Google-kérdőív, amiből tanulhasz, és nyerhetsz is!

Személyes pénzügyeid menedzseléséhez, pénzügyi intelligenciád fejlesztéséhez olyan ingyenes szolgáltatásokat is használhatsz, amiről elsőre nem is sejtenéd! Például, ha úgy gondolod, a Google “csak” egy kereső, akkor Kéner Eszter, a guglisagok.hu weboldal tulajdonosa egész biztosan sok újdonságot tud neked mondani, illetve mutatni.
“Még csak a 13-ik kérdésnél járok, de már most látom, mennyit vesztettem idáig!! Ezekre az alkalmazásokra nagyon nagy szükségem lenne” írta az egyik válaszadó annak a kérdőívnek kitöltésekor, ami már beérkezett Eszterhez, és amiről a továbbiakban szó lesz, és aminek kapcsán ingyenes oktatást nyerhetsz!
Eszter a GazdagNők online kurzusának, a női pénzügyi önismeretet és pénzügyi intelligenciát fejlesztő KincsTárnak is egyik fontos segítője, oszlopos támogatója volt (és lesz is a továbbiakban). Honlapján olyan Google-szolgáltatásokat mutat be az olvasóknak, melyek használatával online (és offline) az életünket hatékonyabbá, produktívabbá tudjuk tenni – akár a munkánk, akár a magánéletünk során.
A keresőóriás ingyenes eszközei segítségével az online munkaszervezés, az esetleges csoportmunka, illetve a projekteken belüli kommunikáció és információ, fájlok megosztása is könnyebbé, hatékonyabbá válik, de akár a szabadidőnk, a családi életünk megszervezése is. És ahogy már említettem a pénzügyi intelligencia fejlesztése is, például a széles körű és praktikus tájékozódás, információgyűjtés, információrendszerezés révén.
Úgy gondolom, hogy némi kreativitással e fenti célhoz közvetlenül vagy közvetve is több Google ingyenes szolgáltatást tudnál használni – például:
# Naptár / Calendar
# Olvasó / Reader
# Dokumentumok / Docs
# Csoportok / Groups
# Térkép / Maps
# Oldalak / Sites
# Alerts
# Fordító / Translate
# iGoogle
# Hírek / News
Eszter nemrég elkészített egy olyan igényfelmérő kérdőívet, melyben arra keres választ, hogy hogyan, milyen mélységben ismered és/vagy használod a Google különféle ingyenes szolgáltatásait – többek között az előbb felsoroltakat.
De ennél többről is szó van: a beérkezett visszajelzések alapján dönti el, melyik témakörre van a legnagyobb igény, miről szóljanak hangsúlyosabban a guglisagok.hu bejegyzései és mire nyújtson gyakorlatias megoldásokat a hamarosan induló “GugliSuli”.
Már a kérdőív tájékoztató részéből is tanulhatsz, tele van hasznos ismeretekkel – így csak ezért is megéri belevágni a kitöltésébe.
“Még csak a 13-ik kérdésnél járok, de már most látom, mennyit vesztettem idáig!! Ezekre az alkalmazásokra nagyon nagy szükségem lenne” írta az egyik válaszadó annak a kérdőívnek kitöltésekor, ami már beérkezett Eszterhez.
A válaszadók közül 3 szerencsés kerül kisorsolásra, jutalmuk a tervezett e-tanfolyam egy-egy, általuk kiválasztott modulja. (pl. Gmail modul, Naptár modul stb.)
FONTOS: beküldési határidő!
A kérdőívet 2009. május 25-én, hétfőn éjfélig lehet kitölteni a http://www.guglisagok.hu/kerdoiv linkre kattintva.
Utóirat: ha még nem ismered Esztert, akkor itt találsz egy beszélgetést vele, amiben a saját pénzügyei kezeléséről is beszél – klikkelj ide, hogy lásd a felvételt, illetve le tudd tölteni annak írásos változatát ->
De ne feledd: Eszter igényfelmérő kérdőívét itt találod: http://www.guglisagok.hu/kerdoiv
Töltsd ki minél előbb – legkésőbb jövő hétfőn éjfélig be kell érkeznie, hogy nyerhessél!
http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

6 Responses to “Google-kérdőív, amiből tanulhasz, és nyerhetsz is!”


 • Kedves Eszter!
  Nemtudom,hogy sikeresen töltöttem-e ki a kérdőivet,és Te azt meg kaptad e-,? Először elszált a semmibe és másnap kezdtem újra, de nem tudom oda ért-e szerencsésen?
  Mivel én nem igazán vagyok a számitógépben otthon, igy igazán a válaszaim, is hibásak vagyis hiányosak.
  Nem vagyok a szakszavak ismerője és lehet ez is a probléma,hogy lehet hogy használok is éppen valamit csak a neve nem tünt ismerősnek,és igy nemet irtam rá.
  Én azért irtam, hogy engemet érdekelne ez a tanfolyam csak az anygi lehetőségeim egyáltalán ezt nem engedik meg. Nem az anyagi kifogásaimat szeretném előre bocsájtani, hisz gondolom Te ezzel már tele vagy. Valóban nem tehetem igy csak az ingyenes dolgokat tudom igénybe venni a körűlményekhez és a lehetőségekhez képpest. Igen tudom nagyon sok jó dolgot még nem tudok és le is vagyok ám jócskán maradva,tudásilag/ mint a borravaló!/
  Na nem baj vigasztalom magamat, a pozitiv hozzá-állás nekem
  nagyon is jó. /Ügyes vagyok én csak kevesen tudják/ igy biztatom magamat, és már könnyebben is megy a lemaradás.
  Tudom egy Hősnő ezt nem igy tenné mint én de most nem tehetek mást. A Vidi Rita nagyon tüneményes volt, és Ő általa jutottam ide ami Hála Isten személyének! Üdv: Deákné Erzsike

 • Kedves Erzsike!

  Borzasztóan sajnálom, hogy ezt kell írnom, de nincsen a beérkezett válaszok között a tied :(

  Ahogy a kérdőív tetején és alján is leírtam, csak akkor jut el hozzám, ha minden kérdést kitöltöttél, ami piros csillagos. Onnan tudod, hogy rendben van a kitöltés, hogy a Végrehajtás gomb után egy fehér színű oldal jön fel. Ha ugyanúgy a színes, amit addig láttál, akkor végig kell nézned, hol van az a bekeretezett kérdés, amit nem töltöttél ki (a rendszer így segít, hogy könnyebben megtaláld).

  Egyáltalán semmi baj nincs azzal, ha nem ismersz dolgokat, de azzal sem, ha nem tudsz megfizetni egy tanfolyamot! A szakszavakat igyekszem elkerülni, amikor a guglisagok.hu-n írok, hiszen főként olyanokhoz szólok, akik kezdők vagy bátortalan haladók :)

  Úgy látom, a tanulás iránti vágy megvan benned, szerintem ez nagyon-nagyon sokat ér! Gyere el néha a guglisagok.hu-ra, lehet csipegetni a cikkekből tudást, ingyen :) Ha feliratkozol a blogértesítő levélre, akkor a hatékonyságodért is teszel valamit, hiszen mindig tudni fogod, ha új cikkeket írtam :)

  Drukkolok neked, ha megmarad a tudásszomjad és az optimizmusod, meg fogod tudni tanulni mindazt, amit szeretnél! Az pedig ne aggasszon, hogy milyen tempóban, hiszen minden úgy történik, ahogy akkor és ott történhet :) Nincsenek véletlenek.

  Ha érzel elég erőt magadban, fuss neki újra a kérdőívnek, ha megjelenik a fehér képernyő az elküldés után, te is hősnő leszel ;)

  Szeretettel üdv,
  Eszter

 • Sziasztok!

  Nem tartozom Ida célcsoportjába, de:
  A google-nak nagyon jó szolgáltatásai vannak. Egyre jobbak!
  Érdemes használni. Nagyon tetszik ez a kezdeményezés, mert
  a Neked, mindenkinek fontos, hogy ismerjétek a célcsoportotok
  világát! Ebben a Google, és a Guglisuli nagy hasznodra lesz…

  Tehát, töltsétek ki a kérdőívet, és tanuljátok meg a Google-t használni, mert az egy aranybánya! És nem csak felmérési szempontból!

  További szép napot!

  Baráti üdvözlettel,

  Magda Attila

 • Szia, Eszter!

  Kitöltöttem, és rémisztő volt azzal szembesülni, hogy mi mindent nem tudok, nem ismerek.
  Már ezért a “szemfelnyitásért” is hálás vagyok.

  Baráti üdvözlettel: Andrea

 • Attila, a férfiaknak is lesz programom – először valószínűleg úgy, hogy olyan pároknak, akik együtt akarnak tanulni a személyes pénzmenedzsmentről, ill. pénzügyi önismeretet. Hogy aztán még hogyan alakul, ezt majd meglátjuk :-)

  ida ***

 • Kedves Attila és Andrea, köszönöm a visszajelzéseteket! :)

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.