Gazdagságodhoz, gazdagodásodhoz könyvek… és online kurzus

Minden 100. hírlevél feliratkozó az idén tavasztól könyvajándékot kap, illetve elküldök számára egy listát ezzel a címmel: “8 könyv a sok közül, amikből az elmúlt években sokat tanultam önismeretem, pénzügyi intelligenciám fejlesztése terén”.

Nos, úgy döntöttem közzéteszem ezt a mini bibliográfiát, ugyanis bőven van még könyv, amit tudnék ajánlani – nézd csak meg ezt a fotót: ez az én egyik munkaasztalom melletti könyvkupac. Egy kis kerek asztalon tárolom azokat a könyveket, amiket valami miatt aktuálisan forgatok: már elolvastam, újra olvasom, vagy elkezdtem olvasni őket frissében. Voltaképpen mi történik? Elolvasom helyetted is ezeket a könyveket, leszűröm a lényegüket, és átadom belőle azokat, amiket fontosnak tartok a nők pénzügyi önismerete és pénzügyi intelligenciája mélyítése terén. Én sem vagyok képes ugyanis mindent elolvasni egy-egy engem érdeklő területen, ezt bizonyos mértékig rábízom az adott szakterület olyan képviselőjére, akire adok. És ő majd hozza megszűrve nekem a fontos információkat. Én magam is örömmel veszek azonban könyvajánlókat az ilyen szakértőktől, és majd döntök, hogy melyik kötetet veszem aztán kézbe. Jöjjön a könyvajánlati lista- gazdagságodhoz, gazdagodásodhoz tehát:

8 könyv a sok közül, amikből az elmúlt években sokat tanultam önismeretem, pénzügyi intelligenciám fejlesztése terén

1. Deepak Chopre: A bőség megteremtése. Hogyan teremtsünk életünkben jólétet? Édesvíz Kiadó – Budapest, 2004.

2. George s. Clason: Babilon leggazdagabb embere. Bagolyvár Könyvkiadó – Budapest, 2007.

3. Joe Vitale: Vonzás-faktor. Egy csalhatatlan módszer a vágyaink megvalósulását szabályozó erő irányításához. Édesvíz Kiadó – Budapest, 2008

4. Kurt Tepperwin: A gazdagság forrása. Édesvíz Kiadó – Budapest, 2006.

5. Marsha Sinetar: Csináld, amit szeretsz – és a pénz követni fog. Bagolyvár Könyvkiadó – Budapest, 2008.

6. Michael J. Losier: Így működtesd a Vonzás Törvényét! Tennivalók a lépésről lépésre a mindennapokhoz. Édesvíz Kiadó – Budapest, 2008.

7. Mike Litman – Jason Oman: Beszélgetések milliomosokkal. Miként szerzik vagyonukat a milliomosok – amiről sosem tanultál az iskolában! Bagolyvár Könyvkiadó – Budapest, 2005.

8. Timothy Ferris: 4 órás munkahét. Szabadulj meg a 9-5-ig robottól, és élj ott, ahova a szíved húz! Bagolyvár Könyvkiadó – Budapest, 2007.

Természetesen újabb listát fogok összeállítani azoknak újabb 8 könyvből, akik eztán iratkoznak fel a blogértesítő hírlevelemre, és ők már ezt fogják kapni. Mert a háttérben folyamatosan zajlik az ígért ajándék könyvek postázása és a könyvajánlók e-mailes elküldése is.

A 2009. július 8-án újrainduló, ún. KincsTár2 online kurzusban is alapozunk könyvekre – korábban az egyik, általam kiemelten fontosnak tartott könyvet már itt a blogban is bemutattam: Chopra-tól “A bőség megteremtése” című könyvet.

Jó 2 hónapja az 1700. feliratkozó Sinka Jánosné Júlia volt, és azóta legalább 6-an kaptak már jutalmat 100. feliratkozóként – egyébként jelenleg várom az újabb szerencsés nyertest, a következő 100. feliratkozót! :-)

Sinka Júlia az egyik nyertes szintén távoktatás elkötelezett

Júlia annak idején voltaképpen egy régi-új hírlevél olvasó volt. Meg kellett változtatnia az e-mail címét, s így a frissen érvényes  e-mail címemével újra feliratkozott a GazdagNők.hu blogértesítő hírlevelére is. Júlia nekem írt e-mailjéből idézek:

“Oldaladat  – a hírlevéltől függetlenül – is látogatom, mivel minden “lelki mélypontomon” találok itt valamit (például mások történeteit a kudarc-sorozatok után kitartó munkával elért, megérdemelt sikerről), ami segít felkelni és meggyőzni magamat arról, hogy lehet, hogy a kollégáim szinte mindent másképp csinálnak (még a honlapjuk sem olyan “komolytalan”, tegeződős, mint az enyém) , de azért az én “kreatív cuccaim” is hasznosak lehetnek. Szóval az előzőek miatt iratkoztam fel  – lényegében újból (eredetileg csak a honlapon akartam körülnézni kicsit, de aztán megjelent az a kis ablak, felkínálva a hírlevelet).”

Sinka Jánosné Júlia adószakértőként dolgozik Budapesten internetes formában, illetve adózási és számviteli témában ír egyéni és kisvállalkozások számára olyan “magyarról magyarra fordított” szakmai anyagokat, amelyek – szándéka szerint – lehetővé teszik, hogy a vállalkozásuk önjáró legyen, maguk is megbirkózzanak a könyveléssel, a nyilvántartások vezetésével a mindennapokban, tisztában legyenek azokkal a legális  lehetőségekkel, amelyek elviselhetővé teszik a járulék- és adóterheket.

“Persze ez nem jelenti azt, hogy a szakképzett könyvelőkre, adótanácsadókra nem lesz soha többé szükség, de a laikus kérdezni is csak arról tud, amiről tudja, hogy létezik… Az sem hátrány, ha érti a választ… Szóval én ezen dolgozom…  Olyasmi ez, mint a Burda Magazin az otthon varrogató hölgyeknek.

Az internethez azért ragaszkodom – azon túl, hogy nagyszerű lehetőségnek tartom -, mert időbeosztásomat nem  a munkám vezérli, hanem a család. Szüleim “perceken belül” nyolcvanévesek, mindenféle betegséggel, és mindketten segítségre szorulnak. Az én szakterületemen viszont klasszikusan az boldogul, aki napi rendszerességgel meghatározott időben nyitja és zárja az irodáját, illetve akár este nyolcig is ott ül, ha kell, és csak egy telefon, hogy azonnal siessen egy megbeszélésre. Ez sajnos az én esetemben most nem működik. Így marad az internet és olyan újfajta termék, ami nem köszön vissza minden polcról – a saját szakterületeim távoktatását is tervezem.”

Júlia távoktatási törekvése abszolút érthető – a GazdagNők KincsTár kurzusa sem véletlenül indult az idén januárban: komoly igény volt a távtanulásra női pénzügyi önismeret és pénzügyi intelligencia fejlesztése terén is. S ezért is indítjuk újra útjára immáron KincsTár2 néven online kurzusunkat a kedvező részvételi feltétel 2009. június 8-án lejár, figyelj erre! A részletes ismertetőt itt találod ->>

Utóirat: a hozzászólásokban a KincsTár2 online kurzussal kapcsolatban is kérdezhetsz, de örömmel fogadom, ha leírod neked milyen fontos olvasmányaid voltak személyes pénzmenedzsmented területén – racionális és spirituális megközelítésű könyvek egyaránt jöhetnek!

Netán a fotóról be tudsz azonosítani néhány könyvet? Ezekből a kötetekből sokat használtam a KincsTárban az online oktatás során is :-) Tehát elolvastam helyetted is – persze neked sem tilos kézbe venni őket! ;-)

(Elárulom, ha a fotóra klikkelsz, fel tudod nagyítani. :-))

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

16 Responses to “Gazdagságodhoz, gazdagodásodhoz könyvek… és online kurzus”


 • Kedves Ida!
  Már kb egy hónapja felíratkoztam a hírlevélre (lehet, hogy több), de még egyetlen levelet sem kaptam. Kérlek, írd meg, hogy mi lehet a hiba. Először azt hittem, nem sikerült a regisztrálás, de amikor újból megpróbáltam a felíratkozást, a rendszer jelezte, hogy az én adataim már megvannak. Levél azonban egy sem jött.
  Azt viszont nagyon köszönöm, hogy a könyvek listáját közzé tetted.
  Remélem legalább olyan hasznos lesz elolvasni, mint az itteni bejegyzéseket böngészni.
  További jó munkát!
  Dóra

 • Dóra, nem értem, miért nem kapsz hírlevelet :-(
  Az adatbázisban megnéztelek, de nem vagy fent a hozzászólásodhoz megadott e-mail címeddel.
  Nemrégen (= az előbb) ment ki újabb hírlevél. Ha nem kaptad meg ezt sem, kérlek iratkozz fel újra, illetve írjál az info – kukac – gazdagnok.hu e-mail címre, ha nem sikerülne. Szeretnénk segíteni…

  Köszönöm előre is – ida ***

 • Az én meghatározó, gondolkodásomat átformáló könyvélményem Kiyosaki-Kiyosaki: Szegény papa-Gazdag papa c. könyve volt az ezredforduló környékén. Emiatt a könyv miatt nem vettem meg egy lakást főleg jelzálogból a válásom után, pedig kézenfekvő lett volna. A volt férjem nem olvasott szinte soha és most négy különböző jelzálogot fizet, ami miatt aggódik. Több olyan ismerősöm van, akinek az élete-hajója süllyed, mint a Titanic- a visszaszámlálás megkezdődött…egy meggondolatlan hitel miatt. Mások óriási spirituális fejlődésen mennek keresztül azzal, hogy eleresztenek tárgyi dolgokat, amikhez korábban ragaszkodtak és ezzel végülis megmenekülnek- legközelebb pedig sziklára építenek homok helyett.
  Úgyhogy hálás vagyok a Kiyosaki házaspárnak, mindenkinek ajánlom a könyv elolvasását. Azóta sok újabb könyvük is van!

 • Kedves Ida!
  Újra megpróbáltam a felíratkozást, most sem történik semmi. Nem jött a válasz e – mail. Így csináltam egy másik címet, mert az előzőre a rendszer azt válaszolta, hogy azzal már szerepelek az adatbázisban. Az új címre gond nélkül, előre megjött a válasz levél, és már meg is erősítettem a felíratkozási szándékom. Köszönöm a segítséget.
  További szép napot!
  Dóra

 • Dóra, örülök, hogy sikerült feliratkoznod a megtalált megoldással :-). A technika ördögét időnként mi sem értjük – a te eseted is ilyen volt. Külön köszönöm/köszönjük a kitartásod, és a bizalmadat is :-).

  Ida***

 • Hanna, örülök a példáidnak – ezek is mutatják, hogy egy-egy könyvnek milyen nagy ereje van. Én könyvmániás vagyok – mint láthatjátok! :-)

  Nagyon fontosnak találom Hannától ezeket a mondatokat – kösz, hogy leírtad, abszolut remek, ha valaki ilyen szemléletváltásra képes (nem véletlenül témánk itt a GazdagNők-ön is a spiritualitás):

  “Mások óriási spirituális fejlődésen mennek keresztül azzal, hogy eleresztenek tárgyi dolgokat, amikhez korábban ragaszkodtak és ezzel végülis megmenekülnek- legközelebb pedig sziklára építenek homok helyett.”

  Egyébként az online kurzus során kitárgyaljuk, és így lesz ez a július 8-án induló KincsTár2 során is, szóval itt megbeszéljük elég alaposan az átlagos, a kudarcos és a sikeres pénzügyi életvitelt/életstílust is. Amiről voltaképpen Hanna írt :-)

  Ida***

 • Kedves Mindenki!

  Hogy ne maradjon el a hét végi ámulat és vidámság, küldöm szeretettel az alábbi “csoda hang”videóját.

  http://videa.hu/videok/zene/shaheen-jafargholi-semi-final-britania-eurovision-ezt-keresed-KOiwSoSWv7bqaJd6

  Szeretettel:

  Judit

 • Kedves Ida!

  A könyvek nálam is kint vannak az asztalon,
  reggel azzal kezdem a napot, hogy beleolvasok.
  Most nagyon elfoglalt vagyok, a vállalkozásom bővitem
  ingatlan értékesítéssel, nagyon izgulok /csatlakoztam
  ingatlanközvetítő irodához/ Egy kicsit segíthetnétek az univerzum
  pozitív befolyásolásával, igy remélem már az anyagi
  biztonságom elő tudom teremteni és nem jelent gondot
  kifizetni a tanfolyami díjakat és a következön már ott leszek.
  Elnézést, hogy ilyen földhözragadt témával untatlak.

 • Hát akkor fohászkodjunk ;-) együtt, Klára! :-)
  Drukkolok neked szívből :-)
  ida ***

 • Judit,
  a kis srác elképesztő – egy felnőtt hang egy gyerek testben. Háát nagyon érdekes, mindenesetre.
  A rezgés szint emelő blogbejegyzésem közben megszületett – itt találjátok:
  http://www.gazdagnok.hu/2009/06/01/abundantia-jolet-gyarapodas-penzaramlas-siker-fejlodes-istennoje/

  Köszi – ida ***

 • Örömmel láttam a kupacokat, hasonlókkal élek :)
  Nekem is sorsfordító Kiyosaki!
  Sinka Julinak üzenem, ha van kedve változtatni, keressen meg!
  üdv mindenkinek:W. Zsuzsa

 • Ajánlott olvasnivaló: ERŐ kontra erő, A szavak ablakok vagy falak (M.Rosenberg), Allen Pease testbeszéd-lexikona, de mindenekelőtt Desmond Morris Csupaszmajma, és még pár tucat egyéb – némileg le vagyunk maradva, nemde?

 • Én még hozzátenném a Bagolyvár Könyvkiadó kiadványait, néhány Édesvíz-kiadványt és hasonlókat is.
  Alapnak pedig a Bibliát, különös tekintettel az Újszövetségi ígéretekre. :)

  A legjobbakat sok szeretettel: ANi.

 • Az én könyveim, többek között:
  Robert T. Kiyosaki
  Gazdag papa szegény papa – Visszavonulni fiatalon gazdagon –
  Gazdag papa befektetési tanácsai – Mielőtt feladnád az állásodat –
  A cashfkow négyszög – Gazdag papa üzleti iskola – Gazdag papa adósság -kalauz – Gazdag gyerek okos gyerek – Gazdag papa próféciája

  David Owen
  PapaBank

 • Kedves Ida!

  Ritkán olvasok heti vagy havilapokat / néhány kivételével / inkább könyv és internet párti vagyok én is. Mégis amikor kezembe veszek egyet, annak mindig oka van. Így történt ez május utolsó napjaiban is, amikor az Ezotér c. folyóiratba belelapoztam és egy pénzügyekkel foglalkozó cikkben megtaláltam honlapodat.
  Az eredmény az lett, hogy jún.1-én feliratkoztam hírleveledre, amit nagy érdeklődéssel olvasok ill. hallgatom a hanganyagokat.
  Szükségem lenne az online kurzusra, de annyira rövid a határidő odáig, hogy valóban nem tudom teljesíteni / bár tudom, hogy az ilyen megfogalmazás kerülendő! /. Hogy miért? Mert nincsenek vésztartalékaim és idáig még nem vezettem bevétel-kiadás naplót.
  Tehát ennyit már is tanultam tőled, tőletek és neki is látok.
  A következőn már biztosan ” ott ” leszek.
  Addig is figyelem az oldalt és a hírleveleket és szóhasználatoddal élve a kurzusról kilopott anyagokat, mert ugye lesznek ilyenek?
  Sok sikert minden résztvevőnek és előadónak is.

  Üdvözlettel
  Anikó Szegedről

 • Anikó, örülök, hogy itt vagy – a jövőben rendszeresen fogok az EzoTérben publikálni, már több írásom elkészült előzetesen.

  Természetesen lesznek hasznos anyagok továbbra is blogon (kilopva a KincsTárból, vagy sem, tehát attól függetlenül is ;-)).

  Maradj velünk, és mindenki más is!
  Köszönöm – ida ***

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.