Találd meg életfeladatodat! (Lánchíd Rádió – 2009. június eleje)

mikrofon-1073703_golden_micKettesben: közel egy órás portré műsor készült velem a Lánchíd Rádióban. Aki kérdezett:  Jónás István.

A műsorban szó volt a saját személyes életutamról – így az érdeklődő voltaképpen jobban megismerhet, akár te is mint blogolvasóm :-). Lényegesnek tartom a személyes életfeladat megtalálását, a saját küldetésünk meglelését – nekem ekkortól szűntek meg a halálfélelmeim. Hogy miért? Mert egyszerűen értelmessé vált, értelme lett az életemnek. Nőknek tartott tréningjeim között az egyik kiemelt témánk volt (és lesz is) a női élettervezés és időgazdálkodás. Ráadásul, ha megtaláljuk az életfeladatunkat, akkor nagyobb az esély arra, hogy vonzani kezdjük a pénzt is. Mert szenvedélyesen szeretjük, amit csinálunk, ezzel magasabb rezgés szintre kerülünk, és sikeresebbekké válnak a “bevonzásaink” is.

De beszéltem arról is hogyan építem az online vállalkozásomat, mi lehet fontos egy vállalkozó és/vagy internetező nőnek. Ezekről a témákról azért is beszélek szívesen, hogy a saját tapasztalataimat átadjam vállalkozni szándékozó vagy már vállalkozó nőknek, tehát ezek nem simán öncélú dolgok – legalább is nagyon remélem, és bízom benne, hogy ez is átmegy a beszélgetésből.

Nagyon fontosnak tartom, hogy önálló, független nők legyünk, öntudatos állampolgárok, azaz ne legyünk kiszolgáltatottak másoknak, legyen az családi vagy rokoni viszonylat, céges alkalmazotti helyzet, illetve ne függjünk az aktuál politikától sem. Beszéltem a civil szférában eltöltött időszakról, és hogy miért nem foglalkozom vele tovább.

Ami viszont megmaradt, és állandó lesz a jövőben is: a nők sokoldalú támogatása a GazdagNők.hu honlap programjai és blogja segítségével is.

A rádióműsor meghallgatásához klikkelj a kis nyílra! Szerintem hallgasd valamilyen ténykedésed háttereként, azaz nyugodtan háttérrádiózz! :-)

1. rész:

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

2. rész:

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

Hogy az IDŐ veled legyen, ezért találtuk ki számodra a Női IdőNyerő és ÉletTervező online kurzust – 2011. május 1-én indulunk! Április 13-ig a Korán Ébredőket különleges kedvemény várja – köztük leszel? Hogy dönteni tudjál róla, olvasd el a részleteket itt: klikkelj! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

24 Responses to “Találd meg életfeladatodat! (Lánchíd Rádió – 2009. június eleje)”


 • Helló!

  Nekem nem indult el. Vajon nálam a hiba? Csak” buffering”….

  Üdv

 • Köszönöm Ida! Ez felért egy rezgésszint emelő videóval is :-)

  Szép napot!

  Kata

 • Garamvölgyi Zsuzsa

  Szia Ida!
  Nagyon tetszett a riport!!!!!De nekem minden tetszik amibe te belevágsz!!!!!!!Örülök hogy jó pár éve megismertelek és a nekünk Aszódon tartott tanfolyamokon mindannyian szerettük a foglalkozásokat amiket vezettél.Gartulálok neked és mostmár magamra gondolva -jó lenne eljutnom odáig hogy jelentkezni is tudjak majd valamelyik tanfolyamra.ami most még nem jött össze. TOVÁBBI SIKERES ÉLMÉNYEKET, erőt neked hozzá. szép napot és időt:Garamvölgyi Zsuzsa

 • Drága Ida!

  Nagyon sokat adott ismét az uj beszélgetés, nagyon élveztem, mint minden mást. Oszintén szolva, ha hallgatlak Titeket, sokkal tobbet kapok, mint ha olvasnám a blogjaidat. Ettol eltekintve persze ki nem hagyom egyiket sem.
  A meglepo és a “nem-véletlen” az, hogy én is noi családban élek, még két hugom van. Mint aggodo legoregebb, szinte minden családtagom életét probálom jobbá tenni, s persze mellette végzek a doktorátust, és igyekszem én is kikapcsolodni és élvezni az életem. Ezt néha nehéz osszehozni, és általában mindig a pihenésem marad ki, mert nehezen tudok nemet mondani. Bár mégcsak 25 multam, reggelenként sokszor megérzem a nagy hajtás eredményét, hogy már most fáradok, fáj a hátam, gorcsben van a vállam.
  Visszatérve az online munkához, az a kérdésem lenne, naponta kb. hány orát toltotok számítogép mellett? Mert szemuveget hordok gyerekkorom ota, és azt a tévhitet táplálták bennem, hogy a sok tévézés, számitogépezés rongálja a szememet. Ti hogy vagytok ezzel?

 • Apropó! A juliusi cosmopolitanban megint osszefutottam veletek!! Igaz, csak apro bejegyzés, “cosmo-tanács” formájában: vezess kiadás-bevétel naplot, és a gazdagnok.hu is szerepel a bejegyzésben.
  Szoval nagyon sokan rolatok beszélnek, és nemhiába!

 • Ezt nagyon jó volt végighallgatni Ida!
  Örülök, hogy téged hívnak a rádiókba meg a tévékbe, mert nagyon jó “üzeneteket” kapok ilyenkor így általad :) Pedig ismerlek is azért már valamennyire :))

 • Sziasztok!

  Lekvárfőzés közben meghallgattam az Idával készített beszélgetést. Közben eszembe jutott egy cikk, a HVG-ben jelent meg tavaly nyáron, akkor nagyon megfogott. Szendi Gábor beszélt gondolatairól, idézem mert megvan az újság.2008.06.28. 26. szám
  “….A statisztikák szerint míg az anyaméhben 100 lány magzatra még 170 fiú jut, ebből csupán 106 fiú születik meg, a huszadik életévükre ez az előny is elkopik, 75 éves korra pedig 100 nőre már csak 70-75 férfi marad. A “teremtés koronája” tehát evolúciós fogyóeszköz, ezért nem várhat passzívan arra, hogy egyszer csak kiválasszák az utódnemzésre. Tennie kell érte, hogy az ő tulajdonságai örökítődjenek tovább. Ezért a társadalmak úgy épültek fel, hogy a férfiak kontrollálhassák az “utódnevelés kulcsfiguráját”, a nőt. Persze nem tudatos folyamatokról van szó:….” Miközben Ida beszélt a megtalált céljáról, hogy a nőket kívánja segíteni, arra gondoltam mennyire fontos is ez, különösen a fenti mondatok után.
  Kérdéseim is támadtak.
  Vajon a férfiak tudatalattijában mi zajlik le ha majd nem tudják a nőt kontrollálni? Mivé alakulnak?

  Üdvözlettel
  Kaminszki Ildi

 • Katka, én szinte egész nap a gép előtt ülök. Figyelni kell arra, hogy tudatosan pislogj, mert erről a monitornéző emberek megfeledkeznek. Tény egy post-it cetlit a monitor szélére “Pislogj'” felirattal :-) A szemet tornáztatni is kell néha, tudatos távolbanézéssel (nekem se ártana), és olyan gyakorlatot is ismerek, hogy nézz jobbra fel, keress egy pontot és fókuszálj rá 1 percig (vagy fél percig), majd jobbra le, balra le, balra fel.
  A gerinced tartósan fájni fog, ha nem sportolsz rendszeresen, legalább heti 2x kiadósan. Ezen kívül néha állj fel a géptől, és csinálj pl. lehajolós Pilates, vagy jóga-szerű gyakorlatot: egyenesen állsz, fejjel felfelé nyújtózol, vállakkal lefelé, has behúz, és lassan, fejbillentéssel kezdve, kilégzéssel, csigolyánként lehajolsz, hasat behúzva tartod. Majd belégzésre csigolyánként felemelkedsz, hasat behúzva tartod, a végén fejjel a plafon felé nyújtózol, vállakkal lefelényújtózva. Ha ezt minden nap akár csak 1x (de inkább 3-4x) megcsinálod, már töbet tettél a gerincedért, mint az átlagember – és a hasizmokért is. :-) Frissítő hatása is van, segít a melóban, mert az agyad vérellátásán segít.
  Ja, és nem mindegy, milyen széken és hogyan ülsz.
  Az egerezős vállam nekem is szokott fájni.
  25 évesen (4 éve) kezdtem újra sportolni, bár most kicsit leeresztettem, de 1-2 hétnél többet tilos kihagyni, mert tartós következményei lesznek.
  Szerintem ez is nagyon fontos az vállalkozó/internetező nőknek.

  25 fölött már elkezdünk öregedni is sajna…

  Mindjárt meghallgatom a rádiót is, Ida! :-)

 • Kedves Ida !

  Nagyon GRATULÁLOK,további SOK-SOK SIKERT KÍVÁNOK !!

 • Kedves IDA!

  NAGYON TETSZENEK AZ ÍRÁSAID, AHOGY TANÍTOD A NŐKET.
  ÉN EGYEDÜL NEVELTEM FEL A GYEREKEMET.
  NAGYON NEHÉZ VOLT, DE ISTEN SEGÍTETT.
  HÓNAPOKKAL EZELŐTT TELJES SZERETETTEL ODAADÁSSAL DOLGOZTAM KÉT MUNKÁBAN IS, ÉJT NAPPALLÁ TÉVE.MÉG SEM LETT EGYETLEN FILLÉREM SEM, SŐT VESZTESÉGGEL ZÁRTAM LE A MUNKÁT, KÖZEL 40.000 fT-OM ELÚSZOTT A TARTALÉKOMBŐL.
  PEDIG NÁLAM LELKESEBB NEM LÉTEZETT.
  ROSSZ HELYEN VOLTAM, ROSSZ IDŐBEN NETÁN?PEDIG AZ ASZTROLŐGIAI KÉPLETEM ALAPJÁN MINDKÉT MUNKA NEKEM VALŐ VOLT!!!!!!
  TISZTELETTEL: JUDIT

 • Molnár-Rozvadszky Andrea

  Köszönöm Ida, nagyon jó volt. Sok megfontolandót és elgondolkoztatót mondtál, nekem mégis a következő mondat ütött igazán: kérdezd meg magadtól, hogy mikor érzed jól magad, ha csinálod, vagy ha nem!

  Szép napot!
  Andi

 • Kedves Ida!

  Tényleg jó volt ezt hallani. Annál is inkább, mivel úgy látszik, én is most kezdem a magam újabb tíz éves ciklusát… gyökeres pályamódosítás előtt állok (megtaláltam a magam belső késztetéseit), úgyhogy nagyon hasznosak voltak a gondolataid éppen most. Köszönöm!

  Csilla

 • Sajnos nagyon rossz minőségűű a hangfelvétel, recseg-ropog mind a kettő. :((
  A hangtechnikám (gép) jó, eddig tükör jó minőség volt minden, tehát nem hardver probléma, – másik, kiírja nekem lent balra a sarokban, hogy “Kész, de az oldal hibás!” és egy sárga háromszögben fekete felkiáltójel van, – tehát valami gond biztosan van sajnos.

  Üdv.: ANi.

 • Nem tudom, hogy mi a gond a hangfelvétellel – eddig ugyanígy került a honlapra, és rendben volt. Utána néztünk már – hogy jobb legyen, ezért is vettük két részre.
  Azért majd újra utána nézünk – köszi a jelzést, ANi.

  ida***

 • Kedves Ida, koszonom jo volt hallgatni ezt a felvetelt – es azt sok szemelyes dolgot is amit elarultal magadrol. Kulon koszonom a szamok alapjan elmondott tapasztalatodat, mert ugyan a szamokkal “joban vagyok” csak hat mivel “erzelemmentesek” nem szeretem – pedig vannak elore kiszamithato “tudomanyos modszerek” amiket tudomasul/fegyelembe kell venni – es ha mar ki van szamolva/le van irva a cel, ahogy Te is mondtad el kell engedni es utana mar teljesul a cel (megha teljesen mas modon is. Nekem egy kicsit tovabb tartott a valoper beadasahoz vezeto ut, kb. 2 evig – viszont megerte. Abban nagyon is egyetertek veled, csak azok maradnak itt a weboldaladon meg is csinaljak az altalad ajanlott “hazi feladatokat” mert a felelosseget vallaljak az eletukert. Susana :)

 • Ida, köszönöm újra ezt a lélekmelengetőt. :-)
  Támogatom azt a gondolatot, hogy egy spirituális embernek is lehet elege valamiből. :-) Miért ne lehetne?

  Katka, én 15 éve sokat ülök a gép előtt, informatikai iskolákba jártam és számítógéppel dolgozok, plusz még kicsit a szenvedélyem is a kompjúter, és semmi baja a szememnek. Bár igaz, ügyelek is rá, hogy pihentessem, és hogy minden megfelelően legyen beállítva (pl. a vibrálós monitorokhoz volt monitorvédőm és szemüvegem). Lehet a génekre is fogni, hogy azért rossz valakinek a szeme, mert a családban hagyomány a szemüveg, de szerintem a szemüvegeseknek legalább a fele nem a gének miatt szemüveges, hanem a családi ijesztgetések, minták miatt, amiket te is írsz. :-)

 • kovácszsuzsannarozália

  Kedves Ida! Varrás közben meghallgattam az interjúdat.Örülök, hogy megtettem, sőt még egyszer meghallgatom! Számomra sok benne a tanulság. Én még csak pár napja olvasom tanÍtásaid tanácsaid ,de élvezettel teszem. Köszönöm, Zsuzsanna

 • Kedveseim!

  Nagyon jó közöttetek lenni ismét. Ida jól begurította az aranyalmát…azaz sok olyan témát érintett a riportban, ami igazán fontos, mégis elsikkad a hétköznapokban.
  Nagyon örültem Gaál Évi sorainak,mert jó érzés ilyen hasznos tanácsokat hallani ennyire fiatal emberektől.
  Az örgedéstől meg ne féljetek, nem az évek pusztítanak minket, hanem a rossz életmód és/vagy a szeretetlenség.
  (nekem elhihetitek, hivatásosan foglalkozom az egészségmegőrzéssel)
  Alig várom már a Kincstár tréninget. Persze nem volt rá pénzem, de nem érdekelt, arrébb toltam a csekkeket és beneveztem: ha nem tanulom meg a pénzt kezelni, akkor mindig ugyanazok a gondok fognak gyötörni.

 • Kedves Ida!
  Eddig mindig meg tudtam hallgatni a riportjaidat, de itt még nyilat sem látok. A gépem pedig nem engedi letölteni a programot. Változtattál mostanában valamit a feltöltésen?

 • Melyik programot nem engedi letölteni?

  Ha nem látsz semmit, töltsd le és telepítsd a legfrissebb Flash playert innen: http://get.adobe.com/flashplayer/

 • Eszter, már vagy 100x letöltöttem minden verzióban, de nem indul. Más probléma nem lehet?

 • Bocsánat, hogy megkérdem, de telepítetted is? Nézd meg kérlek más böngészőben is és azt is szoktam javasolni, hogy más gépen is.

  Nincs semmi gond a hanganyaggal, nem változtattunk semmit, szóval nálunk nem lehet gond.

 • Persze telepítettem is, mert a jogfámat csak ezzel a programmal tudom böngészni. Sajnos a másik gépemen is ugyanezt a két téglalapot látom csak, hogy itt töltsem le. Már a biztonsági beállításokat is megnéztem, de ha állítottam rajta, akkor azt írta ki, hogy a gép veszélynek van kitéve. Van valami ötleted, hogy min kéne még állítanom? Több oldalon is letiltotta a videokat stb.

 • írok neked e-mailt, ne terheljük az oldalt témába nem vágó dolgokkal :)

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.