Abundantia: a jólét, a gyarapodás, a pénzáramlás, a siker és a fejlődés istennője

abundantia1

Sok istennő kapcsolódik a jóléthez, a bőséghez, a sikerhez, a gyarapodáshoz is. A KincsTár online kurzuson az volt a szokás, és ez lesz a KincsTár2-ben is, hogy hétfőnként egy istennő archetípus energiáját “kölcsönöztük” magunknak. Dudus LótuszVirág Pagodájából húztam istennő kártyát vagy választottam istennőt magunknak. ;-) Ez szolgáltatta – úgymond – az útravalót nekünk mintegy spirituális háttérként is női pénzügyi önismeretünkhöz, illetve pénzügyi intelligenciánk fejlesztéséhez.  Molnár Barbara alábbi összeállítását ezúttal a szokásos rezgés szint emelő blogbejegyzésnek is szánom – nagyon remélem, hogy ki-ki megtalálja a továbbiakban a neki szóló üzenetet. ;-) Majd írd le ezt a hozzászólásokban!

Doreen Virtueaz “Istennők és angyalok” című könyvében ezt írja Abundantia-ról:

A gyarapodás, a pénzáramlás, a siker római Istennője. Segít megóvni a megtakarításokat és befektetéseket; segít a nagyobb vásárlásokban (például ház, jármű) vagy az üzleti vállalkozásban. A római mitológia szerint Abundantia egy pénzérmékkel és gabonával töltött bőségszarut hordozott magával, amit aztán ajándék gyanánt az alvó ember házában hagyott. Őt hívhatod segítségül minden pénzzel kapcsolatos ügylethez.

És vajon mit mond az Istennők jóskártya?

Abundantia – Jólét. Az univerzum kiárasztja rád bőségét. Légy nyitott fogadására!

Abundantia üzenete: A segítségkérés az erő jele, nem pedig a gyengeségé. Rendkívül erőteljes vagy, s én támogatom egyre növekvő energiáidat. Jogod van ehhez a segítséghez, hiszen egy csapathoz tartozunk. Hallottam imáidat, aggodalmaidat és megerősítéseidet. Öledbe öntöm a jólét bőségszarujának tartalmát, számíts hát a váratlan szerencsére és az ajándékokra. Ébredj rá a benned rejlő új ötletekre, érzésekre és látomásokra. Ez az útmutatás világos irányt jelöl ki tetteidnek, amelyeket segítségemmel viszel véghez. Együtt megállíthatatlanok vagyunk.

Abundantia a jólét, a siker és a fejlődés istennője, akiről úgy tartják, hogy jó szerencsét és anyagi sikert hoz mindenkinek, aki a segítségét kéri.

abundantia_penzermeAbundantia a bőség személyesítése a rómaiaknál; 2-3. századbeli császári pénzeken fordul elő ábrázolása, mint lefelé fordított bőségszarut tartó női alak.

FORTUNA, vagy ABUNDANTIA, vagy…? – Freskótöredék a római kori Sopianae városából 

Nem is kell messzire utaznunk, hogy láthassuk őt… vagy mégis? Pécsett, a Kossuth téri mélygarázs építésének első ütemét megelőzően a teljes területre kiterjedő megelőző régészeti feltárást végeztek. A “Kincses Sziget”-té nevesült ásatási területen őskori, római, középkori és törökkori jelenségek kerültek elő, melyek közül leghangsúlyosabb a római kor. A tér területén a római kori Sopianae kőépületei álltak. A falfestmény egy Severus kori (193-235) kőépület egyik helyiségének falát díszítette. A falfestmény megtalálása mindenképp szerencsésnek mondható, mivel az épület romjainak helyét a római kor végén temetőnek használták és a freskó fölötti rétegbe is egy elhunytat földeltek…még szerencse, hogy nem ástak mélyebbre. De vajon Kit ábrázol a falfestmény?”. Tisztítatlan állapotban nem lehetett egyértelműen eldönteni, hogy mi látható az alakos ábrázolás bal válla mellett. Bőségszarú és fallosz is elképzelhető volt. abundantia22Priaposzt hamar elvetették, a tisztogatás után ugyanis jól látható volt, hogy az ábrázolt alak balján nem egy túlméretezett fallosz, hanem bőségszarú látható. Így olyan személyek jöhettek szóba, akiket ezzel az attribútummal volt szokás ábrázolni. Fortuna, a szerencse istennője és Abundantia, a bőség megszemélyesített alakja jöhetett leginkább számításba.

(Forrás: Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága, Janus Pannonius Egyetem Régészeti Osztály honlapja)

Várunk, várlak a KincsTár2-ben, a női pénzügyi önismeretet és pénzügyi intelligenciát fejlesztő online kurzuson – a bőség istennőjével együtt! Még van időd elolvasni a részletes tájékoztatót, de aztán ragadd is meg a lehetőséget, mert 1 hét múlva megszűnik a kedvezmény! Klikk a bővebb információért ->>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

4 Responses to “Abundantia: a jólét, a gyarapodás, a pénzáramlás, a siker és a fejlődés istennője”


 • Kedves Ida!

  Szeretném megköszönni leveleidet!Sokat lehet belőlük tanulni.Úgy gondolom ezek az információk egyre több személyt érintenek.Abunditától ha valaki segítséget kér hangosan elmondott ima formájában lehetséges?
  üdvözlettel? Margó

 • Szerintem a segítségkérés, Margó, lehet magadban is, de hangosan is. Van, akik azt tartják, hogy hangosan kimondott szónak nagyobb ereje van – főleg, ha a mellkasodra, torok csakra közelébe teszed a kezed, magad is érezheted a rezgést :-)

  Ida ***

 • Kedves Ida!

  Hálásan köszönöm válaszod. További jó munkát kívánok szeretettel: Margó

 • Az hogy kinek milyen a pénzhez,a tanulás és a munkához való hozzáállása meg kell vizsgálnia magában.

  Mi a fal,gát önmagában és ezzel szemben másokban,hogy nincsenek segítőkést,vígasztaló,támogató és bátorító emberek körülötte és mióta,miért nincsenek mi okozta,okozza,miért nem jut dolgokhoz,annyihoz mint más tisztes élet,munkával s tudásával.
  Egyre több nő és gyermek,idős szakad ki a munka,pénz a tárgyak,ajándékok olykor az élelem,ruha segélyek alapellátásától holott dolgos,eszes szorgalmas és pozítívan áll hozzá,tanultak ne belül bennük van a bibi,hanem odakint csukódik össze zsugorodik ez a világ .
  S lassan mindenkit utolér elöbb vagy utóbb hogy ne tudja meddíg tartja pénze,értékpapír a birtoka,ér valamit a forint,áll a kormány és a Bankok,meddíg tart az állása és tartalékai,a dugipénz és élelem,a hitelkeret.Meddig lesz fitt,fizetőképes egészséges,és tudja ellátni,fenntartani önmagát és családját mi lesz 45,50 éves kora után ha ne lesz nyugdíja vagy nem éri meg.
  Egyre több lett a megélhetési jós,gyógyító,író,tanácsadó,szolgáltató,masszírozó,modell,zenész,
  kéjhölgy,kéjfiú,vállalkozó és feketemunkás,segélyből élő és a megélhetési válság szülte perek,házasságok,gyerek születések,elhalálozások,lopások,csalások,betörések és visszaélések.
  Ne hiszem hogy az emberek értékrendje,hite és önbizalmával lenne a gond hanem való tények mind több ember jut ugyanarra a szelet kenyére kevés munkabér,birtok,tál étel,fizetésre és munkahelyre és ismerek olyat ahol a szülőknek 6 éve nincs munkája ne kapnak,mert a válalkozó,rokon ismerős valakijét veszik fel ahol fizetnek,adnak ki szajrét va név,rang birtok,pénz valami,aki nem ad alul marad.A család ez miatt nem tud önmagára,gyermekeikre és az unokákra sem költeni,őket segíteni azok is munkanélküliek,segélyezettek,feketéznek és kilátásunk sincs sem ott sem másutt jobbra,előre felfelé csak várnak,várnak imádkoznak míg sokan veszik a drága ruhát,parfümöt és nekik ünnepnap olykor egy szelet kenyér,kolbász valaha jól kerestek öltönyben jártak,dolgoztak,tanultak és mégis ez lett.
  A társadalom megfagy,érzéketlen ,támadó agresszív,tolvaj é kitaszítólag hat rájuk,nem segít ,sőt észre se veszi nem hall nem lát ne ad,nem segít és még ami járna azt is elveszi tőlük mert védtelenek,lehet szótlanok,tehetetlenek akinek ezek egyikéből nincs annak kuss a neve így jár.visszaélnek a jogaik,adataikkal,nevük,támogatásuk,pénzeikkel,munkájuk és ötleteikkel,szeretetükkel ,segélyeikkel.
  Jóravaló,becsületes és istenfélő igaz emberek és mégis.
  mégsem írnak levelet nem mennek ríni sem rokon,sem önkormi se sajtó és tévéhez és ha mennének se adnának mert már nem kicsi ott sem a gyerek,és tanulni minek,állást így sem kapnak,hiába a sok papír,rátermettség és gyakorlat ezek várnak egy helyre 2000 óta, mindíg más örül be nem a rászoruló.marad a feketézés és amiből tudnak.
  engem csak az szomorít el hogy mindenki nagyon szegénynek érzi magát,kapni akar pénzt,rang sikert és feljebb béz magáért és a családjáért elvárja szeresék s tiszteljék,miközben elfeklejti hogy van otthon egy pár cipő,ruha pár könyv,szatyor élelem,gyógyszer amivel segíthet,és ha neki kell ő is örülne,ha lesz egy nap ki,ad gondol rá,vígasztalja megszólította,lehajol és megkérdi.ugyan hányatok hordozza szeretet a fáklyát a jézusi minőséget magában ?
  nemrég láttam egy kislányt a boltban már rég nem nevetett,nem szólt és nem is sírt ő se az anyja sem,észre se vették őket.
  Ott ültek a dokinál.a kislány ott hogyta az egy szem koszos kabátkát,mesekönyvét és kabátkáját mind a turiból való volt,túrták.

  A kislány meleg szép otthont rajzolt,mivel a padon hagyta a rajzot, bele az anyukájának,evőeszközöket mosógépet mert még az sem volt,holott ők s szerették a szépet és a minőséget,nem voltak olyanok csak azzal azonosították őket,utána bélyeget,jelzőket nyomták rákjuk,taszították kerülték,utálják őket mint egy betegséget ,nevezzük nevén : ” szegénység” el lehetne kapni.
  Kiváncsi voltam a történetükre.
  Nekem se jutott sok de eszembe jutott hogy van otthon pár kinőtt ruha,mesekönyvem,ruha,takaró ,edény talán… tudtam jó kezekbe adatik és nem az számít megbecsülik vagy megköszönik e.Aznap Panov apó a régi mesekönyvem került a kezembe és a Biblia.
  van aki az egészségéért könyörög hogy láson,járjon,rákosok nők,gyerekek,fiúk ami alapból nekünk járt,megvan nekik a min.alap sem.volt aki 5 évet várt,kuporgatott egy ruhára,és 5 évente van hús ma 21.század az asztalán de nem tudjuk.
  Van ám jóval, lejjebb is ám itthon embereknek,ők sem rosszabbak,ne olyanok,nem érdemelték meg a rossz,szegénysort, ha a tv,ajtó ne is mutatja,ne látjuk,halljuk és ne látunk bele a családi házak falai mögé,és ne tudjuk milyen gazdagok is vagyunk hozzájuk képest és milyen önzőek,keményszívüek,érzéketlen,fösvény,ridegek,szeretetlenek és hitetlenek.Mindenkinek van az elméje,a szívébe,szavaiba öltve mit adni,vagy valami felesleg.én megtettem.legyetek jók.van elég bennetek,lom a házba ne szorítsátok meg…legalább télapó,karácsonyra ne.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.