SZÁMvetés – nem csak pénzügyekről (pótszilveszteri onlEány találkozó videó 1.)

pillango-nok-orom-grafika-1073074_them_two_blueNe csak a pénzügyeinket, ne csak az anyagiakat vegyük számba – így hangzott a javaslatunk a 2010. január 2-i, szombat esti onlEány találkozónkon. Nagy örömünkre mintegy 300-an voltak jelen, és több mint 60-an regisztráltak is, így hozzá is tudtak “szólni” írásban a chaten.

Az együtt töltött 3.5 órából most egy 17  perces videót láthattok ízelítőül. Ez emlékeztető azoknak, akikkel együtt voltunk, és kárpótolja némileg azokat, akik nem tudtak itt lenni.

Az onlEány közvetítés 2. részét néhány nap múlva láthatjátok. Mégpedig arról, hogy 2010-re milyen megközelítést javaslunk nektek.

Számvetést mi hogyan szoktunk csinálni, mi az évről évre visszatérő szokásunk immár 4. alkalommal. Anya-lánya formációban ezt mondtuk el legelőször Eszterrel, azaz jómagam Chi*** Csapó Ida női önismereti tréner, nők és pénz specialista és Kéner Eszter Google-Angyal ;-), aki nem mellesleg a lányom.

2009 esetében megnéztük, hogy milyen jó dolgok történtek velünk, mik szolgálták a fejlődésünket, és ilyenkor mire célszerű és hogyan figyelnünk. Az alább látható felvételben a résztvevőkkel a magunk mögött hagyott év esetében ezt néztük meg,  de átgondoltuk azt is, hogy milyen nehézségeink voltak, mik jelentettek komolyabb kihívást. Eszter meglepetés “játékát” is hallhatjátok, mitöbb: ti magatok is végig csinálhatjátok a gyakorlatot így utólag is. És természetesen minden mást is, amit az onlEány közvetítés során ajánlottunk – a résztvevőkkel közösen, velük együttműködve.

Elhangzik az is, hogy nem az a helyes kérdés: “Miért pont velem történik ez?”, hanem, hogy “Mit tanulhatok belőle?”. Mert hogy ez a megközelítés vihet előre, és hozhatja el idővel a megbékélést, adhat lelki békét. És emlegettük azt is, hogy “kudarc nincs, csak késleltetett siker”. :-)

Tehát itt alább találjátok a 17 perces videót – ne várjatok tőle tévés képminőséget, hiszen ez egy netes közvetítés, viszont, amit hallani fogtok, az remélhetőleg érdekes lesz számotokra, és haszonnal, tanulságokkal járhat. Majd írjátok meg a hozzászólásokban! Várjuk Eszterrel mindketten!

A felvételen is szóba került, az egyik résztvevő említette, mint megsemmisítendő rossz szokás a 2009-es esztendőből a halogatás. Ezzel a témával foglalkozunk majd a következő Női Önismereti és Bőség Akadémián – kérjük, hogy aki még nem tette meg, töltse ki az igényfelmérő kérdőívünket, hogy minél inkább tudjuk segíteni a ti fejlődéseteket, haladásotokat, halogatásmentes hétköznapjaitokat és életeteket! :-) Itt találjátok a kérdőívet –>>>

Köszönjük, ha kitöltitek…

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

10 Responses to “SZÁMvetés – nem csak pénzügyekről (pótszilveszteri onlEány találkozó videó 1.)”


 • Nagyon sajnálom, hogy nem élőben hallgattalak Benneteket!
  Így utólag is nagyon jó volt. Természetesen már jegyzetfüzettel ültem le a számítógép elé – mivel gondoltam, hogy olyan okosságokat fogtok mondani, amit le kell írni.
  Köszönöm és várom a folytatást…….

 • Kedves Idám, és Eszter !

  Ügyesek vagytok, de én most agyilag zokni vagyok
  megyek lefeküdni,majd megnézem még egyszer.

  Köszönöm,kedveségeteket ,hogy vagytok nekem.

  Kicsi szívem szeretetével öllek benneteket : Ilike.

 • Kedves Ida!
  Nagyon sok jót tanulok tőled, de nem mindig hasznosítom. ígérem , ebben az évben jobban odafigyelek a kiadásaimra, csinálok Számvetést!! Sajnos eddig nem fordítottam elég időt erre, mert szerintem fölösleges volt, mivel olyan nagy a kiadásom, hogy nem is tudom , hogy miből élek és taníttatom a lányaim!
  jó lenne, ha arról is írnál, hogy hogyan spóroljanak azok, akiknek lakáshitelük van, s emiatt alig tudják a számlákat befizetni!?
  Szeretem olvasni a leveleket és köszönöm,hogy vagytok nekem!
  Angéla

 • Angéla,
  ha ilyen nehéz/kihívásos helyzetben szerintem még fontosabb, hogy írd fel, mire költitek a pénzt. Ebben az esetben ugyanis lehet elemezni.

  Legelőször nézd meg, hogy telefonra mennyi megy el, internetszolgáltatóra – néha érdemes díjcsomagot váltani. Időnként jobb lehetőségek jönnek ki, de a szolgáltatóknak nem érdeke ezekről tájékoztatni az ügyfeleket.

  Van, amit ki lehet váltani ingyenes dolgokkal – pl. könyvvásárlás helyett könyvtár, baráti kölcsönzés. De nem tudom, hogy a ti esetetekben mi jöhet szóba, ezért is kell nektek egy helyzetfelmérést, egy diagnózist csinálnotok.

  A lányaid mennyi idősek? Írtad a taníttatásukat? Egyedül neveled őket? ha nem túl indiszkrét a kérdés.

  Ida *** szeretettel

 • Miklósiné Kiss Katalin

  Kedves Ida,

  Hová kell itt kattintani a videóért?
  Csak én nem találom itt a videó összeállítást? :-(
  Pedig nagyon szívesen megnéztem volna, mert nagyon sajnáltam, hogy az unokatestvéreimmel szervezett buli is pont az utószilveszteri onlEány találkozó időpontjára esett, de velük is nagyon nehéz időpontot egyeztetni…

  Sikerekben gazdag új esztendőt kívánok Nektek!

  Üdvözlettel

  Miklósiné Kati

 • Miklósiné Kiss Katalin

  Kedves Ida,

  Időközben rájöttem, hogy a férjem újratelepítette a gépünket és nem minden alkalmazást telepített fel újra… Ezért nem láttam a videót…:-)
  Ez a számvetés dolog nagyon jó és hasznos ötlet, biztosan megcsinálom!
  A hírleveleidből és a videóidból mindig kapok valami jó ötletet, illetve erőt a “hogyan tovább”-hoz.

  Köszönöm!

  Miklósiné Kati

 • Kati, örülök, hogy megvan a megoldás :-). És annak is, ha kaptál jó és hasznos ötleteket. Örülnék annak is, Eszter is biztosan :-), ha adnátok visszajelzést nekünk ezekről is.

  Szóval mi volt hasznos, érdekes számotokra mint ötlet, mi volt, aminél úgy érezted, éreztétek, hogy erőt lehet belőle meríteni?

  Köszönöm előre is – Ida *** szeretettel

 • Kedves Ida, kérdésedre válaszolva (átlapoztam a jegyzeteimet – bár sajnálom, hogy nem tudtam személyesen is részt venni az OnLeány találkozón:)
  nekem nagyon hasznos volt a számvetés fontosságának a hangsúlyozása, az elemzés és a tudatosság aláhúzása (ezeket mind nagybetűvel írtam:)
  Jó volt, hogy hangsúlyoztátok, hogy a jó dolgokat is tudatosítani kell (az emberek általában csak a rosszat veszik észre) és a vágyak is nagyon fontosak.
  Tetszett még, hogy az ingyenes programokat is ajánlottátok (ezekről az ember könnyen elfelejtkezik, pedig tényleg sokat számítanak).
  Egy kicsit hiányzott, hogy nem volt sok szó a halogatásról (ez személy szerint nekem fontos lett volna;) de összefoglalva, nagyon tetszett a 17 perc, egy apró lépéssel közelebb vezetett a tudatos pénzügyi tervezéshez – erre szükség is van;))))

 • Kedves Ida! és Eszter!
  Először is kivánok Sikerekben Gazdag Békés Boldog Újesztendőt !
  Köszönöm a lehetőséget, hogy ha személyesen nem is tudok elmenni, de legalább a videon meghallgathatom az előadást.
  Én is naptárba irom a nagyon fontos dolgaimat, mert az mindig a szemem előtt és a kezemügyében van.Igen van rá lehetőségem hogy értékeljem,és szoktam is ,hogy mivel legyek ügyesebb,és mit csináljak jobban legközelebb,és ne
  csináljak máskor.

 • Kedves Ida és Eszter!
  Sajnálom, hogy nem tudtam veletek lenni.
  Köszönöm ezt a “rövid” kis bejátszást.
  Én minden évben határidő naplót vezetek és az év elején kitűzök
  célokat, melyeket egy két kivételével el is érek.
  Év végén aztán összesítek. Elgondolkodom, hogy vajon miért nem
  sikerült megvalósítanom azt az “egy-két” célkitűzésemet. Majd
  a következő évben ezeket írom fel elsőnek, tudatosan dolgozom rajta, hogy most már igen is sikerüljenek, megvalósuljanak. Mindig magam elé
  képzelem a a kitűzött céljaimat, és “látom” hogy megvalósulnak.
  Pozitívan gondolkodom és mindenért hálás vagyok és köszönetet mondok.
  Köszönöm a sok-sok jó tanácsot. Szeretettel

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.