Nyári napforduló idején – bőségben

stockholm2009jun20-21-035_Bőségben pompázik a Föld vannak, akik ezt gondolják, tán nem is alaptalanul a nyári napforduló idején. Június 21-én a leghosszabb a nappal, és ez alkalom lehet még a pénzzel kapcsolatos rossz szokásainktól való megszabadulásra is (erről tavaly már írtam).

Sok helyütt ünneplik szerte a világon ezt a napot, és többféleképpen is hívják ezen ünnepeket – kötődik hozzá Szent Iván éjszakája, a tűzugrás szokása is. A svédeknél a Karácsonnyal egyenrangú ünnep: a szabadban fát állítanak, körtáncolnak, piknikeznek (lásd saját fotómat: Stockholmban készült). Litha, a kelta napforduló neve.

A blogomban immáron  szokásos hétvégi rezgés szintet emelő bejegyzésben ezúttal ismét egy videót osztanék meg – nők énekét fogod hallani Litha-hoz kötődően:

Utóirat: ha magyar lehetőségek érdekelnek, akkor nyári napfordulós szertartáson vehetsz részt például Csepel szigetén június 21-én este 18 órától –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

2 Responses to “Nyári napforduló idején – bőségben”


 • Engem ünnepelnek :-D
  Június 24-én születtem :-P

 • Idam!
  Koszonom ezt a nagyon kellemes U tube videot, es eneket. hatalmasokat ugralva halad elore.
  A Litha unnepe a nap Istennonek van szentelve .Sok nepi hagyomanyban az Istenno a napot szymbolizalja nem csak a holdat. (bar az enek a Hold Istennonek volt dedicalva)
  Nagyon erdekelne hogy mennyi maradt anepi szokasokbol napjainkig.
  Neked kivanok sok sikert mert te is egy Boseg isztenno vagy,az eletedet a nok felemelesenek szentelted, ez bizony nagy ajandek. legyen neked is minden kivansagod teljesitve.
  Emese Oaklandbol

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.