Nyerhetsz, azaz Helene Hadsell, aki elbűvölően félelem nélküli

A négylépéses titok, amivel minden nyereményjátékot megnyer a 84 éves hölgy...

Sóti Judit bioenergetikus természetgyógyásszal, a 4. női pénzügyi önismereti konferencia egyik előadójával a tegnapi blogbejegyzésben közzétett beszélgetésben elhangzott, hogy Joe Vitale egyik blogbejegyzése érintette Helen Hadsell történetét. Kecskeméti Edit fordításának köszönhetően itt alább olvashatjátok magyarul Joe Vitale Helene Hadsellről szóló írását – köszönjük Edit!

“Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá.”

Helene Hadsell

Tehát Joe Vital blogjából:

Olvastam egy sorsfordító könyvet a 80-as években: Contesting: The Name It and Claim It Game (Versenyzés: a ‘nevezd meg és tarts rá igényt’ játék) /Magyarul Nyerhetsz! címen jelent meg az Agykontroll Kft. kiadásában/.

Az írója Helene Hadsell, akire az a címke illik, hogy “a hölgy, aki ha benevez egy versenyre, akkor azt meg is nyeri”.

A Nyerhetsz! című könyv igazi áttörést jelentett nemcsak az én életemben, hanem milliók számára – a könyv három millió példányban kelt el. (!)

Sokan nem is sejtik, hogy a szerző még mindig a körünkben van.

Helen Hadsell 84 éves, és még mindig rendkívül szórakoztató. Vibrál, humoros, tevékeny, hipnotikus elbeszélő, és még mindig ugyanolyan szorosan kötődik a metafizikához, mint annak más jelenkori művelői. Tulajdonképpen ott kellett volna velem lennie A titok c. filmben.

Időközben egy ügyes ember – aki gyorsabbnak bizonyult nálam – meglátogatta Helene-t, hogy minden aspektusát kifürkéssze annak, hogy az elme erejének felhasználásával hogyan teremthetünk meg mindent, amit csak akarunk – amely módszerek BIZONYÍTOTTAN és GARANTÁLTAN működnek.
Ennél izgalmasabb anyagfeldolgozással nem találkoztam arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetünk szerencsések.

Az anyag magába foglalja Helene híres könyvét, a Nyerhetsz! címűt, és egy dokumentumfilmet az életéről és feltárja azt a négylépcsős formulát, amivel megszerezhetjük, amit csak akarunk – és még sokmindenről van szó.

Helene személyes ismeretségben állt a New Thought Movement (Új Gondolat Mozgalom) nagy tanáraival, a prosperitás termékeny szerzőjétől Joseph Murphy-től kezdve ( “Tudatalattid csodálatos hatalma”), az agykontrollt megalkotó Jose Silva-n át a az Eckankert létrehozó misztikusig, Paul Twitchell-ig.

Helene elbűvölően félelem nélküli. Kimondja, amit meglát, mégha a meglátása a láthatatlanra vonatkozik is. Nekem elmondta, hogy szerzetes voltam egy előző életemben, aki túl sokáig szerzeteskedett.

Úgy sejtem, ez azt jelenti, hogy elegem lett a cölibátusból. Helene szerint, akkoriban ismertük egymást. Hmmmmmm.

Kikérdeztem Helene-t a leghíresebb könyvéről, a Nyerhetsz!-ről. A könyv születése egyúttal fontos marketing lecke is.

Egy fiatalember, aki anyagilag olyan rosszul állt, hogy a kocsijában lakott, egyszer hallott Helene spirituális alapokra épülő versenygyőzelmeiről, és elhatározta, hogy ki fog adni egy könyvet, amiben Helene ezt elmagyarázza. Azonban …

A fiatalembernek nem volt semmi pénze. Nem volt semmi gyakorlata. Nem tudta, hogy fogjon hozzá. Viszont volt egy célja: Egymillió dollárt akarok keresni és elköltözni Indiába.
Helene-nek is volt egy célja: Egymillió dollárt akarok keresni és megnyitni egy olyan központot, ahol ezeket az elveket taníthatom.
Megkötötték az üzletet: a férfi 50%-os jogdíjat fizet (ami akkoriban hallatlan volt, sőt ma is az) minden darab eladott könyv után.

A fiatalember nekivágott a feladatnak. Helene megbízott benne – férje, aki ma már nem él, ugyan ellenezte. Helene elengedéssel hagyta, hogy kibontakozzanak az események. Ha valaminek meg kell történnie, akkor az úgyis meg fog történni – mondja.

Fél év elteltével visszatért a fiatalember, és hozott egy csekket Helene-nek.

A férfi időközben:

 • 1. Kibérelt egy olyan nevekből álló listát, akik korábban versenyeken, nyereményjátékokon vettek részt.
 • 2. Erre a listára minden egyes személynek kiküldött egy képeslapot a Nyerhetsz! könyvről, amit egy olyan hölgy írt, aki kivétel nélkül minden versenyt megnyert, amire csak benevezett.

Nyilvánvaló, hogy az ajánlat és a piac összepasszol. Sejteni lehet a reagálást. A férfi milliókat adott el Helene könyvéből.

Megszerezte az egymillió dollárját, elköltözött Indiába és a könyv összes jogát visszaadta Helene-nek. Az ő célja már megvalósult. Helene-nek meglett a pénze és megnyithatta a központját.

Ez egy nyerő-nyerő-nyerő stratégia volt. Nyert a kiadó, nyert a szerző és nyert az olvasótábor. Ez a történet egy örökös kedvencem arról, hogy milyennek kell lennie egy üzletnek.

Erősen ajánlom, hogy szerezd meg innen a Helene összes titkát feltáró anyagot… Addig is olvasd el a publikálatlan önéletrajzából, hogy milyen tanácsot ad Helene arra, hogy hogyan éljünk:

  “Tedd minden napod különlegessé
  Ossz meg egy viccet valakivel, dúdolj el egy dalt
  Adj tovább egy nagy örömöt.
  És ha olyan botlik az utadba,
  aki nem osztozik a pillanatnyi örömödben,
  az ‘melegebb éghajlatra’ való’!”

   Utóirat: Kecskeméti Edit utánajárt: a Nyerhetsz! című könyvet a Móró Könyváruházban lehet megtalálni – ezen a linken kapható. Még egy könyve jelent meg magyarul Helene Hadsellnek (ahogy Sóti Judit is említette): Két valóság peremén. A 4. női pénzügyi önismereti konferenciára megpróbáljuk megszerezni Helene Hadsell könyveit – reméljük, meg tudod vásárolni majd a helyszínen.

   Tudod, a “Mitől dől a lé – válság idején is?” című 2009. május 8-i, pénteki konferenciánk tájékoztatóját itt találod, klikkelj! :-)

   Köszönjük az eddigi jelentkezéseket, és várjuk a többiekét!

   http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

   Kapcsolódó cikkek

   7 Responses to “Nyerhetsz, azaz Helene Hadsell, aki elbűvölően félelem nélküli”


   • Azt gondolom,hogy ez mind való igaz.Ha pozítívan állunk a dolog elé akkor a pozítiv doglokat vonzuk magunkhoz,ha pedig pesszimisták vagyunk és mindig csak panaszkodunk akkor a negatív dolgokat,és akkor soha nem is sikerül semmi az életünkben.
    Ahogyan Lao-Che is mondta egyszer: “ha az ember mindig a problémákon rágódik,akkor újabb problémák születnek,ha viszont a megoldásokon,akkor megoldások születnek.

    Helene könyveit még nem olvastam,de remélem a Nyerhetsz c.könyvét,hamarosan én is olvasni fogom.

   • Erős Tivadarné kata

    Csodálatosan szép néha egyszerü dolgogbol nagyot tanulni.csak igy lehet tovább lépni igazán nagyot! Szeretettel Kata!

   • Sziasztok!

    A Nyerhetsz! c. könyvet a http://www.agykontroll.hu oldalon és a Hattyúházban (Bp., Széna tér) található Agykontroll-boltban is lehet kapni, én a boltban vettem.

    Üdv:
    Németh Szilvi

   • A május 8-i konferencia
    http://www.gazdagnok.hu/2009/04/15/mitol-dol-a-le-4-noi-pui-onismereti-konferencia/
    résztvevői a helyszínen meg tudják venni a könyvet, viszont nem szeretnék illuziókat kelteni, senkinek semmi nem hullik magától az ölébe – ha maradunk olyanok, akik voltunk, akkor mindenféle “nyerés” elmarad.

    Erről is lesz szó a köv. előadónkkal készült beszélgetésben Skultéty Andrea feng shui szakértővel. Hamarosan láthatjátok :-)

    Ida ***

   • Sziasztok!
    Én a Hattyúházból rendeltem meg a könyvet kb. 3 éve. Tényleg bámulatos, amit elért Helen. Nem is gondoltam, hogy már ilyen idős. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
    Üdv, Erika

   • Nekem is megvan néhány éve a Nyerhetsz! című könyv, én egész életemben nyerésre vágytam, így rendkívül lenyűgözött, olyannyira, hogy nagyon vágytam találkozni vele! Úgy esett, hogy három éve meglátogattam az otthonában, nagyszerű ember, példaképem!:)

   • en most tapogatozom kifele a sotetbol ez a konyv segit

   Jelenleg nem tudsz hozzászólni.