Stavros – ismered?

Próbálkoztál már azzal, hogy egy-egy utazás hangulatát itthon is felidézd? Én a sajátomat Sarti-feelingnek nevezem, és pontosan tudom most már, hogy mi kell ahhoz, hogy ezt itthon is elérjem. Érdekes, nevezzük így, kreatív utazási forma az – és meglehetősen pénztárcabarát, takarékos is ;-) -, ha képes vagy ezt megtenni. Vagy úgy jársz-kelsz a saját, többé-kevésbé megszokott környezetedben, mintha turista lennél a saját lakóhelyeden. Mit szólsz ehhez? ;-) Én már próbáltam, és igazán különleges élmény…

Imádok Görögországba utazni! Amíg soha nem jártam ott, nem értettem a rajongást iránta… De nyilván így van ez a világ még számos más országával. Bár nyaraltam Stavroson is, különösen egy helyet kedvelek nagyon: Sartit. Háromszor jártam itt, és folyton visszahúz a szívem oda – tavaly októberben már blogoltam onnan a GazdagNők.hu-ra, és biztos, hogy nem utoljára. Sarti régi, kis halászházai, öblei, természeti környezete elvarázsol – emlékezetesek a hétköznapi spirituális beavatódásaim is nagyon, főleg tavalyról. Ezeket az élményeimet a gazdagság-szegénység tudat oktatásnál is használom.

De más módon is meg lehet idézni egy-egy számunkra kedves helyet, sok kellemes vagy tanulságos élményével. Én most ehhez egy videót választottam – megint elképesztő pasikat fogsz látni! ;-)

Biztos vagyok benne, hogy ez a videó is rezgés szint emelő lesz – tudod, egy ideje ez  hetente jár ;-) a GazdagNők.hu blog olvasóinak, hogy minél sikeresebb legyen a bevonzásuk, pénzteremtésük, és bőségtudatuk további erősítése is. Minél tisztább, magasabb ugyanis a rezgés szintünk, annál jobban teljesülhetnek vágyaink, álmaink.

Szóval nézd csak a “fiúkat”! :-)


Britains Got Talent 2009 Greek Dance Stavros FlatlyThe most amazing home videos are here

Utóirat: Örömmel veszem, ha a hozzászólásokban nem csak azt írod le, hogy tetszett neked ez a videó, hanem azt is, hogy neked milyen kellemes utazási élményeid vannak… Netán, hova és miért mégy vissza szívesen.

Szóval mik azok a rezgés szint emelő helyeid itthon, külföldön, amit szívesen ajánlanál nekünk? Ha kedved van, természetesen árakról, kedvező odajutási lehetőségekről is írhatsz! ;-)

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

26 Responses to “Stavros – ismered?”


 • Ez a videó fantasztikus, tényleg jó kedvre derített.Én is jártam már Sartin,de engem nem fogott meg a hely. Többen is szeretnek visszajárni ide, de úgy látszik,mindenkinek megvan a maga kedvelt nyaralási helye,mint ahogy nekem is.Az biztos, hogy a görög vendégszeretenek viszont párja nincs!

 • Szilvi, és te hova jársz vissza szívesen?
  Örülök, hogy a videó jókedvre derített :-)

  ida ***

 • Kedves Ida!
  A videó vicces volt, mosolyogtam. Én legszívesebben Erdélybe megyek, mert onnan kerültem ide.Visszavágyom, de sajnos nincs egyelőre visszaút.És miért vágyom vissza?
  Hét éve vagyunk itt , de sajnos azóta is a járható útat keresem. Az első kudarcok után volt erőm talpra állni, sajnos most próbálom visszanyerni a pozítiv gondolkodásmódomat, de nehéz.
  Bízom a felkelő Napban, egyszer csak ránk mosolyog és akkor én is sugározni fogok, mint hajdan.

 • Sziasztok!

  Nagyon tetszett a videó, hatalmasak a fiúk!
  Sartin még nem jártam, Stavrosban viszont igen, az tetszett! Nálam Róma az abszolút nyerő, hihetetlen az a légkör, ami a múltat a jelennel ötvözi, a temperamentum és a sugárzó elegancia! Szlovéniában Bled-et is ajánlom mindenkinek, itthon viszont Szigliget a csúcs! Ott mindig ki lehet kapcsolódni, télen-nyáron gyönyörű a Balaton, közel a Badacsonyi-hegy, Tapolca és Keszthely. Számomra mindig felüdülés ott ébredni!

 • PRÁGA!
  Abszolút Prága! És a legjobb az egészben, hogy utána mikor Budapestre visszajöttem, nem sikerült hirtelen kizökkennem a turistaságból, és igazolhatom, hogy néha a megszokott helyeken is legyünk turisták. Nekem a Prága utáni nagy felismerésem a Ferenciek tere csodálatos épületei, de ez csak akkor látható ha sikerül kikanalaznod magad a sodró tömegből.

 • Sziasztok,

  Tetszett a videó csak rövid volt.Amúgy úgy érzem a videó nem változtatta meg az amúgy is pompás kedvemet.
  BARCELONA
  Ez az a város ahová vissza szeretnék menni,mert egyszerűen elbűvölő.Nem csak a város kápráztatott el hanem az emberek is.Még ehhez hozzájárult az is,hogy megismerkedtünk egy magyar családdal akik ott élnek és annyira egy hullámhosszon voltunk.

  Szép napot mindenkinek,

 • Sziasztok!

  Nekem is abszolút Róma a nyerő. Már kisiskolás koromban is Róma történelme érdekelt, a fogalmazásaimat sokszor írtam ebből. Sosem felejtem el az első római utazásomat, szüleimmel érkeztünk autóval Rómába, 40 fok volt, töretlenül fújta az arcomat a forró nyári szél és már látni lehetett a várost. Olyan volt, mintha ezer évet repültem volna vissza az időben. Aztán párommal is elmentünk oda, egy délután bejártuk az egész várost és ott éreztem igazán, hogy ÉLEK :-) Tudom, hogy ez cseppet sem véletlen :-)))) Életem egy részét ott szeretném leélni :) Szép napot!

 • Köszi Ida!

  Tényleg megmosolyogtatott! Nem szeretem megnézni a leveleket mielőtt végzek az aznapi dolgaimmal, de ma örülök, hogy kivételt tettem!

  Nekem a kedves hely, ahová visszatérnék, az Cancun, Mexikó.

  Igazából a barátaim hiányoznak, a kedvenc éttermeim, a megszokott nyugodt élet, napsütés, búvárkodás… Tudnám még sorolni :)

 • Sziasztok ! Hatalmasak a Fiúk, már amikor először láttam őket, akkor is feldobtak ! Most ugyanúgy, semmit nem vesztett a varázsból, hogy többedszer látom… Az előadáson kívül is sugárzik a Fiúkból a pozitív életérzés… jó ilyen embereket nézni, hasonló emberekkel találkozni…
  Nekem Velence a szerelmem, és a hegyek. Szerencsésnek érzem magam, mert többször voltam a lagunák városában, mint a saját városom túlsó végén(Idának:Zeg.), ráadásul most hegyek között élhetek, ha felnézek, most is havas hegycsúcsokat látok, körbeölelnek, biztonságérzetet adnak… már csak egy Bernáthegyi hiányzik… :-))
  Szép napot, hetet mindenkinek, és kívánom, mindenki találja meg a saját “szerelmét”, amire gondolva a borúsabb időszakok elviselhetőbbé tehetők! Nóra

 • Maier Teréz Szombathely

  Hát még a könnyem is kicsordult a nevetéstől! Abszolút jókedvre derítettek a “fiúk”. Jó hét indítás volt.
  Nekem Prága az a hely és az a város, ahova bármikor gondolkodás nélkül visszamennék, “ő” a number one! Kétszer voltam eddig, de nem tudok vele betelni. A várban volt a szállásunk, egy valamikori kolostorban, minden kényelemmel ellátva, tökéletes helyen, közel a belvároshoz. Mindenkinek ajánlom Prágát, fiataloknak, idősebbeknek egyaránt. Másik kedvenc helyem Velence, de csodálatos pihenőhely a valamikori Jugoszlávia déli része. Budva, Sutomore, igazi varázslatos helyek, itt a tenger olyan szép, mint a képeslapokon. Vagy hogy ne menjünk olyan nagyon messzire, ajánlom Erdélyt; a Gyilkos tó, a Fogarasi havasok, Békás szoros, ezek mind alkalmasak a feltöltődésre. Ha valaki szeretne itthon maradni, a Mátra és a Bükk nyújtanak igazi pihenésre alkalmas szálláshelyeket. Ha a nyüzsgést szereted, menj el a Tisza tóhoz, Abádszalókra, ott lehet jókat bulizni. Mindenkinek szép és sikeres hete kívánok!
  Üdv. Teréz

 • Sziasztok! Jók voltak a fiúk. Mr. Flatney (remélem jól írom a nevét) is mosolyogva nézte őket.
  Kedvenc helyem? Sok van és sokféle dologért rezgésemelő. Londont többször megnéztem mert megfogott a “multikultisága”. Skóciába a gyönyörű hegyek és várak miatt szerettem bele. Életem nagy utazása Kína volt a maga hatalmasságával, nemcsak területileg, hanem kultúrájával is lenyűgöző. Szíriában az az eldugott kis falu ahol még Jézus nyelvét is beszélik az arámit, belopta magát a szívembe. A legutolsó pedig Uny, ahol a hétvégét töltöttem egy barátnőmnél. Ebben a kis faluban béke, és csend volt. A levegő tele volt az akác és bodza édes illatával. Nem vágyom Toszkánába ezután.
  A külföldi utakat rendszerint magam szerveztem, hátizsákosként utaztam, mindig a legolcsóbb megoldásokat kerestem, az utcán ettem amit a helyiek, youths-hostelekben aludtam. Legtöbb infot a http://www.utazas.com site-on szereztem be, sőt ott találtam utitársakat is.
  Üdvözlettel
  Kaminszki Ildi

 • Az én kedvenc helyem Zebegény. Alig várom a nyarat, hogy ismét eltölthessek ott néhány napot.
  De van ám vágy-utazásom is: Egy Karib tengeri hajóút. Bevonzom… ;)

 • Bocskay Rudolfné

  Hát igen kedves Ida, nekem az egyik kedvenc napom a hétfő. Sokáig nem volt az, mikor a gyerekeket iskolába kellett indítani és a heti tiszta ruhákról kellett gondoskodni, de rájöttem, hogy mégis alig várom a hétfőt, mert akkor érek rá a legjobban a hétvégi roham után.
  Őszinte leszek engem ez a videó valahogy nem dobott fel. Én másra vágyom. De közösségi, pozitív élményben éppen a múlt héten volt részem. Harkányban voltuk a férjemmel és egyik délután elmentünk a fürdőbe. Egy kedves hölgy, aki idő közben mellém ült, mondta, hogy most lesz a torna, szeretnék-e én is csatlakozni. -Igen! Feleltem és kimentünk a szabadban. Egy pillanat múlva jött is a gyógytornász hölgy és mindenki tapsolt és halk zenére elindult az általa vezetett gyógytorna.
  A hölgy halkan súgta, hogy nézzek hátra, amit már én azelőtt többször is megtettem, mert az a látvány amit tapasztaltam csodálatos élménnyel gazdagított. Az a rengeteg ember aki csak a fürdőben volt, mind egyszerre végezte a tornát. Ez valami megfoghatatlan volt számomra. Ez kész gyógyulás! – gondoltam magamban. Igen , ezért megérte eljönni!
  Voltam már külföldön én is, de egy hét után már alig várom, hogy haza érjek. Mikor magyar földre érek, nagyon boldog vagyok, mondogatom magamban: -Kell ennél szebb? Hálás vagyok minden hegyért, minden völgyért, minden vízért és egyáltalán a látványért amit Magyarország nyújt. Nem kell nekünk sóhajtozni más országok után, csak miénket tudnánk úgy értékelni, ahogy megérdemelné!
  Mindenkinek további szép napot kívánok!

 • Kedves Ida!
  Eddig még nem írtam, most megteszem!
  Én Erdélyi származásom lévén, sokat járok vissza oda…éppen azért, mert ott mindig maximálisan feltöltődöm, sokszor járnak ott a gondolataim, a gyönyörű természet és a szerény emberek miatt.
  Szép napot!
  Márti

 • Igazán fantasztikus hangulatot teremtettek a Fiúk.Köszi,Ida.
  Én itthon nagyon szeretem a hegyeket,persze vízzel együtt.Imádok túrázni a barátnőmmel,amikor csak mész és gyönyörködsz a tájban,az egész olyan,mint egy álom.Most utoljára a Pilisben jártunk 35-40 km-et és szeretnénk Szilvásváradon is túrázni.Imádom a természetet és tudom minden évszakban más és más hangulattal fogad,vár a táj is.
  Nekem szerencsém van,mert Magyarország egyik legszebb részére születtem,a Dunakanyarba,csodálatos hely,szeretem.Itt élni és megismerni is.Még mindig van annyi része,amit szeretnék megismerni,bejárni lábaimmal.
  Szerintem mindegy hol jár (Magyarország v.Görögország v. Törökország,stb)az ember,csak legyen képes örülni,befogadni,magáévá tenni az élményt,a tájat,a természet erejét.Engedje,hogy átjárja,áthassa Őt…Legyen jelen az adott pillanatban…
  Mindenkinek jó úton járást kívánok (szó szerint is)!Lisa :)

 • Kedves Ida!

  Az utazással, jobban mondva Sartival kapcsolatban a szívemből szólsz.
  Éppen egy évvel ezelőtt, ezekben a napokban – május első két hetét Sartiban töltöttem. Csodálatos volt!!! Sok kiránduláson vettem részt. Nagyon sok fényképet készítettem, és az egész lakásom ezekkel a kinagyított képekkel van tele. Sőt, még a képernyővédőn is ez van! Amint tehetem, visszamegyek legalább 2 hétre. Megteremtem rá a pénzt, hogy októberben ott legyek!!! Csodás hely!!!

  Sz.I.

 • Aranyos volt ez a videó. És a legjobban az tetszett, ahogy az apa nézett a fiára, mikor megtudták, hogy továbbjutottak – abban minden benne volt, amiért érdemes kiállni bohóckodni.
  Külföldi jó hely: sok közül most egyet mondnék: Krakkó. Közel van, gyönyörű, és valahogy olyan otthonos. Ott minden könnyen helyre kattan az emberben. A dalai láma annyit kért, mikor odalátogatott, hogy hadd’ meditálhasson a várban – állítólag ott van a Föld egyik csakrája. ;-) Bárhogy is, jó hely.
  Nagyon könnyen megközelíthető itthoni hely: Budai hegyek, Fenyőgyöngyétől elindul az ember a hármashatárhegyi reptér felé, és egyszer csak egy domb tetején találja magát. Az erdőből kilépve ott a magasból látszik a harsányzöld domb és a rét, ahonnan indulnak a repülők, a szomszéd dombról meg a színes paplanernyősök. Nagyon szép, feltöltő látvány. :-)

 • Sziasztok Kedveskéim:),

  Jómagam, a környékre megyek biciklivel és kutyákkal. 5 perc a Pilis, hegyeken és erdőkben lubickolok nap, mint nap:). Minden nap kimegyek, van, hogy korán reggel, vagy délelőtt, vagy délben, este vagy későn, éjfél felé. Mindegy csak legalább 40 percet legyek ott. A szabadban dolgozom, pedig tanár vagyok. Megoldottam, jobban megy a diákoknak a friss levegőn… Kétkeréken megyek ide- oda, egyszóval közlekedem.
  Jót tesz, kiegyensúlyoz. A levegő tisztít, a fák töltenek.

 • Nekem ez a tánc kicsit erős volt. :-) A főiskolán a gólyák avatásakor sok ilyet láttam, nem lelkesedek a témáért. :-)
  Amúgy Sartiban én is voltam és tényleg gyönyörű hely. A külföldiek közül az egyik kedvencem. Bár olyan hű de sok helyen még nem jártam.
  A magyar helyek közül a Dunakanyar a námbörván. Pont arra jöttem rá a napokban, hogy mekkora vágyam teljesült vele: gyerekkoromban beleszerettem, és lám, most ott lakom, Lisához hasonlóan…

 • Szia, Ida!

  Ez a videó tüneményes. Imádnivaló, mert megnevettet, és a mosoly az egyetlen görbület, ami mindent képes egyenesbe hozni.

  És az utazás. Én szeretek “ott lenni”, ám sajnos nem szeretem az oda vezető utat, borzasztó nyűgös tudok lenni maga az utazás alatt. Ezért én szeretek itthon is lenni, elsősorban Zalában, ahova a gyerekkorom szép emlékei is kötődnek, a Bükk erdeiben, és a Balatonnál. A napkelték és naplementék mindig elbűvölnek.

 • Kedves Ida!

  Tudatosan jöttem az oldaladra, gondoltam egy hosszabb munka előtt rezgésszintet emelek. Sikerült:)
  Remélem, egyre több időt tudsz eltölteni Sartin és átélni a sarti feelinget.
  Az én kedvenc helyem Szardínia szigete,amely izgalmas, rejtélyes, misztikus és gyönyörű.

  Köszönöm: Móni

 • Kedves Ida!
  Nagyon tetszettek a fiúk! Igazán felvidítottak!Ebből is látszik, hogy nem mindig a külső” a fontos! Meg kell ismerni valakit ahhoz, hogy tudjuk mi lakozik benne!Ez sikerült!
  Én szeretek nevetni, köszönöm,hogy ezt többször is elérem ha olvasom és nézem az oldalad!
  Kedvenc helyem a Tisza partján van.Imádom a gyönyörű tájat , amit ad nekem!
  Szép napokat!Angéla

 • Én inkább Horvátországba járok szívesen,hisz nagyon gazdag természeti kincsei vannak az országnak,és hihetetlenül szép.
  A Balaton északi részét szeretjük még nagyon. Ott is leginkább a Keszthely,Hévíz,Cserszegtomaj részét, nem messze van egy buddhista szentély ( SZTÚPA) Zalaszántón. Oda érdemes elmenni, szívből ajánlom mindenkinek:) Most voltam, kb 1 hónapja Zala megyében, pontosabban Lenti-ben. Hát valami csúcs hely.Nagyon szép,sok kirándulási lehetőséggel, közel a szlován határhoz:) De még annyi helyre lehetne elmenni Magyarországon is,ami kikapcsolóds nyújt.

 • Kedves Ida, akkor megint a “2 pasid” a tegnapi Britain`s got Talent 3. elodontoje volt itt legalabb mar a zene gorog: Stavros Flatly http://www.youtube.com/watch?v=deOLWRGil-s oket a kozonseg juttatta be a dontobe, jo szorakozast Susana :)

 • szuper jól szórakoztam Susana ismét – remélem, hogy mások is apán és fián :-)
  köszönöm – a többiek nevében is! :-)

  ida ***

 • Stavrosról gyönyörű emlékeim vannak: pár km-re lévő sziklás part kristálytiszta szép vize. A hatás nem maradt el, maximális regenerálódás. Szívesen visszalátogatnák.
  Köszönöm a tájékoztatásokat. Július 17-18-19-re ajánlom a testi-lelki-szellemi feltöltődést nyújtó Országos Ezo Fesztivált Orfűn. A solyman@t-online.hu tájékoztatás kérhető.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.