Mitől dől a lé? ;-) 4 alapelv

“Amire öszpontosítunk, az növekedni kezd, úgyhogy ne gondolj sokat a számláidra. Ha folyton a hiányon és a tartozáson töröd a fejed, még több hiányod és tartozásod lesz” – írja Louis L. Hay az “Éld az életed” című könyvében.

Sokan szeretnének sok pénzt. Na, de vajon mitől dől a lé?

Nézzünk néhány alapelvet, előre bocsátva azt, hogy bizony fejben, azaz a láthatatlan világban, a gondolataink szintjén dőlnek el nagyon fontos dolgok.

1. Arra koncentrálj, amit szeretnél!

Lehet, hogy sokszor hallottad ezt már, de az is lehet, hogy ez új neked. Még azok is, akik ismerik ezt a fontos alapelvet, ők is tudják – velem együtt -, hogy nem is mindig olyan könnyű betartani. Hogy miért?

Automatikus gondolatok kísérik végig az egész életünket. Szinte észre sem vesszük, hogy ezek állandó velünk vannak – szinte belső monológként folyton hallunk mondatokat. Kapd el őket, érd tetten, hogy mit is üzennek neked?

Lehet, hogy először azt veszed ki belőlük, hogy mit nem szeretnél, mi nem jó, mivel vagy elégedetlen. Első lépcsőnek ez jó is, de utána tisztázd, hogy valójában mit is szeretnél?

Nem véletlenül idéztem az írás elején Louis L. Hay-t  az “Éld az életed” című könyvéből. Annyira fontos ez, hogy újra le is írom:

“Amire öszpontosítunk, az növekedni kezd, úgyhogy ne gondolj sokat a számláidra. Ha folyton a hiányon és a tartozáson töröd a fejed, még több hiányod és tartozásod lesz.”

Cseréld ki például a “Nincs pénzem” mondatodat arra, hogy “Mindenre van elegendő pénzem, ami fontos”.

Jó gyakorlat lehet, hogy először összeszeded a negatív gondolatiadat, aztán pedig átírod jelen idejű mondatokba – olyanokba, amiket valóban el is hiszel.

2. Az életstílusodat álmodd meg!

A pénz maradjon meg az őt megillető helyen, azaz legyen eszköz. Éppen ezért soha se azt tűzd ki célul csak, hogy több pénzed legyen, hanem vesd papírra azt is, hogy MIRE is kell neked az a több pénz, a magasabb jövedelem?

Óvnálak attól, hogy mással rivalizálva alakítsd ki az elképzeléseidet – csak arra figyelj, ami igazán a te belülről jövő igényed, és ne hagyd belehajszolni magadat mások vagy a reklámok által semmibe sem! Mert te ihatod meg a levét. Tehát dönts bölcsen (akárhány éves is legyél).

Képzeld el, hogy ha például egy új lakást szeretnél vagy egy laptopot, akkor az milyen érzés lesz? Miben változik meg az életed, vajon, milyen lesz az új az életstílusod?

Játssz el a gondolattal, és tégy úgy, mintha ;-)

3. Nem mi vagyunk a pénzért, a pénz van értünk

Ha tudod, mihez kell a pénz, akkor jobban hajlandó vagy tenni érte, igaz? Nos, akkor ehhez meg kell tervezned, hogy a bevételeidből tudod-e fedezni vágyaid, álmaid tárgyát. Ehhez persze tudnod kell, hogy mennyi a kiadásod, magyarul megengedheted-e magadnak, hogy költsél, kiadj újabb elképzelésedre.

Így a pénz lesz érted, hiszen tudod kontrollálni terveid alapján, és nem ő fog uralni téged – például azért, mert erődön felül költekeztél. Ezt soha ne tedd!

Tényleg csak addig nyújtózkodjál, ameddig a takaród ér.

4. Vizsgáld meg az igényeid jogosságát, de tudj késleltetni!

Ha nagyító alá veszed az igényeid jogosságát, és indokoltnak tartod, akkor hajrá! Ugyanakkor tudnod kell mi az igazi, a szívbéli vágyad. Tehát amit valóban te akarsz, onnan mélyről, legbelülről. Ez ilyen vágyaink tisztán keltenek jó érzést, meg tudunk rajtunk keresztül nyilvánulni az adottságainkkal, a tehetségünkkel, és rajtuk keresztül adni tudunk a világnak… és ez megtermi a maga fizetségét is.

Viszont ha jelenleg nincs elég pénzed, vagy kimondottan e célra tartalékolt pénzed már, akkor tudd késleltetni a vágyaidat – ez az érett ember jellemzője. Tehát semmiképpen se éld fel a biztonsági tartalékodat – ha van egyáltalán ilyened. Ha nincs, akkor tanuld meg ennek képzését is.

Gyűjtsél, tervezd meg, hogy mennyit kell havonta félretenned, és amíg célba nem érsz, addig ne vedd kölcsön másra ezt a pénzt sem! Micsoda öröm lesz, amikor tényleg meg tudod vásárolni rajta álmaid tárgyát, és ezt magadnak köszönheted – hogy képes voltál várni, türelemmel lenni, azaz érett emberként késleltetni…

Emlékeztető + további ajándékok ;-)

Mitől dől a lé? címmel 3. női pénzügyi konferenciánkat tartjuk 2010. május 9-én, vasárnap – először erre szeretnélek emlékeztetni.

A nagyon kedvezményes részvételi lehetőség (8810 forint/nap) 2010. március 26-a, péntekig biztosított – utána árat emelünk! Erre pedig másodjára szeretnélek mindenképpen emlékeztetni – tehát figyeld a naptáradat…

És még valami nagyon fontosat:

“Mitől dől a lé?” címmel tartjuk 2010. május 9-én, vasárnap azt a pénzügyi önismereti konferenciánkat nőknek, ahol az első 70 jelentkező és részvételi díját el is utaló nőtársunk ajándékot kap. Itt találsz minderről bőséges információt, hogy időben dönteni tudjál – klikkelj —>>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

0 Responses to “Mitől dől a lé? ;-) 4 alapelv”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.