A sikernek előzménye van: “álmodtam egy álmot” – Susan Boyle

suzan-boyle-1653509_76b0_625x1000

A 47 éves, munkanélküli háziasszony Susan Boyle 2009 tavaszán – látszólag – a semmiből bukkant elő, és kis híján megnyerte a brittek tehetségkutató versenyét.  Legelső fellépésének videóját itt a GazdagNők blogban is közzétettük – számomra katartikus élmény volt, és mindenképpen szerettem volna megosztani a honlapom látogatóival (majdnem 30-an reagáltatok rá).

Mindez azért is emlékezetes, mert ezzel indult itt a blogban az ún. rezgés szint emelő hétvégi, hét eleji bejegyzések sorozata (erre még hamarosan visszatérek).

Susan anyjának a halálos ágyán megígérte úgymond, hogy kezd valamit az életével. Éveken át gondozta beteg édesanyját, aki jóval 90 éves elmúlt, amikor meghalt. Susan a macskájával egyedül élt egy kis skót faluban, ahol a barátnői és főleg a templomi kórus jelentettek számára sokat. Az igencsak átlagos kinézetű ír származású nő annak idején 10. gyermekként látta meg a napvilágos és oxigénhiánnyal született – s az ITV televízió Britain Gots The Talent című műsor elődöntőjén a fanyalgó zsűrit és a nézőket másodpercek alatt hódította meg elképesztően csodálatos hangjával, s indult el a világhírnév útján. Piers Morgan, a zsűri egyik tagja azt nyilatkozta a fellépése után, hogy a Susan előadása a harmadik évadjánál tartó műsorsorozat eddigi legnagyobb meglepetése volt.

Susannak az volt az álma, hogy a nagyközönség előtt énekelhessen, de korábban nem kapott erre érdemi lehetőséget, de most igen! Az internetes videómegosztókon több mint 100 millióan látták a tehetségkutatóbeli fellépése mintegy öt percét, vezető amerikai tévétársaságok hírműsorai sorra szólaltatták meg.

A Nyomorultak című musical “Álmodtam egy álmot” című dalát énekelte azon a bizonyos elődöntőn – idézem a magyar szövegét:

Az elmúlt időben álmodtam egy álmot
amikor a remény még élt, és az élet élhető volt
azt álmodtam, hogy a szeretet sosem hal meg
azt álmodtam, hogy Isten megbocsátó

Akkor fiatal voltam és hittel teli
és az álmokat szövögettem, éltem és pazaroltam
nem volt váltságdíj, mit fizetnem kellett volna
nem volt el nem énekelt dal, megkóstolatlan bor

de a tigrisek eljöttek egy éjjel
lágy hanggal hívtak
a reményeimet szétszakították
és az álmaimat meggyalázták

csak egy nyáron volt mellettem
végtelen csodákkal töltötte meg napjaimat
mellette felnőttem
ám eltűnt, amint megérkezett az ősz

és állandóan azt álmodtam, visszatér hozzám
és éveket töltünk együtt
de ezek az álmok nem váltak valóra
ezeket a viharokat nem álltuk

volt egy álmom, milyen legyen az életem
egészen más, mint a pokol, amit élek
egészen más, mint amilyennek most tűnik
most az élet megölte az álmot, amit álmodtam.

Susan nyilván nem véletlenül választotta ezt a számot, bár az ő álmát nem ölte meg most már az élet. A hirtelen jött és túlságosan nagy siker, a szuper sztárság, a bulvármédia felhajtásai, a kapott elismerések és gúnyolódások, s valószínűleg az is, hogy 2. lett a versenyen azonban kikezdték egyensúlyát – a döntő után a tavasszal kórházban kezelték. A hírek szerint mára Susan Boyle azonban teljesen rendben van – nagy sikerű fellépése volt a szeptember 16-án az America’s Got Talent című tehetségkutató döntőjében, ahol több világsztár is vendégszerepelt.  Shakira után másodikként Susan Boyle lépett fel: Rolling Stones 1971-es balladájának feldolgozását, a “Wild Horses”-t énekelte óriási ováció közepette.

Susan Boyel bemutatkozó albuma november végén jelenik meg, és menedzsmentje szerint szolgál majd nem kis meglepetésekkel. A britek részéről már óriási igény van erre, de Amerikában és világszerte nagy a várakozás. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a bejelentést követően az Amazon.com online megrendelésénél minden eddigi rekordot megdöntött:  Susan lemezéből előzetesen már több tízezer példány elfogyott – nagyobb siker, mint Jay-Z vagy Whitney Houston új, ún. visszatérő CD-je, de a Beatles Abbey Road klasszikus felvételét is megelőzte.

Susan első lemeze stílusosan “I Dreamed a Dream” címet viseli, és hivatalosan novemberben 24-én debütál vele, és kezd turnézni az USA-ban.

A sikernek előzménye van!

Fontosnak tartom tudatosítani, hogy minden sikernek előzménye van.
Susan a tehetségét mindig is ápolta, de eddig csak szűk körben tudta megosztani rendkívüli képességét – ideje volt, hogy a nagyvilághoz is eljusson vele!

Nézd meg az alábbi összeállítást, amit több helyről vadászva készítettem el – 3 régi videó a fiatal Susan Boyle énekes fellépéseiből amatőr felvételekről:

Young Susan Boyle 25 Years Old At Wedding Aniversary Sings I Don’t Know How To Love Him

Susan Boyle The Way We Were Britain’s Got Talent 1984 First Song Cry Me A River [HQ] Chinese

Susan Boyle singing in 1995 on Michael Barrymore’s ‘My Kind of People’

Susan titka

Kecskeméti Edit, aki a GazdagNők 1. online kurzusának, a női pénzügyi önismeretet és pénzügyi intelligenciát fejlesztő KincsTár nevű távtanfolyamának hallgatója volt, ezt írta hozzászólásában itt a blogomban 2009. április 19-én:

Susan Boyle titkához egy gondolat: munkanélküliként eddig a gyülekezetében végzett önkéntes munkát, időseket ápolva és kórházi betegeket látogatva – munkanélküliként is fenn tudta tartani a nagylelkűség, az adás állapotát, jó rezgéseket teremtve maga körül, amivel aztán bevonzotta a sikert és valószínűleg az anyagi gazdagságot is.

Itt alább láthatod a 2009. szeptember 16-án az America’s Got Talent című tehetségkutató döntőjében Susan Boyle előadásában elhangzott “Wild Horses” című számot – küldöm azért, hogy a rezgés szintedet emelje, hogy minél jobb legyen a te kisugárzásod is, ami elengedhetetlen a lelki, szellemi és anyagi gazdagsághoz egyaránt.

Oldalának mottója fontos üzenetet fogalmaz meg mindannyiunk számára: never judge a book by its cover, azaz szabad fordításban: soha se a könyv borítóját nézd!

FIGYELEM!

2009. szeptember 24-én csütörtöktől tudsz jelentkezni a 2. női pénzügyi tervezés szemináriumra, amit 2009. október 1­8-án, vasárnap tartunk Budapesten.

További részletek, kedvezményes részvételi lehetőségek ajándékokkal hamarosan – figyeld a hírlevelet, a blogot!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

10 Responses to “A sikernek előzménye van: “álmodtam egy álmot” – Susan Boyle”


 • A sikerért bizony küzdeni kell,és minden siker viszonylagos!!!!
  Kinek mi a siker?Van aki értékeli van aki csak legyint rá.
  Kérlek olvassátok el az első félmaratonom történetét,mert nem ez lesz az utolsó.
  Küzdök egy dédelgetett álomért.Ida leckéi sokat segítenek nekem,hogy segítsek magamon,ha csak hangyalépésben de haladok.
  Susan Boyle apropóján:szerencsére nem mindenki a könyvborítót nézi-bár kezd ellaposodni a világ,de reménykedem-,ezért merem álmodni az álmomat!

 • Kata,
  én nagyon drukkolok neked – elolvastam a félmaratonod történetét, és igazán örülök, hogy segíthetek neked.

  Én is futottam egy időben rendszeresen reggelente – a 2 barátnőmmel kb. 6 kilométert tekertünk le reggelente egy focipálya körül, kivül a városon (akkor még Zalegerszegen) éltem. De futottam egyedül is, dombos terepen például… A mostani online kurzus egyik résztvevője is futott a bp-i maratonon – utána jött a személyes találkozónkra. Beszéltük is vele, hogy szóljon, ha legközelebb lesz maratoni futás… ;-)

  (Most már régóta gerinctornára meg pilatesre járok heti szinten, rendszeresen lehetőleg 2x, és szaunázom is.)

  Ida ***

 • Susant én is láttam,csodálatos volt.Sajnos a hírnév ami hirtelen jött,nem tett jót.Kár,hogy nem fiatalon került az énekesi pályára,szép hang és jó elóadó.Aki belül gazdag,az nagyon jó érzés.Én is ilyen vagyok,soha nem voltam anyagiakban gazdag,szeretném az életem hátralévő részét anyagi biztonságban tudni.Mindenki ezt kívánná az egészség mellé,azt hiszem a mostani helyzetében.

  Üdv:Ilonka

 • Az utóbbi években annyira “leamortizálódtam”, hogy azon kaptam magam kb. fél éve: még álmodni sem tudok.
  Tudjátok most mi a logóm? MERJ ÁLMODNI! De még nem igazán megy.
  Ez a videó nagyon jól jött, emlékeztett arra mit kell tennem.
  Köszönöm Ida!

  Turkáltam egy kicsit a régebbi bejegyzések és hozzászólások között
  és örömmel konstatáltam, hogy vagyunk egy páran Erdélyből.
  Arra gondoltam, ha már a hely összeköt bennünket és egy “cipőben járunk” a blog által jó lenne kicsit többet megtudni egymásról.
  Erdélyi lányok, ha ti is így gondoljátok írjatok a gizellaferencz.nagy@gmail.com e-mail címemre,
  Előre is köszönöm.

 • Gizus,
  ha megírod a felhívást, szívesen közzéteszem egy következő hírlevelembe, hogy az erdélyi lányok :-) egymásra tudjanak találni.
  Mit szólsz? :-)

  Ida ***

 • Kedves Ida!
  Örülök annak hogy a netlogomon rátaláltam a webcimedre és mivel én egy nagyon nyittot személy vagyok kiváncs minden ujra igy jutottam el hozzád.Susan Boylert hallottam és valoba nagyon jo hangja van.
  Csodálni való a kitartása és az álmának a megvalósitása.Amibe az edesanyja szelleme is belesegitett.
  Nagyon jo a leveleid olvasni különössen nekem azért mert spiritualisan
  is nyilatkozol és hiszel benne.
  Én már az állmokat elfelejtettem,de a hitem meg van ami eröes és eröt ad eben az antikrisztusi világeyetemben.
  szeretettel üdvözöl es minden szépet kivánok a munkádhoz.
  sára

 • Sziasztok őrülők a videonak igy hétfön hajnalban. még a lelkem is mosolyog szép hetet midenkinek Éva

 • M-né Szakács Irén

  Ida, köszönöm ezt a csodálatos videót. Még a bőröm is borsódzott amint hallgattam. Minden nőtársamnak kívánom, hogy ilyen megemelkedett rezgésszíntbe kezdje a hetet! Ez mindenkinek tanulság, én hiszem és vallom, hogy soha nincs késő elindulni a siker útján. További Szép Napot Mindenkinek! Irénke.

 • Mi a siker?
  Az, amiért megdolgoztál, megküzdöttél, és jóval a bekövetkezte előtt a fejedben már tényként élted.

  Az én szlogenem ez volt:

  Álmodj merészet! Megvalósítjuk. :)

  Aztán bővítettem, mert apróságokkal kerestek meg… :)

  Álmodj merészet! Megvalósítjuk. De merész legyen! :)

  Azóta csak azok találnak meg, akiknek nagy terveik, nagy álmaik vannak…, és megvalósítjuk, most már előjegyzés szinten :) :) :)

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.