Soha nem késő! Ne mondj le az álmaidról!

Egy 47 éves, döbbenetes hangú szűz tartja izgalomban Angliát – a bulvársajtó így tálalta néhány nappal ezelőtt itthon is a munkanélküli, szuper tehetséges Susan Boyle történetét. A skóciai asszony a brit tehetségkutató műsor zsűrijét és közönségét egyaránt lenyűgözte – lehet, hogy már eljutott hozzád is erről egy videó? Sebaj! Én egy olyat kerestem meg, ami kicsit többet mutat – meghatódás, könnyezés garantált! Javaslom, hogy feltétlenül nézd meg! Kellenek a katarzisok időnként! :-)

Hogy mit keres mindez a Gazdagnők.hu honlap blogjában?

Azt gondolom, már e bejegyzés címével is sokat elárultam, és valóban komolyan is gondolom: soha nem késő, ne mondj le az álmaidról! Igazán akkor leszünk boldogok, és a pénz is akkor követ bennünket, ha azt tesszük, amiben a legjobbak vagyunk – s tesszük ezt mély hittel, igazi szenvedéllyel.

Susan Boyle egy abszolút átlagos külsejű nő, de mélységesen meg vagyok róla győződve, nem mindennapi egyéniség. Figyeld a gesztusait, a humorát, a derűjét – nem akármilyen rezgés szintje lehet, még a képernyőn is átüt a kisugárzása! Olyan szeretne lenni, mint Elaine Paige – ezt nyilatkozta. A Nyomorultak című musicalből adott elő egy részletet – a 2. videón Elaine Paige-t, a példaképét láthatod.

És igen, ez is nagyon fontos: legyen példaképünk – legyenek mintáink, pozitív szerepmodelljeink! Valaki, aki húz bennünket, aki tudattalanul is motiválja a hétköznapi cselekedeteinket – irányt mutat számunkra rendíthetetlenül a cél felé. Susan, aki szigorú katolikus nevelést kapott, soha nem volt párkapcsolata, még csókolózni sem csókolózott soha, nos, Susan Boyle mindig is musical színházban akart énekelni, de nem volt rá lehetősége. A zsűri egyik tagja, Cowell közölte vele, ha nyer, ha nem, ő akkor is szerződtetné. És ez még csak az elődöntő volt! :-)

Női önbizalomnövelőként is jó videónézést mindenkinek!

Susan Boyl-t egyébként nagy valószínűséggel 2009. május 8-án a 4. női pénzügyi önismereti konferencián is megidézzük – egy ilyen boszorkánynak köztünk a helye! :-)

(Köszönet Estee-nek, Kéner Eszternek, a Gugliságok.hu tulajdonosának, hogy gugliságai ;-) segítségével megtalálta, és elküldte nekem ezt hírt, s így továbbadhattam most nektek is!)

Elaine Paigetől ugyanaz:

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

29 Responses to “Soha nem késő! Ne mondj le az álmaidról!”


 • Susan Boyle-t az elodontoben enlattam, mert kint tartozkodom Angliaban.Ahogyan elkezdett enekelni, a szinpad megtelt az o fenseges hangjaval, es mar nem a nem tul fiatal no allt ott, hanem csodalatos hangja atugarzott a kepernyon is.
  A koznseg a szekhez szogezve ult, ugyszinten a zsuri tagjai is, majd kitort a tapsvihar.
  Susannak csodaltos hangszer van a torkaban, nagyon ritkan hallani ma mar ilyen szep hangot.
  Szep, boldogsagban, bekeben eltoltott hetveget kivanok minden kedves notarsamnak.

 • Kedves Ida!
  Köszönöm ezt a gyönyörű ajándékot. Még nem láttam korábban a felvételt.
  Egészen keveset tanultam csak angolul, így aztán szinte semmit nem értettem abból, amit mondtak. DE: az “arc”-, a”hang”- és a testbeszéd számomra mindent elmondott. A zsűri kötelező udvariassága (szkepticizmussal spékelve), a kétkedő tekintetek, a zavart egymásra nézések sokat elárultak a helyzetről. Susan rendíthetetlen nyugalma, derűs mosolya,a sugárzó önbizalma láttán nem lehetett másra gondolni csak arra, hogy ez nő meg van róla győződve, hogy valamit nagyon tud és a többiek ezt nem nézik ki belőle. És aztán Susan énekelni kezdett.
  Lélegzet visszafojtva hallgattam. Hideg borzongás futkosott rajtam.
  Aztán végignéztem újra, hogy a zsűri “színe változását” is lássam.
  Közben ilyen gondolatok kavarogtam bennem: Igen, ez az! Megmutatta nekik! “Tessék, tessék hölgyek, urak, most nevessenek!”
  Van néhány önbizalom növelő “gyorstalpaló” üzenet és videó a gépemen. Most már ez is köztük lesz.
  Tudom, gonosz dolgot tettem, de be kell vallanom férfiasan, a második felvételt 70 másodperc után lekapcsoltam.
  Még egyszer köszönöm és további kellemes hét végét kívánok.
  Üdv.: Éva

 • Kedves Ida!
  Köszönöm az ajándékot! Tényleg jöhettek a könnyek,a sírással együtt a nevetés és az öröm, az öröm mások sikere felett és azon, hogy mégis csak szép az élet. A tehetség előbb utóbb utat talál magának és a felszínre tör. Az őstehetség felülmúlta a példaképét. Bámulatos volt ahogy a lélek és az a nagy-nagy szív a magasba vitte az egész előadást és ezért elementáris erővel magával ragadta a közönséget, a zsűrit a gunyolódókat, a kétkedőket ,egyszóval mindenkit letaglózott, elvarázsolt, meglepett. Jó volt ! Röviden így foglalhatnám össze. Susanne szenzációs bátor és egy igazi népi hős.Gratulálok neki önmagához és a teljesítményéhez. Imádnivaló és kész! Mégegyszer köszi, hogy én is láthattam, hallhattam a segítségeddel.

  Üdv: Vali

 • KEDVES IDA!

  HÁT IGEN!TIPIKUS SIKERTÖRTÉNET!AMI NÁLUNK NEM TÖRTÉNIK MEG!
  NÁLUNK AZ AKÁRMILYEN ZSÜRI CSAK FIATALOKAT VÁLASZT, ÉS CSAK A PÉNZ ÉS CSAK A HÁTTÉR SZÁMÍT!
  EZ MAGYARORZÁG!!!!!
  ÉN MÁR CSAK TUDOM,15 ÉVE VAGYOK A PÁLYÁN!!!!!!
  MINDENKINEK AZT AJÁNLOM, HA SZERETNÉ ELÉRNI AZ ÁLMAIT, EGY ILYEN KÜLFÖLDI TEHETSÉGKUTATÓRA MENJEN EL,MERT MAGYARORSZÁGON EZ KIVITELEZHETETLEN!
  ÜDVÖZLETTEL: JUDIT

 • Kedves Ida és Nőtársak! :)

  Én is végigkönnyeztem már ezt a videót, nem is egyszer! Szép hangot hallottunk már itthon is, nem egyszer, pl. a Megasztár során, engem épp ezért nem a hangja nyűgözött le, hanem pontosan a bátorsága, a magabiztossága, ahogy kiállt! Figyelmen kívül tudta hagyni a fintorgást, a közönség kezdeti hozzáállását, és hitt abban, hogy jól csinálja. Ez az, ami megható és magával ragadó!
  Kedves Ida, ez lehetne a női önbizalom-kurzus “himnusza” is akár! :)
  És ahogy írod, a példaképek fontosak. Susan Boyle is példaképpé vált: ha soha többet nem énekelne, akkor is olyasmit tett, ami hitet és erőt ad másoknak. Ezért tisztelet és köszönet neki – és mindenkinek, aki hozzájárult, hogy egy ilyen jó dolog villámgyorsan elterjedjen.

 • Csutoráné dr. Zillich Margit

  Kedves Ida!
  Már több napja ismerem Susan Boyle-t és nagyon sokszor
  hallgattam meg a felvételt……mégis köszönöm.

  Fantasztikus hétvégi ajándék! Most is többször lejátszottam.
  Mégegyszer köszönöm.

  Üdvözlettel:Gitta

 • Kedves Ida!

  Nagyon köszönöm ezt az ajándékot, bár részleteket már láttam a felvételből, most az egészet megnéztem, meghallgattam és bizony, megkönnyeztem. Számomra döbbenetes volt az emberek viselkedése, zsűri, a közönség grimaszai az előadás előtt és reakciójuk a dal felcsendülésekor. Susan rendíthetetlen nyugalma, derűje, optimizmusa, szerénysége lenyűgözött. Köszönöm még egyszer és áldott, derűs hétvégét kívánok! Szeretettel, Marika

 • SZiasztok!

  Ida, köszönöm, már máshonnan is megkaptam, és az is nagy öröm volt.
  Sjanos nekem is az jutott először eszembe, ami Juditnak, hogy itthon az ilyen tehetségek nem jutnak be a Megasztárba és társaiba, mert a hölgy nem elég fiatal és nem elég attraktív.

  Hölgyek, csináljunk mi változást, és hitessük el, hogy nem ez a lényeg.
  Merjünk álmodni, álmaink után menni, és forgassuk fel a világot.

 • Czupponné Léber Beáta

  Kedves Ida!
  Ehhez az ajándékhoz csak őszinte hála és köszönet tartozik. Talán a huszadik meghallgatás után azt hittem, nem vált ki semmilyen könnyet, borzongást. Tévedtem. Fantasztikus egyéniség, aki a legnagyobb hatást képes kiváltani.
  Szívből jövő köszönettel: Bea

 • Susan Boyle titkához egy gondolat: munkanélküliként eddig a gyülekezetében végzett önkéntes munkát, időseket ápolva és kórházi betegeket látogatva – munkanélküliként is fenn tudta tartani a nagylelkűség, az adás állapotát, jó rezgéseket teremtve maga körül, amivel aztán bevonzotta a sikert és valószínűleg az anyagi gazdagságot is.

 • ida, most jól megérintett ez a dal, meg amit előtte írtál. Én mindig éreztem, hogy nem véletlenül találkoztunk. Ilyen megértő, csak egy “Vérnővér” lehet!
  Még mindig azt tartom, és a Többiek is meg tudhatják, hogy nekem ,Te vagy a példaképem! (amiket eddig tudok Rólad és még, amit hozzáképzelek…az alapján – közben csorog a könnyem, ilyen is már régen volt…
  Üdv mindenkinek, köszi:Gyöngyi

 • Szia Ida!
  Hát…Törölgetem a könnyeimet.Nagyon tanulságos és motiváló ez történet.Köszönöm.

 • Kedves Ida!
  Köszönöm, hogy megosztottad ezt a videót. Csodálatos volt, megható és felemelő – újra és újra megnéztem. Fantasztikus volt látni a Susanból áradó magabiztosságot, mély hitet, belső meggyőződést, nyugalmat és a természetes, spontán viselkedést.
  Ez a videó illetve Susan ismételten rávilágított arra, hogy mennyi értékes és tehetséges ember él közöttünk, amit talán “ki sem nézünk belőle” (talán, mert lusták vagyunk megismerni, vagy mert könnyebb “skatulyázni”?…). Pedig mindenkiben van valami jó, értékes és szép, és ezt kellene keresnünk egymásban, nem a széthúzó különbségeket.
  Szép napot!
  Szilvia

 • Kedves Judit és Kati!
  Én azt gondolom, hogy Magyarországon ILYEN típusú tehetségkutató verseny NINCS. A Megasztár teljesen más kategória – de ne felejtsük el, ott sem tinik voltak csak, meg kezdő huszonévesek, és nem volt mindenki csodaszépség sem, és mégis vonzotta a nézőket (most nem jut eszembe a fiú neve, akire épp gondolok).

  Nagyon fontosnak tartom, amit Edit írt Susan Boyle-ról, és be is másolom nektek ide újra!

  ITT van a lényeg, a nagy titkok tán legnagyobbika!
  Ebben, amit Edit írt.

  Ida ***

  Edit
  2009. április 19. @ 11:40 de.

  Susan Boyle titkához egy gondolat: munkanélküliként eddig a gyülekezetében végzett önkéntes munkát, időseket ápolva és kórházi betegeket látogatva – munkanélküliként is fenn tudta tartani a nagylelkűség, az adás állapotát, jó rezgéseket teremtve maga körül, amivel aztán bevonzotta a sikert és valószínűleg az anyagi gazdagságot is.

 • Mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólását – igazán jó érzés, hogy ÍGY rámozdultatok erre a témára, nyilván nem véletlenül. Örülök, hogy ehhez eszköz lehettem :-)

  Csilla, kedves, ez remek 5-let, stipi-stop tehát máris lefoglalva! :-)
  Idézlek:
  lehetne a női önbizalom-kurzus “himnusza” is akár! :)

  Áldott-békés-bőséges további hétvégét mindenkinek :-)

  Ida ***

 • Sziasztok!

  Még csak a második meghallgatásnál tartok, de nagyon örülök és könnyű a szívem, hogy láthatom Susan Boyle-t. A hírt már hallottam, csak nem kerestem rá, most megérkezett. Köszönöm.
  A hozzászólásaitokból számomra a legfontosabb szó volt amit Szilvia írt. “ki sem nézzük belőle”
  Számomra ez a kifejezés nagyon-nagyon fontos. Hányszor találkoztam vele úgy, hogy nem néztem ki valakiből valamit. Most nagyon szégyellem magam, hogy mért dőltem be a társadalomból, a kultúránkból áramló kliséknek. Amikor valakinek az öltözködése, frizurája, szavai már elindítottak bennem egy negatív véleményt a másik emberről. Ezt láttam az angol zsűrin és a nézőkön is. Magyarországon is hasonlóan gondolkodunk.
  A másik oldalt is megtapasztaltam, amikor belőlem nem nézték ki, hogy képes vagyok rá. (akármire) Volt mikor bosszantott, volt mikor rosszul esett, volt mikor szinleltem, hogy nem érdekel.
  Most nagyon köszönöm S.B.-nak,és Idának, hogy megláthattam magam. Üdv. Kaminszki Ildi

 • Kedves Ida!
  Köszönöm, hogy fantasztikus 3percet varázsoltál a szobámba! Örülök, hogy megnézhettem a videón a 47éves asszonyt! Döbbenetes volt, hogy az elején, míg nem adott ki hangot a torkán, milyen megalázóan néztek rá.
  S amint elkezdett énekelni, mennyire megváltozott minden és mindenki!
  Látszik, hogy hatalmas hite van.Üdvözlettel Angéla

 • Illésné Zoller Rita

  Én is Csillával értek egyet. Lehetne a kurzus HIMNUSZA . Végre valaki aki hitet és erőt ad másoknak is ! Újra szép az élet !! Hajrá lányok!
  üdvözlettel Rita

 • Én sem a történetet, sem a videót nem ismertem, ezért nagyon jó volt, hogy, Ida, leírtad hozzá a tudnivalókat! Meghatott és elgondolkodtatott. Erőt és példát, hitet ad: keresve sem találhatnál jobb himnuszt:)

  Köszönöm az ajándékot!

  Susan alakját és történetét a gyerekeknek is meg kell ismerniük, én megmutattam KamaszBab’cijaimnak:)

 • Ida :) Fantasztikus élményhez jutottam általad és Eszter által. Elolvastam az összes hozzászólást, és rájöttem már szinte minde fontos gondolatot leírtak az előttem szólók :)

  Nekem már csak egy maradt dalszöveg formájában “… NEM CSAK A HÚSZ ÉVESEKÉ A VILÁG….” :) :) :)

  Szerintem Susan ösztönösen jól csinálta. Elfogadja magát kívül-belül, sőt talán kicsit büszke is magára, és ez a titka a “belső szépségének.”

  További szép napot mindenkinek : Kata

 • Lányok, IME az újabb szuper hír, nézettségi csúcsdöntéssel :-)

  Minden idők legnézettebb videója lehet a 47 éves éneklő szűz
  via hvg.hu IT | Tudomány by hvg.hu@hvg.hu on 4/20/09

  Susan Boyle alaposan meglepte a brit tehetségkutató műsor, a Britain’s Got Talent zsűrijét, s közönségét egyaránt. Az asszony mindössze 9 nap alatt lett világszerte ismert, s a videomegosztó oldalon már most többen nézték meg szereplését, mint Barack Obama amerikai elnök beiktatási beszédét.

  Forrás: http://hvg.hu/Tudomany/20090420_susan_boyle_youtube_video_britain_talent.aspx

  Ida***

 • Ida, mindig ámulok azon, hogyan tudsz ennyi információt összegyűjteni!
  Judit

 • Judit, az információgyűjtésért, és főleg a szelektálásért az elismerés Esztert illeti: http://www.guglisagok.hu – ezt az infot is Esztertől kaptam. Egyébként mindenkinek ajánlom Eszter készülő honlapját, és szolgáltatásait a szíves figyelmébe.

  Eszter vér profi az infogyűjtésben, -szelektálásban, és még sok mindenben, főleg a Google, az ingyenes mindenes szolgáltatásainak használatában, ami anyagi megszorítások idején különösen jól jöhet mint támogató háttér :-)
  Tehát szemetek egyik fontos sarkát, szerintem tartsátok Estee-n – fel lehet iratkozni hozzá, használjátok ki a lehetőséget.

  (Judit, tudom, hogy te már fent vagy ;-)).

  ida ***

 • Sziasztok !
  Már én is meghallgattam többször is ezt a fantasztikus előadást. Feltettem a blogomra, hogy nálam is sokan meg tudják nézni.
  A weboldalamon megtalálod a DALSZÖVEG fordítását is ha érdekel, így még meghatóbb:
  A Nyomorultak c musicalből: I had a dream..
  http://www.gyogyhatasukave.dxn.hu/blog
  Mészáros Zsuzsa

 • Ida, csak most jutottam oda, hogy megnézzem, fantasztikus, nagyon köszi Neked és Eszternek is!

 • Szia Ida! Egyszerűen csak csorogtak a könnyeim, és arra gondoltam, hogy milyen sokan vagyunk, akik valami ilyesmire vágyunk, hogy olyat tehessünk, amiben jók vagyunk, amit hittel, és ahogy mondtad szenvedéllyel tehessünk, adhassuk önmagunkat a magunk és mások örömére. Ami megragadott, hogy a szereplő hölgy nem akart megfelelni senkinek, csak egyszerűen önmagát adta, és mindenkit megnyert magának a természetességével, a tehetségével. Fantasztikus és egyben katartikus élmény volt. Ida tőled annyi szépet és jót lehet tanulni, te egy igazi angyal vagy. Örülök, hogy egymásra találtunk, mert rengeteg erőt, önbizalmat adtál már eddig is nekem az írásaid által. Csak köszönni tudom! Magdi

 • Nekem is konnyes volt a szemem amint neztuk ferjemmel hogyan enekel ez a csodalatos hangu no.
  Talan egy eve ugyanigy egy ferfi kerult a figyelem kozeppontjaba,
  ugyanazon a versenyen, o operat enekelt,’es ugyanigy reagaltak ora is,nem emlkeszem hogy hivtak,
  amig el nem kezdett enekelni,
  imadom amikor a “kisember” vagy az “atlagemeber”
  megmutatja hogy “jol csak a szivevel lat az ember”
  ahogy a Roka mondta anno a Kishercegben…
  es szegyelhetik magukat a nagykepu birak akik csak a szemukkel birnak latni…
  de aztan kenyetelenek voltak a kinyitni a fuluket,
  Isten pont igy szeret minket,
  semmik vagyunk, es O megis mindig ilyen csodalatosnak lat minket,
  mint amilyenne Susan Boyle valt amint enekre fakadt,

 • miert ennyire nepszeru Susan Boyle?
  mert az emberek ki vannak ehezve a csodara,
  igazira,
  amikor a lenezett es hatterbe szorultrol kiderul,
  hogy csoda lakik a torkaban…
  hm tobben neztek mint Obama eskutetelet? ennek meg kulon orulok,
  Obama semmi jot nem tesz az emberekert,
  csak kart okoz, 100 nap alatt tobbet mint barki,
  aki eddig a feher hazban lakott..
  Hajra Susan!

 • Remseiné Kardos Orsolya

  Igen, a kis herceg.
  Az esküvői meghívónkra is ezt az idézetet választottuk:
  “Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”
  A nők érzelmi lények elsősorban.
  Nekem is nagyon tetszett a dal, az előadásmód. Igen, ez a csaj megcsinálta!
  Hasonló érzés kerített hatalmába, nagyon örültem, amikor Tóth Vera nyerte meg a megasztárt. Néha nálunk is van ilyen élmény.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.