Kevesebb munkával – több pénzt! (el)Hiszed?

Hogy miért kell pénzügyi önismerettel foglalkozni, arra álljon itt egy ragyogó példa. Khm… saját házam tájáról, de garantálom, tanulságos lesz! :-)

A már többször emlegetett, közelmúltbeli költözködésem során került elő ez a mellékelt “kincs” :-) is. Nem más, mint egy kis cetli (köszönet Estee-nek a szkennelésért ;-)). Emlékezetem kútfőjéből olyasmi rémlett, hogy ezt a szlogent írtam ki magamnak jó régen mintegy célként: Kevesebb munkával – több pénzt. Ez már egy újabb verzió, ami itt látható – nem tudom, hogy az eredeti mikor született, de ezen is látszik, hogy legalább 9 éves, hiszen piros színnel ráírtam: 2000-től is érvényes -> minden évre :-) :-) :-)

Nos, élénken emlékszem rá, hogy a tudatom egyszerűen nem bírta befogadni ezt a célt: Kevesebb munkával – több pénzt. Hozottan tán olyasmi lehet(ett) mögötte, hogy a pénzért meg kell, netán keményen meg kell dolgozni… s nekem lelkiismeret furdalásom volt, bűntudatom lett, nehogy már könnyedén jussak pénzhez! Hát nyilván el is intéztem magamnak, hogy így legyen… évtizedekig lehet űzni ezt az “ipart”: teremtettem a gondolataimmal, materializáltam AZT, amit tényleg hittem = amit el bírtam fogadni.

Nézd meg jól ezt a cetlit! Minta példája annak,

milyen gátak, akadályok lehetnek bennünk, akár többféle mítoszra, hiedelemre alapozva! Mert hogy én szépen elkezdtem az én kis cetlimet cifrázni – hát persze, a magam megnyugtatására, mi másért? Talán az első verzió felirata így nézhetett ki:

 • Kevesebb (de minőségi) munkával keresni több pénzt.

A fejlődés további állomásai ezek lehettek:

 • Kevesebb (de mindenképp minőségi) munkával keresni egyre több pénzt.
 • Kevesebb (de mindenképp minőségi) munkával (nem beleszakadva) keresni egyre több pénzt.
 • Kevesebb (de mindenképp minőségi) munkával (nem beleszakadva) keresni egyre több (= SOK) pénzt.

És itt van a végén a “kegyelemdöfés”: a kézzel odafirkantott rész, hogy “nem potyán”.  Tehát nézzük akkor előről újra ezt a szépen felcombosított “kis” ;-) mondatocskámat. ÍME :-)):

Kevesebb (de mindenképp minőségi) munkával (nem beleszakadva) keresni (nem potyán) egyre több (= SOK) pénzt.

ÁÁÁÁÁÁááááááááááááááá, érted már, hogy miért kell külön és önállóan foglalkozni a pénzügyi önismerettel? Nehogy már azért bűntudatod legyen, bűntudatOM legyen, bűntudatunk legyen, mert igen, EZT akarjuk: Kevesebb munkával – több pénzt.

Arról nem is beszélve, ha netán munka nélkül ;-) akarsz több pénzt! Befektetéssel, passzív jövedelmet hozó termékkel, szolgáltatással – plö.  Hogy csak kettőt említsek.

Neked milyen példád van arra nézve, hogy szerinted miért fontos pénzügyi önismeretet tanulni? S van-e olyan terület, ahol szívesen fejlődnél – írd le itt a hozzászólásokban. Köszönöm előre is!

Hogy másképp tudj teremteni, káros hiedelmek nélkül, azaz
ha a pénzügyi önismeretedet akarod fejleszteni, akkor ITT egy ragyogó ÉS KEDVEZMÉNYES LEHETŐSÉG! Otthonról kényelmesen tanulhatsz! —>>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

22 Responses to “Kevesebb munkával – több pénzt! (el)Hiszed?”


 • Nagyon köszönöm Ida!
  Azért, mert ezt nem csak gondolni kell, ki is kell mondani, tanítani másoknak.
  Én már sok-sok évvel ezelőtt is azért tanultam tovább, – bár ezt csak gondoltam -hogy többet keressek, kevesebb (minőségi) munkával. Vagyis nem sokat, okosabban akartam dolgozni.
  Beszélni erről kell!

 • Kedves Ida és minden olvasó! Egy példával kapcsolódnék ehhez a cikkhez. Én is próbálkoztam ilyen mondatocskákkal és arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy fogalmazzunk PONTOSAN! Én azt írtam le és azt programoztam magamban, hogy sok pénz van lekötve a számlámon. És bejött, mert anyukám átutalt egy rakat pénzt (az ő pénzét), mert az én bankomban nagyobb kamatot adtak. Tehát lett a számlámon lekötött pénz, csak nem az enyém :-)
  Aztán azt is leírtam, hogy minden nap sok pénz fordul meg a kezeim között (ezt egy feng shui tanácsadó javasolta, hogy ne a felhalmozásra törekedjek, hanem a folyamatos áramlásra. Ez is bejött, mert áthelyeztek a pénzügyi osztályra, ahol nap mint nap nekem kell a pénztárban számolni a sok pénzt…Csak nem a sajátomat…
  Tanulva a hibáimból, mostmár hangsúlyozom, hogy saját pénzről van szó, az eredményről majd beszámolok!
  Üdv,
  Ritka

 • Azonnal felírtam a tükrömre rúzzsal. Köszi Ida, köszi, köszi!!!!!!
  Pénzem már van ugyan, de a munkám egyre több. Nem akaroooooom!

 • Érdekes.
  Már régebben is gondoltam, hogy a gondolatnak teremtő ereje van.

  Ennek ellenére “azon dolgoztam” az elmúlt egy-két évben.” Nem lesz pénzem kifizetni az autót, nem lesz pénz a fogaimra”, stb.

  Most váltok. És arra gondolok, igenis visszaszerzem az autót és sok pénzem lesz.

  Sokáig úgy gondoltam, a pénz egy szükséges rossz, amivel csak gond van, ha nincs azért, ha van, azért. De úgy tűnik szükség van rá:-))

  Most arról ábrándozok, ha szemtelenül sok pénzem lenne, a szülőfalumban létrehoznék egy napkollektor üzemet, hogy legyen munkája a helyieknek, itt a városban pedig egy iskolát, ahol megmutatnám, hogy az eleven, rakoncátlan, “rossz” gyerekeket is meg lehet tanítani:-)

 • Igen, mindenképpen érdemes a pénzügyi önismeret. Én kb fél évvel ezelőtt kezdtem el tudatosabban foglalkozni a pénzügyeimmel. Eddig csak megvoltam. most odafigyelek a dolgokra, és azon dolgozom, hogy többet keressek( és meg is találjam) mint eddig bármikor. Azért, hogy nyugodtan tudjam nevelni a kislányom. Mint egyedülálló anyuka szükségem van az anyagi biztonságra is. Nem másra várok, hanem magam teremtem meg a biztonságot. Igenis, kell, hogy egy nő is rendelkezzen pénzügyi intelligenciával, és tudja, hogy mi fán terem ez az egész. Legyünk tudatosak, és irányítsuk mi az életünket!
  Üdvözlettel: Enikő (egy 2 éves kislány anyukája)

 • Szia Ida !
  Én is így vagyok ezzel a témával, mivel 4 kislányom van nincs időm arra, hogy sok munkával keressek bármennyi pénzt is, de nagyon örülök az internet korlátlan piacának, mert már van lehetőségünk arra, hogy online munkával sok pénzt keressünk heti 8-10 óra munkaidőben.
  Azok az üzletek tetszenek, melyek egyszerűek, könnyen másolhatóak, csak semmi bonyodalom, és mindenkinek/ sokaknak / tetszik. Remélem segíthetek vele Bárkinek:
  http://www.wellnessital.maxoutenergy.com
  http://www.gyogyhatasukave.dxn.hu
  Sok sikert kívánok mindenkinek, hogy megtalálja azt az utat, melyen jól érzi magát, és valóban sok pénzt tud keresni.

  Mészáros Zsuzsa

 • Egyetértek, nagyon fontos az önismeret és a képzés is. Jelenleg olvasok egy könyvet, amely minden eddigi hasonlót felülmúlt a számomra.
  Egy Bibliai értékrendet követő ember írta, garantáltan hasznos információkkal.
  John Haggee: Bibliai sikerkalauz
  ilyen témák vannak benne:
  Bárki lehet sikeres
  Az elme rejtélye és hatalma
  A kitartás 7 alapelve
  Uralom a legfőbb és a legtitokzatosabb ellenségünk, azaz Önmagunk felett
  A kommunikáció csúcsa
  stb… Érdemes elolvasni.

 • Sziasztok!
  Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, és egyetértek az előttem szólókkal. Van azonban egy kérdésem. Hogyan tudom befolyásolni a családom tagjait (lehetőleg a tudtukon kívül), hogy ne akadályozzák az én törekvéseimet, amit egyébként értük teszek? Művelem a pénzmágnes varázslatot, agykontrollozok, angyali segítséget veszek igénybe, stb, stb. Csak most úgy érzem, hogy akkora negativitás vesz körbe, bár nem tudatos tőlük, hogy lehet,hogy én kevés vagyok már.
  Vagy csak türelmetlen?
  Végül is 3 gyermekemnek szeretnék jobb körülményeket.
  Üdv.: Dóra

 • Kedves Ida!
  Nagyan köszönöm asok jó tanácsot.Nekem igenis szükségem lenne pénz-
  ügyi önismeretre hiszen gyerekkoromban belém plantálták ,hogy a pénzért kemény munkával kell megdolgozni.Ez a mai napig bennem van
  A képen a kislány valami bogarat láthat ? Olyan mintha valami fóbiától szenvedne
  Ökölben kéz például.
  Én már sokat próbáltam a gondolat teremtő erejét , de csak negatív
  dolgokban jött be pozítívak még váratnak magára pedig rám férne.
  Köszönöm ,hogy meghallgattál . Erika

 • Kedves Ida!
  Én is köszönöm a jó tanácsot. Azt hiszem, én is abba (vélhetően elég nagy) csoportba tartozom, akik azt hiszik/hitték, hogy sok pénzhez csak még több munkával lehet jutni. Bár azt hiszem, már kifelé vagyok ebből :)
  Az önfejlesztést (úgy töményen) november elejétől kezdtem el, úgy érzem, hogy az, hogy a honlapod bekerült a látóterembe, illetve hogy részt vehettem a 3. konferencián, már ennek a következménye…
  Át is tettem a gyakorlatba néhány dolgot, az önreklámot, a tervezést, a pénzmágnesező meditációt, és már van eredmény, igaz nem egészen nálam, hanem a családi kasszában: a férjem elég szép fizetésemelést és jutalmat kapott, miután ősztől folyamatosan azt szajkózzák neki, hogy egyikre se számítson, sőt még a túlórákat se tudják kifizetni, hanem szabadnapot adnak helyette :)
  Mivel két pici gyermekem van, és a harmadikat várom, a küldetésem már megvan, dolgozom is rajta, de még nincs abban az állapotban, hogy elő is jöjjek vele, nem nagyon tudtam valószínűsíteni, hogy pont az én oldalamon honnan folyjon be a pénz. Na, ezért kellene a pénzügyi önismeret továbbra is, nem mintha elégedetlen lennék a helyzettel, de még van hova fejlődni :)

  Erika:
  én már érzem a pozitív gondolatok teremtő erejét is, bár egyelőre csak kicsi dolgokban, a nagyok meg alakulnak. Szóval próbáld tovább, menni fog!
  Anita

 • Dóra,
  a családból kire akarsz hatni? A gyerekeidre? A párodra? A szüleidre?
  Írnál erről konkrétabban:
  Judit

 • Kedves Judit!
  Azt már feladtam,hogy a férjemet próbáljam meg “jobb belátásra bírni”. Őt már így kell elfogadnom. A gyerekeim még nem reménytelen esetek. A nagyobbik fiam és a kislányom elég fogékonynak tűnnek. A középső fiam, nem igazán tudja, mit is akar. Tipikus középső gyerek, bár rettenetesen talpraesett.
  Hogy kire akarok hatni? Jó kérdés. Igazából csak annyit szeretnék, hogy kicsit bizakodóbb legyen a légkör. De én hiába próbálom a kicsi jót mutatni, hogy a pozitívumokat lássuk (lássák) és ezáltal több jó dolgot lehessen bevonzani. Sajnos elég sok rossz dolog történt mostanában (is) nálunk, és a férjem élete egyáltalán nem volt könnyű. Tulajdonképpen egy éve (vagy kettő?) én sem hittem,hogy jobb lehet. De kaptam egy könyvet, a pozitív gondolkodásról, amit elolvastam, és próbáltam használni az abban tanultakat. És ha nagyon apránkétn is, de jönnek a jó dolgok. Csak azt hiszem, hogy az én pozitív hozzáállásom néha kevés az itthoni negativitással szemben. Bár sokszor mondogatom,hogy erősebb vagyok a negatí embereknél, és az én pozitivitásom legyőzi a negatív rezgéseket. Csak van úgy hogy magamat is emlékeztetnem kell. De legalább már tudok örülni a kicsi dolgoknak is, és hiszem, hogy előre haladok (haladunk).
  Nagyon sok voltam? Pedig még tudnék írni, de azt hiszem másoknak is meg kell adni a teret.
  Bocsi.
  Azért köszönöm az érdeklődésedet!
  Üdvözlet: Dóra

 • Kedves Zsuzsa,
  minő “véletlenek”! A John Haggee könyv kapcsán, amit emlegettél – én nem ismerem – jutott eszembe, hogy a napokban levettem a könyvespolcomról az 1. könyvet, ami a rendszerváltás után nekem nagyon sokat jelentett, alapvetően változtatta meg a szemléletemet. A hitem nem kötődik egyik valláshoz sem, de ez a könyv ezzel együtt is nagyon sokat jelentett nekem, érdekes volt újra belelapoznom ennyi év után:

  Norman Vincent Peale: A pozitív gondolkodás hatalma

  ida***

  Utóirat: nem töröltem ki a hozzászólásodból Zsuzsa a linkeket, viszont arra kérlek, és mindenki mást is, hogy elégedjen meg azzal, hogy amikor a hozzászólását írja, akkor ha ott beírja az űrlapba a honlapja nevét, akkor a neve kattintható = élő link lesz a megadott honlapra, és így bárki el tud hozzájutni, ha szeretne… Köszönöm, ha ezt ezután is figyelembe veszítek (mint netikettes szabálykát :-)).

 • Dóra,
  írjál nyugodtan,
  ha gondolod, és úgy jön, akár hosszabban is. Sokat tanulhatunk, és tanulunk is egymás hozzászólásaiból, tapasztalataiból… Marad még bőven másnak is hely – semmiféle limit nincs beállítva itt a terjedelemre vonatkozóan :-)

  Bőségtudat – hogy hozzászólás hosszára is van elég hely :-) – hurrá! ;-)

  Ida ***

 • Kedves Ida!

  A gondolat erejével sok mindent elérünk,én úgy vagyok ezzel a mondattal,hogy már sokszor ( és régen) megfogalmazódott bennem,de kimondani csak viccesen mertem,v.mertük egypáran.Így most szinte felkiáltó jellel és nagy lángoló betükkel jelent meg előttem,de már inkább csak csendes társi,(halkan mondom )”karierre” vágyom,és persze sok pénzre,mint mindenki.Az út amely oda vezet elég göröngyös,csak el ne essek a nagy igyekezettől.Köszi sok jó tanácsok,a kedves szavakat,igazán öröm Veled kapcsolatot tartani.Szép napot kívánok. Csöpi

 • Dóra,
  nem tudom hány éves vagy, azt azonban tapasztalatból tudom: harmincegy néhány év negatív gondolkodást egy évnyi pozitív programozás nem tudja semlegesíteni.

  Nem bírálatnak szánom, tényként írom: ha te minden élethelyzethez pozitívan állnál hozzá, akkor semelyik családtagod nem tudna kibillenteni abból az állapotból. Persze, azzal is tisztában vagyok, ha gyorsan, erőfeszítés, visszaesések nélkül lehetne megváltoztatni gondolkodásunkat, akkor sok ember boldogabban élni, mint most.

  A bőség és a siker elérésének két fontos föltétele: a türelem és a gyakorlás.

  Az egyik barátnőm nemrégiben kérdezte tőlem. – Judit, szerinted a gyerekek megérzik: bár a szülő dicsér, de maga se hiszi vagy bízik abban, amit mond? – Igen – volt a válaszom. Majd tovább folytatta. Kislányként sem volt már önbizalmam. A mamám sokszor odaállított a tükör elé, és próbálta belém sulykolni, hogy a szemüvegem és kövérségem ellenére gyönyörű vagyok. Nem sok eredménnyel, mert éreztem, ő sem hiszi el. Felnőttként látom, tele van félelmekkel, aggodalommal.

  A barátnőm példájával azt szeretném érzékeltetni, csak úgy tudsz a családtagjaidra hatni, ha te változol. A gyerekeknek hiába mondja a szülő, legyél pozitív, csináld így, csináld úgy, ha ő maga közben bizonytalan. A metakommunikáció sokkal erősebben hat, mint a szóbeli.

  Ha lehetőséged van rá, akkor végezd el az agykontroll alaptanfolyamot. A rendszeres relaxáció és meditáció segítségével utadon gyorsabban haladhatsz előre. Vagy vedd meg a Gazdagodj! című meditációs cd-t. A 101 pozitív állítás sokat segíthet, akár az egész családnak. Én úgy “hallgattattam” a lányommal, hogy reggeli ébredése környékén halkra állítottam be a hangerőt és mire fölkelt, akaratlanul és meghallgatta.

  Más: írd le az apró sikereidet. Erőt tudsz meríteni belőlük nehézségek idején.

  Az ezer mérföldes utazás is egyetlen lépéssel kezdődik…
  Te már megtetted ezt a lépést, bizz benne, hogy a családod tagjai is megteszik…
  Jó úton járást kívánok: Judit

 • Kedves Judit!
  Nagyon köszönöm kedves soraidat. És örömmel újságolhatom, hogy az apró “csodák” elkezdődtek. Már azzal is, hogy rátok találtam. És igen, sokat talnultam már ezalatt is tőletek. Sőt, sok visszaigazolást is kaptam, azokra a dolgokra, amit már próbálgatok, néha még én sem tudtam,hogy jó – e. Amit a barátnődről meséltél, nálunk fordítva volt. Nekem nem mondtak pozitívumokat, és felnőtt fejjel (ami most 39 évet jelent)kellett rájönnöm, hogy én már akkor sem voltam olyan, mint amilyennek elhitették velem. Szerencsére, nekem nem kell játszanom, hogy bízom a gyerekeimben, mert tényleg három csodával áldott meg az ég. Természetesen meg fogom keresni az általad említett anyagokat. És próbálok mindig arra gondolni, hogy én képes vagyok mindannyiunkért pozitív lenni.
  És mostmár itt van nekem ez az oldal is, hogy feltöltődjem.
  Köszönet érte!
  Minden jót nektek!
  Dóra

 • Kedves Ida!
  Köszönöm a sok jó tanácsot! Remélem a tanfolyamokra is eljutok egyszer!
  Addig is “A titok” c. könyv alapján programozom magamnak a gazdagságot!
  Üdvözlettel: János

 • Nagyon jó volna, ha nállam is működne. van egy oriási hátrányom-Bp-től 50km.re lakom, és muszály dolgoznom, igy lehetőségem váltani,és újra kezdeni mindent.

 • @Irma, nem teljesen értem, hogy mi az óriási hátrányod? Hogy Budapestről 50 km-re laksz?

  Drukkolok a váltási lehetőségedhez, és az újrakezdéshez is :-)

  Ida *** szeretettel

 • Kedves Ida!
  Gratulálni szeretnék az oldalhoz, nagyon jó!
  Lenne egy olyan kérdésem, hogy miért nem tudok kilábalni a nincstelenségböl, amibe már lassan 2 éve vagyok. Van egy fö állásom mint válalkozo, de e melett még más alkalmi munkáim is vannak, na meg egy nagyon nagy adoságom, amit sehogy sem tudok törleszteni, mert amit keresek csak ara elég, hogy egyik naprol a másikra éljek. Nagyon sok könyvet olvastam pl A Titok, vagy a Kérd és megadatik cimü könyveket nagyon szeretném ha több pénzem lenne, probálom a leirt gyakorlatokat alkalmazni, de sajnos nem megy…. és ami a legrosszabb, mind több és több pénzügyi gondom van. Mit tegyek? Elöre is köszönöm a segítségeteket.

  Üdv Erzsébet

  • Kedves Erzsébet,
   köszönöm az elismeréseidet…

   Fontos a lelki, az érzelmi és a spirituális hozzáállás is a pénzhez, DE nem elégséges. Ugyanis a pénznek van egy racionális vetülete is, és e téren is cselekedni szükséges. A pénzügyeket tervezni szükséges, az adósságot pedig kezelni. Nagyon földhöz ragadt módon, az élet racionális, hétköznapi síkján.

   Mindenképpen fontos a bevétel-kiadások napi szintű vezetése, ill. pontos diagnózis felállítása a pénzügyekről, és e kettő fényében a teendők megállapítása. Legtöbbször szükséges racionalizálni a meglévő kiadásokat, és tervet készíteni az adósságok, hitelek felszámolására, növekedésük megelőzésére.
   Robert Kiyosakinak van egy könyve, ami az adósságkezeléssel foglalkozik – ezt érdemes megnézni.

   Itt a GazdagNők oldalon van egy ingyenes pénzügyi tervezés e-kurzus, ezt is tudom ajánlani neked:
   http://www.gazdagnok.hu/penzugyi-tervezes-ingyenes-e-mail-kurzus/

   Szóval a racionális síkot is mindenképpen be kell venni, az üzenetem lényege számodra :-)

   Drukkolok neked, nektek, és kitartást kívánok – szeretettel: Ida ***

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.