A Titok egyik örök üzenete: légy képes örülni! :-)

Három látszólag különálló részt fogsz olvasni itt alább – némi türelem kell hozzá, hogy összeérjen. Remélem, hogy lesz ennyi neked, benned  :-) – köszönöm előre is.

A gyöngysor 3 nagy gyöngyszeme:

 1. neten kóricáló “küldd tovább”-ok,
 2. a Titok c. film,
 3. rezgés szint megemelő, azaz előadásomra készülés a 4. női pénzügyi önismereti konferenciára (2009. május 8.).

Kinyissam vagy ne nyissam?

Te mit csinálsz azokkal a tömeg e-mailekkel, amikben fotókat vagy pps-eket, megosztott videókat kapsz azzal, hogy “ezt nézd meg, feltétlenül” és lehetőleg? :-) Vagy azokkal, amikor valaki azt írja, ő nem szokott ilyesmit tovább küldeni, de MOST kivételt tett, tényleg nézd meg!

Én elég ritkán adom be a derekamat. Viszont az utóbbi időben a GazdagNők KincsTár nevű online kurzusának egyik hallgatójától, Ibolyától többször kapok ilyeneket – és az ő érzékében bízom. Az egyik legjobban haladó tanítvány (jobb híján nevezzük így) a kurzuson: mély, elkötelezett, érzékeny (pedig egy abszolút férfias közegben dolgozik).

EZT a videót valahogy kinyitottam – rögtön meglátod, itt alább.

Megnézzem vagy ne nézzem?

Amikor A Titok című film felkapott lett itthon is, hát megvolt a véleményem róla, úgy elsőre! :-) Nekem, aki sosem szerettem, világ életemben tiltakoztam az ellene bőszen, hogy hogyan lehet valamiről úgy véleményt mondani, hogy valaki ki sem próbálta, el sem olvasta (lásd pl. agykontroll, vagy Harry Potter). Erre mit csinálok én? Kritizálom a Titkot – megnézés nélkül, ha-ha… Nos, elég hamar beláttam, hogy ez nem nyerő (hogy bort iszom és vizet prédikálok, ugyebár), és valahogy kíváncsivá is váltam közben, s Estee ösztökélésére megnéztem a filmet.

Annak idején (eléggé el nem ítélhető módon :-)) elsőre azt gondoltam:

 • jó a marketingje, ezért a nagy felhajtás körülötte,
 • lényegében nem sok újat mond ahhoz képest, csak másképp, amit a rendszerváltás után jómagam is elkezdtem megismerni, tanulni – mivel hogy akkortól volt már lehetőség nagy tömegben ilyen irodalomhoz jutni kis hazánkban is.

A Titok c. filmet a szívembe zártam, mert két nagyon fontos üzenete volt számomra. Ekkor tudtam tudatosítani, hogy mennyire fontos az életünkben – az én életemben is – az Öröm és a Hála.

Mondjam vagy ne?

Napok óta dolgozik bennem az előadásom – lelkiekben voltaképpen folyamatosan készülök a mondandómra a 4. női pénzügyi önismereti konferenciára (2009. május 8.). Már régen voltam így, ha voltam így egyáltalán valaha – tudom a mondandóm lényegét, de a részleteit nem látom (mindig) világosan. Pontosabban, hol egyik részét látom, hol a másikat. S gondolkodom: mondjam vagy ne? Ha igen, melyiket. És főleg hogyan? Mert szeretném, ha hatna – valóban hatna.

Szeretném, ha átmenne a fő üzenet. Hogy mennyire a saját rezgés szintünk határozza meg nemcsak a hétköznapi életünket, a jóLlétünket, a lelki békénket, a harmóniánkat, de a jólétünket, az anyagi gazdagságunkat is. S voltaképpen folyton azon töprengek – ha nem is tudatosan mindig -, hogy ennek a megértetését, mi mindennel lehetne segíteni, hogy tudnám ÚGY tálalni…

A gyöngyszemek egymás mellett

Nos, kinyitottam egy kapott You Tube videót, és megvolt a napom mélyről jövő, igazi öröme. Magával ragadott, amit láttam – küldöm neked a hétvégédre ajándékba!

Biztosan tudod, hallottál már olyan történeteket, hogy súlyos rák betegek gyógyultak meg, mert napokon át csak vígjátékokat néztek, nevettek és nevettek, és tovább nevettek – örültek… Igen, ilyen ez: a tudatosan megemelt magasabb rezgés szintnek sok pozitív hozadéka lehet.

Javaslom, legyen minden napodban legalább 1 tudatosan választott öröm pont, ami aztán szétsugárzik. Garantáltan megemeli a rezgés szintedet! De választhatsz több ilyen pontot is, többféle módszerrel – akár netes “küldd tovább”-ok megnézésével. ;-)

Alig 1 héttel ezelőtt Susan Boyle a meghatottságot, a katarzist hozta nekünk hétvégi blogbejegyzésemben, most jöjjön a tiszta öröm! Mégha netán láttad is – újra élvezni fogod, szerintem! :-)

Tehát magasabb rezgés szintet kívánok neked hétvégére szívből és szereTETtel! ;-) A hozzászólásokban pedig írd le nyugodtan, neked milyen módszereid vannak a rezgés szinted megemelésére, nálad mi hat, mi szokott beválni, s van-e valamilyen napi gyakorlatod, praktikád. Netán You Tube videó elérhetőséged? ;-)

Kíváncsian várom! Nevessünk, örüljünk együtt!

Most pedig a hangszóróidon a hangerőket FEL! :-)

Garantáltan magasabb rezgés szintet biztosít neked a gazdagodást segítő, kimondottan nőknek szóló pénzügyi önismeret. A PénzTükör 1 online szolgáltatás csomagra a jelentkezési határidő 2010. július 19-e, hétfő! A Fürgén Fizetőket 26 ezer forint értékű bónusz várja!

Igen, itt máris nézheted a részleteket – klikkelj! —>>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

40 Responses to “A Titok egyik örök üzenete: légy képes örülni! :-)”


 • Sziasztok!

  A Titkot én olvastam, megvan a könyv, mert azt kértem karácsonyra annak idején. Nagyon igaz, ami benne meg van írva. A magas rezgésszintet fenntartani nem könnyű, nekem ez drágakövekkel sikerült a legjobban. Évek óta gyűjtöm a drágaköveket, érdemes nektek is beszerezni párat, főleg medál, illetve lánc formájában. Csak tisztítsátok meg mindennap vízzel és tegyétek ki a napra, esetleg a holdfényben. Leginkább a citrin az ami megemeli a rezgésszintet, de jó a rózsakvarc, a kunzit, az ametiszt és a hegyikristály is.

 • Kösziiiii! :)))

  Nekünk mikor lesz ilyen nemzeti táncunk, hogy ha valaki elkezdi táncolni egy vasútállomáson, akkor bárki be tud kapcsolódni? (Költői kérdés volt.)

 • Annamari, ahogy ott is, egy “spontán megrendezett” össztáncot egy ilyen lelkes csapat simán tud rittyenteni bárhová.
  Mikor és hol? ;)

 • Köszi szépen, EZT a videót biztosan továbbküldöm! :-)))
  Szép és vidám hétvégét kívánok mindenkinek!

 • Szia Ida!

  Nagyon köszönöm ezt a videót! Rögtön tovább is kürtöltem a blogomon (ami a márciusi konferencia eredménye!), hogy másnak is örömet szerezhessen. Nekem a rezgésszint-emelés egyik módja az éneklés, s ez a dal a kedvenceim közé tartozik. :)

  Katica

 • A Titok c. filmet láttam is és a könyvet is elolvastam. Igaz utóbbit kölcsönkaptam, de mégis eljutott hozzám, mert nagyon szerettem volna…Szeretném megvenni is. A lényeg, hogy próbálom én is alkalmazni és használni a Titkot, de tény és való, hogy nem egyszerű. Az emberek szürke és átlagos hétköznapjai, illetve a napi rohanás, munka, stressz, illetve a mai pénzügyi helyzet miatt elég nehéz mindig a jóra és a pozitív dolgokra rákoncentrálni. Általában este mikor nyugi van és csend, akkor szedem össze gondolataim és próbálok jó dolgokra gondolni. Minden este hálát adok, ami szerintem fontos.
  Én is várom az ötleteket a témával kapcsolatban.

 • Drágaságaim!:):):):)
  Rezgésszint emelése? Hm…….
  Pont ugyanígy csinálok….Ordítva énekelek, s közben ugrálva táncolok.
  Vagy zenélek: dobolok, berimbaozom(brazil húros hangszer), zongorázom
  Vagy ültetek egy növényt, meg beszélgetek velük, örülök nekik (nagyon szeretik:)).
  Vagy megsimogatom a kutyáimat és játszom velük.
  Vagy bringázom 20 percet a mezőn és közben mosolygok a napra vagy szimatolom az esőt (és persze a kutyák rohannak velem és ordítva éneklek:)).
  Vagy festek , varrok, faragok vmit.
  Meglátogatom Édesanyukámat és vicces történeteket mesélünk.
  Vagy segítek az utcában lakó nagyon öreg (látszólag) mogorva néninek összeszedni a faleveleket…és tud franciául is meg gyógyteákat keverni….
  Vagy jógalégzéseket csinálok min.5percig.
  Elolvasom egy régi naplómat és jót szórakozom, hogy milyen “enyhe” (és mégis akkoriban súlyosnak tűnő) problémám volt és rájövök, hogy milyen jó is nekem, milyen GAZDAG:) vagyok.
  Elmegyek az óvodába tanítani (mikor inkább “meghalnék”:)) és hagyom magam elvarázsolni a gyermekek által, akik versengve injekciózzák belém az energiát, hitet és jókedvet.
  És még sorolhatnám.
  Örülni minden pillanatnak, ez is a tudatosság egy része:).
  Ja, és énekelj úgy, mintha senki nem hallana és táncolj úgy, mintha senki nem látna:).
  Ölelések

 • folytatás:)

  Ez a berimbao, lassan (jól feltölti a solar plexust:)) és a tanulást is elősegíti:):
  http://www.youtube.com/watch?v=GmJ7Rk1hnPM

  Ugyanaz a ritmus, kicsit gyorsabban:
  http://www.youtube.com/watch?v=rLiv37TNZMc&feature=related

  És amikor többen “meditálunk”:):
  http://www.youtube.com/watch?v=KmJLwPohIgo&feature=related

  Egyszer megmutatom majd élőben is:) vagy online:)

 • MÁgika, köszi a sok szépet amit leírtál.
  Igazából a lényeg az, hogy minden apróságnak örülnünk kell, mint például annak, hogy holnap süssön a nap…. vagy hasonló. Lehet az a baj az emberekkel, hogy a pici apró pozitív dolgokat nem értékeljük, hanem természetesnek vesszük. Neem?

 • Sziasztok!

  Egy AmWay-es barátomtól kaptam anno 8 audikazettát, Brian Tracy: Sikerténing. Számomra fantasztikusan működik, pár mondata után energiadús és tettrekész leszek.
  A másik “drog” a tánc valami ritmusos zenére. Mostanában Kokas Klára jóvoltából felfedeztem a klasszikus zenét is. Már második éve járok a képzésére, ahol az általa kidolgozott módszert tanulom. Kinyílt a fülem Handel, Beethoven, Mendelssohn zenéjére.
  Ja és az éneklés. Mostanában olvastam egy neuropszichológustól, hogy éneklés közben az agyunk nem engedi a félelmet, szorongást érezni. Üdv. Kaminszki Ildi

 • ÜDVÖZLÖK MINDENKIT!

  AZ ÉNEKLÉSSEL KAPCSOLATOSAN TÉNYLEG IGAZ, AMIT ILDIKÓ ÍR.
  SOK ÉVE DOLGOZOM ÉNEKESKÉNT/NEM VAGYOK “SZTÁR”,ÉN CSAK TESZEM A DOLGOMAT A MAGYAR KULTÚRA NAPSZÁMOSAKÉNT/.PÁRSZOR VOLTAM NAGYON BETEG,PLD NŐI BAJOKKAL AZ ÜGYELETEN ADTAK INJEKCIÓT, HOGY MŰSORT TUDJAK ADNI EUS DELEGÁCIÓNAK 1 ÓRA MÚLVA.AMIKOR A SZINPADRA LÉPEK, LEGYEN BÁRMI BAJOM, MÁR NEM ÉRZEM, CSAK A MUZSIKÁRA KONCENTRÁLOK, AZTÁN MIKOR A VARÁZSNAK VÉGE, ÚJBÓL FÁJ.
  DE KÜLÖNÖSEBB TÖRTÉNETET IS MEGTUDOK OSZTANI VELETEK:
  ÉPPEN PERGOLESI STABAT MATERJÉT PRÓBÁLOM OTTHON, AMIKOR CSÖRÖG A TELFON, ÉS FELKÉRÉST KAPOK EGY EGYHÁZI MŰSORRA.
  ÉN HISZEK IS ISTENBEN!!
  NOS, MIT SZÓLTOK?KOLLÉGANŐK HOZZÁSZÓLÁSÁT IS VÁROM!
  ÖRÖMTELJES HÉTVÉGÉT!LEHOCZKY JUDIT

 • Nagyon köszönöm Ida a videót.
  A gyerekekkel már egy jót táncoltunk és még a könnyem is kifolytak a röhögéstől.
  Nekem is van egy remek videóm, ez is táncos, a Susabn Boyle féle angliai versenyen készült ez is.
  Ez egy szuper tánc, aki szerti Michael jackson zenéjét, táncát és ráadásul némi komédiával, hajrá:

  http://www.youtube.com/watch?v=CZ3Yd9UaZ1c&feature=related

  Jó hétvégét!

 • Hát, én ettől bőgtem, mint egy óvodás, és nagyon jó volt!!!!!!

 • Szia Ida!
  Ez fantasztikus volt!
  Rezgésszint emelés: Nálam egy rövid meditációval indul a nap, amikor is sorra veszem az aznapi teendőimet és “látom”, ahogy mindent sikeresen és eredményesen intézek el. Ha egy kicsit elfáradok, leengedek nap közben, akkor elmondom a 3. Női Pü-i Konf.-án Sóti Judittól tanult Önreklámot – amit ezúton is köszönök – és mindjárt belelkesedem.
  Emellett olyan “apróságok” is feltudnak dobni, mint egy kedvenc dal a rádióban, egy napfényes reggel, vagy, ha a cicám magától odabújik hozzám (nem egy ölben ülős cica, úgyhogy ez nagy megtiszteltetés a részéről :-))
  Szerintem bármivel és bármikor emelhetünk a rezgésünkön, ha ezt tudatosan elhatározzuk, és ettől “véletlenül” beleakadunk valamibe ami felfelé billent.
  Egyre jobb és szebb napot mindenkinek!

 • Sziasztok!
  nekem is az éneklés az egyik rezgésszintemelő tevékenység, vagy a zenélés, de ez egyre kevésbé megy, mert a gyerekeim két ütem után kiveszik a kezemből a gitárt, lecsapnak a zongorára, stb. :)
  De hasonló örömöt érzek, amikor látom, hogy a hároméves fiam megbízhatóan közlekedik az utcán (28 hetes pocakkal már nem bírok utánarohanni, így kénytelen vagyok megbízni benne), hogy micsoda kreatív ötletei vannak, főleg abban, hogy hogyan segítse a kishúgát. Vagy amikor látom a kislányom büszke mosolyát, hogy “na, megcsináltam valamit, amit a nagyok tudnak”, mert jó sokáig küszködik, nem szokta feladni :)
  Vagy szintén a Sóti Judittól tanult önreklám, vagy amikor a nap végén érzem, hogy az időgazdálkodásom még mindig nagyon jó, jól haladtam a tervezett feladataimmal, és a gyerekeimre is volt elég idő.
  Szép napot mindenkinek!

 • Köszönöm szépen a videót!
  Meg kell tanulnunk tudatosan keresni a mindennapokban a szépet és a vidámságot!Hajrá!

 • Amit kihagytam:
  egy jó kiadós tollaslabdameccs (vagy éppen verseny a női csapatommal), vagy step-aerobik. Csak sajnos most ezeket az állapotom miatt átmenetileg nem gyakorlom. De majd októbertől :)

 • Köszönöm szépen,jókor jött, mert most olyan “leeresztős” hangulatban vagyok. A kislányom is odajött a zenére és együtt néztük és nevettünk.Jó sokat.
  Még egyszer köszönjük!

 • Hát a szerelem. Talán a legmagasabb rezgésszintet képes “előidézni” szerintem és erre nem csak a párod alkalmas. Ott vannak a gyerekek. Egy régi, jól sikerült kép, az első hajtincs, a karszalag…
  És a játék, hogy is hagyhatnám ki. A játék, ami szintén önfeledt örömforrás lehet.

 • Lányok, köszönöm nektek a rengeteg remek hozzászólást!

  Tündének üzenem – meg magamnak is persze :-) -, hogy TUDATOSAN törekedjünk rá, kell törekedni rá, hogy legyen az életünk hétköznapjainak MINDENNAPOS része az ÖRÖM. Én ma a napom elején a ti hozzászólásaitok alapján begyűjtöttem már egy csomó öröm-morzsát – nem is kicsiket!

  Szóval hajrá-hajrá a napi betevő örömeinkért! :-)

  Ida ***

 • Sziasztok!
  Én csak nem régen találkoztam a Titok c. könyvvel, de hogy működik, abban biztos vagyok. Elmesélem a mai napot, remélem, nem bánjátok. Reggel kaptam egy üzenetet, hogy tegyem meg, amit már évek óta tervezek. Na nem így, mert aki az üzenetet küldte, nem tudhatta, hogy én min töröm a fejem. Utána feljöttem ide, és mit látok? A videót. De ez nekem nem csak egy helyes történet. Ezt a Titok vonzotta be. Miért mondom ezt? Mert ezt a dalt Julie Andrews énekli(remélem jól írtam a nevét). Róla egy másik film jutott eszembe. Nevezetesen a Mary Poppins, és ennek kapcsán egy színész. Na, de nem húzom. Lényeg, hogy Kedves Ida, a Te üzeneted a számomra, hogy mindenképpen meg kell tennem egy nagyon fontos lépést. KÖSZÖNÖM
  Egyébként azt is a Titoknak köszönhetem, hogy ide találtam.
  És hogy még azt is elmeséljem, hogy nekem is van rezgésszint emelő trükköm. Négy is. Ebből három a három gyermekem. Ha rájuk gondolok, mosolygok, még ha sírni is volna kedvem. A negyedik pedig a zene. Van két dal, amit varázsdalnak hívok. Az egyiket szerintem sokan ismeritek Celine Dionnak a Titanic betétdala. De én nem csak tőle hallgatom, hanem Georges Zamfír pánsípos feldolgozását is. (Jó giccses, tudom, de én imádom.) A másik pedig Kenny Rogerstől a Through the years.
  Mindenkinek nagyon jó zenehallgatást kívánok.
  Ja, és nem tudom meg lehet – e valahol nézni a régebbi hozzászólásokat, mert nem mindig tudok feljönni, és jó lenne átolvasni azokat az üzeneteket is, amiket akkor írtatok, amikor nem lehettem gépnél.
  Köszönöm
  Sziasztok
  Dóra

 • Szia Ida!Nagyon jó volt a Muzsika hangjai zenéjét hallgatni és táncolni.Én nagy táncos voltam/vagyok!/,most is felugrottam!Jó lenne a városok terein ezt a terápiát alkalmazni.Mindenki jól járna!Csók:Márti

 • Dóra, kedves… A hozzászólások minden bejegyzés után ott maradnak, tehát ilyen értelemben bármikor meg tudod őket nézni. Pontosabban vissza tudod nézni, hogy amióta nem jártál fent az általad már látott bejegyzésekhez kerültek-e fel újabb hozzászólások – ennél több nem lehetséges. Vissza tudod még az Archívumból nézni a bejegyzéseket – jobb oldali oszlopban megtalálod.

  Khm… lehet, hogy kiteszek egy Naptár funkciót, és akkor esetleg abból látható lesz, melyik nap került fel egyáltalán bejegyzés.

  Továbbra is szép hétvégét, áldásos bőségeset, bőséges áldásosat kívánok nektek – nagyon megható ez a rengeteg hozzászólás, nagyon köszönöm! :-)

  Ida ***

 • Kedves Ida!
  Most megint csak köszönetet mondani “ugrottam be”. Egyrészt a gyors válaszért, másrészt azért, hogy megtanítottál “több lábon állni”. Hiszed, vagy nem, amióta olvastam a soraidat sorban jönnek az ötletek, és az ajánlatok. (Bár már egy rendes állásajánlat is befutna!) És nagy a valószínűsége, hogy ha nem olvasom a soraidat szépen elmegyek a lehetőségek mellett, ahogy eddig is tettem. De mostmár jobban figyelek.És megpróbálok élni is a lehetőségekkel.
  Köszönöm.
  Dóra

 • Én is a Titoknak köszönhetem, hogy rátaláltam az oldaladra kedves Ida. Egyre jobban hiszek benne!
  Érdeklődnék, hogy mikor lesz online találka megint. Sajnos a múltkoriról lemaradtam.

 • Andrea,
  nem tudom, mikor lesz legközelebb online találka, de mindenképp tudsz értesülni róla a hírlevélből. Azt tudod ugye, hogy a múltkoriból maradt azért felvétel, és látható annál a blogbejegyzésnél, ahol meghirdettük?

  Ida***

 • Dóra!

  Hidd el, hogyha rákoncentrálsz valamire, ami számodra fontos, a gondolataid is e körül forognak, akkor előbb-utóbb meg fogod találni a megoldást. Így lesz ez az állásajánlattal is, amire vársz, csak járj nyitott szemmel és ne csak próbálj élni a lehetőségekkel, hanem ÉLJ is velük.

  Rezgésszint-emelés:
  Az én napom úgy kezdődik, hogy madárcsicsergésre ébredek, ahogy kijövök a nappaliba, rögtön örömmel tölt el, hogy mennyi fény jön be a lakásunkba. Régen ez nem így volt. Ezek után reggeli közben többször is meghallgatom a Sóti Judit által ajánlott önreklámomat, amit én a telefonomra mondtam fel. Este pedig, amikor sokszor sötétben jövök felfelé az utcánkban, mindig feldob, hogy látom a csillagokat az égen. Erre nagyon sokáig nem volt lehetőségem, mert az életem nagy részét panel lakásban éltem le, ahol max. a szemközti házat lehetett látni, és csillagok sem voltak az égen. Régi vágyam volt, hogy kikerüljek onnan, és úgy látszik, elég sokat gondoltam rá, és persze tettem is érte.
  Lehet, hogy mások számára ezek nagyon elhanyagolható dolgok, de szerintem csak az tud igazán boldog lenni, aki az élet apró örömeit is észreveszi.
  És végül egy szám, amit érdemes meghallgatni.
  A címe: It’s a beautiful life!
  http://www.youtube.com/watch?v=Pyly3JtXoy4

 • Help!
  Tegyen valaki engem is képbe!
  Ìrjátok, hogy ez egy nemzeti tánc.Mi a tánc neve?
  Vagy csak képletesen értette, aki írta?

  Persze, ez hátborzongatóan gyönyörûséges.

  Ugyanakkor elég nehezen hihetô, hogy az a sok “összevissza”ember,aki csak épp a vonatához igyekszik, csak úgy beáll, és egy akár a Broadwayn is színpadképes elôadást nyom le tökéletesen szabályos koreográfiával a 4 perc alatt…természetesen profi módon dokumentálva, felülrôl fényképezve…
  Bocsánat az enyhén negatív hullámokért, nem annak szántam, csak számomra azért egy kis megvezetés-szaga van a dolognak, vagy pl. Guiness-rekord vagy tömegpszichológiai teszt, ilyesmi.
  Ami egyáltalán nem baj, mert hogy így is sok civil=be nem avatott személy kapcsolódott be a mókába, az biztos, és már ez is nagyon pozitívan minôsíti a társaságot/társadalmat.
  Csak nevezzük nevén a gyereket, azaz jó lenne tudni, hány “elôtáncos” vett részt az akcióban.

  Azzal együtt a vonal alatt minden erôsen pozitív, én is felveszem a “Rezgésemelô Listámra”.
  A hétvégére további jó Rezgést, Lányok!!
  Mirrrcike

  P/S.: Ida, Kedves, remélem, nem vagyok túl eretnek, sem ünneprontó a fenti véleményemmel – ez számomra megint a raci-spiri játékom manifesztálódása…pls comment…

 • Mirrrcike, kedves… Én egy másodpercig sem gondoltam, hogy ez spontán akció. Abszolút egyértelmű számomra, hogy ez egy vérprofin megszervezett produkció. De ez semmit nem von le az értékéből, sőt! Tudatosan kéne sok ilyet csinálni – a mi adófizetői pénzünkből például inkább ilyesmire.
  Egyébként én a neten megtaláltam azt is, hogyan készült a felvétel – volt erről is egy YouTube videó, de most nem leltem meg. Több időm meg nincs erre most :-)
  Ha valaki megtalálja, nyugodtan küldje el egy hozzászólásban a linket – köszi előre is :_)

  Mitöbb, számos ún. mobil dance-t láttam egy nagy telefontársaság tudatos reklámjaként… De én ezt választottam, mert ez nekem nem x cég reklámja, és különben is ezt kaptam, tisztára “véletlenül” :-)

  Ida *** szeretettel

 • Kedves Piros!
  Egyet értek veled. Én egy szép nyárfa erdőt látok, ha kinézek az ablakon, és itt is gyöynörűek a csillagok éjjel. És én is tudok ezeknek örülni. A legjobban az emeli a rezgésszintemet, ha a gyerekeim mosolyára gondolok, vagy a reggeli birkózásra az ágyban, ahol a két nagy fiamat (majdnem) legyőzte a kicsi lányom.
  Egy (ill.több) nagy hibám közül az egyik a türelmetlenség. De “dolgozom” magamon.Ma pl megtanultam, hogy sok kellemetlenséget megspórolhatok magamnak, ha megpróbálom még a legellenszenvesebb emberben (szituációban) is megtalálni azt a pontot, ami az ellenszenvet valami pozitív dologra cseréli.(Akár még ha mókásan is fogom fel.) Ezt a Rendeld meg az Univerzumtól c. könyvben olvastam (ma).
  A számot köszönöm, egyik kedvencem a sok közül, ugyanis imádok zenét hallgatni.
  Szép napot!
  Szia Dóra

 • Sziasztok, a minap egy fáradt buszvezetőhöz mentem oda, leküzdve magam és megköszöntem, h lehozott minket a Moszkva térre, mert nem kevés akadállyal kellett megküzdenie. És oyan jó volt az a szétterülő mosoly az arcán, én meg repültem és a köv. buszon mindenki nézett, nyilván elindult vmi : )
  Továbbra is ajánlom Masaru Emotot és A víz titokzatos életét, lényegében uez!

 • Sziasztok!

  Az egész napos munka után a férjemmel mi sárkányt eregetni járunk. Híradó helyett remek szórakozás, mindenkinek csak ajánlani tudom! Egy kis rét, szél, sárkány, remek beszélgetések, próbáljátok ki! (Nem is drága mulatság, az első sárkányunkat 200 Ft-ért vettük. Ma már van három.)

 • Chi***!
  Akkor persze egészen más a leányzó fekvése, így minden hanggal max.egyetértek, amit írtál.
  Azt is jó tudni, hogy egészségesen mûködik “éberségem” – ez most nekem különösen jól jött mint megerôsítés, mert az utóbbi idôben itt a családom macsótársadalmában már túl gyakran hallottam, hogy én milyen kis együgyû naiv vagyok, mindenkinek beveszek mindent. ( MLM, üzleti próbálkozások, állás-ill. jövedelemforráskeresés stb.)
  “… tudatosan kéne több ilyet csinálni” – ez bizony tényleg jó lenne – akár csak úgy magunknak is, itt a GazdagNôknél pl.
  Déja vue:
  Úgy 10 évvel ezelôtt, még fatornyos kis bajor falumban a helyi teniszklub teniszversenye utáni szokásos buli=grillezés, malacsütés stb. jókedvû hajnalán egyszercsak táncra perdült az akkor úgy 60 év körüli pár, és ellejtették azt a táncot, amit Dél-Afrikában tanultak.(A bajor-svájci házaspár sok évet élt ott.) 20 évvel azelôtt ezt ropta az egész társaság – ismeretlenek is – összeölelkezve, spontán kezdeményezésbôl, csak úgy, a maguk örömére. Nosza, nekünk is megmutatták, perceken belül ott pörgött-forgott az egész sportegylet, mondanom sem kell: totális eufóriában – mintha az a 30 ember mind varázsütésre egyszerre bedrogozott volna, olyan érzés volt. Nekem egy életre szóló élmény.
  ( Megjegyzem, a kedves Sporttárs amatôrként még 65 évesen is futkozta a Marathont New Yorkban, Münchenben, meg ahol érte- szóval, egy élettel teli, nagy kaliber pasas.)

  Kozyen sárkányeregetését én is nagyon ajánlom mindenkinek, az nekem is bejött már gyermekkoromban is, meg azóta is…
  Kozyen: megkérdezhetem, honnan a különös név?

  Éva!
  A 156-os busz vonalán (Moszkva tér-Dániel út) olykor van egy fiatal sofôr, aki minden megállóban elbúcsúzik a leszálló Kedves Utastól, és köszönti a felszálló Kedves Utast. Nem vicc! Amikor meg kevesen vannak a buszon, úgy 18 óra után, egészen finoman, halkan bekapcsol valami oldie-zenét az utastérbe, már volt, hogy négyen-öten együtt énekeltük, dudorásztuk a nótákat.A legszívesebben egyikünk se szállt volna le a végállomásnál, hanem köröztünk volna még 1-2 félórát…
  Szóval, így is lehet(ne) élni nap mint nap – a szokásos KIs Magyar Panaszáradat és Nihilizmus helyett.
  Csak egy baj van, hogy ez a sofôr nagyon ritkán jár erre, szerintem csak olykor helyettesítve kapja ezt a vonalat. Budapesti GazdagNôk! Nem ismeri valaki még rajtam kívül?

  Üdvözlettel:
  Mirrrcike

 • Mirrrcike, drága… én a kis földalattin szoktam egy kedves férfi hangot hallani, változatosan bemondva a megállókat, tovább meneteleket. De már rég hallottam – igaz, elég ritkán is tömegközlekedem (mint távmunkás :-)).

  Egyébként pont ma szedtünk elő Estee-vel valamit, és kapcsolódik némileg Évi és a te bejegyzésedhez – ha-ha: nagy szellemNők, ha találkznak :-)
  Lehet, hogy ez lesz az újabb öröm-bomba nektek. Amúgy pasik – elképesztőek! ;-)
  És lehet, hogy nem várom ki vele a hétvégét – vidámkodjunk hétköznap, sőt minden nap! :-) Akár többször is – rezgés szint emelés, juhééé! :-))))))))

  ida ***

 • Mirrcike, Ida: én rendszeresen találkozom egy, a leírásotoknak megfelelő buszsofőrrel délutánonként a 27-es busz vonalán (a körtértől a Citadellára jár). Mi is nagyon szeretjük, 2 megállón belül mindenki mosolyog egymásra, gyakran beszélgetni kezdenek az emberek. Komolyan, csodát tesz az a pasi!
  Tagja vagyok egy ifjúsági civil szervezetnek, és nekünk bizony van közös táncunk, amit mindenki tud – ha olykor sokan összejövünk, akár egy kisváros főtere is kell, hogy körbe tudjunk állni, és elénekeljük-játszuk-bohóckodjuk-táncoljuk a Nád a házam teteje kezdetű nótát. :-)

 • Kedves Ida!
  Mióta a kisfiam a Pinokkiót nézné (cd-n) minden este, azóta lépten nyomon a mese egyik betétdala jár a fejemben, ami kissé zavar, hiszen ennél azért lényegesen szebb dalokat/darabokat énekeltem míg kórustag voltam, úgyhogy ez a DÓRÉMI most nagyon jól jött egész napra. Köszi

 • Sziasztok!
  Én nagyon új vagyok itt.Ezt az üzenetet kaptam meg elsőként a regisztrációm után.Most néztem meg és ez a sors…Borzasztó éjszakám volt.De most megmentettétek az életemet.Egy órányi zokogás után vagyok és végre kezd visszatérni a józan eszem.KÖSZÖNÖM!!!!!

 • folytatás :)

  Épp az előbb találtam erre a videora, és veletek is megosztom.
  Néha egyetlen ember nagy változásokat vihet véghez a környezetében.

  http://www.youtube.com/watch?v=lAwhrLHsIGQ&feature=related

 • Andrea, nagyon jó ez a videó :-)
  Engem az kapott meg benne, hogy 1 embernek elég hosszan ki kell tartania, hogy követői legyenek :-)
  – aztán meg hogy beindul a menet :-))))

  köszi szépen – ida ***

 • Remseiné Kardos Orsolya

  Sziasztok!
  Ez a Muzsika hangja (The Sound of Music) c. film betétdala, Julie Andrews énekli.
  Ha még nem láttátok a filmet, feltétlenül nézzétek meg!
  Igazi gyöngyszem, szívmelengető történet szuper színészekkel. Az apukát az a Christopher Plummer játssza, aki a náci tisztet is Gregory Peck-kel a Rómában játszódó nácis filmben.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.