Hogyan vásárolj könyvet? Jómagam hogyan teszem…

olvasonok-veszelyesek-100322A könyvvásárlás a gyengéim közé tartozik. Bakfisként minden pöttyös és csíkos könyvet megvettem… Számomra megfoghatatlan varázsa van a könyveknek – nem véletlenül volt a tanárképzőn az egyik szakom a könyvtár szak. Ma már szabadon olvashat minden nő – azt és (remélhetőleg) akkor, amikor csak akar. Nem volt ez mindig így.

Az olvasó nők veszélyesek – nem véletlenül jelent meg ezzel a címmel egy gyönyörűen illusztrált kötet, az egyik nagy kedvencem. Igen, mert az információ hatalom, a tudás magabiztossá tehet jó értelemben. És lehetne még bőven tippünk arra, hogy miért is veszélyesek az olvasó nők, bár ma már nyilván erről is másképp gondolkodunk, mint egykoron.

Az olvasók között a nők vannak többségben, ez is kimutatott statisztikai tény már. És egyre több az írónői, a nő író is, akiket érdemes olvasni – legyen szó általában könyvekről, irodalomról, vagy nőirodalomról, szakirodalomról.

Mostanra kialakítottam egyfajta könyvvásárlási szokást, amit szívesen megosztok veled, veletek is. S teszem ezt mint nők és pénz specialista, s a magánpénzügyek menedzselésének egyik szakértője. Mi is ennek a lényege?

Jó ideje csak online könyváruházban vásárlok. Ily módon olcsóbbak is könyvek, arról nem is beszélve, hogy időt is spórolok ezzel. Ugyanakkor mindig megnézem azt is, hogy hány forinttól ingyenes a könyvek házhoz szállítása – erről legtöbbször a fizetési feltételeknél tájékoztatnak (ahogy például a Libri estetében is). Így gyakran összegyűjtök 10 ezer forint értékben vásárolnivalót, és akkor rendelem csak meg, amikor már ily módon élni tudok az ingyenes házhoz szállítás lehetőségével.  Ehhez persze előzetesen az kell, hogy összegyűjtsem a könyveket fokozatosan – folymatosan pakolgatom hát a kívánságlistába a könyveket, azza virtuálisan félreteszem őket. Ezzel a vásárolhatnékos vágyaim késleltetését is tanulom – nem volt mindig könnyű, de mostanra megszoktam.

A továbbiakban olyan könyvekkel kapcsolatos véleményemet, élményeimet és tapasztalataimat osztom meg, amikből magad is összeválogathatsz 10 ezer forint értékben, és vagy ki tudod máris fizetni, ha megrendelnéd, vagy fokozatosan gyűjtsd össze őket.

Persze ha nincs elég pénzed, akkor könyvtárból is kikölcsönözheted őket!

GazdagNők Könyvtár – kezdheted e kötetekkel a kialakítását!

Marsha Sinetar: Csináld, amit szeretsz – és a pénz követni fog (ha a könyvborító képére klikkelsz itt balra, akkor további – hivatalos – információkat találsz a könyvről).

Marscha Sinetar könyve az egyik nagy kedvencem. Már a címe is nagyon sok mindent elárul.

A legtöbb ember, sok nő is, úgy gondolkodik, hogy pénzt kell keresnem, és a nem-szeretem munka mellett is ki kell tartani, de teszem ezt azért, hogy így legyen pénzem majd ahhoz, amit igazán szívből szeretnék csinálni. Aztán sajnos ez sokszor elmarad végleg.

Ha bőség tudatunk van, akkor pontosan fordított a hozzáállás: végezzük azt, amit szeretünk, amiben szenvedélyesen hiszünk, és ez a magasabb rezgés szint biztosítja, hogy megjöjjön a pénzünk is. Szóval csináld, amit szeretsz – és a pénz követni fog!


Louis L. Hay: Éld az életed! (ha a könyvborító képére klikkelsz itt balra, akkor további – hivatalos – információkat találsz a könyvről).

Louis L. Hay könyve az első könyveim egyike volt, amelyik alapvetően hatott a szemléletemre, megváltoztatta az addigi világlátásomat, felfogásomat.

Louise L. Hay nemzetközileg elismert szaktekintély, és könyve – ahogy a fülszöveg is ígéri – valóban végigvezet benünket egyfajta mentális kezeléssorozaton.  A remekül szerkesztett könyv mondandója és gyakorlatai, megerősítései segítségével  megszabadulhatunk korábbi beidegződéseinktől – azoktól és olyanoktól, amik valójában kikezdik az EGÉSZségünket.  A pozitív gondolatfolyamok sokat segíthetnek az arra nyított olvasóknak, belső átalakulásra mélyen vágyóknak.

Stephen R. Covey: Először a fontosat! (ha a könyvborító képére klikkelsz itt balra, akkor további – hivatalos – információkat találsz a könyvről).

Stephan R. Covey könyve az egyik legfontosabb könyv lehet az életedben. Amikor először olvastam Covey-t hát az elképesztő intellektuális és sprituális élmény volt egyszerre. Döntően változtatta meg az életemet. Hogy miért?

Felfogtam, hogy nem az időmmel kell gazdálkodnom, azt jól beosztani, mert attól még, hogy ezt hatékonyan teszem, lehetek teljesen eredménytelen. Világosan megértettem, minden pólusommal, zsigerekig hatolóan, hogy az életemet kell megterveznem, és annak alárendelni az időgazdálkodást. Hogy megtaláljam az életfeladatomat, a küldetésemet, ebbe még beletelt azért pár év, de addig is beért, megérett bennem, amit Stephen Covey tanít.

Az első könyvet tőle ronggyá olvastam –  meg kellett vennem újra, mert lapokra hullt szét.

Meghatározó gondolkodója korunknak, és bár elsőre nem látszik, de mélyen spirtuális, és igazán bölcs, amit és ahogy tanít. Ne hagyd ki őt!

Michael E. Gerber: A V-mítosz (ha a könyvborító képére klikkelsz itt balra, akkor további – hivatalos – információkat találsz a könyvről).

 A könyvet még A vállalkozás mítosza címmel is szokás emlegetni. Ez is alapvetű mű volt, és még ma is az számomra.

Egy pitesütő vállalkozónő példáján vezeti végig Gerber egy vállalkozás kihívásait, és teszi ezt olyan szemléletesen, olyan jó példákkal és gyakorlati megoldásokat mutatva, hogy nem véletlenül ajánlják a szakemberek minden vállalkozónak, vagy vállalkozni szándékozónak ezt a könyvet.

Vállalkozás-marketing szakközgazdász diplomával is rendelkezem, de ezekből a könyvekből többet tanultam, mint bármelyik iskolában. Mert gyakorlatiasak, igazán életszagúak – érződik rajtuk a saját élmény, a valós tapasztalat. Vállalkoznőknek is alapvető vállalkozási biblia – csak ajánlani tudom!


Robert G. Allen: Passzív jövedelemforrások (ha a könyvborító képére klikkelsz itt balra, akkor további – hivatalos – információkat találsz a könyvről).

Ez a kötet jól áttekinthetően megismertet téged minden olyan alapvetéssel, ami fontos ahhoz, hogy megértsd a passzív jövedelem teremtésének mikéntjét, az ehhez szükséges szemléletet.

Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy a pénzért dolgozol kizárólag, és/vagy képes vagy a pénzedet is dolgoztatni. A megszokott mókuskerékből úgy tudsz kikerülni, hogy változtatsz addigi világlátásodon, elkezdesz új információkat szerezni, begyűjteni, és megemészteni. Ehhez jó kiindulópont lehet Robert G. Allen könyve a passzív jövedelemforrásokról.

Robert T. Kiyosaki – Sharon L. Lechter: Adósság-kalauz (ha a könyvborító képére klikkelsz itt balra, akkor további – hivatalos – információkat találsz a könyvről).

Ha valaki tovább nyújtózkodik, mint a takarója ér, óhatatlanul eladósodik. Ez a kötet azonban nem csak azoknak érdekes, akik nehéz anyagi helyzetben vannak, hanem bárki másnak is. Tudatosíthatjuk segítségével mit kerüljünk el és hogyan.

Nagyon fontos, hogy olyan szemléletet és módszereket ad az adósság felszámolásához, amely ezzel egy időben segíti a biztonsági tartalékképzés szokásának hatékony elsajátítását is. Szó van a könyvben a rossz adósságon kívül a jó adósságról is – és ez voltaképpen passzív jövedelem megalapozását jelentheti, ha kellően nyitottak vagyunk a módszerre.

Utóirat: A jövőben rendszeresen jelentkezem majd könyvajánlókkal, hogy te magad is felépítsd a GazdagNők Könyvtárát odahaza, akár magadnak, akár családodnak, szűkebb baráti körödnek. :-) És ezeket könyveket online módon is megrendelheted – borítójuk fényképére klikkelve még többet meg tudhatsz róluk.

Ha megvásárolnád őket, javaslom, hogy gyakorold a késleltetés szokását: gyűjtsd össze őket akkorra, amikor már kedvezményes összegért tudod megvenni őket.

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

16 Responses to “Hogyan vásárolj könyvet? Jómagam hogyan teszem…”


 • Kedves Ida!
  Én is így vásárolok könyveket, szépen összegyűjtjük a kellő mennyiséget a férjemmel :) Kivéve, ha az antikváriumba beesik az előjegyzett könyv (volt rá példa, hogy három év után… és persze ezek újan nem kaphatók). Mert ilyenkor nem érdemes várni, míg más elviszi.
  És a könyvtárat is sűrűn látogatom.
  Legutóbbi élményem: Kryon-könyveket szerettem volna olvasni. A könyvtárban nincs, újan drágának találtam, a kiadó 40%-os akciójáról meg akkor értesültem, amikor már lejárt. Azokon az antikvár oldalakon sem találtam, amiket rendszeresen látogatok. Míg a múlt héten egyik nap megnéztem az egyiket, és az új könyv árához képest kb. 45-50%-kal olcsóbban tudtam egyszerre megszerezni hatot! (természetesen ingyen kiszállítással). A kérés megfogalmazódott bennem január elején, és tessék, egy hete megvalósult :)

 • De jó, a Csináld, amit szeretsz, és a pénz követni fog, most újra megszólított, hogy vegyem le a polcról :o) Annyira mély dolgokat feszeget és boncolgat, hogy szerintem mindenki felismer valamennyit a saját, pénzügyekkel, hivatással, bőséggel kapcsolatos ellenállásaiból, ha beleolvas.

 • Kedves Ida!

  Köszönöm Neked az ajánlásokat! A könyveknek sohasem tudok ellenállni, ezért a saját könyvtáram is több ezerre tehető és mind el is olvastam.
  Szeretem mások gondolatát megismerni, hiszen mindenkitől tudok tanulni.

  Örülök, hogy ezt csokorba szedted nekem.

 • A könyvtár és az online rendelés mellett én rendszeresen látogatom az aukciós oldalakat is. Elképesztő “akciókat” lehet kifogni!!! Karácsony előtt egy frissen megjelent könyvet, aminek 4000 forint az eredeti ára, 600-ért licitáltam!!! Ott is érdemes körülnézni, hátha találtok valami kincset.
  Antikvárban nem kapható könyveket is vettem már ott, tehát érdemes ebben ez irányban is kutatkodni, ha tényleg komoly gyűjtő valaki. Évek óta nem vettem már annyi könyvet, mint az elmúlt évben, és ezt mind az online rendelésnek és az aukciós okldalaknak köszönhetően, hiszen nagyon komoly összegeket lehet vele spórolni.
  Egy vásárlás alkalmával, még úgy is, hogy nem használtam ki az ingyenes szállítás feltételeit, egy másik könyv árát is megspóroltam! (Nem akarom reklámozni, hogy melyik kiadó adja ennyire olcsón a könyveit online rendelésnél…)

 • A könyvek számomra is kedvesek és hasznosak. Legtöbbet a Bookline áruházban vásárolok, de néha elcsábulok a könyvesboltban is. Az aukciós oldal nagyon érdekelne. Kedves Rita, Te hol szoktál ilyen jól vásárolni?

 • Kedves Olvasónők!

  Hasonlóan Idához én is könyvtárszakon (is) végeztem… (biztos véletlenül) Woodhouse-nak van egy klasszikusa, a Forduljon Psmith-hez!, amelyben egy fiatal nőt meghívtak egy ódon angol kastélyba, hogy katalogizálja a könyvtárat. Ez adta az ötletet.
  Covey könyvei fantasztikusak, köszönöm Idának, hogy ráirányította a figyelmem, Marsha Snetar könyve is katartikus volt, az Adósságkalauzt pedig olyan komolyan vettem, mint egy sütireceptet, és SIKERÜLT!
  Az írónők közül nagyon ajánlom Mireille Guilianot, aki A francia nők nem híznak könyv szerzője, ő is kifejezetten ajánlotta az Először a fontosat! kötetet (a hölgy nem csak megőrizte lánykori testsúlyát, de vezérigazgatóként sikerrel bevezette az egyik legpatinásabb francia pezsgőt az amerikai piacra).
  Ida, még egyszer nagyon köszönöm a könyvajánlásaidat, mert gyökeres fordulatokat tudok generálni az életemben velük, és a legkülönbözőbb területeken sikeres emberek igazolják vissza a válogatásodat.

 • Kedves Ida!

  Nekem is gyengéim a könyvek. Szeretem az új könyv illatát, a tiszta lapokat, de a használt, mások által már olvasott könyveknek is megvan a varázsa, úgyhogy kölcsönzök könyvtárból, vásárolok könyvesboltban és bolhapiacon egyaránt.

  Louis L. Hay: Éld az életed c. könyve nekem is nagy kedvencem. Már rongyosra olvastam, de ha belelapozok, mindig egy energialöketet kapok tőle.

  Stephen R. Covey: Először a fontosat! könyvét “tanulom” most. Azért mondom, hogy tanulom, mert valóban egy életformát és szemléletváltást jelent, ahogy szerinte az időt és a feladatokat kezelni érdemes.

 • Kedves Ida!

  Kb. fél éve az ajánlott könyvek között volt Deepak Chopra: A bőség megteremtése című könyv. Azóta keresem ezt a könyvet földön-égen.
  Nem kapható már. Ha valakitől kölcsön, vagy fénymásolatban megkaphatnám, esetleg eladná vagy tudja, hogy hol kapható megköszönném a segítséget.

 • Ha megengeditek, én is javasolok valamit!
  Sue Gerhardt:A szükséges szeretet
  R.Hemfelt-F.Minirth-P.Meier:A szeretet választható
  A nők tartják az égbolt felét -Őfelsége Núr, Jordánia királynéja

  Ida által említett könyvek nagy részét ismerem, használom.”Mindenevő” vagyok, csinálhatnánk néha olyan összejövetelt, ahol a fontos olvasmányainkról beszélgetnénk :)

  Ida, ugye közel lakunk egymáshoz? Lehet, hogy egyik-másik könyvet kölcsönadjuk egymásnak?

  üdv:Wavrik Zsuzsa

 • @Zsuzsa: nem tudom vállalni a könyvek kölcsönadást, elnézést… Ezeket hol ekkor, hol akkor, de gyakran folyamatosan használom/használnom kell a munkámhoz, és a saját fejlődésemhez is. Sokszor ez elég intuitive működik, és ilyenkor igencsak jó, ha kéznél vannak.

  Ragyogó jó könyvtárak tömkelege akad Budapesten – biztosan megtalálod te is a neked leginkább megfelelőt, v. megfelelő könyvbeszerzési megoldást. Köszönöm a megértésedet.

  Az olvasóköri összejövetelre az ötleted nagyon jó, köszönöm :-)

  @Szöllősi Gabi: remélem, hogy megtalálod Chopra könyvét – sajnos nagyon régen adták ki. Esetleg antikváriumokban?

  @Mindenkinek: nagyon köszönöm a sok-sok hasznos hozzászólását, igazán szuperek vagytok! :-)
  És köszönöm a korábbi könyvajánlóimra vonatkozó elismeréseket.

  @Kubi: ma hoztam haza Hódmezővásárhelyről az ott ajándékba kapott “Ofélia visszatér” – vagy mi is a pontos címe? – könyvet, amit még te ajánlottál egyszer a KincsTár online kurzuson. Nagyon kiváncsian fogom olvasni :-)

  Ida *** szeretettel

 • Kedves Ida!

  Nagy örömmel olvastam az ajánlódat. Imádom a könyveket, és nagyon szeretem, ha a polcomról bármikor leemelhetem. Az Alexandra és a Bookline honlapján van a virtuális könyvtáram, és akkor vásárolok, ha akció van (ez szerencsére gyakori), így sokat spórolhatok.

 • Kedves Ida!
  Én is nagyon szeretem a könyveket és nagyon örülök,hogy több olyan könyvet is találtam az ajánlataid között,ami nagyon érdekel.
  Biztos vagyok benne,hogy sokat fogok az olvasottakból tanulni,hasznosítani.Köszönöm.

  Sok sikert! Gazdagodjatok!
  Ida Neked pedig hála és köszönet.Nagyon sokat tanultam Tőled,öröm olvasni az oldalaidat.Sokszor bearanyozod a napjaimat,hisz veled kezdem a reggeleimet. Továbbra is jó munkát,sikert,egészséget és főleg gazdagságot Neked!
  .

 • Kedves Ida!
  Miért nem osztod meg az ingyen letölthető “Pénzmágnes meditáció” elérhatőségét, amit írtam a többieknek?

 • @Ancsa, kedves… Nem adtál meg pontos linket, és elkezdtem leellenőrizni a letölthetőséget, és nem tudtam eligazodni rajta (noha 1997 óta internetezem).
  Semmi olyasmit nem szeretnék a honlapomon keresztül terjeszteni, ami esetleg illegális. Az általad megadott oldalról kifelé mutatott egy link, egy másik oldalra, ahol már nem találtam rendesen támpontokat… és nekem sem időm, sem energiám nincs a további ellenőrzésre.

  Nagyon sok olyan tartalmat feltöltenek az internetre, amit voltaképpen szerzői jog véd, és tulajdonképpen a szerzők károsodnak ilyenkor…

  Úgy vélem, hogy el kell hinnie mindenkinek, hogy képes megvásárolni azokat a dolgokat, amikre szüksége van, ill. amennyire csak lehet tisztán eljutnak hozzá ezek, a megfelelő helyen és alkalommal rájuk lel. Ez a bőségtudat jele is – szerintem legalább is.

  Ha te biztos vagy benne, hogy ez legaláis, és tudsz pontos linket adni, akkor küldd el nekem ide, és örömmel közzéteszem: kikelet21 – kukac – gazdagnok.hu

  Szeretettel: Ida ***

 • Én is így vásárolok, és a bookline-on így egyre nagyobb kedvezménnyel teszem ezt. Egy problémám van, amire idő közben jöttem rá; nem lehet kihagyni a könyvesbolt faktort az ügyből, mert előfordul, hogy olyan könyvet a veszek, amit boltban soha nem vettem volna meg, és biztosan nem veszem hasznát, vagy nem fogom elolvasni. Így én szívesen csatangolok a könyvesboltokban, felírom a könyvet, majd rákeresek a bookline-on, ha van, megveszem, ha nincs, visszatérek az adott boltba, és használom a kedvezményre jogosító kártyát, ha van ilyen.

 • Szia / Sziasztok!

  Jó olvasni, hogy az olvasásra vagyunk buzdítva, de sajnálom, hogy magyar szerzőt nem javasoltál. Ha megengeded kiegészíteném ezért az ajánlatot:

  Balogh Béla: A tudatalatti tízparancsolata

  Fülszöveget nem tudok most ide linkelni, de minden fejlődni, gyarapodni vágyónak ajánlom, hogy vegye meg, olvassa el és a CD mellékletét naponta olvassa.

  Sok szeretettel: Kata

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.