Miért külön téma a női önbizalom és önismeret? Ross Nővérek…

no-ablakuvegnel-1044093_just_watchingMiért kell külön foglalkozni a női önismerettel és önbizalommal? Többen megkérdezik ezt is. Nos, általánosságban is tudott, hogy a nők önbizalma legendásan és indokolatlanul alacsony. Természetesen nem minden nőé, de sok nőé. Így ezek a nők kevésbé tudják kihozni magukból azt, amit a képességeik, adottságaik indokolnák.

Az eredmény:

 • ők maguk nem érzik jól magukat a saját bőrükbe, mert örökös hiányérzet kíséri az életüket,
 • illetve a társadalom is szegényebb lesz e nők tudása nélkül.

Ezért is indítottuk el a Női Önismereti és Bőség Akadémiát, aminek első egésznapos női önismereti alapozó tréningjére, amit 2009. november 28-án, szombaton tartunk, MÉG HOLNAP TUDSZ JELENTKEZNI! –>>>

Végeztünk egy felmérést a GazdagNők.hu-val, és további indoklásképpen idéznék név nélkül a válaszokból néhányat, amelyek meglehetősen erőteljesen kifejtik, hogy miért indokolt a női önbizalom kérdésével külön foglalkozni.

Előre szólok, hogy lehet, hogy a véleményük lesz, akinek erős lesz (nekik egyébként javaslom, hogy éppen önismereti okokból vizsgálják meg, miért éreznek ezen vélemények kapcsán netán ellenállást, viszolygást).

A kérdés ez volt:

A női önbizalommal szerinted miért fontos foglalkozni? Neked miben lenne szükséged segítségre női önbizalom témában?

“… a nőknek sokkal kevesebb van belőle, mint a férfiaknak. Vagy ha mégsem, akkor a mai társadalom még érvényben lévő patriarchális normái akadályozzák.”

“Gyerekkoromban gyakran mondogatták nekem, hogy ezt vagy azt ne csináld, mert nem tudod megcsinálni, minek az neked, mert te lány vagy! Még azelőtt abbahagytam dolgokat, mielőtt kipróbálhatam volna, aztán később újra szembesülve a feladatttal, a fülemben visszacsengtek a gyerekkoromban hallott mondatok…”

“Úgy látom, és a saját bőrömön is így tapasztaltam, hogy a szülések kapcsán egy időre a női kivonul a karrierje építéséből. Nagyon nehéz ezután visszahódítani az előző ozíciót. Könnyen megkapja bárkitől, nem feltétlenül a férjétől, hogy te csak otthon vagy…”

“Mi, nők azért vagyunk kiszolgáltatottabb helyzetben, mert hagytuk, hogy a férfidominancia létrejöjjön – én így látom. Most már mindenben a férfiaktól függünk, mert hosszú évszázadok során ez alakult ki…”

Nos, lehet ezekkel a véleményekkel egyet nem érteni, s egyet érteni is természetesen – ezt ki-ki maga döntse el, tényleg. Mindenesetre érdemes utána nézni magunkban – ez is önismeret! -, ahogy már javasoltam fentebb, hogy miért értünk velük egyet, vagy miért NEM… Jó önvizsgálódást mindenkinek, és akár írjátok is meg itt a hozzászólásokban a véleményeteket, az érzéseiteket, gondolataitok a fentiek kapcsán.

2 ajándék hétvégére – rezgés szint emelőnek is!

Női önbizalom történeteket kerestünk egy 2009. november 11-i blogbejegyzéssel. Ezek a hozzászólásokba íródtak, és közülük öt került kiválasztásra.

A nyertesek ők lettek: Pal Kinga-Klara, Vicacicamama, Lajta Brigitta, Szanita, Meci – gratulálunk nektek!

Nem sorsoltunk, hanem mind az öten, akik a leginkább megfeleltek a női önbizalom történettel kapcsolatos kiírásnak, ők megkapják az postán az EzoTér Magazin legfrissebb számát, aminek a gazdagság, a pénz, a bőség a fő témája.

Történeteikből készítettünk egy kiadványt, amiben még idézeteket és feladatot is találtok, innen le tudjátok tölteni – nyugodtan adjátok tovább másoknak is: Női önbizalom - novella gyűjtemény (GazdagNők.hu) (715)

És hogy a látvány se maradjon el, hétvégi ajándékképpen küldöm még, és nem utolsó sorban rezgés szint emelőnek a Ross Nővérekről 1944-ben (!) készült felvételt – legyetek türelemmel, az első perc után már nagyon izgalmas és érdekes lesz: igazi női teljesítmény és női csapatmunka!

Már csak holnap  tudsz  jelentkezni a Női Önismereti és Bőség Akadémi 2009. november 28-i egésznapos tréningjére – a részletes ismertető végén találod a jelentkezési űrlapot, ha már csak ez érdekel! —>>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

8 Responses to “Miért külön téma a női önbizalom és önismeret? Ross Nővérek…”


 • Elképesztően jó videót találtál Ida, Te tudod, mitől döglik a légy…:)))pozitív értelemben, köszönöm!
  Remélem, mindenkinek megemelkedik a rezgés szintje, aki ezt megnézi, és aki Téged olvas…:)

 • Himer Csillának köszönhetjük ezt a videót – ő juttatta el hozzám mint hűséges blogolvasóm is. Köszönet érte, Csilla! :-)

  Ida ***

 • Ez tényleg tehetség. Szerintem minden nőben van valamilyen tehetség. Vagy csodásan tudja az otthonát kialakítani, vagy csodásan főz, vagy fantasztikusan csábít, esetleg kiemelkedő üzleti ötletei vannak. Van amikor azonban ezt nem ismeri fel, vagy el a környezete, leértékeli a tudását, vagy elnyomja. Ezért kell az önbizalom, hogy ezt ne engedjük. No ezzel azért néha nekem is kell küzdeni. Néha nem is néha…

 • Szia Ida bocs hogy idáig nem írtam,minden levelet elolvasok, és már használom is tanácsaidat pár dologban.az adósság mellett vanak megtakarításaim is,az arópénzeket is gyüjtöm hüségesen.a rezsiköltségekben is beindítottam a takarékosságot,de ezuton szeretném mondani, hogy nem tudok résztvenni a 28.-ai rendezvényen mert dolgozom. Szabadságom már nincs.Aszámítógépet még nagyon kezdetlegesen tudm csak kezelni,azt is magamtól mert én nem tanultam még,a munkáimhoz nem volt szükséges és a munkáltatómnak nem is célja hogy képezzük magunkat,de én azért próbálkozom a magam módján. Sokszor érzem a késztetést hogy megtanuljam,de az időm sajnos nem mindig én ossztom be nagyi is vagyok és az unokákkal is elég sok időt elvesznek, de ezt örömmel teszem.Igérem ezután is olvasom a leveleidet és próbálom beültetni az életembe.köszönöm neked a sok jó tanácsot, amik nagyon tetszenek.Örömökben gazdag életet kivánok neked puszi MARIKA.

 • Kedves Ida!

  Köszönöm ezt a hétvégi ajándékot!
  Ez még karácsonyi ajándéknak is elég lenne.

 • Hát ez bizony elképesztô!!! Hogy mi nôcikék mi mindenre képesek vagyunk!MIT NEKÜNK GRAVITÁCIÓ! Fel a szénapadlásra, aztán hadd szóljon… A rezgésszintem az Egekben. Köszönöm, Ida!
  Szeretettel: Mirrcike

  P/S: Gyorsan megmutatom a csaknem 81 éves anyukámnak, aki most éppen arra gyúr (aktív segedelmemmel…), hogy végre az agydaganat és vastagbéldaganat mûtétek után (mindezt másfél éven belül)végre megcsináltathassa a térdprotézist. Megjegyzem, anno ´944-ben ô volt messze a legjobb magasugró az Angolkisasszonyoknál.Kb. így is nézett ki, mint ezek a Rózsabimbók itt a Tubon.

 • El olvastam a Női önbizalom-novella gyűjtemény-t és még mielőtt
  eljutottam volna a végén levő két kérdéshez megfogalmazodott bennem
  két gondolat,amelyek akár válaszok is lehetnének a kérdésekre.

  Ha sikerül kilépnünk belső,zárt világunk hamis köréből,akkor
  megszünhetnek gátló szorongásaink és félelmeink,mert én azt hiszem
  enyhébb formában, a kételyekre mindig szükség van.A hamis kör azt
  jelenti,hogy azért látjuk magunkat csunyának,tehetetlennek,gyengének,
  lenézettnek,mert mások ezt sugallják felénk és mások azért
  sugallhatják ezt felénk, mert mi, már a hamis önkép tudatával,
  ilyennek láttatjuk magunkat(a negativ radiációk kölcsönhatása).De
  mindannyiunkban van egy szunyadó én,amelyet egy megfelelő hatás öntudatra ébreszthet és ha egyszer sikerült farkasszemet nézni a fénnyel,többé nem tudjuk elfogadni a vakságot.

  Miért szorongunk? Egy lehetséges válasz vizualizálodott bennem.
  Szorongásáink,annak a gyermeknek a szorongásai,akit magára hagytak
  egy sőtét erdő ösvénylabirintusának a közepén.Úgy érzi hiába is indulna el bármelyik ösvényen,mert azok, gúnyos kacagásoktól
  félelmetes zsákútccák.De benne lappang annak a tudása, hogy lennie kell egynek,amely kivezeti onnan.Ül,vár,fél a sokismeretlenes
  választás és döntés felelőségétől.Gyűjti erejét, meggyőződését és végül meghallja azt a (külső vagy belső)hangot,amely a döntés
  hangja.El kell indulni,mert csak két lehetőség van:vagy az elsorvasztó,sötét erdőben lapuló élet vagy a bizonytalanságot
  leküzdő elindulás a választott ösvényen,amely a telyesértékűség
  fele vezethet.A gyerek csak ekkor döbben rá,hogy a kételyek között eltöltött idő alatt felnőtt őnmagához és félelmei,szorongásai
  nevet kaptak:önismeret=a bennünk rejtözködő értékek,amelyek egyedesitenek, önbizalom=meghozni első önálló döntésünket,hogy
  utána legyen bátorságunk a csatározásainkhoz, gazdagság lélekben=
  megtapasztalni a sikertelenséget,hogy tudatosuljon bennünk,a gyözelmek és veszteségek ugyanannak a küzdelemnek a velejárói.
  Marex

 • Szuper a video mennék Én is szombaton de nálam ez már szezon és dolgozom. Majd januárban vagy aszámito gépes kurzuson. legyen szép napotok Éva

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.