Az álom életedet éld, és jön a pénz is…

Az év leghosszabb éjszakáját hagytuk el tegnap, jön a fény! :-) December 21-e a téli napforduló napja és ideje. Mától átlagosan 4 perccel hosszabbodnak a nappalok, egészen a nyári napforduló idejéig.

idike_ChiCsapoIdaHuszon- és harmincas éveim idején volt tán, amikor rendkívül rosszul viseltem ezt az időszakot. Nyomasztólag hatott rám, hogy már délután 4 óra tájban kezdett sötétedni – és annál nyomasztóbban hatott, minél inkább lestem az órát. Minden porcikám a fény, a meleg után áhítozott. Aztán váratlanul tudosodott bennem, hogy ez összefügghet a születésem idejével: december 23-án láttam meg a napvilágot ugyanis. Hogy “megvilágosodtam”, ekkortól nincs bajom a téli időszakkal, sőt…

Szeretem a havas teleket, a bevackolódós időszakokat, a befelé fordulás idejét. Olyannyira, hogy időnként meglehetősen zavar, ha nem tudom átgondolni, ami átgondolni kívánkozik belőlem, és a külvilág betörni akar túlságosan az életembe.

Ha együtt mozdulunk az évkörrel, a természet dinamikájával, ritmusával, ciklusával, nos ekkor sok mindent számba vehettünk már. A most következő időszakban tisztázhatjuk, IGAZI: mélyről jövő vágyainkat, és elültethetjük álom magjainkat – akár valóságosan is, mint a Luca-búzát szokás. Mert nagyon nem mindegy, hogy az álom életünket éljük, vagy a mások által elvártat, a magunk által sem igazán tisztázottat.

A minap idehaza valami egészen kellemes, hálatelt érzés járt át. Azt éreztem, hogy mennyire jó nekem ez az életforma, ez az életstílus! Hogy itthonról dolgozom, NEM kell feleslegesen utaznom, eljárnom bárhova is. Időt nyerek és magam alakítom a teret is. Volt két olyan év, amikor eljártam itthonról, igaz, nem messzire. De mégis egy idő után ott volt bennem a vágy, hogy újra itthonról dolgozhassak, pedig én sem így indultam. Alkalmazottként kezdtem, és csak évek múltán alakult ki a mostani életstílusom, életvitelem. Mára viszont egyre pontosabban tudom, hogy mi és hogyan jó nekem – mi a belülről jövő vágyam. És igyekszem realizálni. Téged is erre biztatlak!

Az álom élet nem az, amikor álmodozol, és vágyakozol.

Az álom élet az, amikor tisztázod magaddal, magadban milyen lenne az ideális életed... És ha ezt sikerült tisztáznod, akkor elkezded elültetni a magjait, gondozod őket, és elkezdenek szépen cseperedni. Tehát az álmaidat meg is valósítod! Ehhez természetesen az első lépés az, hogy tudd: milyen életet is szeretnél valójában? Mit mond erről a Belső Hangod, a Benned Élő Bölcs Nő?

A vágyaink tisztázása a GazdagNők pénzügyi szemináriumainak elején önálló, külön téma volt. Mégpedig azt a tévedést eloszlatandó, hogy nem pénzt kell keresnünk, és akkor majd utána élhetjük azt az életet, amit szeretnénk. Hanem tisztáznunk kell először, hogy milyen az az élet, amire vágyunk, és ahhoz teremtsük meg az anyagiakat. Mitöbb: éljük ezt a vágyott életet, legyen hozzá bátorságunk, és akkor lesz elegendő, sőt, egyre több pénzünk.

A mélyről jövő vágyak tisztázásával indul a GazdagNők PénzTündér 1. programja is, mert nem kell lemondanunk az álom életünk megvalósításáról! Egyáltalán nem…

Vezetünk ezen az úton (is), ha hagyod —>>>


penztunder_tunderFONTOS: a GazdagNők női pénzügyi tervezés programjában most a Továbbnyújtózkodó PénzTündért éred el, de csak december 23-ig! Otthonról, kényelmesen tanulhatsz, ki tudod alakítani az új esztendőben a sikeres pénzügyi életvitelt – ne habozz, tedd meg!

Használd ki a mostani lehetőséget: 16 ezer forint értékű bónuszt kapsz ajándékba, ha december 23-ig jelentkezel és utalod a részvételi díjadat.
Tájékoztató, űrlap a jelentkezéshez itt —>>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

14 Responses to “Az álom életedet éld, és jön a pénz is…”


 • Boldog születésnapot! :)
  (itt is)

 • Bányay Judit, a Kékangyal ;)

  Hóemberes napot Ida!
  Isten éltessen születésnapodon, + utána is! ;) „erős egészségben”, boldogságban, és mindabban, amiben csak szeretnéd! ;)
  Ennél többet nem is kíván6ok…
  Szeretettel: Kékangyal :)
  Vigyázzatok Magatokra, 1másra!
  Tengermély tisztelettel, baráti üdvözlettel:

  Bányay Judit
  Jogvédelmi specialista
  20/316-9882

 • Először is csatlakozom leányodhoz – legyen nagyon boldog és vidám a születésed napja, és persze a többi ünnepre is kívánok neked minden jót. A téli időszakból én még mindig a hosszú sötétséget viselem a legnehezebben, pedig már elmúltam 20-30 éves. Tegnap reggel például kifejezetten jókedvűen lapátoltam el az új havat, mert a beígért ónos eső helyett esett. (Bár a hólapátolást egyébként is szeretem!) Persze első kérdésedre nekem is nem a válaszom, de nem egyszerűen csak anyagi kérdés az én “álom életem”. Még van mit tanulnom tőled, ezért első jókívánságom nem teljesen önzetlen – maradj még meg nekünk sokáig!
  Minden kedves olvasódnak békés ünnepeket, Kata

 • Boldog születésnapot :-) és köszönöm pozitív, erőt adó gondolataidat, bejegyzéseidet egész évben :-)
  PKata

 • Kedves Ida!

  Ünnepnapod alkalmából mindent jó kívánok Neked.
  Nem régen találtam ezt a néhány sort és azóta visszahangzik bennem.
  Fogadd ráadásként (remélem, nem a Te oldalairól származik:)

  “A gyerekkorod felét azzal töltöd, hogy azt kívánod, bárcsak felnőtt lennél.
  Aztán amikor felnőtt leszel, a fél életedben azt kívánod majd, bárcsak gyerek lehetnél újra.
  Úgyhogy, ne sokat rágódj azon, hogy mi a helyes a te korodban, és mi nem!
  Csak tedd, amit jónak látsz!”

  Őszinte hálával ölellek mindenért, amire megtanítottál: Éva (mzperxné)

 • Mindenkinek nagyon szép köszönöm a jó kívánságait… És köszönöm, hogy adhatok nektek :-)

  Ida*** szeretettel

 • Kedves Ida!
  Áldott Békés Karácsonyt kívánok neked, megtüzdelve szeretettel-melegséggel.

  Ilonka

 • Ilonka, kedves… Köszönöm a jókívánságaidat, én is hasonló jókat kívánok neked, és minden kedves GazdagNők.hu olvasónak, hűséges blog-hozzászólónak :-)

  Ida*** szeretettel

 • Borbélyné Ildikó

  Kedves Ida!
  Isten áldodjon meg, Egészségben,szeretetben,böségben.
  Boldog születésnapot Kívánok!!:-)
  Sok szetettel:Ildikó

 • Kedves Ida,
  köszönöm azt a lehetőséget, hogy tanulhatok Tőled, ugyan csak távolból, de az is épp elég….

  boldog Szép Napokat kivánok
  szeretettel,

  Klára

 • Eladósorban lévő lánykorodat elhagyván, mit sem számít néhány nap csúszás a születésnapi köszöntésed ügyében.
  Legalábbis én így gondolom – remélni merem, hogy Te is.
  Tehát, ha ebben egyetértünk, akkor fogadd szívből jövő jókívánságaimat születésnapod alkalmából.
  Legyen egészségben, érzelmekben, pénzben, sikerekben gazdag, hosszú, boldog életed!

  Szeretettel ölellek: Marika

 • Kedves Ida!
  Így útólag is ( mert jól esik) nagyon boldog születésnapot kívánok neked, és minél többször gyújthatsz még gyertyát ezen a napon annál, BOLDOGABB ÉS BÖLCSEBB leszel (sztem).
  Én is szeretem a befelé fordulás időszakát, mert igen is azt vallom hogy kell foglalkozni magunkkal, a belő békénkkel, és nem is keveset, akkor tudunk igazán teljes életet élni, önmagunkkal, párunkkal és családunkkal,és a világgal, ha megtalátuk ÖNmagunkat, és a küldetésünket.
  Olvastam az írásodban hogy ” NEM kell feleslegesen utaznom, eljárnom bárhova is. Időt nyerek és magam alakítom a teret is” valamint, hogy “Mára viszont egyre pontosabban tudom, hogy mi és hogyan jó nekem – mi a belülről jövő vágyam. És igyekszem realizálni. Téged is erre biztatlak!” .
  Na ez egy kicsit megbirizgálta az érzékeimet, hogy hogyan is lehet ezt elérni?? amikor még nem tudom hogy mi a küldetésem, és még nem vagyok tisztában azzal mit is akarok! pedig az idő eléggé halad felettem, akár hogy is nézem, és már nagyon szeretném ha ennek tudatában lennék, mert csak tengés- lengésnek érzem ami történik velem. “Nem az igazi! remélem érted mire célzok, és ha ebben valahol, valahogy tudnál segíteni, íránymutatást adni, nagyon örülnék neki. Szeretnék mélyebbre ásni, és tudni, hogy miért is születtem ide le erre a Földre, és mi a hivatásom.
  ( Készen vagy a tavalyi 2009-es Cash Flow-m, és keresztül kasul egyezik, de most mit kezdjek vele?? :) hogyan tovább?? )

  Köszönettel és üdvözlettel Idessa,
  BŐSÉGBEN ÁLDOTT új évet kívánok mindenkinek.

 • Idessa, kedves… Nagyon köszönöm a jókívánságaidat :-).

  Az szuper, ha 2009-es cash flow-d keresztül-kasul egyezik – szuperül csináltad.
  Itt van egy támpont, hogy mit vegyél figyelembe a jövőre nézve: http://www.gazdagnok.hu/2009/06/13/hogyan-oszd-be-a-penzt-tedd-orommel-lasd-ertelmet

  Földi hivatásodat úgy tudod megtalálni, hogy figyeled, mikor érzed igazán jól magad, mi érdekel annyira, hogy mindent elfelejtesz, mi köti le legjobban a figyelmedet, mit csinálsz nagy örömmel, miért tudsz igazán lelkesedni. Ezek valószínűleg a mélyről jövő szívbéli vágyaidat testesítik meg… próbálkozzál, mi lehet az. FONTOS: ne eszközöket keress, hanem témákat. A tanítás eszköz, a téma, hogy például én a nők anyagi függetlenségére fókusztáltam, vagy a női önismeretre stb.
  És szintén fontos, hogy ne korlátozd magad – hidd el, hogy amit szenvedélyesen szeretsz, az meghozza a maga gyümölcsét. A lelkesedés tud ott tartani bennünket egy útvonalon még kihívások idején is. És csak befelé kell figyelni, menni az úton, és nem mások károgását hallgatni/hallani, hanem inkább azokkal találni kapcsolatot, akik támogatnak bennünket.

  Fogunk az idén a Női Önismereti és Bőség Akadémián foglalkozni a női élettervezéssel is, még valósíznűleg az 1. negyedévben. Figyelj! ;-)

  Remélem, hogy tudtam neked néhány tippet adni:
  Ida *** szeretettel

 • Kedves Ida,

  boldogság kísérjen, bármerre is jársz,
  szépet láss, bármerre is nézel :)

  Isten éltessen – megkésve bár, de törve nem, olvastam hírleveledet…

  Szép télutót kívánva, boldog újéved elején:

  Gabica

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.