Mitől nő a Nő – Szeged, 2009. október 21., szerda

milleniumikvhaz-szegedMitől nő a Nő címmel tartanak egy kávéházi rendezvényt Szegeden, aminek az egyik vendég előadója vagyok.

Helyszín: 6720, Szeged, Dugonics tér 12. Milleniumi Kávéház

Időpont: 2009. október 21., szerda 17:00 órától

Örülnénk, ha találkozhatnánk személyesen is – gyere el, várlak! A belépés tudomásom szerint ingyenes.

Részletes program:

17:00-kor a vendégeket köszöntik a Csongrád Megyei Esélyegyenlőségi Iroda- Esélyek Háza Szeged munkatársai.

17:05-kor az Esélyek Háza vezetője Sisákné Krizsán Valentina néhány szóban bemutatja a Szegedi Esélyek Házát.

17:30-kor Home Start Hungary Otthon Segíthetünk Alapítványtól Lukács Anikó előadása :  Alapítvány bemutatása néhány szóban, és… GYED-en innen és túl – Kisgyermekes anyukák visszatérése a munkába.

18:00-kor   Csapó Ida női önismereti tréner, nők és pénz specialista, a GazdagNők.hu honlap tulajdonosa és blogírója előadása a nők anyagi függetlenségéről.

18:30-tól Kötetlen beszélgetés a célközönséggel

********

Kicsit pedig részletesebb információ az előadásom kapcsán, amit annak idején információként a szervezők megkaptak – s közreadom nektek is ezúttal :-)

elizabeth-cady-stanton1Mi van a női pénztárcában, azaz a nők anyagi függetlenségéről?

“Egy nő mindaddig kiszolgáltatott lesz, amíg nincs saját pénztárcája” – írta Elizabeth Cady Stanton, aki az 1800-as években élt, és a nők egyenlő jogaiért harcolt.

Csapó Ida mint nők és pénz specialista előadásában érinti, hogy a nők általában miért szegényebbek az egész világon, mint a férfiak; mire kell különösen figyelniük, hogy az anyagi kiszolgáltatottságot, az időskori női szegénységet elkerüljék. Téma lesz az is, hogy hogyan és mi módon fejleszthető a női pénzügyi önismeret és pénzügyi intelligencia – mégpedig azért, hogy ne legyen üres a nők saját pénztárcája.

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

0 Responses to “Mitől nő a Nő – Szeged, 2009. október 21., szerda”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.