A Béka és a PénzTündér

Egy érdekes béka-történetet hallottam a napokban, és mindenképp szeretném megosztani veled.

Végeztek egy kísérletet, amikor is egy-egy békát raktak egy-egy nagyobb üveg vízbe, és melegíteni kezdték a vizet alattuk – magyarul: alájuk gyújtottak. A különbség az volt, hogy az egyik béka alatt erbéka az üvegbenősebb volt a láng, a másik béka alatt pedig nem, azaz szép lassú tűzön langyosodott, majd melegett fokozatosan, és egyre jobban a víz.

Mit gondolsz, mi történt? Az a béka, amelyik alatt hirtelen forrósult a víz, gyorsan kiugrott belőle, míg a másik béka szépen hozzászokott: jól elvolt a langyosságban, és szépen szinte “észrevételenül” belepusztult a vízbe.

Mi emberek gyakran szintén hasonlóan viselkedünk. Elvagyunk a langyos vízben, halogatunk, nem csinálunk dolgokat, aztán egyre nehezedik a helyet, és ahogy a mondás tartja: megehetjük, amit főztünk magunknak. Ha valóságosan – mint ebben a kísérletben szereplő béka – nem is pusztulunk bele ezekbe a helyzetekbe, de a stressz mégis pusztít az életünkben, az állandósult rossz közérzetünkről nem is beszélve. Könnyen lehetünk így a pénzügyeinkkel is.

A tavaly kitört pénzügyi válság sok mindenre figyelmeztethet. Például arra, hogy nem lehet elülni a langyosságban a magán pénzügyek menedzselése terén, és még az előtt kell szokásokat változtatni, magán pénzügyi tervezést tanulni, megelőzni a személyes anyagi válságokat, hogy valóban fojtogatóvá válna az anyagi helyzetünk.

A békás példabeszéden túl konkrét, gyakorlati segítséget ajánlok, mégpedig a
GazdagNők PénzTündére révén
.

penztunder_tunder

Hogy mi is ez pontosabban –
erről itt tudhatsz meg többet: kattints! —>>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

2 Responses to “A Béka és a PénzTündér”


 • Kedves Ida és Eszter!!!

  Nagyon köszönjük amit tesztek értünk!

  Közösen jobb megoldást találni.

  Mivel nem találkoztam még eddig konkrét segítséggel rajtatok kívül. Nagyon sokat tanulok tőletek és jó lenne TANANYAGKÉNT OKTATNI!!!!!
  Mert a vevők befolyásolásást pl oktatják.
  Minden korosztálynak ajánlanám.
  Barátaimnak és ismerőseimnek már szóltam.

  A béka ha sokat tapos a tejből túró is lehet és akkor már ki tud lépni a hétköznapokból. Nem fullad meg.
  Ti ehhez rengeteg segítséget adtok, KÖSZÖNET ÉRTE.
  Én meg megfogadoma tanácsaitokat, készítem a túrót.
  Ildikó

 • Ildikó, gondolom, arra gondolsz, hogy iskolai tananyagként is kellene a személyes pénzügyek kezelését tanítani. Ebben maximálisan egyet értek – mi megtesszük, amit tőlünk telik.

  Köszönjük az elismerésedet:
  Ida ***

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.