Menedzserek öltözködési stílusa – befektetés!?

uzletasszony-1134419_woman„Sikerhez öltöznek”. Egy német cég felmérése alapján, azoknál a cégeknél, ahol fontos az ott dolgozók megjelenése, ott nagyobb a cég bevétele is. Ez az egyénekre is vonatkozik, a személyes eredményesség is nő a minőségibb külső kialakításával. A vezetőtől más öltözködést várnak el az emberek, mint egy beosztottól. Emellett presztízst és tiszteletet kell ébresztenie, valamint a főnök stílusát és ízlését is tükröznie kell – számolt be a Napi Gazdaság. A más öltözködés minőségi öltözködést jelent, ami nyilván többe is kerül.

Azt, hogy a siker csúcsán megváltozhat-e a pénzről alkotott kép, a pénzhez való viszony, erről Radics Edit stílustanácsadó kérdezte a véleményemet.

Radics Edit: A szakembert Csapó Idát, nők és pénz specialistát, női önismereti trénert a GazdagNők.hu weboldal és on-line vállalkozás működtetőjét, a Kikelet 21 vállalkozás tulajdonosát kérdezem azzal az előzetes megjegyzéssel, hogy Napi témái, aktualitások a Gazdagnok.hu oldal hírleveléből olvashatóak.

A siker csúcsán megváltozhat-e az üzletasszony üzletember költekezési szokása?

Chi*** Csapó Ida: Bármikor megváltozhatnak a pénzkezelési szokásaink, amikor új élethelyzetbe kerülünk, vagy belülről valami megérik bennünk a változtatásra. Felhívnám a figyelmet arra, hogy a költekezési szokások helyett pénzkezelési szokásokról beszéljünk! A kimondott, leírt szónak hatalma van ugyanis. A pénzkezelés semleges szó, a költekezés az egyik pénzügyi személyiségtípushoz kötődik. Bár vannak előnyei is a hátrányain kívül – amit nyilván sokan ismerünk, én is mint volt költekező -, célszerűbb, ha a pénzkezelés kifejezést választjuk, bármennyi is legyen a pénzünk.

Ami hosszú távon hatékony és megfelelő azt röviden egy magyar közmondás szépen kifejezi: addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. Valójában az a helyzet, ha valaki kis pénzt nem tanul meg kezelni jól és hatékonyan, előrelátóan a jövőjére is tekintettel, akkor több pénz esetén ugyanazokat a hibákat követi el, “csak” nagyobban. Ezért is nagyon fontos a pénzügyi önismeret, azaz, hogy a pénzkérdések mögött milyen lélektani tényezők húzódnak meg.

A magam részéről a hitelességet tartom fontosnak, tehát például a külsőségekben is meg kell tudnia maradnia annak, aki vagyonosabb, jómódúbb lesz. Úgy értem, hogy olyannak, amilyen ő alapvetően – hosszú távon ugyanis a külvilágnak mutatott szerepek, maszkok hiteltelenné tesznek bennünket.

Radics Edit: Mint stílustanácsadónak az a tapasztalatom, hogy a mennyiségi szakaszban, amikor több pénz lesz, akkor elkezdődhet a shoping-láz. Rendszeresen vásárolgatnak a sikeres üzletasszonyok, üzletemberek ez szenvedélyükké is válhat. A vásárlási mánia mára már kezelésre szoruló szenvedélybetegséggé alakult. Ilyen helyzetben ki kell alakítani a személyes stílushoz tartozó alapruhatárat, azt később csak bővíteni és aktualizálni kell.

A személyes stílus nem egyenlő a divatkövetéssel. Lehet valaki jól öltözött és jó megjelenésű úgy, hogy figyelmen kívül hagyja a divatot. Ott kezdődik az egyéni stílus, ha valaki akár a divatosból, akár a klasszikusból felépíti a saját személyére jellemző stílusát azokból a jegyekből, amik csak őreá jellemzők.

Az üzleties megjelenés egyéni jellegét megadni nem könnyű! Amikor üzletasszonyok, üzletemberek jönnek tanácsadásra az a legfontosabb kérdés a részükről, hogy hogyan legyenek önmaguk akkor, ha formaruhában kell lenniük?

Mivel az ördög mindig a részletekben van, így olyan kiegészítő színeket és darabokat ajánlunk a számukra, amikkel teljesen személyessé tudják varázsolni az üzleti dresszkódokat is. Apró praktikákkal, rafinériával megvalósítható még az egyenruhák darabjainál is az egyéni jelleg. A téma taglalása ezen a linken olvasható!

A hirtelen bekövetkezett anyagi jómód lehet-e stressztényező, és általában hogyan kezelik a sikeres üzletemberek, üzletasszonyok? Mi a véleménye a női pénzügyi önismereti trénernek erről?

Chi*** Csapó Ida: Nem tudom, hogy az üzletemberek, üzletasszonyok, ezt hogy kezelik, és azt hiszem, nem is lehet általánosítani. A tapasztalat viszont az, hogy a hirtelen gazdaggá válás nem véletlenül jár gyakran anyagi csőddel, mert nem kíséri végig egy önismereti folyamat.

A gazdagság-tudatú emberekre jellemző, hogy tudnak nagyban gondolkodni, de sikeresen akkor tudnak sok pénzzel bánni, ha jók a pénzkezelési szokásaik, azaz pazarlásmentesen, gondosan bánnak a pénzzel is. Egy japán közmondás szerint a pénz fél, ezért odamegy, ahol biztonságban érzi magát. Ezért lesz több pénzük azoknak, akik jól tudnak vele sáfárkodni, jók a pénzkezelési szokásaik. Viszont a megfelelő pénzkezelési szokásokat, azok kialakítását bárki megtanulhatja – ez sohasem késő. És az eredmény: a pénzével is jól bánó, kiegyensúlyozott ember, akár üzletember, üzletasszony is. Márcsak ezért is megéri.

Radics Edit: A fentiek remélem mindenkit meggyőznek arról, hogy érdemes tudatosan felépíteni a megjelenés öltözet egyes elemeit. A tudatossággal elkerüljük a felesleges költekezést és a megjelenésre fordított pénz , befektetéssé válik. Befektetés a személyes sikerbe!

Ingyenes blogértesítő hírlevelem tartalma: nők és a pénz, női pénzügyi önismeret és pénzügyi intelligencia fejlesztése, anyagi függetlenség és spiritualitás, női lelki gazdagság, bőségtudat stb.

Szlogenem nem véletlenül ez:

Gazdag nők – lelkiekben, anyagiakban és szellemiekben!

A hírlevél segítségével informálódni tudsz a GazdagNők.hu honlap aktuális blog bejegyzéseiről, az ingyenes és fizetős lehetőségekről is!

Ha Te vagy a 100. – nyerhetsz!

Minden 100. hírlevél feliratkozó ajándékot kap: egy nőknek szóló könyvcsomagot, illetve annak a 8 könyvnek a bibliográfiáját, amelyekből sokat tanultam, és tanulhat minden nő a pénzügyi önismerete és pénzügyi intelligenciája fejlesztése során.

Iratkozz fel mielőbb, s megkapod még a “4 (nyílt) titok, amely segítheti női pénzügyi önismeretedet és spirituális tudatosodásodat is” című ingyenes e-könyvet – szintén ajándékba!

Tudd, hogy adataidat 3. félnek nem szolgáltatjuk ki – jómagam sem kedvelem a spamet, az e-levélszemetet.

Kérlek, hogy add meg az adataidat, majd kattints a feliratkozás gombra, hogy bekerülj a GazdagNők.hu blogértesítő hírlevelének adatbázisába:

Teljes neved:*

Keresztneved, ahogy szólíthatunk:*

E-mail címed:*
http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

0 Responses to “Menedzserek öltözködési stílusa – befektetés!?”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.