Ajándék ölelés… meg a pénzügyi tervezés ;-)

noi-penzugytervezes-szeminarium-20090816-noi-olelesek-v-k-foto-estee1Tegnap az 1. női pénzügyi tervezés szemináriumon volt egy különleges pillanat, amikor úgy éreztem, hogy az ajándék ölelések ideje érkezett el. Lehet, hogy furcsán hangzik a kívülálló számára, hogy a racionális pénzügyek, a személyes pénzmenedzsment közepette ilyesmi előfordulhat, mégis megtörtént (egyébként Bagdi Bella bőség mantrás dalai után). És elvégre nem véletlenül ez a szlogenünk: Gazdag nők – lelkiekben, anyagiakban és szellemiekben! ;-)

Pénzügyi tervezés, ami “áldásos”?

Belső utam során azt tapasztaltam, hogy néha még a rossz(nak tűnő) dolgokat is érdemes úgymond magunkhoz ölelni, áldást adni rájuk. Mert paradox módon, előbb szabadulhatunk meg tőlük, ha megkérdezzük tőlük, mit üzennek, mit tanulhatunk belőlük, és megköszönve nekik, hogy segítették fejlődésünket, elköszönünk tőlük. A pénzügyi tervezés során például, ha szembesülünk valamivel, jó a tanulságot levonni belőle, vagy ha ellenállunk (!!!) valaminek, akkor sokkal célszerűbb felfigyelnünk erre, és aztán keresni a megoldásokat, mint halogatni, megmaradni a rossz szokásaink visszatérő kerékvágásában. Öleld magadhoz akár a pénzügyi hibádat, a korábbi tévedéseidet az anyagiak terén, és engedd útjukra őket! :-) De fontos kérdés lehet az is, hogy magadhoz tudod-e ölelni a pénzt… hm? ;-) S ezzel megengeded-e magadnak, hogy jöjjön, azaz be tudd vonzani… Szóval?

A tegnap pénzügyi tervezés szemináriumon csak úgy öncélúan (? ;-)) történtek az ölelkezések, de mindenképpen energiaszint emelőnek bizonyultak azok számára, akik át tudták magukat adni ennek a spontaneitásnak. Mert néha egy ölelés minden, amire szükségünk van.

Ezt vallják egyébként a Free Hugs mozgalom tagjai, ahogy olvashattam magam is a neten. A kampányt eredetileg Juan Mann kezdeményezte 2004-ben. Ekkor egy szép napon egyszerűen kiállt az utcára, és ölelést ajánlott mindenkinek csak azért, hogy legyen jobb a napjuk. “A mozgalom tagjai nem csinálnak mást, mint egy free hugs táblával kiállnak egy forgalmas utcára, és bárkit átölelnek, akik veszik a bátorságot és odalépnek hozzájuk. …ez egyben kiváló terápia, ugyanis a kutatók szerint öleléskor a testünk olyan anyagot szabadít fel, amely növeli a magunkba és másokba vetett bizalmunkat.” Ha jól tudom, az USA-ban ezeket az akciókat a rendőrség be akarta tiltani, de annyi aláírás gyűlt össze mellette, hogy több ezer ember nyomásának engedve ma már az ajándék ölelésnek semmi akadálya a mozgalom atyjának hazájában sem,  továbbra sem.

A Youtube-on az “ajándék ölelés” akciókról készült videók a legnépszerűbbek közé tartoznak – ezekből gyűjtöttem össze néhányat. Kikapcsolódásképpen és energiaszint növelőként is javaslom, hogy keress rá esetleg még a különböző nemzetek “ajándék ölelés” akcióira – hát mit ne mondjak: nagyon tanulságosak. Engem mindig meghat, amikor azzal szembesülök, hogy mi emberek mennyire sokfélék vagyunk, és milyen erősen azon múlik egy sor dolog, hogy a kultúránk, a bennünket körül vevő társadalom mit sugall számunkra.

Piszkos pénz?

A hozzászólásokban írd le, hogy te milyen pénzügyi tévedésedet engedné el szívesen, kit v. mit kéne megölelned, hogy gyorsabban haladj pénzügyi intelligenciád fejlesztése esetében? De arról is írhatsz, magadhoz tudod-e ölelni a pénzt, vagy visszataszítónak, piszkosnak tartod? Meg mered engedni, hogy jöjjön hozzád a pénz, szóval?

Vállalkozó, leendő vállalkozó nők figyelem!

Vállalkozó női tanácsadó programot tervezünk a hozzánk befutott igények, és az általunk látott kihívások alapján.

Viszont szeretnénk mindinkább az igényekre fókuszálni, ezért arra kérünk minden vállalkozni szándékozó, vagy már vállalkozó nőt, ha megalapozottabban akar vállalkozást indítani, vagy a meglévőt hatékonyan fejleszteni, akkor töltse ki minél előbb az igényfelmérő kérdőívünket – klikkelj ide érte –>>

Köszönjük az együttműködésedet és a segítségedet.

A kérdőív az interneten szabadon terjeszthető.

Köszönönet, ha másoknak is tovább adod. Tehát az igényfelmérő kérdőív itt található: klikkelj –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

9 Responses to “Ajándék ölelés… meg a pénzügyi tervezés ;-)”


 • Köszönöm a videókat!! :)

  Azt hiszem, az embert a hétköznapi gondok-bajok teszik előítéletessé, ezért is nem mer bátran szeretni, vállalva az érzelmi sebezhetőséget. Pedig így talán sokkal több jótól, széptől fosztja meg magát, mint amennyi rossztól menekül esetleg meg! :(

  Nagyon tanulságosak ezek a videók azzal, hogy ezek a kedves fiatalok akkora nyílt, őszinte szeretettel járják a világot, állnak ki az utcasarkokra a tábláikkal, – kicsit megrázó volt a számomra megmondom őszintén. Talán mert az ember alapból védekezik annyi minden ellen ebben a kissé feje tetejére állított értékrendű világban…?

  Azt hiszem, újra MERNI kell SZERETNI, meglátni a másik emberben az esetleg valamiért nem túl vonzó MAGUNKAT is… :)

  Mindenkinek egyre bőségesebb napokat minden szépből-jóból!!

  Sok-sok öleléssel, szeretettel, puszival:

  ANi / Győrből.

 • Garamvölgyi Zsuzsa

  Köszönöm Ida ezeket a klippeket, olyan jó volt nézni, annyira aktuális dolgokat kapok Tőled!!!!!!!!!Rég kaptam ennyi jóérzésű ölelést. További szép hetet kívánok:Zsuzsa

 • Egriné, Erzsébet/Szeged/

  Kedves Ida!
  Nagyon szépen köszönöm, lélek és érzék emelő videókat!
  Elfogom kezdeni én is!
  Kíváncsi leszek a fogadtatásra!
  Lehet,hogy nem táblával,de egy baráti ölelésre kérem meg a beszélgető partnereimet,a kézfogás mellé!
  A jó kezdeményezést hozzuk létre,érezzük át amit láttunk!Óriási lehet átérezni
  KÖSZÖNÖM MÉGEGYSZER!
  ERZSI.

 • Kedves Ida!

  Nagyszerű ötlet volt ez az ölelés videó! Ahogy nézem, az jutott eszembe, hogy az én kicsi lányom igazi “ölelő-terapeuta”. A játszótéren vagy bárhol, ahol ismerkedik, nagyon szívesen öleli meg a gyerekek mellett az anyukákat is, és a meglepett anyukák felszabadult, mély örömmel szokták visszaölelni.

  Emberek vagyunk mindannyian. Akár szerethetnénk is egymást… :-)

  Nagy ölelést mindenkinek!
  Andrea

 • Kedves Ida!
  Ma reggel olvastam el az öleléssel kapcsolatos oldalt.Utána
  Ágnes barátnőmmel volt találkozóm és úgy megöleltem, ahogy csak tudtam.Én képes vagyok rá, hogy a táskámban hordok egy papirt ezzel a felirattal:free hugs, s alkalmas időpontban előveszem.
  Folytatva – egyik kedvenc könyvemből egy idézet:
  Minden ember,
  minden apró mozzanat
  életedbe úgy került, hogy
  magad vontad oda.
  Az pedig,
  hogy most mit kezdesz velük,
  Rajtad áll.
  Richard Bach:Illuziók
  Akárhányszor kinyitom, választ ad, s emlékeztet arra amit már tudok csak majdnem elfelejtettem.
  Sok szeretettel ölellek Kata

 • Kedves Ida!
  Nekem volt szerencsém ebben, pár éve a metró bejáratánál volt pár fiatal ők is ezt csinálták. És tényleg mekkora erő van benne, mert nem felejtettem el, egyszerűen jó érzés megölelni valakit, főleg ha nem is ismered.
  Szép napot!

 • Nagyon megindító klippek! Köszönöm!
  Sokan félnek az öleléstől és a szeretet kimutatásától napjainkban.
  Mindenkinek kötelező lenne ezeket a videókat látni és átérezni.

  Köszönöm!!

  Ági

 • Szerintem ez is egyik jele annak,hogy a világ nagy változások előtt áll! A hideg ész hatalmát felváltja a szeretet melege,egymás iránt és a teremtő iránt aki segíti ezt a folyamatot!Én vidéki vagyok,és bár elég sokat járok Pestre,még nem találkoztam ilyen “feliratú” emberekkel,bár nagyon szeretnék.Sőt én is megpróbálnám,mert nagy szükségem van a szeretetre,de az is úgy jó,ha adok is és kapok is.A legjobb lenne,ha lenne ilyen feliratú póló,amit felvenne az ember,amikor ilyen “akcióba kezd,de akár mindég is lehetne hordani!De a feliratnak magyarnak kéne lennie,nem pedig amerikainak,ahol-micsoda őrültség-még be is akarták tiltani!Közben meg rengeteg káros dolog meg van engedve,sőt még általánosan elfogadott is sajnos! Hát ennyit Amerikáról…Éljenek a szabadon ölelők!!!!

 • Igen, az emberiség világa tényleg nagy változások előtt áll.
  Eljön a szívcsakra kiteljesedésének a kora.
  Amikor már nemcsak másoktól fogjuk merni elfogadni az ölelést, hanem saját magunkat is át merjük majd ölelni. Tanult minták ide vagy oda.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.