Hogyan fejleszted a pénzügyi intelligenciádat?

Nőtársam, hogyan fejleszted a pénzügyi intelligenciádat?

Én többek között úgy kezdtem, és javaslom ezt neked is, hogy elmentem minden ingyenes rendezvényre, aminek csak hírét vettem. A legkülönbözőbb helyeket látogattam, hogy felcsipegessem a tudás morzsákat, aztán megtanuljam fokozatosan kerek egésszé gyúrni. Nem mondom, nem mindig ment könnyen, de valahol el kell kezdeni, és menet közben belerázódik az ember. Néha nem sokat értettem dolgokból, de ez sem zavart, és javaslom, hogy téged se zavarjon. A megértés, a tanulás, a tudásmegszerzés egy folyamat, s türelemmel kell viseltetnünk tanuló énünkhöz is. ;-) Tedd hát így te is…

Heller Ágnes filozófus volt az ICA (= Irodalmi Centrifuga) vendége 2009. április 2-án, csütörtökön este héttől. Gordon Agáta írónő, az ICA egyik fő motorja faggatta Heller Ágnest a budapesti Centrál Kávéházban – többek között a pénzről, az épp aktuális válságról/válsághelyzetről is. Sejted, ugye, hogy elmentem. És hoztam neked is információkat, gondolatokat, érzéseket… Szem és fül voltam neked is, helyetted is. ;-)

Hoztam e rendezvényről egy fényképezőgéppel készített híradást – javaslom, legyél nyitott a beszélgetés nyílt őszinteségére (nagyon remélem, hogy egyik részén sem fogsz megbotránkoztatni – elvégre a 21. században élünk, vagy hogy is van, hol is vagyunk? ;-)).

A jó egy órás beszélgetésből csak azt a részt adom közre, ami a pénzzel, a mostani válsággal foglalkozik. Ebben Heller Ágnes azt is elmondja, hogy még a neves közgazdász, Kornai János is a fejét töri, hogy tulajdonképpen megértse, mi is történt, illetve mi történik napjainkban a sokat emlegetett válság kapcsán… Szerintem egy izgalmas beszélgetést fogsz hallani és látni – jó 17 percet igényel tőled, az életedből. :-)

Ha a videó le-leállna, kattints a Pause gombra (II) és várj pár percet, amíg a videóablak alján láthatóan hosszabb rész betöltődik előre. (A kék csíkot kell ehhez figyelned, kis várakozás után fog a gombócka mögött megjelenni.) Ekkor indítsd el újra a gombra kattintással és most már remélhetőleg gördülékenyen tudod végignézni az anyagot.

Utóirat: a jövőben az ingyenes rendezvényekről várhatóak hasonló híradások, az adott rendezvények szervezőivel együttműködve természetesen. A pénzes rendezvényekről pedig nagy valószínűséggel a sokat emlegetett Női BőségSzaruban tudunk majd hasonló módon tudósítani.

Köszönet ICA-nak, hogy hírt adtak a fenti híradásomról egy április 7-i bejegyzésükben ! :-)

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

1 Response to “Hogyan fejleszted a pénzügyi intelligenciádat?”


  • Mennyire igaz, amit Heller Ágnes mond a panaszkultúráról! Emlékszem, 8-9 éves koromban (1980-as évek közepe) az osztályban azon ment a verseny, kinek a családja szegényebb, és egy ideig valósággal kényelmetlenül éreztem magamat a gyönyörű szivárványszínű iskolatáskám miatt, amit édesapám Németországból hozott. Na most ekkora gyerekekként nyilván nem magunktól találtuk ki, hogy ezen kellene versengeni, hanem a felnőttektől kaphattuk a mintát. Remélem, sikerül megszakítanom a láncot, a kislányomnak már egy egészséges szemléletet szeretnék átadni!

    Ida, érdekes, hogy felmerült a megbotránkozás lehetősége. Hiába lehet elvileg már intim témákról beszélni, a prüdéria sokakban erős berögződés, XXI. század ide vagy oda. :o) És nem tudom, más is így látja-e, de mintha a nőktől sok ember kevésbé fogadná el azt, ha szexhez kapcsolódó témáról beszél, mintha nekünk nem lenne illendő ilyen gondolatokkal foglalkozni, pláne hangot is adni ezeknek a gondolatoknak. :oD

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.