Félelem, önbizalom, pénz… Farkasokkal futó asszonyok

uveg-fuggofolyosoA félelem, igen a félelem az, ami meggátol bennünket a leggyakrabban. Pedig többször érezzük a késztetést, hogy cselekedjünk, változtassunk… És minél inkább halogatunk, annál inkább aláássa ez az önbizalmunkat is, és a pénztárcánk is látja kárát a “nem-cselekvésnek”.

Pedig a félelem legyőzése, pontosabban megszelídítése ugyan kihívásokkal teli feladat, de mégis nagyon megéri megtanulnunk, mert utána szebb és jobb lesz a világ(unk), mint annak előtte.

Nézzünk meg egy érdekes folyamatot, amit jómagam csak hétköznapi „varázslás”-nak  ;-) hívok. Mégpedig azért, hogy jobban megértsük a félelem működését, és hogy a gátlásaink voltaképpen mit is művelnek velünk.  Természetesen megoldást is fogok javasolni, méghozzá kipróbáltat!

Mert hogyan is teremtünk mi emberek a mindennapok során? Valahogy így:

 • 1. Jön 1 gondolat(unk).
  2. Érzéseket, érzelmeket vált ki.
  3. Az érzések tettekre ösztönöznek.
  4. A tettek eredményhez vezetnek.

Nagyon fontos tudatosítanunk, hogy tettek nélkül nincs eredmény! Hiába tűzöl ki célokat, meditálsz róluk, vizualizálsz, ha nem cselekszel! No, de miért nem cselekszünk?

A cselekvést akadályozó szabotőreink ezek lehetnek:

 • * félelem,
  * kétség,
  * aggodalom.

Ezek megakadályozzák a sikerünket, de a boldogságunkat, a boldogulásunkat is. Pedig például a  félelem nem fog elmúlni – erre hiába vársz! Meg kell szelídíteni!

Félelem legyőző módszereim

 • 1. Tudomásul veszem, elfogadom (!), hogy félek, szorongok.
 • 2. Megpróbálok rájönni az okára – ami vagy sikerül, vagy nem.

Ha találok valós okot, akkor már az is csökkentheti a félelmet, de ez még nem elég. Ugyanakkor vannak abszolút irracionális félelmek, amiknek nincs ésszel magyarázható indoka. Ilyen például a tériszony, a klausztrofóbia (zárt, szűk helyen előtörő szorongás).

 • 3. Félelemszelídítés – apró lépésenként.

A kognitív terápia egyik módszerét, fokozatossági elvét szoktam magamon alkalmazni.  A kígyótól való félelem esetében például először le kell rajzolni a kígyót, meg kell fogni mű kígyót, az utánzatot,  aztán élő kígyót kell szemlélni távolról, majd egyre közelebbről, óvatosan megsimogatni – a többit a fantáziádra bízom! :-)

 • 4. Sokk-terápia – azonnal bele a félelembe.

A kognitív terápiának van egy agresszív típusú módszere, amikor például egy tömegiszonyban szenvedő embert kivisznek egy forgalmas nagy térre (szelíden ráveszik, hogy menjen, tehát nem erőszakkal cipelik oda, bár pontosan nem tudja, mi vár rá), és egyszerűen ott hagyják. Megtapasztalja, hogy ez túl lehet élni, és a félelme mennyire irracionális.

A saját esetemben az utóbbi kettőt is szoktam kombinálni. És úgy beszélek magammal, mint ha a saját gondoskodó, megértő szülőm, jóanyám :-) lennék. Tehát nyugtatgatom magam, miközben megértő vagyok a saját irracionális félelmemmel szemben.

Lépj bele a félelmedbe!

A hely, ahova tornázni járok a recepció fölött hatalmas belső térrel, üveg falakkal rendelkezik. A legfelső szinten, ahol a tornaterem van, üveghíd vezet át a mellékhelyiségekhez. Hát mit ne mondjak, még látnom is borzasztó (lásd az első e blogbejegyzésem első bekezdésénél a fotómat!). A torontói toronyban ugyanúgy nem bírtam átsétálni az üveg padlón, mint ahogy az egyik budapesti bevásárló központban sem – teljesen mindegy,  hogy többszáz méter, vagy többtíz méter van alattam.

De a kényszer nagy úr: el kell menni a mellékhelységbe, ugye… és nehogy már lemenjek egy emelettel lejjebb, mert van egy irracionális félelmem. Kapaszkodva a korlátba, a szélén osontam óvatosan… legközelebb már jobban ment.

És egyszer csak képes vagy végig sétálni rajta – középen. És hogy képes vagy rá, hogy megtetted, ez önbizalom növelő.

Mert mindenki fél, aggódik, kétkedik: gazdag és szegény is. Csak a gazdag, a gazdagság tudatú ember nem hagyja, hogy ezek meggátolják! Kim Kiyosaki az első ingatlan befektetésénél sírt, mert annyira szorongott, de mégis lépett – ma ingatlan birodalma van. Ha akkor nem győzi le a saját félelmét, nemcsak magát akadályozza, de a világnak is kevesebbet ad.

A félelem az, amikor színezzük a “nincs”-et! A megoldás a gyakorlás – azért, hogy félelmeink, aggodalmaink, kétségeink, bizonytalanságaink, kényelmetlenség érzetünk, hangulatunk ellenére cselekedjünk!

Ha ezt az önnevelést felvállaljuk, akkor  semmi ne állja utunkat – a saját félelmeink sem!

Nézd meg ehhez ezt a videót – ragyogó példa a fentiekre:

Lehetünk akár farkasokkal futó asszonyok is! ;-)

Félelmeid legyőzésében most aktuálisan kétféle módon is tudunk segíteni:

 1. Halogatások kiseprűzésével – sipirc, el velük! :-) De tényleg —>>>
 2. Információk megszerzésével, mélyítésével a pénzügyeid terén, így kevésbé kelt benned szorongást, nem lesz annyira mumus (ha az volna neked egyáltalán ;-)) >>>

  Élj a lehetőségekkel!

  http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

  Kapcsolódó cikkek

  40 Responses to “Félelem, önbizalom, pénz… Farkasokkal futó asszonyok”


  • Félelem ,Önbizalom ,pénz..
   Ez a 3 szó tényleg összefügg.Jelenleg ezt a saját bőrömön érzem.Elvesztettem a munkám,az önbizalmam a padlón,és a pénz is messziről elkerül.

  • Valóban a félelem az ami mindent elindít. Nagyon sok példát említhetnék,saját megélt,illetve ismert multimilliárdosok története amit ők sajátmaguk megírtak…
   A LEGFONTOSABB AMI GYŐZELEMRE VISZ MINDENKIT: a HIT!!!
   Minden élethelyzetben a hit az ami felemel,a benső lelki béke,a szeretet a minden iránt.
   Jó érzésekkel,táplálni hitünket megerősíteni,cselekedeteink,kimondott szavaink által. Csak a jót beengedni tudatunkba,az összes többit kizárni,elengedni. A félelem az gyengeség,felül kell írni! Bármilyen pozitív képek,megtörtént valós események behelyettesítésével azonnal megszüntethető.
   A LEGFONTOSABB A HIT!A HÁLA & A SZERETET!

  • Igen,a félelem az önbizalom hiány,vezetett engem is a pénztelenségbe,munkanélküli vagyok,családipotlék van,semmi más!
   Félek a bankoktol,hogy elveszitem a lakásom,a telefonom kikapcsolták,egyszóval mindent megvalositottam,amitől féltem!!
   A fiamat mütötték,igy még jó pár hétig nem tud dolgozni pénzt keresni,
   és számlát se tudok fizetni!Most úgy érzem,nem tudok talpra álni!!
   Talán ennyi!
   Erika

  • Erika,
   amikor nekem nem volt pénzem 20 ötletet írtam fel, hogy miből lehet pénzem. Addig ültem ott, amig eszembe nem jutott ennyi, és elkezdtem őket megvalósítani. Én a lányomat 2 éves kora óta egyedül neveltem, és pont ez volt az, ami azt mutatta nekem, hogy nem engedhetem el magam, problémák helyett azok megoldását kell látnom!!!

   Neked is ezt kívánom,
   Ida ***

  • Nagyon tetszett ez a videó, ha szembe nézünk a félelmeinkkel, könnyebb legyőzni őket, mintha elfutnánk előlük.Sőt, csak így tudjuk legyőzni őket!Ha valaki pénzt szeretne keresni és segíteni is szeretne másokon, van elég önbizalma, győzze le a félelmét és küldjön nekem e-mailt!
   Tájékoztatom az új anionos gyógyhatású betétről, ami sok embernek segített már és most jön be Magyarországra!
   Segítsünk egymásnak!
   bozsemami@freemail.hu

  • Kedves Ida!

   A videó nézése közben, ismerős érzések törtek elő.
   A félelem érzése időnként a hatalmába kerít, ugyanis van egy nagy álmom, aminek a megvalósításán most dolgozom, de nem vagyok abban biztos, hogy az eszköz amit választottam a célom eléréséhez elég hatásos lesz-e!
   Ha kétségeim lesznek ismét, csak erre a cikkedre, illetve a találó videóra fogok gondolni és így további erőt meríthetek a folytatáshoz!

   Köszönöm Neked, ismét sokat tanultam Tőled! :)

  • Kedves Ida !
   Igen valóban nagyon sok mindent megcsinálna az ember, de mielőtt belevágna legtöbbször átgondolja és akkor már ott van a félelem és a bizonytalanság.? / jó e-nekem? merjem-e?
   kell-e nekm? stb/ talán ezért van félelem az emberben,és ezért van az ,hogy nem mer dolgokba bele kerdeni az ember.

  • Szia Drága Ida,

   Nagyon jó ez a félelem írásod. Jó, hogy elővetted.
   Nekem évekkel ezelőtt az segített sokat, amikor egy Istennő-megtestesítésen ezt mondta az Istennő valakinek (én fordítottam):
   A félelem az útjelző, mutatja merre kell menni.
   Ezt alkalmazom, ha félek valamitől akkor meg kell tenni, különben mindig félni fogok, és én nem akarok félelmek között élni, amikor szabadon is lehet.
   És ez azért is jó, mert ha a félelmem az útjelző akkor tudom, hogy az utamon vagyok, amikor a félelem felé megyek.

   Szeretettel ölellek,
   Kriszta
   http://www.vereskriszta.com

  • Kedves Ida!
   Gyermekkoromban több, számomra akkor félelmetes,ill.szomorú helyzet váltott ki belőlem gátlást.Ezek a gátlások később rombolták önbizalmamat.Mindenkinek, mindig meg akartam felelni.Később, tanfo-
   lyamokon egyre nagyobb önismeretre tettem szert.Láttam, s éreztem,
   hol jelentkeznek a múltam csapdái.Itthon leírtam sikereimet, mivel
   szeretek fogalmazni,s később is meríthettem ezekből erőt.Bizony.ha
   most elolvasom ezeket, más személy képe rajzolódik ki előttem.
   Ám gyakran sikerült így kiírni félelmeimet.Igaz, ez időleges volt , tehát kislépésben haladtam előre. Mélyen belenéztem lelkem-érzéseim mélyébe,s rájöttem, ilyenkor szinte pótolhatalannak tűnnek, szüleim, nagyszüleim szeretete, akik sajnos sajnos már el-
   hunytak.
   Ilyenkor
   kisírom magamból fájdalmamat.Hiszen nemhezen is érti meg az ember
   ilyenkor:Fontosabb-e önmagunk szeretete, mint drága szeretteink közelsége, s felénk sugárzott szeretete,törődése?
   Azt szeretném kihozni, hogy szinte minenkiből más és más okozza a félelmet,hozza elő az önbizalomhiányt. Az a nagyszerű,ha mmegtaláljuk azokat az embereket, aki saját tapasztalatukból merítve ötleteket adnak ezek megoldására.Én hiszem, hogy nem véletlen, hogy most pénzügyeimet is tudatosabban kezeljem, elindul
   a NÖBő , melyen részt szeretnék venni.

  • Köszönöm a hozzászólásaitokat, lányok! :-)

   Meci, kedves… téged várunk szeretettel, és persze mindenki mást is, aki készül a NÖBőA-ra – tudjátok, minden info itt:
   http://www.gazdagnok.hu/noionismeret/

   Ida*** szeretettel

  • Ida :)

   Fantasztikus ez a videó :) Sokunknak fog segíteni a félelmeink leküzdésében :) Nekem azt sugallja, hogy “önmagunkkal kell szembeszállni, és saját magunkat kell legyőzni”. A félelem az én olvasatomban elsősorban nem gyengeséget jelent. Az “ismeretlen”, az, hogy nem vagyunk tisztában a következményekkel, általában bénítólag hat ránk. A félelmeinket kihívásnak is tekinthetjük, a legyőzésüket sikerként élhetjük meg – a siker, pedig növeli az önbizalmunkat :) Nem hiszem, hogy létezik félelmek nélküli ember. A félelem legyőzésében – a lányom szavaival élve – a mantrázás is segíthet:”Nem szabad félnem,mert a félelem lebénít.Le tudom győzni a félelmemet!”
   Ida, köszönjük, hogy segíted megszelídíteni a félelmeinket :)
   2.húgod: Kata

  • Csatlakozom, a videó nagyon jó, tanulságos. Meg hát, időszerű. (Közben már kitöltöttem a kérdőívet is.)
   Van munkám, szeretem, izgalmas, de 5-6 éve ugyanannyit keresek vele, és a reálértéke ma már csak a töredéke annak, ami volt. Ugyanakkor felemészti az időmet és az energiámat is. Mégis félek felállni, és azt mondani, hogy “na ez így nekem nem éri meg” (és ez nem arról szól, hogy magasabb fizetést kérek, azon túl vagyok).
   Egyedül nevelem a kamaszfiamat, tartom fenn a nagy lakást (eladhatatlan).
   Ez itt csak a jéghegy csúcsa. Abban is csak reménykedem, hogy valamikor “bepótolhatom” a tananyagotdat, Ida, mert ezeken az időpontokon más kötelezettségeim miatt nem tudok most résztvenni.
   (Pedig nagyon sajnálom, nagy jó kis csapat jött össze múltkor.)

   Mindenkinek üdvözlet
   Berta Ági

  • Ági,
   elkezdtünk dolgozni azon, hogy legyen online verzió is majd – remélem, hogy az is tud majd téged kárpótolni.

   Ida ***

  • Kedves Ida!
   Remek a video. :)
   Eszembe jutott ezzel kapcsolatban egy konyv, amit regen olvastam, es nagyon tetszett.
   Theodor A felelem hatasa az eletre
   Udvozlettel:
   Iko

  • Kedves Ida!

   Koszonom az irasodat…eloszor azon gondolkodtam, honnan ismersz Te engem, mert mintha csak rolam szolna az eleje…meglepodtem, hogy nem vagyok egyedul.
   Koszi a felelem-legyozo modszereket is, nekem is van egy (masoktol tanultam): ha hatalmaba kerit a felelem, kerdezd meg magadtol,”Mit csinalnal, ha nem felnel?. Valaszolj magadnak, es pont azt kell tenned, es csak csinald…Hat igen, a video ezt jol megmutatta!! :)

   Szeretettel olellek:
   Klara

  • Köszönöm kedves Ida!!!
   Nekem most csak a szalon jut az eszembe,nőiszabó vagyok és nagyon régi állmom egy szalon,ezen kellene most egyenlőre túllépnem!!
   Valami más,az MLM-ben az idén majd 500ezer ft-ot buktam!
   Ez tett padlóra,takaritani,hát már nem szeretnék!
   Az üzleti érzékemen kellene javitanom,és az emberismeretemen,ez a kettő nagyon gyenge!
   Bizom az emberekben,és meg is szívom,ezért történt a veszteségem!
   Ezért szeretném magamat jobban megismerni,és több önbizalommal rendelkezni!!
   van egy barátom aki minden levelében leirja nekem:BIZZ magadban a tudásodban,és értékes ember vagy!!
   Igyekszem túllépni a negatív beidegződéseimen!!
   Ezért is jöttem erre az oldalra,szeretnék válltozni jobb lenni!!
   Köszönöm kedves Ida!
   Erika

  • Ida, köszönöm! Nagyon várom, mert amit eddig hallottam, az is rendesen felforgatta a világképemet pénzügyekben :)

   A 27-i találkozóban még bízom egy kicsit, talán alakul valami.

   Berta Ági

  • oroszné seres katalin

   Szia Ida! ,Nagyon jól gondolod,hogy a nem cselekvésnek a pénztárcánk látja kárát. arra jöttem rá,hogy a tájékozatlanság és a kényelem vagy mondhatjuk lustaságnak is legalább akkora kárt okoz nekünk,mint a félelem.Azt gondolom,hogy a mai világban figyelemmel kell kísérni a különböző ajánlatokat. Értem ezalatt a mobiltelefon csomagokat, a most aktuális gépkocsi kötelező felelősségbiztosítási ajánlatokat,a különböző szolgáltatói árajánlatokat ,biztosítási díjakat stb.
   Ha nem nézzük meg az aktuális ajánlatokat időnként csak utaljuk a számlánkról automatikusan,igen sok pénzt veszthetünk.Ez nem azt jelenti,hogy betegesen váltsunk lépten-nyomon,de figyelni kell.

  • Abszolút egyet értek, Kati – ilyesmin is sokat lehet megspórolni. Lehet, hogy kell indítanom egy ilyen bejegyzést, ahol át tudjátok/át tudjuk adni egymásnak a tippeket, hm…

   Ida***

  • Kedves Fischer Erika !

   “Nekem most csak a szalon jut az eszembe,nőiszabó vagyok és nagyon régi állmom egy szalon,ezen kellene most egyenlőre túllépnem!!”

   Az csodalatos, hogy van egy almod!De amig csak tetlenul vagyodsz ra addig csak alom marad.Tegyel hat erte!
   De addig is enni kell adni a gyerekeknek, fizetni a rezsit,segiteni a nagy gyerekedet, hogy felepuljon a mutet utan, hogy aztan majd o adhasson neked…nem?
   Ha az ember ANYA,megvan keze-laba egeszseges, akkor olyat szo nem lehet a szotaraban, hogy ezt vagy azt a munkat nem szeretnem csinalni!
   Sehol a foldon!
   Hidd el, nem a levegobe beszelek!

   En is egyedul neveltem a gyerekemet 4 eves koratol, gyerektartas nelkul.Mellette tanultam vegig.Segedmunkaskent kezdtem , mimt gyemantcsiszolo az Izzoban , mert 16 evesen mar el kellett mennem dolgozni,de kesobb ketdiplomas nokent en takaritottam, ha kellett, mert en is voltam munkanelkuli is.
   De miert ne tettem volna?? Este takaritottam, nappal meg egy ekszerboltban dolgoztam napi 9 es fel orat ehberert. Az orszag keleti reszen,akkoriban a gyarakat eladtak,tomeges volt a munkanelkuliseg.Ekszert alig vettek,mivel jutalekos rendszerben fizettek,fizetest alig kaptunk.
   (Egyebkent ebbe az ekszerboltba becsusi kepesitessel, kereskedelmi vegzettseggel, angolul jol beszelo fiatal not kerestek az ujsagban.Nekem ezek egyike sem volt meg.Megis jelentkeztem, es sok masik jelentkezo kozul megis engem vettek fel.)
   Mivel ebbol a penzbol nem eltunk meg, itt felmondtam es elmentem gozvasalni egy kotodebe.Itt mar kerestem annyit, hogy a takaritassal egyutt szukon, de eleg volt a megelhetesunkre.

   Majd ismet vegyesz lehettem, amikor a privatizalas utan ismet szugseg volt ram a munkahelyemen.
   Majd mire egyenesbe jottem mindennel, mindenunk megvolt,a gyermekem elvegezte az elso evet az egyetemen, egyre kulfoldre vagyott, mert lattuk a fiatalokra nem sok jo var egyelore otthon.
   Munkahelyemen felmondtam,Lakasomat eladtam, minden mast elajandekoztam, es felultunk a repulore….

   A lakas ara mar reg az az egyetem penztaraban van,tehat valoszinuleg kozulunk en vagyok itt az egyetlen nincstelen no, de megsem cserelnek senkivel a foldon! :)

   Tudtam nagyon nehez dolgom lesz.
   A nyelvet alig beszeltem, jogositvanyom ugyan volt 10 eve, de sohasem vezettem, nem tudtam mi var ram, csak azt, hogy igy vagy ugy de megoldom.Ott lebegett elottem a cel.Van egy gyerekem, akit nagyon szeretek.Rajtam kivul szinte senkije nincs.Most kell segitenem rajta, amikor szugsege van ra.

   Most itt kezdek elolrol mindent, dolgozom rengeteget, mert nagyon sok a tandij az egyetemen.De soha eszembe nem jutna, hogy barmilyen munkat ne vallaljak el, vagy eppen a tobbi embert hibaztassam .

   Boldog vagyok, mert ugy erzem a feladatomat csinalom, azt teszem amit tennem kell.
   Kerlek, probald meg te is mas szemmel nezni a vilagot, onmagadat, es akkor konnyebb lesz.
   ( A ZACI-rol szokjal le, az egy ordogi kor.) :)

   Udvozlettel:
   Iko

  • Borbélyné Ildikó

   Kedves Ida
   Mindenkiben van félelem ,és nehéz szembe szálni és legyőzni, pedig akkor és csak abban az estben jutunk előre ha szembe szállunk a félelmeinkel.Most nekem is van félelmem ,december 8-ával átalakul a munkahelyem,a munkatársaktol a negativ légőr ,úgy érzem hogy bele nyom a föld be .Szeretnék csak magam ura lenni és nem mások céljait megvalositani.Megoldhato lenne e ,hogy Zalaegerszegen tartanál tanfolyamot.Idézet.Győzd le a rejtett félelmeidet és tegyél szert egy feltartózhatatlan gondolkodásmódra

  • Ildikó,
   egy tréning tartásához legalább 15-16 fő szükséges – az a kérdés, hogy ennyien összejönnének-e Zalaegerszegen. És jelzem: az ára változatlan, tehát helyszíntől függően nincs különbség.

   Viszont nagyon érik, hogy valamilyen online verzióval is kijöjjek ismét – ahogy tavaly ilyenkor is volt. Van már tervem… s ennek az a lényege, hogy akkor is elérhető számotokra, ha nem tudnátok utazni, v. nem lenne elegendő létszám 1 csoporthoz.

   Megoldjuk :-) – ez a lényeg! És közben meg majd alakulnak ugyis a dolgok – ezt meg közösen figyeljük, hogy merre halad (az áramlás is :-)).

   Szeretettel: Ida ***

  • Kedves Ico!!
   Anyukám kiváltotta az ékszereimet,és az övé lettek!/Azota folyamatosan jön a pénz hozzám,ez csütörtökön történt!!!/minden nap tudok fizetni egy számlát!!Kicsit megnyugodtam!!Remélem igy is marad!:)))
   Én is 4 munkahelyre mentem jártam naponta,lemondtam az álmaimrol a gyerekeimért,egydül nevelem öket 2000 óta,de mondhatnám azt is hogy 1982óta,!
   De nem sajnálom!!!
   Eddig kapkodtam ha nem volt varrás,de most eldöntöttem hogy csak varrok,és egyre jobb vendégeim vannak,én meg úgy gondolom hogy igy fogom tudni kialakitani a jó vendégkörömet!!
   Egyik vendégem mutatott rá,hogy nem becsülöm a munkámat és vele együtt magamat,ezért nem haladok!
   Ezen változtatok mostanában,mert sokat változtam már,de ennél jobb több szeretnék lenni!Ezért találtam meg ezt az oldalt is!
   Engem a januárig 500ezres bukás viselt meg,abbol szeretnék kilábalni most!Az biztos hogy nekem az MLM nem való!Ez a bukta megmutatta,sajnos!!!!!!!
   Köszönöm a válaszod!!!
   Erika

  • Szirsztok most sajnos Én sem tudok elmenni pedig kellene és jo volna de dolgozom. Talán legközelebb megint addig figyelek és olvasok. Jo volt és tanulságos a múltkori nap amit tanulással tőltőttünk. Szép napot sziasztok Mné O Éva

  • Kedves Erika,

   Nagyon orulok! Akkor tekintheted ezt a csutortoki napot egy merfoldkonek.Innentol mas idoszamitas kezdodik! Meglasd szepen sorban jonnek a jo dolgok.

   Lasd magadat, ahogy fizeted, fizeted kifele az osszes szamladat, mert sokkal de sokkal tobb penz aramlik be hozzad,mint a fizetnivalod.
   Lelki szemeiddel lasd, ahogy csinos kis ruhadban, (amit magadnak varrtal)mosolyogva,apoltan, uden fogadod a sok- sok ismeros es ismeretlen holgyet, akik mind veled akarnak ruhat varratni.Mert a te munkad szep, gyors, izleses, megbizhato.Mindenkihez van nehany kedves szavad,orom veled dolgoztatni.

   Nekem ez jutott eszembe, te gondolj arra, ami neked oromet okozna, amit szeretnel. A lenyeg, ha barmi negativ gondolat eszedbe jutna, azonnal csereld ki egy pozitiv allitasra! Meglasd ez elobb-utobb szokasodda valik.

   En nem is tudom, hogy tortent ez, hogy lassan leirtam itt az eletemet… :) De, ha csak egyetlen embernek is tudtam segiteni, ha csak annyiban is hogy kicsit elgondolkodott, mar megerte az idoraforditas.
   A segito szandek hozott ide. Van valaki otthon, akit en nagyon szeretek, es most egy hirtelen valas kapcsan szokatlanul nehez helyzetbe kerult anyagilag a ket gyerekevel egyutt.

   Penzt sajnos nem tudok kuldeni, mert pillanatnyilag mi is a fennmaradasunkert kuzdunk. Gondolkodtam mit is tehetnek, majd szetneztem az interneten es eljutottam ide.Olvastam a sok jo otletet a sporolassal kapcsolatban. Elszorult a szivem egyik-masik irasnal.Igy adtam meg ezt a portalt , mondvan, ez jo hely, olvasgassa , es biztos talal kovetendo jo otleteket.

   Kozben itt ragadtam, mert erdekelt a tema. Aztan meg nem tudtam megallni, hogy csendben maradjak.
   Hidd el nagyon sokat segithetunk egymason itt is. Raadasul ha jol ertem, Ida tervezi egy kulon otletborze letrehozasat is.

   Mostanaban nagyon elfoglalt leszek, valoszinuleg nem marad sok idom internetezni, de igyekszem elolvasni a bejegyzeseket.

   Sok sikert, es minden jot kivanok !

   Iko

  • Kedves Iko!
   Igen talán ilyen vagyok ahogy irtad:))
   Nehezen mennek el a vendégeim tőlem,mindenki szeret velem nem csak varrattatni,hanem beszélgetni is!
   Nem régen mondta az unoka hugom nekem: Én vagyok a példa képe,és nem engedhetem meg magamnak hogy most feladjam és tönkre menjek!!
   Egy példa kép nem mehet tönkre:)))))))))
   2éve gyakorlom a Titok könyvben olvasottakat,azóta sok sok könyvet vettem az idén a titokhoz,és sokszor kijavitom magam ha negatív gondolatom van!!
   Néha látom kilátástalannak a helyzetemet!!!
   De most pár csekkett kifizettem és nagyon boldog vagyok hogy ezt megcsináltam,és még borravalot is kapok mostanába:))
   Nem véletlen hogy rátaláltam erre az oldalra egy ujságban találtam egy cikket és igy kerültem ide,,,,
   Kiszámolta az egyik vendégem a telefon számomból,hogy a szám amit most vettem az ujra kezdés száma,van benne 3db 666-os és az pedig földi ajándékot jelent!:)))Bizok benne hogy gyorsan helyre jövök:)
   Szakitottam a barátommal 6év után, és lehet most rendeződnek körülöttem a dolgok!
   A ruhák amiket varrok,gyönyörüséggel töltik meg a lelkem,mikor felprobálják és tetszik és jol is áll valakin!!

   Köszönöm válaszod kedves Iko!!
   igyekszem igy tenni ahogy irtad!!!

   Erika

  • Borbélyné Ildikó

   Kedves Ida
   Köszönöm ,hogy válaszoltál.Szeretnék személyessen is találkozni veled.Most igazán rám férne a tréning ,de sajnos most nem tudok elmenni .A pozitiv érzésekre ,és gondolatokra nagy szükségem lenne.Ha össze hoznék 15-16főt Akkor megoldhato lenne Zalaegerszegen.
   Szeretettel
   Ildi

  • Sziasztok lanyok es asszonyok.

   Nagyon orulok hogy megtalaltam ezt az oldalt amibol csak ugy omlik a segiteni akaras es a szeretet. Mikor benneteket olvaslak sok sok pozitiv energiat kapok toletek, amit nagyon koszonok.
   Ez a video igazan ravilagit arra hogy valojaban mit is kell tennunk a felelmeinkel, de sokszor meg igy is nehezen tesszuk meg az elso lepest a sikerunk fele.
   Jelen pillanatban en is kuzdok sajat magammal es a felelmemmel,ami regi almomat akarja teljesen szetzuzni. Eskuvoszervezoi vallalkozast szeretnek nyitni,de nem vagyok biztos magamban, illetve az angol nyelvtudasomban. Azt gondolom hogy egy valaki mas eskuvojet megszervezni nagy felelosseg, es 100%-on kell tudni teljesiteni. Eleg csak egy apro dolgot maskepp ertelmezni, es oda minden. Hat ez az en felelmem.
   Azt hiszem sokszor kell meg olvasnom soraitokat, es tanulni toletek.
   Szeretettel es koszonettel: Zsuzsi angliabol

  • Sziasztok!

   Én már elhatároztam,hogy elvégzem a NÖBőA-t. Szeretnék
   Idától segítséget kapni ,s egymástól ötleteket, a pénz helyes kezelésével kapcsolatban. A többi téma ,pld. az önbizalom növelése
   mindig is érdekelt. Ahhoz,hogy egyre magabiztosabbá váljak ez ügyben, a következő idézet jutott az eszembe:
   “Határozd el, hogy véghez viszed, amit meg kell tenned, s vidd véghez múlhatatlanul,amit elhatároztál.”Franklin Benjamin
   S, ha ott áll veled szemben a bizonytalanság, a félelem, a végrehajtásnál, s hogy belevágjál-e, akkor merj hinni megérzésed-
   ben,s adj igazat belső hangodnak. Hiszen az a te részed, s bizonyí-
   tásra, tettekre vár. S, ha vannak, akik utazótársat keresnének
   a nov. 28-ai tanfolyamra, szívesen csatlakoznék hozzájuk. Gyöngyösi,vagy hatvani tanfolyamtársat keresek./ill.környékit /
   E-mail címem: katalin2160@freemail.hu
   További szép hetet kívánok : Kati

  • Sziasztok Lányok!

   Már régen jártam itt ezen az oldalon, és ami elsőre eszembe jutott ez:
   “A tökéletes szeretet kiűzi a félelmet.”
   Nagyon sok emberrel dolgozom együtt, és gyakran hallom, hogy nekem könnyű. Elgondolkodtam, hogy miért is? Hát azért, mert az életem elemezgetése helyett teszem a dolgomat. Sokan mondják, hogy “tudod, nekem nehéz, mert egyedül nevelem a gyerekemet”. Több barátnőm mostanában veszítette el a párját szó szerint egyik pillanatról a másikra. Ráadásul a férfiak keresték a pénz nagyobb részét. Van olyan barátnőm, aki már régen elvált, és még mindig eltartja a volt férjét.
   Én lassan már 2 éve tartom el egyedül a 4 fős családomat, és úgy tűnik, hogy ez így is marad, amíg önállóak nem lesznek a gyerekeim.
   Mégis azt látom, hogy az igazi ok, amiért valami nem megy, az inkább a kényelem. Aki egyszerűen teszi a dolgát, mert szereti a gyerekeit, általában nem ér rá félni, és ezáltal az önbizalma is a helyén van. Vagyis a félelem ellenszere a cselekvés, és oka pedig inkább a kényelem.
   Mindannyiunkat rengeteg csalódás ér, hiszen a válságot sokan használják arra, hogy megvalósítsák szélhámos ötleteiket. A jobb érzésű emberek pedig gyakran besétálnak ezekbe a csapdákba. Tegnap megkérdeztem egy karrier tanácsadót, hogy lehet-e ellene védekezni. Az volt a válasza, hogy valójában nem. A megoldás, hogy tovább kell lépni, és a józan eszünk, és ne az érzéseink alapján cselekedjünk.
   Az érzéseink gyakran becsapnak. Ilyen a félelem is.

  • Sziasztok Lányok ‘

   Elejétől vágíg olvastam a bejegyzéseket. Mindeniknek volt mondanivalója ée mindenikből tanultam valamit, amit meg is szeretnék köszönni nektek.
   Különösen Idának szeretnék minden jótanácsért köszönetet mondani, írásaiból nagyon sokat tanultam, személyesen is szeretnék vele és veletek talalkozni, a távolság viszont elég nagy, ezért egyelőre lehetetlen. Inkább az on-line kurzusokat választom, ez jobban megfelel nekem.
   Ugyanazokkal a félelmekkel küzdöttem én is.
   Hosszú türés, hallgatás és szenvedés utan, döntöttem a sorsom felett, válok, megkönnyebbülten éreztem magam, de a félemeim és gyengeségem miatt, visszasüllyedtem ugyanabba a tehetetlen helyzetbe, amibe előtte voltam, visszatértem a páromhoz, mert úgy éreztem, hogy szüksége van rám. Sajnos nagy tévedés volt a részemről, mert csak meghosszabítottam a szenvedéseim éveit, éspedig még 5 évig tűrtem, szenvedtem, de senkinek sem volt ez jó, se nekem, se a gyerekeimnek, 2008-ban, végleg határoztam – VÁLOK – ezt már nagybetűvel írom, mert ez tényleg felszabadított a lehetetlen helyzetből és megszabadított a félelmeimtől. Nagyon nehéz év következett abból a szempontból, hogy anyumat is gondoztam, ágyhoz kötött volt, munkahelyemen is eleget kellett tennem. Ezért is csak én voltam a hibás, mert mindegyre halogattam a döntéseket.
   Addig volt nehéz amíg elhatároztam magam, utána úgy müködött minden mint a karikacsapás. “Minden jó ha a vége jó”. Ma már elégedett vagyok magammal és a helyzetemmel. 1 évvel ezelőtt szegény anyum meghalt, azóta egyedül élek, de gyerekeim szeretetét érzem minden nap, habár messze vannak tőlem, de lelkiekben nagyon közel vagyunk egymáshoz. Most megtanultam azt, hogy a negatív gondolatokat pozitív gondolatokra kell cserélni, bízni saját magunkba és képességeinkbe (mindenek ellenére), pontosan, tisztán látott céljainkat leírjuk (aprolékosan) és tegyünk is meg mindent, hogy elérjük öket. Egyik kedves nő említette “A titok” cimű filmet, amiből én is nagyon sokat tanultam, de a folytatásból is az “Opusz”-ból, nagyon sokat tanultam, mondhatom, hogy hasznomra váltak. Egy idő ota már csak jó híreket kapok, csak kellemes dolgok történnek velem és hiszem, hogy ezentul még jobbra fordul a sorsom.
   Öszintén ezt kivánom nektek is kedves lányok. Nehéz megváltozni de nem lehetetlen. Dolgozni kell rajta, tenni a mindennapit a tervek szerint.
   “Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat. Csak kis dolgokat tehetünk, nagy szeretettel.” (Teréz anya)
   Tehát kis dolgokból tevödnek össze a nagy dolgok.
   További szép napot kivánok nektek.
   Üdv. Ilonka

  • Szép napot mindenkinek!:)

   Ez az egyik kedvenc videóm,jó volt újra megnézni…

   Üdv.Edit

  • Van egy mondás:-Ahol a félelem ott az út! Meg kell tanulni szembenézni a félelmeinkkel és legyőzni ezeket az akadályokat.A félelmeink több mint 97%alaptalan/a videón a farkas sem volt valódi!/ , állították egyszer egy Spectrum műsorban.Elég rég óta gyakorlom a helyzetekkel való szembenézést.Az írásod és a videó is megerősített abban, hogy le lehet mindent küzdeni, a félelmeinket is!Köszönöm!

  • Jó volt ismét megnézni ezt a videót.

   A félelem az egyik legerőteljesebb illúzió-mintánk, mély testi érzetek kapcsolódnak hozzá. A testi érzet pusztán egy jel, energia-elakadást jelez. Történik valami, ez előhív egy régi emléket, ami ott van bennünk energia-elakdásként, és a reakciónk a félelem. Nem a történésre reagálunk, hanem az elakadásra.

   Többféle módon lehet oldani. Például úgy, hogy megtanulok a félelmemre, mint útjelzőre tekineni, barátra, aki mutatja merre menjek. Pontosan a félelem irányába, ahogy a videó is mutatja, ahol a félelmem ott a vágyam, lépek a félelem felé és Csodaország kinyílik.

   Szép az élet!

   Veres Kriszta

  • A videóval most találkoztam, de hatalmas igazságot találok benne.
   Az eddig leírtakkal csak megegyezni tud a véleményem.

   Köszönöm, hogy lehetőséget adtatok megnézni, elolvasni.

   Tisztelettel: Ildikó

  • Kedves Ida!

   Nagyon jó ez a videó és az összes többi is, a cikkeket is beleértve. Nagyon szépen köszönök minden segitségedet, és nagyon hálás vagyok az önzetlenségedért. Sajnos a pénzes dolgok
   jelenleg nem elérhetőek, hisz 2005-ben egyik pillanatról a másikra özvegy lettem, és azóta egyedül ember
   feletti küzdelmet folytatok a létemért, de bizom abban, hogy lesz ez még, ahogy volt is már jobb is. Sokat tanulok az irásaidból, és igyekszem követni őket.

   Köszönettel: Borosné Pirike.

  • Szathmári Kornélia

   Köszönöm, a videót, engem a képek inspirálnak legjobban. A belső képek is. Clarissa Pinkola Estes – Farkasokkal futó asszonyok című könyve is olyan mű, ami belső utakra vezérelve, a mesék ősi képeivel, “ősképeivel” vezeti az asszonyokat mélyebb, tisztább önismeret, bölcsebb boldogabb élet felé. Ő is egy olyan nő, aki nők talán millióinak segít a munkájával. Úgy gondolom megérdemli, hogy elhangozzék a neve, ha már a bejegyzés viseli az azonos című könyv címét.

  • @Kornélia: abszolút igazad van, hogy Clarissa Pinkola Estes megérdemli a neve megemlítését. A női élettervezés programomon a fotójával együtt idézek tőle, és nekem is sokat jelentett/jelent a Farkasokkal futó asszonyok című könyve.
   Az külön izgalmas, hogy magyar vonatkozásai is vannak itt-ot, lévén hogy neki is vannak magyar “vonatkozásai” :-)

   Szeretettel: Ida ***

  • Valójában egy döntés kérdése az egész. Igaz idő kell mire a döntésből tett lesz, de ha bátor az ember, akkor kevés, vagy viszonylag kevés idő is elég.

  • Nagyon meggyőző a video a félelem legyőzéséről! Köszönöm!

  Jelenleg nem tudsz hozzászólni.