Mit veszünk a pénzen? És mi akadályoz bennünket?

oszi-falevelek-1090612_autumn_colorsMit veszünk a pénzen? Gondolkodtál már ezen? Voltaképpen nem eszközöket, tárgyakat veszünk, hanem például ezeket:

 • örömöt,
 • kényelmet,
 • nyugalmat.

Hogy csak néhány dolgot említsek.

Mert kényelmet veszünk, amikor a megszokottnál például többet fizetünk egy kivül-belül bőr cipőért. Örömöt, amikor családi ünnepséget csapunk egy étteremben, vagy megajándékozunk valakit spontán vagy előre eltervezetten. És nyugalmat vásárolunk, amikor utazási ábrándunk valóra válik, és egy tengerparton süttetjük a hasunkat a nappal hallgatva a tenger hullámzását, feledve a napi, szokásos stresszt. Vagy kiutazunk a városból, hogy élvezzük az ősz színpompáját.

Sokan tudjuk, hogy a pénzünk segítségével hozzájutunk, vagy inkább  hozzájutHATnánk az előbb említettekhez,  divatos szóval élve, a jobb életminőségünkhöz, de valahogy mégsem megy a dolog. Időnként, vagy gyakorta. Miért is?

Híján vagyunk a pénzügyi önismeretnek

Mert

 • vagy elverjük a pénzt időnap előtt,
 • vagy fogunkhoz verjük a garast okkal-ok nélkül,
 • vagy  luxusnak tartjuk a legolcsóbb utazást is,
 • vagy képtelenek vagyunk neki állni rendesen megtervezni a felkészülést a nagyobb kiadás(ok)ra,
 • vagy leblokkol bennünket a félelem, ha ismeretlen pénzügyi terepre kerülünk.

És sorolhatnám még hosszan.

Nos, ezek a témák mind a pénzügyi önismeret felségvízéhez tartoznak. Hogy hogyan hajózz simábban magánpénzügyeid vízén, ne akadályozd magadat, nos tudok ebben segíteni, ha te is benne vagy —>>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

21 Responses to “Mit veszünk a pénzen? És mi akadályoz bennünket?”


 • Sajnos mostmár nem tudom hogy hogyan hozzam helyre anyagi helyzetem,mert már annyira félek hogy a lakásomat is az ékszereimet is elveszitem meg mindent amit eddig kézben tudtam tartani,most minden kilátástalannak látszik,Sajnos nem igazán értek a pénzhez megdolgozom minden fillérért nagyon sőt duplán mint más,de igyekszem talpon maradni,olvastam a titkot és azota változik az életem is…
  Sajna ha 15-ig nemtudok pénzt keresni hogy meghosszabbitsam az ékszereimet,elveszitem,,,a negativ gondolataim blokkolnak,meg a félelem hogy veszteség ér!!!
  Eddig mindig mindent megoldottam,de most nincs ötletem!!

 • Üdvözöllek benneteket! Mit veszünk a bénzből? Nem sok mindent, Legalább is én nem , Kevés gyugdijam van ,és eszt is megfontoltan bekell osztanom,hohy mindenre jusson.De gondolom nem én vagyok egyedül ebben a helyzetben,Hogy mi akadályoz ebben? Talán a kevés pénz, mert ahogy mondják pénzt csak pénzel lehet növelni,Sajnos ma a válalakozások is lassan csödbe mennek az emberek nagyrésze munka nélküli lesz. Hogy mi kellene az embereknek kevés stresz nyugalom és egy kis pénz a mindennapokhoz. Köszönöm,hogy hozzászolhattam,Bp 2009,nov,04.

 • A pénz az csak egy eszköz fizikai világunkban. Minél jobban fokuszban annak hiánya,még kevésbé lesz. A VÉGERDMÉNYRE KELL gondolni és látni
  önmagunkat sikeresnek,gazdagnak,boldognak.
  Gondolatunk teremtő erejében bízni,jól rezegni a nap minden pillanatában. A hit az elkötelezettség az ,,ÜGY” iránt harmoniában lenni a kívánt dolgok és cselekedeteinkkel láthatóvá tenni:MIT IS AKAROK VALÓJÁBAN?
  Mindig a befogadás pillanatában kell lenni!

 • Kedves Kovács Károlyné… sajnos nem tudom a keresztnevedet :-(

  Pénzt nem lehet pénzzel növelni – bocs, hogy ezt írom, de ez egy alapvető tévedés, hogy pénzt csinálni pénzzel lehet. Erről írtam már itt a blogban is, újságban is.

  Pénzt csak másfajta hozzáállással, szemléletváltással lehet teremteni, többet keresni, bevonzani.

  Ha ugyanúgy csináljuk, mint addig, ha ugyanugy érzünk és gondolkodunk, akkor minden a régiben marad.

  Akiknek több pénzük lett, és megmaradtak pl. költkezőnek, hiába lett több pénzük – a több is odalett. Mert nem változtattak magukon. Ez a pénz lélektani oldala, és erről a változtatásról, fejlődési lehetőségről szól a pénzügyi önismeret.

  Meg a téves hiedelmeink, mítoszaink és blokkjaink oldásáról is.

  Szeretettel: Ida ***

 • Igyekszem pozitivan állni a pénzhez,3éve vagyok munkanélküli,és február ota csak a családipotlék van ami 13700ft még egy kis pénz a varrásbol ami nem sok!
  Nagyon szeretnék minél hamarabb kilábalni ebből a helyzetből,
  szeretném megtudni hogy Szegeden a közel jövöben,tartanak-e ilyen pénzügyi önismereti előadást!Tervezi-e Kedves Ida?!!

 • Erika,
  tervezem, hogy Szegeden is legyen hasonló, de addig is tudnám javasolni a kapcsolatfelvételt Sóti Judittal, aki volt előadó a GazdagNők konferenciáin is. Van egy Tolle-klubja is, ahol legutóbb én magam is jártam. A szemléletváltást mielőbb célszerű elindítani, és jó kisugárzású emberek, nők között lenni előrevivő lehet.

  Itt van Judit blogja:
  http://www.delmagyar.hu/blog/egyenes_ut/

  Itt olvasható róla, ill. az elérhetőségei:
  http://www.delmagyar.hu/blog/egyenes_ut/67/1/

  Szeretettel: Ida ***

 • Kedvs Ida!

  Ha Pécs környékén is akadna ilyen kis összeverbuválódott társaság, szeretném felvenni velük a kapcsolatot!

  Ui.: Egy ideje már olvasgatom a blogot és egyre nő bennem a kíváncsiság és gyűlnek az energiák az újhoz!
  Jól szerkesztett, remek anyag, köszönöm az inspirációt!

 • Kedves Ida!
  Én most a 365 napos – mire költenéd? – “tréning” -emben a 24000Ft-nál járok és egyre nehezebb “kitalálnom” mivel kényeztetném magam (és a családom együtt)!!!! Még gondolatban is! Ez a tudat a gondolat rabsága!

  Megpróbáltam ebben a hónapban egy tervet készíteni – eddig csak a háztartási naplót vezettem. Előre láthatólag pont elég lesz a pénzünk, csak rajtunk múlik tartjuk-e a tervet. Drukkokat kérek!
  Szilvia

 • Szentkirályi Zsuzsa

  Kedves Mindenki!

  Életünk jobbítását gondolataink jobbításával kell kezdenünk, mert ez mindennek az alapja. Gondolatainknak közvetlen hatása van az életünkre, így az anyagi boldogulásunkra is.
  Azt, hogy milyen gondolatok járnak a fejünkben, befolyásolhatja:
  -Hogy kikkel és miről beszélünk a nap folyamán? (lehetőleg kellemes, örömteli, másokat nem becsmérlő beszélgetésekre gondolok, nem sajnálva a dicséretet sem)
  -Hogy mennyit panaszkodunk? (minél többet panaszkodunk, annál jobban erősödik a probléma)
  -Hogy mit olvasunk? (lehetőleg humánus, tartalmas, előre vivő olvasmányokat)
  -Hogy mennyire tudunk örülni apróságoknak, amik nem kerülnek sokba vagy éppen semmibe? (süt a nap; vagy esik ugyan, de olyan kellemes a levegő, hogy sétálok egy megállónyit; vagy a hidegből belépek a meleg otthonomba; csak kinyitom a csapot és simogató meleg víz ömlik rám a zuhanyból, stb.)
  -Hogy mosolygunk-e eleget? (nem kell ahhoz se vagyon, se pozíció, hogy annyit mosolyogjunk, amennyit csak akarunk)

  Még hosszan sorolhatnám, mi mindent tehetünk azért, hogy meginduljanak a pozitív gondolatok, és változások az életünkben.

  Végül kettő a személyes “trükkjeim” közül:

  -Minden olyan helyen, ahol elektronikus jelszót kell alkalmaznom, olyan kifejezéseket, mondatokat használok, amelyek a vágyaimat, törekvéseimet fogalmazzák meg. A jelszavakat naponta többször is be kell írnom, így rendszeresen felidézem ezeket a pozitív gondolatokat.

  -Egész napos munkaeszközöm a számítógép, sokszor tekintek rá. A képernyő keskeny fekete keretén olyan bölcsességeket helyeztem el, mint pl. Einstein egyik mondása: “A képzelet sokkal fontosabb, mint a tudás.”
  Arra szeretnék biztatni minden fejlődni vágyót, hogy minél gyakrabban képzelje maga elé azt, amit elérni vágyik, és az eredmény el fog jönni mindannyiunkhoz.
  Merjünk hinni ebben!

  Szeretettel:Zsuzsa

  Ui.: Az, hogy itt vagyunk ezen a helyen, és írunk vagy csak olvassuk egymás írását, szintén egy lépés a jó úton. További jó utat!

 • Sziasztok! Figyelmesen olvastam az írásotokat, és végiggondotam, hogy nálam ez hogy alakult. Üzletkötőként dolgoztam.Amikor minden érdeklődésre azt mondtam, minden remekül megy, nagyszerű, akkor úgy is ment, akkor is, ha másnál gond volt. Amikor bejött az a hülye gondolat, hogy szégyellni kezdtem magam, hogy nálam minden remek, amikor más panaszkodik, és kezdtem szerényebben válaszolni, netán még negatívumokat is mondtam, no attól kezdve jöttek az akadályok.
  Most ennek iszom a levét, és dolgozom ezerrel azon, hogy még gondolati szinten se jöjjenek negatívumok, sőt, ha valaki ilyet mond nekem, szépen megkérem, hogy ne tegye. És látom a fényt az alagút végén. Lelkesebb vagyok, úgy gondolom, hogy az üzletek, amit most építek sikeresek lesznek, és bízom még a weboldalamban is. Egyszer csak megtanulom, hogy eladjon az a weboldal, még ha nem is lehet megtapizni a fehérneműt a monitoron keresztül. Jó minőséget adok jó áron, teljes garanciával, ennek előbb utóbb csak el kell terjedni.
  De az élet más területén is fontos, hogy szidjam meg magam, ha negatívan állok bármihez. Nincsenek akadályok, csak feladatok, amiket meg kell oldani. Néha kicsit nehéz, de sokkal könnyebb, mintha besüppedek a depimbe, és eldöntöm, hogy nincs megoldás.
  Mindenre van, a sors mindig segít. Remélem, hiszem.
  Szeretettel: Beatrix

 • Kedves Ida!!
  Köszönöm,felveszem a kapcsolatot,mert nem engedhetem meg magamnak hogy elvesszek,négy gyermekem és egy kisunokám van és szeretnék még nekik segiteni,még kettő gyermek velem van és a kisebbik még csak 4.es a suliban!!
  Azt is tudom hogy pozitivan kell állni mindenhez!!
  Igyekszem!!
  Szép napot mindenkinek!!
  Erika

 • Mit is veszunk a penzen – szerintem valami “kezzelfoghatot” maskeppen az okot olyasvalamit amit csak kifizetni lehet, a penz elkoltese utan jonnek az okozatok marmint az erzesek: megerte-e, akartam-e, szuksegem volt-e ra es hasonlo joerzesek vagy gyotrodesek miert is csinaltam amit csinaltam? Ehhez egy kis versiket is csatolok Susana ;)

  “A pénz

  Vehetsz házat,
  de otthont nem;
  vehetsz ágyat,
  de álmot nem;
  vehetsz órát,
  de időt nem;
  vehetsz könyvet,
  de tudást nem;
  vehetsz pozíciót,
  de tiszteletet nem;
  megfizetheted az orvost,
  de az egészséget nem;
  megveheted a lelket,
  de az életet nem;
  megveheted a szexet,
  de a szerelmet nem.

  Kínai tanítás”

 • En egy 3 gyermekes munkanelkuli anyuka vagyok.Nalam a penz a szukseges rosszat jelenti…Nem koltekezem, igyekszem megfogni es megis kifolyik a kezembol..Annyival vagyok hatranyosabb helyzetben,hogy Szlovakiabol vagyok es eselyem sincs elmenni egy ikyen kurzusra.Pedig nagyon szeretnek…Szivesen tesztelnem magamat..Nembirok rajonni,hol hibazok allandoan…Ez egy orokos mokuskerek…

 • Aliz,
  vezeted a bevétel-kiadásaitokat naprakészen? Ha ezt valaki megteszi, akkor tudja, hogy mire ment el, és hol lehetne megfogni, azaz látja, hogy hol folyik ki a keze közül a pénz. Mert ha rendszeresen vezeti, akkor tudja elemezni a saját személyes pénzügyeinek mozgását.

  Lesz majd online lehetőség is – készülök már vele! És ehhez nem kell elutazni.

  Ida ***

 • Nagyon varom Kedves Ida..Naprakeszen nem vezetem…inkabb havi szinten.Napi 10 euro jut kettonkre a ferjemmel…azaz ot neki es ot nekem…ez havi szinten 300 euro es meg nemvettem hust drogeriat es a gyerekeknek sem semmit…Van mit tanulnom csak elobb jo volna tudni hol hibazom el allandoan…

 • Aliz, és mire megy el a te 5, illetve a férjed 5 eurója? Azaz mire költitek?

  Vezesd a bevétel-kiadásokat – ez az alap. És ez segít kontrollálni a pénzed. Tudnod kell lehetőleg minél pontosabban, hogy mire megy el… és vajon miért pont arra annyi, amennyi éppen.

  Ilyen átvilágítás nélkül nem lehet megmondani, hogy hogyan tovább. És vajon hol lehet a hibádzás… Ez a racionális oldala, de mögötte lehetnek lélektani okok is.

  Egyet tudok neked írni: soha senki nem lett gazdag, de még anyagilag kiegyensúlyozott sem, aki nem vezette a bevétel-kiadásait.
  Ez olyan, mint térkép nélkül elindulni valahova csak úgy bele a világba. :-)

  Igyekszem ezeket a lehető legjobb szándékkal írni – remélem, hogy átmegy :-)

  Szeretettel üdv – bőség, áldás! :-)

  Ida ***

 • Nagy orommel tolt el hogy probal segiteni..Hat sajnos mindkettonknek van egy karos szenvedelyunk a cigaretta…Az en 5 eurom a boltbelire megy el az ove pedig a munkaba kell…en minden reggel kenyeret veszek1,40…cigaretta 2,30 edesseg vagy gyumolcs a gyerekeknek vagy eppen joghurt..ami kijon a maradek 5 euroig…a ferjeme reggelire megy el mert ebedet otthonrol csomagolok neki..60 kilometerre dolgozik otthonunktol..Aztan hetente beautozom a legkozelebbi hipermarketba es megveszem a karton tejet es a kenoket tojast ,szoval az alapelelmiszert mert ott olcsobb mint itt falun a kis boltokban…semmi extrat nemvasarolok mindenbol csak az akciosat es megsem jut ruhanemure…

 • Aliz,
  a ruhaneműre nem biztos, hogy pénzt kell költenie az embernek, ha megvan szorulva – csereberélni is lehet.

  A gazdagásgtudatú emberek szemléletéhez hozzátartozik, hogy takarékosan élnek, addig nyujtózkodnak, amig a takarójuk ér, nem pazarolnak ÉS több pénzt igyekeznek emellett csinálni. A 2 stratégia együtt, ez az igazi (takarékos, pazarálásmentes élet + több pénz teremtése, bevonzása).

  Ha több pénz megy azokhoz, akik nem tudnak bánni vele, akkor a több pénzzel fognak változatlanul rosszul bánni. Én is igy voltam vele, amig fel nem ébredtem :-)
  Tehát a szemléletváltás nagyon fontos, és az is, hogy ÉN vagyok a felelős azért, hogy ott tartok, ahol éppen… nem mások. Én.
  Nem akarok erősen fogalmazni, de cigarettára, ha van pénz, akkor a gyerekruha elől van elvéve például? Ez is egy saját döntés, amit sem nekem, sem másnak nincs joga minősíteni, kritizálni… én is csak simán tényként igyekszem megállapítani.

  Szeretettel: Ida ***

 • Igaza van Ida teljes mertekben.Szeretnek egy szeminariumot vegighallgatni es reszt venni rajta,de igy Szlovakiabol nehez.Ram ferne egy kurzus.Osszbevetelunk 700 euro kiadasunk pedig 660 euro..ebbol hogy tudnek kilaballni…Nincs lehetoseg egy szamitogepen keresztuli kurzusra?Nemszeretnek tolakodo lenni…..Csakhat ram ferne…Mar 4 napja vezetem a kiadasokat..

 • Aliz,
  egyáltalán nem vagy tolakodó, és lesz távolról is elérhető lehetőség – hamarosan! Jön – légy résen, a többiek is figyeljenek :-)

  Szeretettel: Ida***

 • Koszonom Kedves Ida..Nagyon fogom varni.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.