Bíbor kalap – mi köze a Női Önismereti és Bőség Akadémiához?

lila-kalap-lilaruhas-no-kevindooley-3977127847_9447be5ac9Tiszta lap – ezzel indulunk (állítólag) valamennyien útra, és lehetnénk önbizalomtól duzzadóak. Mi, nők is. Bár lehet, hogy megkülönböztetésünk már elkezdődik akkor, hogy kinek is vártak bennünket a szüleink: apánk, anyánk…

És pocaklakó korunkban, ha tudták rólunk, hogy lányuk lesz, akkor vajon mennyivel másképp gondoltak ránk, éreztek velünk kapcsolatban? Aztán ez mennyire folytatódott csecsemőkorunkban, és ahogy felnőttünk.

Ezzel együtt óvodás korunk idején legtöbben tán még telve voltunk hittel, önbizalommal – ahogy az interneten ezer éve ;-) keringő egyik netes, női életciklus történet, a Bíbor Kalap is írja: 3 évesen még királynőnek hittük, gondoltuk és érzékeltük magunkat.

A Gazdag Nők most induló Női Önismereti és Bőség Akadémiáján szó lesz a női lét sokféle aspektusáról, de még a halogatásról ;-) is,  és egyáltalán nem fogunk megfeledkezni a Bíbor Kalapról sem. Itt többször írtam arról, mennyire fontos, hogy magas legyen a rezgés szintünk, mert jó kisugárzás esetén, jobban működnek a bevonzásaink.

Nem akármilyen nők a főszereplői, nézd meg az alábbi két videót:  garantálom, hogy el fogsz képedni! Ilyen elfogadást kívánok neked, ilyen hitet és önbizalmat magadban az életed közbülső, kislány- és matróna kor közti időszakodra  is, mint amilyent érzékelni fogsz a két videóból.

Hogy ez így legyen, ebben örömmel támogat téged a Női Önismereti és Bőség Akadémia egyedülálló ajánlatával —>>>

Tehát a rezgésszint emelő, elképesztő női teljesítményt bemutató videókat rögtön láthatod:

Bíbor kalap

A nő 3 évesen: Amikor tükörbe néz, egy királynőt lát.

A nő 8 évesen: Amikor tükörbe néz, Hamupipőkét látja.

A nő 15 évesen: Amikor tükörbe néz, egy rémséget lát. (Anya, ilyen fejjel nem mehetek iskolába!)

A nő 20 évesen: Amikor tükörbe néz, azt látja, hogy “túl kövér/túl sovány, túl alacsony/túl magas, túl egyenes/túl göndör” – de mégis úgy dönt, azért még kimegy az utcára.

A nő 30 évesen: Amikor tükörbe néz, azt látja, hogy “túl kövér/túl sovány, túl alacsony/túl magas, túl egyenes/túl göndör” – de úgy érzi nincs már ideje változtatni rajta, ezért így megy ki az utcára.

A nő 40 évesen: Amikor tükörbe néz, azt látja, hogy “túl kövér/túl sovány, túl alacsony/túl magas, túl egyenes/túl göndör”- ám azt mondja, “de legalább tiszta vagyok” és kimegy az utcára.

A nő 50 évesen: Amikor tükörbe néz ‘saját magát’ látja, és oda megy, ahova akar.

A nő 60 évesen: Tükörbe néz, és azokra az emberekre emlékezik, akik nem láthatják magukat a tükörben soha többé. Kilép az ajtón és meghódítja a világot.

A nő 70 évesen: Amikor tükörbe néz bölcsességet, tudást és vidámságot lát, és élvezi az életet.

A nő 80 évesen: Nem nyűglődik a tükörrel. Csak felteszi a bíbor kalapját és megy, hogy nevessen a világgal együtt.

Még egyszer leírom: ilyen elfogadást kívánok neked, mint ahogy ez az idős matróna elfogadja magát – tehát csapd a fejedbe minél előbb a bíbor kalapodat! ;-)

Hogy ez minél könnyedébben menjen, ebben is támogat téged a Női Önismereti és Bőség Akadémia egyedülálló ajánlatával —>>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

20 Responses to “Bíbor kalap – mi köze a Női Önismereti és Bőség Akadémiához?”


 • szeretnék 80 éves lenni így!

 • A videó nagyon jóóó.
  Köszönöm !
  Háát szeretnék ilyen lenni 80-évesen.
  Nagyon szép napot -hetet kívánok.:)

 • Kedves Ida!
  En ertem, a nemes celt.De miert kellene gunyt uzni a nokbol?
  A noi onbecsulest szerintem e ket video inkabb alaassa, mintsem erositene…
  Az elsoben nagyon visszatetszonek talaltam, ahogy azt a kislanyt rangatta az a ferfi. Ez a tanc egyaltalan nem egy kisgyereknek valo.Szegeny gyerek szerinted onfeledt volt es onmagat adta? Dehogyis! Eszement felnott szenzaciohajhaszok ezt kivantak tole.Szerencsetlen mexikoi kislany pedig tette, amit elvartak. Lehetseges, hogy ez egy pedofil talalkozo nyitotanca volt?

  Az idos matrona pedig egyszeruen gusztustalan es visszataszito volt.A jo izles hatarat joval atlepo videon, barati tarsasagban nem tudom ki mutogatna ilyen felvetelt mondjuk az edesanyjarol?

  Szoval en most ledobbentem…
  Sajnalom, hogy ezt kellett irnom, de ez az oszinte velemenyem.
  Minden szepet es jot kivanok !

 • Kedves Iko!

  Kicsit másképp látjuk a világot.

  Én nagyon szertnék 80 évesen így táncolni az unokámmal.
  Ha édesanyám táncolna így 80 évesen én büszke lennék rá, hogy tele van vitalitással, nem ássa el magát, nem ragad bele a társadalom sztereotípiáiba, hogy 50 felett már talán élned sem érdemes, annyi bajodnak kell lennie.

  Az életben csak egy dolog számít, mindig érezd jól magad. Ha valaki ettől boldog, és van hozzá partnere, aki szintén így boldog, akkor kik vagyunk mi, hogy megítéljük őt/őket?!

  Ida! Köszönöm szépen a fenti történetet, most gőzerővel keresem a bíbor kalapomat!

  kozyen

 • Egyetértek kozyen hozzászólásával.
  Akkor leszünk igazán önmagunk, ha merjük azt csinálni, amitől jól érezzük magunkat, függetlenül attól kinek mi a véleménye. Hiszen amilyenek vagyunk belül, az jelenik meg kívül is. Soha nem tudhatjuk, hogy mások mit miért tesznek, mi az indíttatásuk, a feltétel nélküli szeretet pedig nem ítél, hanem elfogad.
  Köszönöm Ida, jól indítottad a hetemet ezzel a történettel és a videókkal.

  Judit

 • Lanyok!

  Egyetertek: maskepp latjuk a vilagot! Kinek tobb, kinek kevesebb kort kell futnia a Bibor kalap-jaert…
  Elfogadom Iko aggodo velemenyet is, meg ha en maskepp is latom ezt…
  Ida!
  Koszonom, a mosoly nem mulik rolam, remelem igy maradok!

  Kl.

 • Ida, köszönjük!

  Kedves IKO! Te nem szerettél volna így táncolni 5 vagy 8 évesen? Tán meg is tetted, amikor senki sem látott. Ez a félelem: mit gondolnak majd … ezek előítéletek. (Egyébként, az lenne természetes, ha a gyerekek ilyen kicsi korban megtanulnának önfeledten énekelni, táncolni, méghozzá éppen a felnőttektől. Egykor a bálokon, vagy a falusi táncházakban a kicsi gyerekeket nem hagyták otthon, nem bízták bébiszitterre, hanem együtt voltak a felnőttekkel, és mindent a maga helyén tanultak meg, így tanulták meg a szokásokat, lettek tagjai a közösségnek).
  Az idős hölgy talán még pontosan így tanulta, ezért eszébe sem jut szorongani, vagy szégyellni magát :)boldog, hogy képes így táncolni!

  Legyen szép napotok, hetetek!

  Ági

 • Valóban, különbözőek vagyunk. És ettől jó, érdekes és színes hely ez a világ. Ha teret engedünk a másik véleményének, meghallgatjuk, esetleg el is gondolkodunk rajta, bár nem feltétlenül értünk vele egyet – nem pedig megijedünk tőle, vagy netán lehúzzuk, mert nem azt mondja, amit mi.

  IKO, tisztelem a véleményed, valahol meg is értem, hiszen annyi rémísztőt lát ma az ember. Már egy jó ideje gyerekekkel, ill. a fejlődésükkel foglalkozom – igaz, eddig csak műkedvelő amatőrként, majd most lesz belőle hivatás :). Igazad van, a mozdulatok nem kimondottan egy ilyen korú kislányra jellemzőek, de a táncra, amit előadott, nagyon is. Igazat adok abban is, hogy a kislányon nem feltétlenül az önfeledtség látszott. Én viszont nem az erőlködést, hanem a koncentrációt láttam rajta, ami ebben a korban még érthető is. Minden gyerek elemi ösztöne, hogy mindenki őt tartsa a legszebbnek, legjobbnak, legügyesebbnek, legokosabbnak. Szerintem csak az igyekezet takarta el a lelkesedést. Merem ezt mondani annál is inkább, mert a kislány kétségtelenül tehetséges. Ilyen szinten egy ekkora gyerek pedig biztos nem táncolna, ha nem érdekelné a dolog. Mondom én ezt első megközelítésben. Lehet, ha megismerném a kislányt jobban, és elbeszélgetnék vele, kiderülnének turpisságok is. De én nem érzem, hogy rögtön pedofilt kéne kiáltani, ha egy gyerektől ilyen teljesítményt látok.

  A nagyi tánca viszont egyértelműen felszabadult volt. Hogy gusztustalan-e? Ez már ízlés kérdése, arról meg ugye vitatkozni nem érdemes. Nekem tényleg az jött le róla, hogy soha sem késő valamit elkezdeni, ha ehhez érzek affinitást. És igenis, nem kell magam eltemetnem 50-60 éves korom után, mert azután is van tartalmas, életörömmel teli, eleven élet!

  Nekem a két videoból egy tanulság van csak: az életerő, életigenlés, a tanulás vágya csak kitartás, és érdeklődés kérdése, nem pedig életkoré.

  Szép napot mindenkinek:

  :) Csilla :)

 • Monoriné Simon Marianna

  Sziasztok! De jó nekik..én például már 80 évesen rég a földbe leszek.Nem hogy bármilyen kalapot csapkodnák a fejemre..már most is épp testben épp hogy élek..pedig 40 vagyok.Mikor meg kimegyek az utcára azon jár az eszem hogy oldom meg a következö nap problémáit..valahogy nagyobb eröfeszitéseket kell tennem.Ezért nincs kalap.De tudjátok mit?..néha jó 1 sapka is..az praktikusabb nem fagy le a fülem..meg jó lehuzom..és kész.Nem feltétlenül muszáj az a flancos kalap.Emlékszetek a nyuszira…ha van kalap az a baj,ha nincs akkor meg az a baj.Tehát mind egy..ki-ki döntsön saját belátása szerint.Szép napokat mindenkinek..és sikeres túlélést!

 • A youtube oldalon szerepel ez az információ a videóról: congreso de salsa en molina de segura 2008. Nem tudok jól spanyolul, de világos, hogy egy salsa kongresszuson lépett fel, ha jól értem, a 83 éves hölgy. Szerintem az alkalom indokolja a bátor ruhaválasztást.

 • Sziasztok!
  Tényleg igaz, hogy minden viszonyítás és hozzáállás kérdése. Én kicsiként kezdtem balettozni, és sajnos nem rajtam múlt, hogy csak egy tanévet ért meg a tánciskolai multam (megszünt az oktatás, mert kellett a néptáncosoknak a terem, mint később kiderült “ruhatárnak”), de mai napig sajog bennem a hiánya, mert imádtam. A tanárt is, aki a debreceni színház tánckarának volt a vezetője, meg a táncot is. Szóval, ha egy kislány ennyire szeret táncolni, és ebbe a szülei és a tánctanára részéről is megvan a biztatás, akkor imádni fogja, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy mindenki, akit szeret meg legyen vele elégedve. Viszont annyiban egyet értek IKO-val, hogy a koreográfiát kicsit átdolgozhatták volna a kislány korának megfelelőre, és akkor senki szemében nem lenne visszatetsző. A másik videóval kapcsolatban csak annyit, – bár nagyon szeretnék én is ilyen idősen ilyen jól mozogni- jó azért, ha az ember az öltözékét a jóizlés határán belül választja meg. Mert egy ilyen idős hölgy szerintem már ne a 16-20 éves lányok által viselt ruhát vegye fel. Nem kell ahhoz földig érő ruhában lenni, hogy ízléses legyen, de azért a hölgyön lévő ruha egy kissé túlzás (már ami a rövidségét illeti).
  A mai napig, ha táncról van szó, akkor én is veszem a bíborkalapot, és fütyülök arra, hogy kinek tetszik a mozgásom, és kinek nem, a lényeg, hogy én jól érezzem magam.

 • Vilmosné Horváth Teleki Klára

  Hát az elismerés részemről az idős hölgynek nem csak azért szól, mert ennyi idősen ilyen jól táncol és az akrobatikus elemeket is combnyaktörés nélkül megúszta, hanem, hogy nem csak a szájával vallja a bíbor kalap hordását, hanem teszi is. Biztos vagyok benne, hogy az Ő első gondolata is az volt, hogy megbotránkoznak az emberek a bemutatón, de le tudta vetkőzni a gátlásait és a társadalmi elvárásokat is. A szombati TV műsorban látni lehetett egy csoport pici gyerkőcöt táncolni és az arcukon azt a kiapadhatatlan gyermeki örömöt amit a tánc és a zene mozdít bennük. Fantasztikus. Sokszor látok olyan műsorokat ahol serdülő korban lévő fiatalok pakolgatják a lábaikat ütemre, de nincs meg a mozdulatukban az öröm, a boldogság. Csak egy rettenetesen unott arc bámul a képernyőből rám és ez elkeserít, hogy milyen kiégettek a mai fiatalok. Az emberekből sok érzelem kiáramlik, tudni kell kordában tartani és egy kicsit máshonnan szemlélni a világot.

 • Sziasztok, merem allitani semmi sincs korhoz kotve,ket nap mulva egy fizioterapias kezelesen veszek reszt ugyanis egy vizsgalat eredmenyekent ezt irtak elo nekem. Mig en a kezeleseket vegzem a mamam fara maszik, ketagu letran szedi a szolot, ha kell atugrik az arkon es tancolni is tudna akarcsak az idos holgy, igaz csak 3 ev mulva lesz 80.Kerdem en ,miert van ez igy, erre nincs valasz de remelem 80 eves koromban nekem is sikerul , javitok a helyzeten ,koszonet Idanak.

 • Kedves MINDENKI!

  A Bíbor kalap-os “folyamat” régi mániám! Nagyon megörültem neki!
  Mindenkinek ajánlom, kortól függetlenül, hogy minél előbb szerezze be, és viselje! Van olyan ismerősöm, akinek már nemcsak virtuális, hanem “igazi” bíbor kapalja is van!
  A videók, u.úgy mint bármely film, megoszhatja a más-más ízlésű nézőket, de lényeg u.az marad!
  Merjük viselni a BÍBOR kalapot lányok !!!
  Bátorság!

  Üdvözlettel Eszter

 • Sziasztok!
  Azt nem állítanám, hogy semmi sincs korhoz kötve, de hogy a tánc nincs, az biztos. Nem egy olyan kisgyerek van a környezetemben, akik egyedül, felnőtt segítsége nélkül tanulnak táncolni a TV-ből, vagy DVD-ről. Én azt látom, hogy a személyiségjegyek már nagyon korán megmutatkoznak, és ami az egyik gyerek számára természetes örömforrás, az egy másik gyereknek kínzás lenne. Az én nagylányom színésznőnek született. A két kicsi pedig utál szerepelni. Meglepődnétek, ha azt mondanám, hogy a kicsiknek mégis több az önbizalmuk? Pedig így van.
  Azzal semmi problémám nincsen, hogy valaki 80 évesen salsát táncol, de ez a ruha nekem nem tetszik. Szerencsére tényleg különbözőek vagyunk. Ma már léteznek olyan rafináltan szabott táncruhák, amik kiemelik az előnyeinket, és jótékonyan elfedik a hátrányainkat. Én ilyet választottam volna.

 • Szentkirályi Zsuzsa

  Kedves Lányok, Asszonyok!

  Igen!
  Annyi öröm van az életben, amit fiatalon elhárítunk, nem veszünk észre, mert a tökélyre való törekvésen jár az eszünk. Még törekszem ugyan sok felesleges dologra is, de már sokkal több élvezetet engedélyezek magamnak. Kicsit és nagyot egyaránt értékelek. És mondhatom nektek, a java tényleg 40 felett jön!

  Az öreg test is szép lehet a maga nemében, csak nem ugyanazt kell várni egy idős hölgy táncától, mint egy húszévesétől. Én értékelem, a teljesítményét, és csak gratulálni tudok hozzá ismeretlenül is. Magam is sok mindent felnőttként kezdtem – még a táncot is, mert fiatalon szégyellős voltam.

  A kislányban az tetszik nagyon, hogy fiatal kora ellenére sugárzik belőle a majdani NŐ, anélkül, hogy erőltetett lenne. Számomra természetes a mozgása.

  Bármely korú is légy, kedves női olvasó, kívánom, hogy minél jobban megtapasztalhasd, mért jó nőnek lenni, és élvezni se szégyelld!

  Kedves Ida, köszönöm az élményt!

  Álmodjatok (szépeket) merészet!
  Zsuzsa

 • Kedves Mindenki!

  Nagyon orulok, hogy ilyen sokan leirtatok a velemenyeteket a ket videorol.Mert en arrol irtam, es tartom is. :)
  Nagyon erdekel, Ti milyennek latjatok. Az eddigieket mind elolvastam, koszonom, es varom a tovabbi velemenyeket, valamennyiunk epulesere.

  Koszonettel: Iko

 • Kedves Ida!
  Köszönöm a jobbnál-jobb videókat! A kislány elképesztő tehetség! Az idős hölgy pedig szintén, hogy merte vállalni büszkén önmagát! Igen,én is elgondolkodtam azon, mint már valaki előttem, hogyan pörgette a leánykát a felnőtt partnere! De igenis vannak ilyen bevállalós gyermekek, csak én nem hiszem, hogy kényszerből táncolt volna!Ez a veleszületett tehetség!
  A bíbor kalapot pedig én is szívesen felvenném 70-80 évesen !
  Szép őszi napokat kívánok szeretettel Angéla

 • Kedves Bíborkalaposok!
  Most jutottam el odáig, hogy megnézzem Ida újabb ajándékát.
  A két video áldásos hatását én még legalább két hétig fogom érezni, naponta többször is!!
  Ès óriási elismerésem mind a kislánynak, mind nagyanyónak, mindkettôjük patnerével egyetemben – különösen a bátorságukért, hogy merték vállalni az esetleges negatív véleményeket is ( ld. pedofíl, ld. nevetséges bakfisruházat). Ez a két partner nyilvánvalóan annyira meg van gyôzôdve közös igazukról, hogy bennük fel sem merültek ezek a kérdések. Ès ez a bizalom a legszebb az egészben.

  Fenomenálisak.

  Ès bocs, de nekem már évek óta van Bíbor Kalapom. Sôt, több is…(Igaz, hogy baseball-sapkából való is van köztük, de ez lényegtelen.Ìgy is a Bíborkalap kategória.)
  Pedig még csak 52 vagyok. Akkor most kezdjem el ásni a síromat, vagy legalább vegyem meg a koporsómat? Inkább maradok a Bíborkalapnál…

  Kedves Monoriné Simon Marianna!

  Nagyon megijesztettél a hozzászólásoddal, zsenge 40 évesen még tényleg elôtted az élet!Csapd fel a kobakodra azt a jó kis sapeszt, szaladj az utcára benne, vagy ahová éppen menned kell, közben mosolyogj az elsô emberre ( vagy akár állatra is lehet), aki szembejön , és érezd nagyon szépnek magad a sapeszodban, mert hogy abban a pillanatban az is vagy!Hidd el, mûködni fog!
  Szeretettel: Mirrrcike

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.