A bőséghez vezető út…

Az anyagi, lelki és szellemi gazdagsághoz, a bőséghez vezető úthoz – tapasztalatom szerint – kikerülhetetlenül hozzátartozik, hogy milyen a rezgés szintünk. Valamennyien tudjuk, hogy negatív kisugárzású emberek, ilyen állapotaink negatív helyzeteket, “baj”-os történeteket vonzanak magukhoz. Nem így, amikor jókedvűek, vidámak, boldogok vagyunk! Akkor valahogy minden simábban is megy. Még a pénz is jobban jön – érthetően, nem? ;-)

Nos, tudatosan is előidézhetjük, hogy emelkedettebb legyen a rezgésszintünk, és ez is beindíthatja a bőség üzemmódot. ;-) Kéner Eszterrel, a Gugliságok.hu honlap tulajdonosával, a 2009. május 8-i, jövő pénteki 4. női pénzügyi önismereti konferencia további előadójával erről is beszélgettünk nagyon racionális teendőket is érintve (például a Google Calendar szolgáltatása hogyan segíthet bennünket).

Hogy a megváltozott rezgés szint mit idézhet elő, erről Eszter ezt mesélte:
“…volt egy nagyon érdekes élményem is. Ahogy írtam sorba le az ötleteimet, egyszercsak olyan érzésem támadt, mintha nem én írnám, mintha nem belőlem jönnének a szavak… Valahogy mintha egy csatorna lennék. És olyan ötletek jöttek, hogy én magam is csodálkoztam rajta.”

Alább videón láthatod beszélgetésünket, de ezúttal írásos formában is elolvashatod a szöveget.

(Egyébként a felvételt Kiss Bence Martin, Eszter kisfia (nem mellesleg az unokám :-)), nos ő készítette, mert ő tartotta kézben a fényképezőgépet. Bence amúgy ma 11 éves – az istenek és az istennők éltessék sokáig! :-) Köszönjük a felvételt! :-))

Mitől dől a lé – válság idején is? Ezzel a címmel tartjuk a 4. női pénzügyi önismereti konferenciát 2009. május 8-án, pénteken Budapesten egy egész napos rendezvény keretében. Részletes tájékoztatót és jelentkezési lapot itt találsz ->
Ne feledd, holnap, azaz 2009. április 30-án, csütörtökön éjfélkor lejár a jelentkezési határidő!
Tehát nézd meg most, és jelentkezzél minél előbb – klikkelj ide!

Beszélgetés Kéner Eszterrel, a 2009. május 8-i, pénteki 4. női pénzügyi önismereti konferencia egyik előadójával (a fenti videó írásos változata)

– Eszter, neked mi jelenti azt a helyet, helyzetet, amikor magasabb a rezgésszinted?

– Talán az, amikor olyan helyre megyek, ahol jó helyen vagyok.

– Mondjál egy-két ilyen jó helyet!

– A természetben nagyon szeretek lenni. Szívesen dolgozom nem megszokott helyeken. Legutóbb elmentem egy kávéházba. A Hősök terénél van az egyik kedvenc kávézóm, ott dolgoztam (kint) egy délutánon át. Rengeteg olyan ötletem született, ami otthon nagyon nehezen született volna meg. És volt egy nagyon érdekes élményem is. Ahogy írtam sorba le az ötleteimet, egyszercsak olyan érzésem támadt, mintha nem én írnám, mintha nem belőlem jönnének a szavak… Valahogy mintha egy csatorna lennék. És olyan ötletek jöttek, hogy én magam is csodálkoztam rajta.

– Lehet, hogy ez azt jelenti, hogy otthon megszokottak az ingerek, elvonnak, itt pedig egy tisztább helyzet volt?

– Igen, igen… Nem az otthoni környezetemben voltam, nyugodtabb voltam. Kortyolgattam a kávémat, nézegettem az embereket körülöttem, néha ránéztem a szobrokra a háttérben… És olyanfajta nyugalom-érzetem volt, amit otthon nem tudok megkapni. Szerintem ezért is volt, hogy olyan ellazult, nyugodt állapotba kerültem, hogy többre voltam képes, mintha otthon dolgoztam volna a megszokott helyemen.

– Ez tulajdonképpen egyfajta lazaság. Elő tudod ezt máshol is idézni? Volt már olyan, hogy egy réten ülve egy laptoppal dolgoztál?

– Még nem. De ki fogom próbálni!

– Abszolút elhiszem, hogy a természetben lehet magasabb rezgésszintre kerülni, de miről fogsz előadást tartani a 4. női pénzügyi önismereti konferencián? Tudom, hogy te az időgazdálkodással, az online hatékonysággal sokat foglalkozol.

– Igen, szerintem az időgazdálkodás kulcsfontosságú minden téren, az elcsépelt fogalommal emlegetett felgyorsult világban manapság meg különösen. Mint rólam ismeretes, a Google szolgáltatásainak nagy rajongója vagyok, és a Naptár szolgáltatást szeretném nem szárazan, de úgy bemutatni, hogy mindenki úgy érezze, ezt érdemes kipróbálni – tenni egy próbát vele, és beépíteni az életébe.

– Nekem az a tapasztalatom, ha kitaláljuk, hogy rendszeresen meditáljunk meg örömvideókat nézzünk a YouTube kínálatából, ez egy darabig megy, aztán elfelejtjük. Lehet, hogy ha megtervezzük a naptárunkba, akár a Google Calendarba, akkor jobban emlékszünk erre?

– Nem valószínű, de nagyon jó a szolgáltatás, mert figyelmeztet minket. Ha beállítjuk, akkor vagy e-mailt kapunk róla, vagy bármilyen más értesítőt, akár sms-t is tudunk kérni.

– Emlékezetem szerint, a Google Calendarba többféle témát beállíthatunk, párhuzamosan megtervezhetjük az egyes tevékenységeinket. Neked milyen témáid vannak?

– Nekem most már szinte minden le van bontva. Kezdetben nekem is csak egy naptáram volt. Aztán részekre bontottam, és ha valamelyiket nem akarom látni, akkor egyszerűen kikapcsolom… Van a személyes naptáram, van a gyermek naptára, nyári programok… A bulikat külön vettem, a munkát is természetesen, vagy a sportot is… Fantázia kérdése.

– És a honlapod, ami készül, az is erről fog szólni?

– Csak erről fog szólni. A Gugliságok.hu, ahogy a neve is mutatja, mindenféle “gugliság”-ról fog szólni.

– Kíváncsian várjuk!

Mitől dől a lé – válság idején is? Ezzel a címmel tartjuk a 4. női pénzügyi önismereti konferenciát 2009. május 8-án, pénteken Budapesten egy egész napos rendezvény keretében. Részletes tájékoztatót és jelentkezési lapot itt találsz ->
Ne feledd, holnap, azaz 2009. április 30-án, csütörtökön éjfélkor lejár a jelentkezési határidő!
Tehát nézd meg most, és jelentkezzél minél előbb – klikkelj ide!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

9 Responses to “A bőséghez vezető út…”


 • Nekem is a Természet (lehetôleg rigófüttyel és jázmin vagy hársillattal…)a legjobb rezgésszint-emelôm. De nem vagyok túl igényes: már az is elég, ha jó sok zöldet meg kéket látok.Télen meg a sok fehér a kedvenc színem.

  Írod Estee, hogy a sportnak van külön naptárad. Mely sportot ûzöd?

  Kiss Bence Martinnak húzzátok meg a fülét az én nevemben is: teljesüljön minden vágya ebben a 12. évben!!
  Szeretettel: Mirrrcike

 • Kedves Ida!
  Nagyon fontosnak tartom a természetet ha lehet én is és a családom
  is kiszoktunk menni a nagyerdei fákhoz nagyon szeretem .
  Mikor jösz Debrecenbe ,hidd el nagy szükség lenne Rád?
  A kongresszusra pasikat jobban mondva férjeket lehet e vinni?
  A férjem mostanában sokat hallgatja a videókat és olvas a hírlevelekből. Nagyon sokat mesélek Rólad a klinikán és ha eljönnél
  örülnének a nővérek ,hogy van egy ember aki foglalkozik velünk.
  Nagyon jók az irásaid ,én ugy szoktam ,hogy kinyomtatom az írásokat
  és magammal viszem a klinikára ha bánatos vagyok és két kórterem
  között bele tudjak nézni.
  Ma például elég nyűgösen ébredtem ,azt gondoltam Te biztosan irtál
  nekem valamit, méghogy valamit mindig rátapintasz a gyenge pontomra.
  Ez jó ! Sokat tanulok tőlled.
  Várom a válaszod ,üdvözlök mindenkit.
  Erika.

 • Kedves Erika, örülök, ha segíthetek :-)
  Megható, amit írsz – tényleg… szóval köszönöm.

  Alkalmasint lehet persze vidéki program is, ez szervezés kérdése – az impresszum részben a honlapon ott van a kapcsolati e-mail, de ide is leírom, hogy hova lehet írni alkalmasint: info – kukac – gazdagnok.hu

  Eddig férjek, férfiak még nem voltak a rendezvényeinken, bár az igény már felvetődött korábban is néhányszor.
  Lehet, hogy kéne egy páros tréninget v. konferenciát tartanom? Egyébként az a tapasztalatom, hogy ahol a férfi (férj, barát) nyitott a témára, támogató a párjával, ott a nő tudása, amit átad neki, sokat jelent: közösen kezdenek el fejlődni… tehát még így áttételesen is tanulnak a férfiak.

  De el fogok gondolkodni rajta, hogy legyen akkor ilyen program… Vagy már most jönnétek együtt? ;-)

  Ida***

 • Mirrrcike, köszönjük a jókívánságot :)

  A sport az általában konditeremben mindenféle mozgás. Van például külön naptára nálam a helynek, ahova járok, benne pontos órarendszerűen azok az “órák”, amik érdekelnek, amik közül hangulat szerint választok, de csak azok, amiket előre átgondoltan “be tudok vállalni”, időben és intenzitásban is megfelelnek. Így mindig el tudom dönteni, hogy a következő alkalommal melyikhez van kedvem, az aznapi többit pedig törlöm az adott napról.

  Ezt a naptárt én hoztam létre, amikor átnéztem a hely által kínált szolgáltatásokat, majd az egyes programokat ismétlődőre állítottam. Így minden újabb héten is látom az összesített listámban, hogy miből választhatok, de ha épp nem érdekel ez a naptár, egyszerűen csak kikapcsolom.

 • Kedves Ida és valamennyi blog-olvasó!

  Néhány hete kapom a gazdagnők.hu hírlevét és aktívan foglalkozom is a bőség- és bőségtudat megteremtésével a saját életemben is.
  Láttam már néhány nagyszerű “rezgésszint emelő” klippet ezen az oldalon. Szeretnék veletek én is egyet megosztani, melyet könnyek között néztem végig, mert a szívemhez szólt és azt üzente: NINCS LEHETETLEN!
  Kérlek olvassátok el a bevezető szöveget, majd nézzétek meg a videót!

  Egy nap megkérdi apját a fia: “Apu, részt vennél velem a maratonon?” Az apa szívbeteg, de mégis igennel válaszol… és így közösen elhatározták, hogy beneveznek a maratonra…
  Nem sokkal később kérdi a fia az apját: “Apu, mit gondolsz jelentkezhetünk az Ironman-re?”
  Az apa igennel felelt: “Igen,… de ez a legnehezebb triatlon a világon, melyet évente Hawaii-n rendeznek, ahol a versenyzőknek 3,86 km-t kell úszni, 180,2 km-t
  kerékpározni, 43,19 km-t futni a szigeten keresztül…”
  Apa és fia egy testté váltak, hogy részt vehessenek a versenyen, most pedig nézd meg a filmet…

  http://www.youtube.com/watch?v=VJMbk9dtpdY

  A videó végén az alábbi olvasható angolul:

  “KÉPES VAGY RÁ…
  Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.
  (Pál apostol levele a Filippiekhez 4. rész 13. vers)”

  Kívánok mindenkinek elegendő hitet, erőt, elhatározást ahhoz, hogy álmait valóra váltsa!

  Üdvözlettel:
  Sőrés Mónika, Debrecenből

 • Mónika.. köszönöm.

 • Úgy gondolom ez nagyon sok embenek hasonló élményt okoz,én
  ezt feltöltödésnek nevezem, kellemes környezet= jó hangulat,
  okos gondolatok.Nekem még a könyvek is hozzá tartoznak és természetesen a zene is.
  Egyébként optimista ember vagyok szeretem a szépet,
  eddig a bőség elkerült, de ami késik az még bekövetkezhet.
  Mindent megteszek érte ,de lehet, hogy edig rosszul cselekedtem.
  A következő tréningen már én is ott leszek,mert lesz miből.
  Remélem a sok bölcs tanácsot megfogadják a résztvevők, és mindenki
  elindul a gyarapodás útján.
  Üdv.:Klári

 • Sziasztok!

  Véletlenül keveredtem a weboldalra, és nagyon érdekesnek találom, sőt felettébb hasznosnak. A mi magyar kultúránkban a szegénységtudat nagyon mélyen gyökerezik, mondhatni “piszkos a pénz”, és fontosnak tartok minden kezdeményezést, ahol ez változhat.
  Néhány gondolat:
  Pilisszentkereszten lakom, az erdő mellett. A természet rezgése valójában teljesen normális, viszont mi a sajátunkat az állandó információingerrel levisszük. Amikor kimegyünk a zöldbe, valójában hozzáigazodunk valamihez, ami teljesen “egész”.
  A vonzás törvénye:
  Inkább a választás törvénye. Az objektív valóság végtelen lehetőségek sorozata. A végtelen lehetőségekből azt vesszük észre, ami a mi szubjektív valóságunkba belepasszol. Ha a problémát akarjuk látni, a kutyagumit fogjuk észrevenni, nem a fák zöldjét. Az emberek 99%-a generációk óta ezt tanulja. A kulcs a választásban rejlik. Ezt azért mondom el, mert a “vonzás” szó egyfajta misztikumot hozott a kollektív tudatba, mintha az egy megfoghatatlan valami lenne, amit szinte lehetetlen irányítani. Pedig pusztán arról van szó, hogyan reagálok és hogyan választok. Ez a tudatossághoz kapcsol minket vissza, ami már kicsit hosszabb lélegzetű történet.
  Csak ennyit szerettem volna mondani. Köszi!

 • @Viktória: igen, valóban lehet választás törvényének is nevezni/mondani – ilyet alkotni ;-)

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.