezés, alapos takarítás, tértisztítás nélkül bármilyen szimbólumot elhelyezzen az otthonában, irodájában, vagy az üzletében.

  Klári kedves, milyen célból, mely életterületre vásárolta az említett eszközt?

  Üdvözlettel: Skultéty Andrea

 • A Feng shui-val kapcsolatban szeretnék kérdezni.

  Apukámmal élek együtt, és szeretném alkalmazni a feng shuit, de nem tudom az egész lakásra, mivel ő nem is hisz benne, és a felesleges kacatjaitól sem tudnám elválasztani.
  A kérdésem az, hogy úgy is működik-e számomra a dolog, ha csak a szobámra vetítem ki, nem az egész házra? Köszönöm.

 • Kedves Emőke!

  Mint azt írásomban olvashatta, már most is alkalmazza a FengShut. Saját ízlésvilága, személyisége tükröződik abban a térben, amiben él.

  Ahogy írja, édesapját sem tudná elválasztani a saját kacatjaitól. Nem is javaslom, hogy Ön selejtezzen az Ő holmija között. Nyilván meg van az oka, amiért ragaszkodik ezekhez a dolgokhoz.

  A FengShui szempontjából egy lakás, egy egységet jelent. Ebből az egységből kiemelni egy helyiséget nem túl célszerű.

  Még is mit lehet tenni egy ilyen szituációban?

  Úgy gondolom, hogy annak nincs akadálya, hogy Ön a saját dolgait átválogassa. Lomtalanítson, selejtezzen. Gondolom az is kivitelezhető, hogy a közös helységekben – konyha, fürdő, kamra, stb. – tiszteletben tartva édesapja személyes dolgait, megváljon azoktól a dolgoktól, amik idéjét múlták, olyan tárgyaktól amik csorbák, repedte, stb. Mindezt követheti egy alapos takarítás. Végezze el ezeket a feladatokat rendszeresen, akár havonta, kéthavonta.

  Úgy vélem, hogy a fentiek nem drasztikus változtatások, ezt talán édesapja is elviseli. Kérem fogadja el, hogy a FengShui tudatos alkalmazását senkire sem lehet rákényszeríteni.
  Ha a fentieket megvalósítja, kezdjen el figyelni: milyen események, találkozások, milyen változások következnek be életébe.

  Talán idővel édesapja is megenyhül, és hozzájárul ahhoz, hogy a FengShuit tudatosan alkalmazza otthonukban.

  Üdvözlettel: Skultéty Andrea

 • Kedves Ida! köszönet a hirlevelekért. Sokat tanulhatok belőle és a többi írásokért. Köszönöm Andreának is a fengShui tanácsait. Már régóta olvasok sok cikket és természetesen és is megvettem a sok “kütyüt”, hisz legtöbbször csak én is úgy gondoltam, hogy a pozitív gondolkodáson és sok elvégzett munkán kívül ezekkel a béka, pénzérme, hal budha stb. még eredményesebb, bőségesebb lesz anyagi helyzetem. Nagyon sok könyvet, újságot olvasok, de sajnos sok esetben mást és másképpen irnak a fengshui alkalmazásáról. A kérdésem most Andreához: mi egy olyan házban lakunk, ami földszint, emelet. tetőtérből áll. Alkalmazhatom helyiségenként is vagy csak az egész házra vonatkozik a fengshuit alkalmazása, mert az utóbbi nehéz volna, mert két generációs család vagyunk? Ön szerint hogyan kell tért tisztitani? Várom válaszát. Mindkettőjüknek szép estét kívánok. Köszönettel Sarolta

 • Szép estét. Én kérdeztem és a válaszra az kérdés érkezett, hogy “Te mit gondolsz?” Ezen jót nevettem, a saját kérdésemre nehéz a válaszadás. Szeretettel kívánok mindenkinek mosolygós hét végét és még mindig várom Andrea tanácsát. Köszönöm.

 • Sarolta,
  Andrea már megpróbált válaszolni neked, de valami miatt nem jelent meg.
  Hogy mi lehet a háttérben, ezzel időközben eltelt az idő, de rajta vagyunk a dolgon, hogy választ kapjál :-)
  Remélem, hogy hamarosan itt lesz.

  Köszönjük a türelmedet előre is.

  Ida ***

 • Köszönöm kedves Ida válaszodat. Szép hétvégét kívánok. Sarolta

 • Kedves Sarolta!

  Újra megpróbálkozom a válasz adásával, bízom benne, hogy most nem tréfál meg a technika ördöge.

  Először is az, hogy a fenshuival kapcsolatban más és más dolgot írnak, az a módszer különbözőségéből adódhat. Különböző iskolákat ismerünk, mint például beszélünk forma, iránytű, repülőcsillag, stb iskoláról.

  Egy házat egy energetikai egységként értelmezünk. Kiragadni egy szintet, vagy egy helyiséget nem célszerű. Ha még is így teszünk nem valószínű, hogy azt az eredményt kapjuk, amit várunk.Ilyen esetben, javaslom a szerint eljárni, ahogy azt Emőkének is javosoltam.

  A tértisztítás folyamata honlapomon (www.fengshus.hu)részletesen olvasható.

  Üdvözlettel: Skultéty Andrea
  okleveles FengShui tanácsadó
  térakupunktőr

 • Kedves Andrea! Kissé megkésve, de köszönöm válaszát. Sajnálom, hogy nem lehet szobánként alkalmazni a fengShuit. Mint már előzőleg írtam több szintes családi házban, két generációs családként lakunk. Most aztán törhetem a fejemet, hogy mitévő legyek. De azért nem adom fel, bízom,hogy majd csak lesz lehetőség ezt a feladatot is megoldanom. Köszönöm a válaszét és szép hétvégét kívánok. Sarolta

 • Kedves Andrea! Olvasok cikket, hogy hogyan alkalmazhatjuk a fengs huit otthonunkban, munkahelyünkön, kertünkben. De ha én most kertészkedni szeretnénk, amivel kiegészíteném a család bevételét, akkor egy fólia sátorban hogyan lehet alkalmazni a feng shuit. Vagy, ha értékesítem pl. most a salátát tudok-e több vásárlót bevonzani valamivel. Üdvözlettel. Kertész

 • Kedves Sarolta!

  Elsősorban célszerű lenne az otthonában a 4.Gazdagság siker(DK) életterületet, illetve a 6.Segítőkész emberek utazás(ÉNY) életterületet energetizálni, ha volt már Önnél lomtalanítás, nagytakarítás és tértisztítás.
  A fólia sátrat célszerű úgy elrendezni (amennyiben ez lehetséges), hogy az életterületekhez megfelelően ültetjük el a növényeket.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.