Miért legyen tele a saját női pénztárcra? Ingyenes előadás Soroksáron

tancsicsmuvhaz-soroksar
Miért legyen tele a saját női pénztárca? Erről a témáról  ingyenes előadást tartok Soroksáron, Budapest 23. kerületében  2009. november 15-én, vasárnap délután. Mint női önismereti tréner, nők és pénz specialista, GazdagNők.hu  honlap tulajdonosa, blogírója bízom benne, hogy a nők anyagi önállóságához kapcsolódó felvetéseimmel nemcsak elgondolkodtatom, de cselekvésre is késztetem az érdeklődő nőket, s kialakulhat majd egy közös párbeszéd az előadáson, illetve azt követően is a nők anyagi függetlenségéről.

„40 éves kor után kezdődik az élet” címmel, a szervezők szándékai szerint  kellemes délutáni program adódhat z egész család számára 2009. november 15-én, vasárnap 14 órától a Táncsics Mihály Művelődési Házban (1238 Bp., Grassalkovich út 122-124.)

Az ingyenes rendezvény részletes programja ez lesz:

 • Dr. Füzesi Györgyi pszichológussal beszélgetés az Identity Társasjátékáról és játszani is lehet.
 • Molnár Éva szociológus, projekt menedzser „Ötmuskétás” Paktum a 40 év feletti korosztály kérdéseit boncolgatja „Mi van a női retikülben?” címmel
 • Miért legyen tele a saját női pénztárca? Előadásában erről beszél Chi*** Csapó Ida női önismereti tréner, nők és pénz specialista, GazdagNők.hu  honlap tulajdonosa, blogírója, s felvetéseivel remélhetőleg elgondolkodtatja, közös párbeszédre készteti az érdeklődőket.
 • Tornagyakorlatok 8 lépésben a mindennapi egészségmegőrzésért. Endrei Judit és a Kor-Határtalanul Program szakértőinek kerekasztal beszélgetése 16 órától. Támogatójuk az Astellas.

Almás süti versenyt is hirdetnek a szervezők a finom teák  és a kávé mellé. Kérik a résztvevőket, hogy ki-ki hozzon magával kóstolót! Mindenkit szeretettel várnak, s FONTOS: a belépés díjtalan!

További információk a www.eva-eletmod.eoldal.hu oldalon, vagy a következő mobilszámon: 20/980-9853

Ha önbizalmadat növelné, ha önismeretedet, pénztudatosságodat  fejlesztenéd, akkor ebben támogat téged a Női Önismereti és Bőség Akadémia egyedülálló ajánlatával – 2009. november 28-án lesz az első tréning nap Budapesten. A korán jelentkezők és díjukat befizetők sok-sok ajándékot kapnak – nézd meg itt —>>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

5 Responses to “Miért legyen tele a saját női pénztárcra? Ingyenes előadás Soroksáron”


 • Kedves Ida!
  Azoknak is van mondanivalója, akiket az állam kényszerít arra, hogy évtizedekig nyomorogjanak, vagy valakivel kitartassák magukat?
  Konkrétan azokra gondolok, akik súlyosan fogyatékos hozzátartozóikat nem lökik intézetbe, hanem otthon látják el.
  Ők azok, akik napi 24 órát, évi 365 napot dolgoznak (fizikailag és pszichésen nehéz munak)évtizedeken keresztül. Ezért az államtól átvállalt feladatért kapnak törvénytelenül alacson mértékű díjazást. ez alapján szereznek nyugdíjra jogosító éveket, ez alapján (nyugdíj minimum) fizetik saját TB-jüket, ill. ezután fizet TB-t foglalkoztatójuk, az önkormányzatuk.
  Az állandó felügyeleti szükséglet apropóján kimozdulni alig tudnak.
  Nekik van-e mondanivalója?

  Mit tud nekik önismeret apropóján mondani: Nekik, akiket rendszeresen megaláznak hivatali ügyintézés kapcsán?
  Nekik, akik nem tudnak felelni a kérdésre: foglalkozása?

  Válaszát érdeklődéssel várom, üdvözlettel:
  Goldner Ibolya
  Értelmi sérültek és Családjaik Jogvédő Egyesülete, elnök

 • Kedves Ibolya,
  ilyen speciális helyzet speciális szaktudást igényel önismereti szempontból is.
  Megértem a fájdalmat, a tehetetlenség érzését…

  A téma egyébként lobbizást is igényel, nyilván nem véletlenül született az Egyesület. Hogy ez mennyire kihívásos, nehéz, azt magam is tudom, hiszen közel egy évtizedet töltöttem el a női civil szférában, és magam voltam az egyik ilyen érdekérvényesítő női szövetség ötletadó alapítója.
  Amit állampolgárként jelenleg tenni tudok: aláírom én is azokat a petíciókat, amelyeknek a tartalmával egyetértek. Ezt tettem a napokban is, amikor eljutott hozzám a Vakok és Gyengénlátók Szövetségének petíciója.

  Megvallom őszintén most, hogy ezeket a sorokat írom nagyon sok érzelem fut végig rajtam, és nehéz bármit is írnom… Ilyenkor a virtualitás nem pont előny – személyesen sokkal több minden átmenne/átmehetne akár szavak nélkül is.

  Ida ***

 • Kedves Ibolya és Ida!

  Elszorult a torkom, amikor Ibolya sorait olvastam. Mivel én magam is édesanya vagyok, és toltam babakocsit néhány évig, azóta foglalkoztat az a kérdés, hogyan lehetne segíteni azokon, akik nem nélkülözhtik életük végéig például a babakocsihoz hasonló eszközöket.
  Másrészt nagyon örültem, hogy Ida blogján találkozhattunk, mert nehéz kapcsolatot találni azokkal, akik 24 órás szolgálatot teljesítenek a szeretteik mellett. Pedig nagyon KELL találkoznunk , és megosztani a gondjainkat és segíteni egymásnak. Igen. Ti is nekünk, akiknek jóval könnyebb életünk van. Hiszen ennyi erő, kitartás és szeretet, ami ezekben a családokban felhalmozódik, példértékű számunkra. Másrészt az a támogató női közösség, amiben részünk lehet, nektek is erőt adhat , sőt olyan energiákat mozgósíthat, amit eddig nem is reméltünk.
  Gyakorlatias oldalról pedig azt tudom felajánlani, amit én magam is a pénzügyi előmenetelem érdekében teszek: otthon végezhető munka az egészség és szépségápolás területén. Elképzelhető, hogy Ti is látnátok ebben fantáziát, szívesen beavatlak a részletekbe, ha egy e-mail címet vagy telefon számot kapok. Bízom abban, hogy találkozunk személyesen is Ida valamelyik rendezvényén. Üdvözlettel: Kubovics Zita

 • Kedves Ida!
  2003 óta lobbizunk azért, hogy más magyar állampolgárhoz hasonlóan mi se kaphassunk munkánkért kevesebbet a minimálbérnél csak azért, mert szeretettel csináljuk. Ill. azért, mert a törvényhozók tudják, hogy nem a pénzért vállaljuk – és mint látható – akár ingyen is csináljuk.
  Az összejött 70 e aláírás ellenére sem tárgyalta meg a T(?) Ház. Népszavazási kezdeményezést pedig egyéb kezdeményezések teljesen lejáratták.
  Ma ott tartunk, hogy bizonygatnunk kell: ez munka, ill. hogy jogunk van saját magunk ellátnunk csemetéinket.

  Kedves Zita!
  Mikor azt írom, hogy napi 24 óra, akkor ebbe bizony sokszor az éjszaka is beleértendő.
  Ha felszabadul némi szabadóránk, akkor nem valószínű, hogy újabb munkán jár az eszünk. :-(

  Természetesen előadásokra se igen van lehetőség járni. Ilyenkor vinnünk kell – sokszor nem szalonképes – csemetéinket is magunkkal.

  Ibolya

 • Kedves Ibolya!

  Elkeserítő a döntéshozók közönye, és azok az anyagi állapotok, amiben élnetek kell, pedig a politikusok nagyon sokat tehetnének. Ráadásul nem is kéne feltalálni a lyukat a sajtba. A pályám legelején Svédországban töltöttem fél évet, és azt láttam, hogy nagyon olajozottan beilleszkedtek a nagyobb terhet cipelő emberek a hétköznapokba: akár babkocsi miatt, akár betegség miatt voltak nehezebb helyzetben. Németországban például elterjedt az a segélyezés, hogy nem pénzt kapnak a családok, hanem ingyen ebédet, taneszközt, villyanyszámla hozzájárulást. Miért nem lehet ezeket az ötleteket egyszerűen csak átvenni? Vérlázító, hogy a minimálbér sem jut a gondozó családtagoknak, és az is , hogy ezt csak most tudtam meg. Folytassátok a lobbizást, mert nincsenek információink, tájékoztassatok minél több embert, mert ez így türhetetlen!
  Megértem, hogy egyénileg már semmi plusz terhet nem tudsz a nyakadba venni, én magam is akkor mertem komolyan belevágni, amikor már nem 24 órát (vagy 16-ot) jelentett anyának lenni. De jelenleg ezt látom az egyetlen olyan lehetőségnek, amit a leginkább tudunk a SAJÁT életvitelünkhöz igazítani, és nem nekünk kell alkalmazkodni.
  Remélem, tudunk még konzultálni, és olvashatom a hozzászólásaidat Ida honlapján. Üdvözlettel: Zita

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.