Önismeret – kedvenc idézeteid? Játsszunk és tréningeljünk együtt!

prosi-toll-kv-82515_composition_afternoon_1Az idézeteket sokan szeretik – én imádom őket! Hogy miért is? Frappánsak, fontos felismerésekhez juttatnak, megerősítenek, elgondolkodtatnak. Te hogy vagy vele, miért szereted őket? Hátha kedvenceid közé tartoznak az idézetek…

Önismeret témában örömmel venném kedvenc idézeteiteket, de jómagam is összegyűjtöttem egy csokorra valót, de egy valamire különösen figyeltem…

Mégpedig arra figyeltem – hiszen ez egy nőknek szóló honlap elsősorban -, hogy ne csak férfiaktól származó bölcsességeket találj, hanem legyenek bőségesen ;-) nőktől is idézetek. Olvasd őket itt alább!

“Ha megtudsz nézni valamit a saját szemeddel, akkor nincs szükséged arra, hogy mások véleményére hallgass.”  Takami Kósun

“Én választottam az életem – most el akarom kezdeni élni.”  Stephenie Meyer

“Ami te vagy, annak kilencvenkilenc százaléka láthatatlan és érinthetetlen.” Richard Buckminster Fuller

“Ha nem tudsz őszintén beszélni magadról, akkor más emberekről sem tudsz.”  Virginia Woolf

“A magam ura vagyok, tökéletesen megismerhetem magamat. Ezáltal minden részemhez bensőséges szeretet és barátság fűzhet. Minden porcikámat érdekeimnek megfelelően használhatom. Tudom, hogy akadnak bennem érthetetlen vagy számomra még ismeretlen vonások, de amíg barátsággal és szeretettel viszonyulok magamhoz, addig bátran és bizakodva kereshetem a rejtélyek megoldását és önmagam jobb megértésének lehetőségeit.”  Virginia Satir

“Az önismeret mindig jobb, mint az önkontroll.”   Claudia Gray

“Van néhány dolog az életben, amit még a legjobb barátod sem tud megérteni, de te képes leszel megtalálni az ideális könyvet vagy meghallgatni a helyes dalt, és megérted.”  Björk

“Felejtsd el, aki voltál, és fogadd el, aki vagy!” Apja lánya c. film

“Istenedhez, angyalodhoz, nem választott akarathoz/Álmaidhoz, szerelmedhez, maradj mindig hű magadhoz.

Maradj mindig hű magadhoz, maradj hű adott szavadhoz/Álmaidhoz, szerelmedhez, így juthatsz igaz áldáshoz.” ~  Ágnes Vanilla

Ha megosztod velünk a kedvenc idézeteidet önismeret témában itt a hozzászólásokban 2009. november 2-án, hétfőn éjfélig, és legalább a fele nőktől származik, akkor nyerhetsz! Ismét sorsolunk ugyanis, és egy nőtársunk lehet a szerencsés nyertes ezúttal is:  nőknek szóló ajándékkönyvet kap, és megkapja a GazdagNők számozott (!) hálakövét. Az eredményt 2009. november 3-án, kedden tudhatod meg.

Tehát küldd az önismereti idézeteket (ide a hozzászólás részbe),  de fele legalább nőktől származzon!

Megvan a nyertes!
S idézzük is be, mit küldött nekünk idézetként:

kozyen
2009. november 2. @ 14:19

Kedvenc idézeteim a határidőnaplómból:

“A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

“Ne gondold, hogy ami neked nehezedre esik az emberileg lehetetlen. Inkább úgy fogd fel, hogy ami emberileg lehetséges és megszokott, azt te is elérheted.” Marcus Aurelius

Ha női önbecsülésedet netán a halogatás tépázná, akkor nézz el ide! “Tréningeljünk” online módon együtt, hm? :-)  –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

23 Responses to “Önismeret – kedvenc idézeteid? Játsszunk és tréningeljünk együtt!”


 • Kedves Ida4

  Én is nagyon szeretem és gyűjtöm az idézeteket. Ha valahol olvasok egy olyan idézetet, ami nagyon megfog, rögtön leírom. Időnként előveszem az idézetes noteszemet, és mindig találok benne valamit, ami éppen az adott helyzethez, hangulatomhoz illik és erőt ad.
  A kedvenceim közé tartoznak:

  „Több jó ember él a világon, mint rossz. Csakhogy a rosszak nagyobb zajt csapnak.” Lina Morgan

  „A hivatásválasztás mindig kulcskeresés önmagunk felszabadításához.” Szepes Mária

  „Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás és mindenek előtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt – kerül, amibe kerül – meg tudjuk valósítani.” Marie Curie

  „Minden élőlényben van valami, ami önmaga akar lenni – az ebihal békává akar válni, a báb pillangóvá, a sérült ember ép emberré. Ez a spiritualitás.” Elen Bass

  „Muszáj megtenned azt, amiről azt gondolod, hogy nem vagy képes.” Eleanor Roosevelt

  „Az élethez kétségtelenül kell bizonyos emberi méltóság és fegyelmezettség, hogy az ember normálisan reagáljon arra, ami éri, mindig tudva mi igazán baj, és mi csak bosszúság.” Szabó Magda: Abigél

  Üdvözlettel:
  Szilvia

 • Mándiné Cseri Katalin

  “1. Minden, ami másokban dühössé tesz, zavar, “én jobban csinálnám”, mindent, amit a másikban megváltoztatnék, bírálok, minden, amit véleményezek, az bennem van, önmagamban. Minden, amit én kritizálok a másikban, minden, ami ellen harcolok, az bennem van.
  2. Mindaz, amit a másik személy rajtam kritizál, harcol ellene, meg akar változtatni bennem, rajtam, és ha ez engem sért, bánt, az nincs feldolgozva, nincs megoldva bennem.
  3. Minden, amit mások kritizálnak bennem, harcolnak ellene, meg akarják változtatni, de mindez engem nem bánt, nem érint, akkor ez az ő problémájuk, melyet kivetítenek rám, mert önmaguk nem tudnak, nem mernek szembenézni vele.
  4. Mindent, amit én a másikban szeretek, azt magamban szeretem, mindez magamban van meg, mert felismerem magam a másik személyében, és ebben egylényegűségünk mutatkozik meg.”

  A Tükör Törvényei

 • Kedves Ida!
  A szerintem legjobbak:

  „Fájdalmasan tudatában vagyok tökéletlenségeimnek, s ebben a megismerésben rejlik minden erőm.”
  Mahatma Gandhi

  „Gyökereidtől-lombkoronádig, tetőtől-talpig mérd meg s vállald magad!”
  Keszei István

  „Tudom, mit akarok, de azt is tudom, hogy ez nem mindig reális. Nagyratörő álmaim vannak, csak a lehetőségeim szűkösek.”
  Laura D.

  „Inkább becsüljenek kevesebbre, és érjek többet.”
  Gárdonyi Géza

  „Hibát követ el, aki arra vágyik, hogy megértsék, mielőtt még megfejtette volna önmagát.”
  Simone Weil

  „Vedd tudomásul, majd pedig fogadd el: nem vagy tökéletes. Ha sikerül, óriási tehertől szabadulsz, és mindjárt magasabbra húz veled a léghajód! És még mennyi mindent ki kell hajigálnod ahhoz, hogy csakugyan szárnyalhass!”
  Vavyan Fable

  Az ember annyit ér, amennyire önmagát értékeli.
  Közmondás

  „A magam ura vagyok, tökéletesen megismerhetem magamat. Ezáltal minden részemhez bensőséges szeretet és barátság fűzhet. Minden porcikámat érdekeimnek megfelelően használhatom. Tudom, hogy akadnak bennem érthetetlen vagy számomra még ismeretlen vonások, de amíg barátsággal és szeretettel viszonyulok magamhoz, addig bátran és bizakodva kereshetem a rejtélyek megoldását és önmagam jobb megértésének lehetőségeit.”
  Virginia Satir

  „Ha nem beszélhettünk volna, ha nem nézhetlek, nem gyönyörködhetek külső-belső lényedben, most másvalaki volnék, s nem kedvelném az illetőt.”
  Vavyan Fable

  „Voltam már néhányszor úgy, hogy felolvadt és kiáradt a szívem, forró szeretet töltött el és fájdalmas vágy, hogy elmondjak magamról mindent barátnak, szeretőnek: odaadjam magam, maradék nélkül, hogy megszeressenek, megsajnáljanak – látod, ez vagyok. Ilyenkor kutattam magamban, megindultan, alázatosan, tisztán.”
  Karinthy Frigyes

  „Bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb mint sejted és okosabb mint véled.
  Micimackó c. film

  „Akkor hiteles az ember, ha olyan, amilyennek megálmodta magát.”
  Mindent anyámról c. film

  „Hosszú időbe telik, mire teljesen azzá válsz, aki valóban vagy.”
  Björk

  „Ha jobban megfigyeljük, az egész világ érthetetlen, logikátlan, és véletlenszerű akkor, ha a környezetet okoljuk azzal, ami velünk történik, de tök egyszerűvé lesz minden, ha magunkban keressük a választ.”
  Szabó Eszter

  – Ez borzasztó, hogy jobban ismersz engem, mint én magamat.
  – Persze, hogy jobban ismerlek. Én kívülről is látlak, meg belülről is. Te csak belülről látod magadat, hiszen bent vagy.
  Ara Rauch

  „Az önámítás olyan, mint a hangos zene: segít elhallgattatni a belül zajongó ürességet.”
  Vavyan Fable

  „Ha meg akarom találni az igaz szerelmet, először is magamat kell megtalálnom.”
  Paulo Coelho

  „Nem csak az vagy, akinek ismered magad. Az is te vagy, akinek mások látnak!”
  Vavyan Fable

  „A sárkányunkat, démonainkat, rossz szellemeinket nem megölnünk kell, mert megölni úgysem lehet őket, és ha mégis megpróbáljuk, legközelebb más irányból támadnak, más alakban; meg kell szelídítenünk őket, hogy minden erejükkel a mi szolgálatunkba állhassanak.”
  Ara Rauch

  „Tudod, miért is jó még a szerelem? Na persze azonfelül, hogy alapból mesejó?! Az összes egónk részt vesz benne. Ritkábban látjuk-nézzük magunkat kívülről. Szünetel a tudathasadás.”
  Vavyan Fable

  „A saját személyiségünk foglyai vagyunk egy magunk által teremtett börtönben.”
  A szökés c. film

  „Legfontosabb a belső tartás. Békében kell élni magunkkal. El kell tudni fogadnunk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Nyitottan kell élni, de tudni kell a farkasról, hogy farkas, a kígyóról, hogy kígyó, a bárányról, hogy bárány. Ez hozzátartozik a belső egyensúlyhoz.”
  Dallos Szilvia

  „Csend és magunkra fordított idő nélkül soha nem leszünk képesek felfedezni a rossz tulajdonságainkat, illetve az erényeinket. Nemcsak azt felejtjük el, kik vagyunk, hanem azt is, kik szeretnénk lenni.”
  Nora Roberts

  „Többet jelent az, hogy kik vagyunk valójában, mint az, hogy mások minek hisznek minket.”
  Dzsaváharlál Néhrú

  Azok az emberek szenvednek a legjobban, akik nincsenek tudatában annak, hogy valójában mit is akarnak.”
  Grace klinika c. film

  „Te vagy a Múlt emlékkövekkel válladon, Te vagy a Jelen, tiéd az öröm és a fájdalom,
  Te vagy a Jövő, melynek útját szántja a remény, s Te magad vagy az álmaidba látó ébredés.”
  T. Fiser Ildikó

  „Ki vágyai szerint él – önmaga szerint él. A vágyak láncolata maga az élet.”
  Hioszi Tatiosz

  „Kezemben tartom sorsom irányítását, végtére is rengeteg eszem van. Ennyi sok ésszel csak az a baj, hogy nem lehet tőle lazítani, nemigen lehet szeretni, szóval egy sor gyengeséget nem tűr, ráadásul gyakran fölényes még velem szemben is, és lehurrog.”
  Vavyan Fable

 • Sziasztok,

  Íme az én kedvenceimből is egy csokor:

  “Ne higgyük, hogy elegendő, ha mi magunk átérezzük és elgondoljuk mindazokat a szép és gyöngéd dolgokat, amely társunk iránt eltölt bennünket. Feltétlenül tudtára kell adnunk valamilyen formában neki is, különben nyugtalanná, bizonytalanná válik, érzelmileg fázni kezd mellettünk.”
  Szepes Mária

  “Ne kívülről nézz önmagadra, hanem belülről nézz kifelé!”
  Szepes Mária

  “A sötétség csak ahhoz ér hozzá, aki behívja magához.”
  Szepes Mária

  “Soha ne engedd, hogy valaki ne legyen boldogabb a veled való találkozás után, mint előtte.”
  Teréz anya

  “Mai világunk legnagyobb betegsége nem a lepra vagy a tuberkulózis, hanem sokkal inkább az az érzés, hogy senkinek sem kellünk, senki sem törődik velünk, és hogy mindenki által elhagyatottak vagyunk.”
  Teréz anya

  “Ha a saját szemébe a nő bele tud nézni, akkor nyugodtan, oldottan fog másnak a szemébe is nézni! Egyenes lesz a tartása. Persze ez nem az a szemtelen, kihívó, vadászó tekintet, amikor éppen egy pasira vadászik, hanem ez a derűs tekintet. Ez hiányzik ma Magyarországon. A sok derűs vidám tekintet!”
  Csernus Imre

  “Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi leszek. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.”
  Karinthy Frigyes

  “Nő vagyok – mindenek felett.”
  Jacqueline Kennedy Onnasis

 • Kedves Ida!
  A kedvenc idézetem önismereti témában: Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. :-)

 • ,,Ha többre vágyunk,először többé kell válnunk”
  Jim Rohn
  ,, A hit az az elem,
  az a kémia,amit ha imádsággal ötvözünk
  lehetővé teszi számunkra,hogy kapcsolatba lépjünk
  a Végtelen Intelegenciával”
  Napoleon Hill

  ,,A Lét eleme,az Elme létezése
  a Létezés elemei,elemi létezés”
  saját

 • Sajnos a bankok nem fogadják el az isten pénzét, de az élet igen , ùgy hîvják ; öröm! (Müller Péter)
  Aki térképről lett tengerész , az kapitánynak mit sem ér! (ismertlen)
  Mindíg azokat a dolgokat várd, amelyekre vágysz!(Lisa Nichols)
  Ha kérsz , érzel, és hiszel, akkor kapsz ! (Rhonda Byrne)
  A fesztelenség és a tökéletesség titka az – ismétlés-. (Charles F. Haanel)
  Ha gazdag akarsz lenni, gondolkodj ùgy mint a gazdagok ! (Dombai Krisztina)
  Előbb a belsô örömöt és harmóniát kell megteremtenünk, és ha ez sikerül , a külső javak maguktòl ránk találnak! (Marcia Shimoff)

 • “A döntéseink, s nem a képességeink mutatják meg, kik is vagyunk valójában.” (J. K. Rowling)

  “Önmagunk, belső tartásunk elvesztéséért iszonyatos árat kell fizetnünk.” (Donáth G. Blanka)

 • Kedves Ida !
  Itt az interneten talált meg egy idézet, amely a jelenlegi életszakaszomra nagyon is illik. Mindig is pozitívan gondolkodtam, de ez adott egy jelentős “lökést” az optimizmusomnak: “Először figyelembe sem vesznek, aztán nevetnek rajtad, aztán harcolnak ellened, és aztán nyersz.” (Mahatma Gandhi)
  Önbizalom hiányban szenvedőknek különösen ajánlott.
  Van egy füzetem, amibe fel szoktam jegyezni a számomra fontos idézeteket, bár sok olyan van közte, aminek a származását nem ismerem. Íme néhány a gyűjteményből:
  “Vállald önmagad, más úgyse vállal Téged.”
  “Az élet tudja mit akar. Pozitívan kell gondolkodni. Elfogadni a jót, és nem erőltetni semmit. Az életet élni, megélni kell, rábólintani, úgyis megcsinálja, amit akar.”
  “Amit nem nyersz meg magadnak, azt az ellenfeled elveszíti neked!”
  “Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.”(Simone Weil)
  “Soha ne add fel!” – Churcill

 • Kedvencem és új, tegnap hallottam,

  Ne higgy a rosszban a negatív,mert ez a világ csodálatos hely, és a dolgok természete az, hogy jó véget érnek…
  Dr. Manfred Winterheller, top motivációs tréner

 • Idézet az ÖNBIZALOM-hoz:
  “Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeladás között,
  És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel és a társaság a biztonsággal,
  És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét és a bók nem esküszó,
  És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget, a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével,
  És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez.
  Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér.
  Műveled hát saját kertecskédet, magad ékesíted fel lelkedet, nem mástól várod, hogy virágot hozzon neked.
  És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz…
  Hogy valóban erős vagy.
  És valóban értékes.”

  (Veronica A. Shoffstall)

 • És még egy kedvenc:

  “Ha kitör a vihar, mindenki a természete szerint cselekszik.
  Van, ki elnémul a félelemtől. Van, ki menekül. Van, ki elbújik.
  És van, aki szárnyát kitárja, és sasként szárnyal a szélben.”

  Elizabeth: Az aranykor

 • Szuper ez az idézetes ötlet, Ida! :) Nagyon tetszenek az “idehordott” idézetek, örömmel mazsolázgatok közöttük.
  Hoztam én is néhányat:

  ” Egy mondás szerint, onnan tudhatod, hogy fontos dolog történt az életedben, hogy utána már nem tudsz úgy élni, mint azelőtt.”

  „Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenek előtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt – kerül, amibe kerül – meg tudjuk valósítani.” (Marie Curie)

  „Az őszinteség sohasem nevetséges, mindig tiszteletre méltó.” (Charlotte Brontë)

  „Ha bízol magadban, másban is bizalmat keltesz.” (Goethe)

  “Képes vagy rá, ha úgy is gondolod.”
  Buddha

  “A nehéz idők jobban megértették velem, hogy mennyire végtelenül gazdag és gyönyörű az élet minden téren, és hogy oly sok dolog, ami miatt aggódunk, egyáltalán nem is fontos.”
  Isak Dinesen

 • “Nehéz olyan ellenséggel küzdeni aki a fejedben tanyázik”
  Sally Kemton

  “Nem kis feladatra vállalkoztál,ha saját lelkeddel
  barátságot akarsz kötni” Müller Péter

  “..ismerd meg önmagad,mielött megismernél valaki mást –
  és tőle várnád,megmondja számodra,ki vagy” G.G.Márquez

  “Az élet csak visszafelé érthető meg,de előfele kell élni”
  S.Kierkegaard

  “A látásod kitisztul,amint a szivedbe tekintesz.Aki kifele
  néz,álmodik.Aki befele néz,fölébred” C.G.Jung

  “Az ember semmi más,mint amivé önmagát teszi” J.P.Sartre

  “Amikor az ember eljut odáig,hogy képes a szivével gondol-
  kodni és az “agyával érezni”,vagyis intelektuális erejét
  a szeretet szolgálatába állitja,akkor végre tudatos épitő-
  jévé vállik a kozmosznak.Teremt,mint egykor teremtett..
  H.Bergson

  “Az emberi tapasztalás csodálatos gazdagsága veszitene valamit kielégülést nyujtó örömteliségéből,ha nem lennének
  leküzdendő korlátok.A csúcsra érve korántsem éreznénk
  olyan remekül magunkat, ha nem kellene előbb sötét mélységeken felülemelkedni” Helen Keller

  “Aki súlytalan belül,azt minden ösztönszélroham elsodorhatja” Szepesi Mária

 • Az maradt ki,amit küldeni szerettem volna.Úgy érzem,azért
  szeretjük az idézeteket,mert segitenek valamit megismerni
  és megmutatni abból a bizonyos “kilenctized”-ből.
  “Jéghegyek vagyunk önmagunk oceánjában,egytized rész ami
  látszik belölünk,kilenctized lenn van a mélyben”
  E.Hemingway

 • Kedves Ida!

  Nemrég fedeztem fel magamnak Szepes Máriát. Sajnálom, hogy nem korábban…amíg még közöttünk volt, mert egy ilyen “Emberrel” mindenképpen találkozni akartam volna. Hihetetlen energia árad a műveiből. Ezért a sok közül, egyik kedvenc idézetem:

  “Minden gyógyulás arkánumát egyedül a lélek és a szellem rejtett laboratóriumában lehet létrhozni.”

  Egy másik kedvenc idézet Joseph Pilatestől:

  “A tudat az, amely építi a testet.”

  És egy csajosabb kedvenc idézet Gabrielle (Coco) Chaneltől:

  “A divat nemcsak ruházat kérdése. A divatnak a gondolatainkhoz van a legtöbb köze.”

  Szépségben és harmóniában gazdag hetet kívánok mindenkinek!
  Segítsen mindenki, aki csak tud a Slágernek és a Danubiusnak. Ez nem csak a kedvenceinkről szól, ez az igazság és az emberség sárbatiprását, a korrupció életben tartását jelenti. Ne engedjük!!!!!

 • A kedvenc idézetem amit nap mint nap nézegetek:

  “Aki látja a lehetőségeket, az előbb-utóbb meg is szerezheti azokat, de aki nem nyit az új gondolatok felé, az sikertelen marad!”

  Nem tudom hogy kitől származik de nagyon megfogott amikor először olvatam.

 • “Ha meg tudod álmodni, meg is tudod csinálni!”

  Walt Disney

  Bocs, hogy nem nőtől származó az idézet, de nekem személy szerint olyan lökést adott az életemhez, hogy nem túlzás azt állítani, eszerint élek. Minden személyes tapasztalatom ezt az egy mondatot igazolja!

  Használjátok hát Ti is egészséggel!

  Üdv:

  :) Csilla :)

 • Sziasztok!

  Imádom az idézeteket, mert gondolatébresztőek, és olyan hatással vannak rám, mint egy csendes erdei séta: feltöltenek pozitív energiával. Nagyon szeretek idézetet “ajándékozni is, mert egy személyre szóló idézet öröm annak is aki kapja, de annak is, aki keresgél, hogy rátaláljon a megfelelőre.

  Nos, íme a kedvenc gondolatébresztőim az adott témában:

  “Ne visszafelé gondolkodj! Rosszul csináltad? Nem rossz szándékkal tetted, nyilván. Rájöttél dolgokra, ez elég. Bánod, rendben van. De nem kell meakulpázni, hanem előre figyelni. Arra, hogy most mit teszel. Sajnálni magad és szenvedni lehet egy darabig, csak nem visz előre. De hogy befelé figyelsz, az jó jel. Ne ijedj meg tőle! Változást hoz, és a változásban van a jövő. Minden napnak a maga terhét nézd!”
  (Schäffer Erzsébet)

  “Az öregek, a régiek tudták még, kell, hogy időt szakítsunk magunkra, önmagunk és az egész teremtett világ megfigyelésére. Tudtak figyelni, tudtak várni, tudtak csendben lenni. Ismerték minden földi és égi feladat pontos helyét, idejét, s ha elbizonytalanodtak olykor-olykor, vártak és befelé hallgatóztak.”
  (Schäffer Erzsébet)

  “Tudtad, hogy léteznek lelki fertőzések? A legsúlyosabbak közül az egyik a Mi lesz, ha, a másik pedig a Bárcsak gondolatokkal függ össze. Ezek a gondolatok ikertestvérek, hasonlítanak egymásra, de nem ugyanazok. Mindkettőből hiányzik a hit látása. A Mi lesz, ha a jövőbe néz, és aggódik. A Bárcsak a múltba tekint vissza, és panaszkodik amiatt, amit Isten adott. Az első következménye az aggodalom, a másodiké pedig a harag.”
  (Linda Dillow)

  “A nyomorból kivezető útnak a fejben kell kezdődnie.”
  (Hillary Clinton)

  “Nem áll módunkban megválasztani sorsunk keretét. Ám hogy milyen képet helyezünk bele, rajtunk áll.”
  (Dag Hammarskjöld)

  “Semmi sem lehetetlen. Mindenhez vezet út, és ha megvan az elegendő akarat, mindig meg kell legyen az elégséges eszköz is. Gyakorta pusztán kifogásként mondjuk valamire, hogy lehetetlen.”
  (Francois la Rochefoucauld)

  “Ha félsz valamitől, hatalma lesz fölötted.”
  (Mór közmondás)

  “Az ember csak azt szerezheti meg, amiért megküzd.”
  (Arab közmondás)

  “A bátorság, olybá tűnhet, nem más, mint az erő, mely legyőz veszélyt, balszerencsét, félelmet és igazságtalanságot, míg egyfolytában azt erősíti legbelül, hogy az élet szép minden bújával együtt, hogy minden jelent valamit, még ha e jelentés túl is van a megértésen, és hogy mindig van holnap.”
  (Dorothy Thompson)

  Köszönjük, Ida! Remek játék volt. Napsugaras szép napot kívánok mindenkinek. :)

 • Kedvenc idézeteim a határidőnaplómból:

  “A jövő azok kezében van, akik mernek hinni álmaik szépségében.” Eleanor Roosevelt

  “Ne gondold, hogy ami neked nehezedre esik az emberileg lehetetlen. Inkább úgy fogd fel, hogy ami emberileg lehetséges és megszokott, azt te is elérheted.” Marcus Aurelius

 • “Te nem véletlenül vagy itt. A létnek szüksége van rád. Nélküled a létből hiányozna valami, amit senki más nem képes pótolni. Ez ad neked méltóságot: az egész lét hiányolna, ha nem lennél itt. A csillagok, a Nap, a Hold, a fák, a madarak, a Föld – a világon minden érezné, hogy valahol egy pici vákuum van, és ezt az űrt rajtad kívül senki más nem töltheti be. Az, hogy a léthez tartozol, és hogy a lét szeret téged, hihetetlen örömöt, megelégedettséget ad. Amint megtisztulsz, látod, hogy minden irányból csak hatalmas szeretet árad feléd.”
  (Osho)

  “A lehetetlen csupán egy szó,amellyel a kisemberek dobálóznak,mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni,mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra.
  A lehetetlen nem tény,hanem vélemény.
  A lehetetlen nem kinyílvánítás,hanem kihívás.
  A lehetetlen lehetőség.
  A lehetetlen múló pillanat.
  A lehetetlen nem létezik.”

  Muhammad Ali

  “Azt mondják, hogy pénzért mindent meg lehet kapni, de ez nem igaz. Ételt vehetsz pénzért, de étvágyat nem; orvosságot igen, de egészséget nem; csillogást igen, de szépséget nem; jókedvet igen, de örömet nem; szolgákat igen, de hűséget nem; szabadidőt igen, de békességet nem. Pénzért csak a kérgét kapod meg mindennek, nem a magvát.”
  (Arne Garbort)

  “mert minden érték, amit az életben találhatunk, azokból a kapcsolatokból fakad, amiket a körülöttünk lévőkkel alakítunk ki. Mert nincs semmi olyan anyagi dolog, ami felérhetne a szeretet és a barátság megfoghatatlan kincsével.”
  /R.A. Salvatore/

  “A csodák mindig halkan zörgetnek ajtódon. Ha azt mondod, csak a szél zúg odakint, kavics koccant az üveghez, vagy néhány száraz falevél rezzent a földön, ha ülve maradsz, a csoda kívül reked. Te nem nyitottál ajtót neki.”
  Szepes Maria

  “Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!”
  (Paulo Coelho

 • Sziasztok!
  Jó olvasni ezt sok velős idézetet. Sajna, nekem nincs ilyen gyűjteményem…
  De a cikk és a hozzászólások olvasása közben ez jutott eszembe (mert most nagyon aktuális nálam):
  “A boldogságom és a feladatom egy és ugyanaz.” (Bagdi Bella) :)
  Anita

 • Kedves Ida!

  Az én kedvenceim ezek:

  “Az asszonyok kerülő utakon érik el a céljaikat. Megtanulják – már ha nem ezzel a tudással születnek -, hogy kihasználják a férfiak gyönge pontjait.” (Agatha Christie)

  “A nők olyanok, mint a jó bor: az idő csak tökéletesíti őket.” (James Follett)

  “Ha a saját szemébe a nő bele tud nézni, akkor nyugodtan, oldottan fog másnak a szemébe is nézni! Egyenes lesz a tartása. Persze ez nem az a szemtelen, kihívó, vadászó tekintet, amikor éppen egy pasira vadászik, hanem ez a derűs tekintet. Ez hiányzik ma Magyarországon. A sok derűs vidám tekintet!” (Csernus Imre)

  “Az élet csupa sürgető vágy: cselekedni, érezni, látni, tudni. A nő lelke csendes virágzás egy elsöprő forgószél közepén.” (Charlotte Bronte)

  “Óvatos, mint azok a nők, akik megszokták, hogy maguk viseljék a maguk gondját. Meggondolja, mit mond, mit csinál. Akik férjnél vannak, hozzászoktak, hogy mindezt más végzi el helyettük, és ez meg is látszik rajtuk.” (Danielle Steel)

  “Egy jelentéktelen nő, amikor szerelmes: életében először meglátja önmagában a szépség lehetőségét.” (Joanne Harris)

  Egy percnyi töprengés

  “Miért nem ért meg senki sem?
  Hát, ilyen az élet!

  Tündöklő csillagok vagyunk,
  Ragyogunk és elbukunk,
  A jövőbe látunk és ujjongunk,
  Vígadunk nagy szomorúan,
  Háborúkat vívunk magunkban,
  Világokat látunk és ismerünk,
  A halál mezsgyéjére félve lépünk.

  Megijedünk önmagunktól,
  Semmit sem várunk a múlttól,
  Ami tanít, segít, utat mutat,
  Ám az ember nagyon makacs,
  Mert jobb feledni a réget,
  Kharon egyre felém lépked,
  Eltűnök az Alvilágban,
  Senki sem tudja, hogy vagyok,
  S egyszer voltam!” (saját)

  “Akkor ismerhetjük meg magunkat igazán, amikor meglátjuk magunkat a másik ember szemében.” (Paulo Coelho)

  “Aki elhiszi, hogy tönkrement, az tönkre is megy. Aki elhatározta, hogy nem tud más lenni, azt elpusztítják a szürke hétköznapok. Aki elhatározta, hogy megakadályozza a változásokat, az porrá lesz.” (Paulo Coelho)

  Ennyi. :) Remélem, tudtam másoknak is ösztönzőt írni. :)

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.