Írd újra a pénz történetedet! Pénz-Vonző Bőség Nap 2010. április 11-én…

penzvonzo-magnes-ist2_3271943-currency-magnetPénz-Vonzó Bőség-Nap. Mégpedig 2010. április 11-én, vasárnap a GazdagNők Női Önismereti és Bőség Akadémiája keretében. Célunk az, hogy írd újra a saját pénz történetedet, mégpedig azért, hogy EGÉSZségesebb legyen a pénzhez való viszonyod, élvezhesd a jó(l)létet és a bőséget, ismerd meg a pénz spirituális oldalát is mind mélyebben.

Miért pont ezt a napot választottuk? Ezzel kezdődik az a beszélgetésrészlet, ami eredetileg a Muzsikus Rádióban a Női BőségSzaru nevű műsoromban hangzott el, s Veres Krisztával Avalon papnőjével folytattam abból az apropóból, hogy a nagy sikerű TeliHoldas Bőséges Szilveszter után közösen tartjuk a budapesti Pénz-Vonzó Bőség-Napot. (Erre a napra egyébként már csak 2010. április 7-én, szerdán jelentkezhesz a GazdagNők.hu-n keresztül – itt találsz minden tovább részletet, s siess, ha nem akarsz lemaradni róla, klikkelj máris! –>>)

Mi lesz a Pénz-Vonzó Bőség-Nap lényege? Erről, de ezenkívül még sok minden másról is beszélgettünk Veres Krisztával, s ha eljössz, ha nem, édekes lehet számodra. Néhány kulissza titkot is elárulunk közös munkálkodásunkból, de akár mondhatnám azt is nyugodtan közös teremtésünkből ;-) – figyelj csak:

Ezeket a kérdéseket érintettük, és itt hallgathatod meg Veres Krisztával a beszélgetésünket – időtartama 10.5 perc.

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

GAZDAGODÁST SEGÍTŐ pénzügyi önismeret nőknek – ha tovább akarod magadat fejleszteni!

PénzTükör mondd meg nékem? Igen! Online szolgáltatás – otthonról tanulhatsz! Klikkelj! —>>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

24 Responses to “Írd újra a pénz történetedet! Pénz-Vonző Bőség Nap 2010. április 11-én…”


 • Ird újra a pénz történeted! A pénz számomra fájdalmat okozott.Félelem tölti el a szívemet,ha csekkeket kapok.Egyedül nevelek két gyereket és nagyon nehéz.Szeretném ezt a félelmet leküzdeni.A volt férjem kivette a kezemböl a pénz kezelését.Tudtam ez nem jó.Elváltunk és nagyon megváltozott a vilagunk.A gyerekeimnek sokkal több dologra jutott a pénzünkböl.A szorongás még mindig bennem van.Próbálom leküzdeni a gondolatokat amiket beültetett a volt férjem a fejembe.Lassan megy ,mert 19 évig igy éltem.Nekem is jogom van a pénzhez mint a többi embernek ezen a Földön Tisztelettel Zita

 • Szia Ida!
  Vegtelenül sajnálom hogy nem lakom csak egy kicsit /”pár” száz km-rel/ közelebb hozzátok. Örömmel és néha fájó szívvel olvasok rendezvényeitekrol, viszont az emaileknek, hireknek, informacióknak nagyon örülök, bár kevés az időm de igyekszem azt a napi egy órát az oldalad böngészésével tölteni és sokat tanultam belőle, már csak ki kellene találnom, hogy miben vállalkozzak, mert amit most csinalok az nem jött be. Őszintén gratulálok és további sikereket kívánok!
  Agi Olaszorszagbol

 • Kedves Ági,

  Nem tanácsot adni akarok, inkább csak gondolatot ébreszteni. Mint ahogy már itt is sokszor szó volt róla, nagyon érdemes azzal foglalkozni, abban vállalkozni, ami örömet okoz neked (mással nem is érdemes) Az esetek nagy részében sok pénzt is lehet csinálni belőle. Ne vállalkozásban gondolkodj első sorban, hanem egy örömteli tevékenységben. Ha az megvan, akkor gondold végig, hogy szükséges-e ahhoz egy vállalkozás, ill. hogy a vállalkozás-e az a keret, amivel a legtöbbet tudod kihozni belőle mind anyagilag, mind lelkileg, érzelmileg. Pl. ha valaki agysebész akar lenni, azt nem lehet vállalkozásban csinálni.

  Saját példámból indulok ki, mert én már túl vagyok két vállalkozáson, amit valójában csak a pénzért csináltam, de nem szerettem, és most alakítom át a harmadikat és a negyediket, mert rájöttem, hogy valójában nem az én világom egyik sem.
  Nem hallgattam a belső hangra, sőt elnyomták a belső hangot a félelmeim. Ma már figyelek rá, és látványos a fejlődésem. Hallgass a belső hangra, és tedd azt, amit súg. Ha bizonytalan vagy, akkor keress egy jó asztrológust, és kérdezd ki alaposan. Nekem az adta meg a végső lökést nemrég, hogy az asztrológus ugyanazt mondta, mint a belső hang. Figyelj magadra.
  Elnézést, ha ez túl misztikusan hangzott volna, de az én életemben ez történt/történik.
  Ha rendezed magadban a dolgokat, sokkal könnyebb lesz eljutni az általad vágyott képzésekre is, de lehet, hogy addigra Ida megalkot egy online kurzust a “messze” lakóknak. :)))

  Cseki

 • @Ágnes: több online módon is elérhető szolgáltatásunk van – jelenleg például a pénzügyi tervezéssel, és a halogatás szokásának legyőzésével kapcsolatban, amik bárhonnan elérhetőek:
  http://www.gazdagnok.hu/penztunder1/
  http://www.gazdagnok.hu/noionismeret-halogatas

  Tervezünk egyébként további online módon elérhető szolgáltatást is – hamarosan hírelni fogjuk/fogom :-)

  @Cseki: alapvetően egyetértek veled – azzal egészíteném ki, hogy marketinges ismeretek, ALKALMAZOTT marketinges tudás nélkül egyetlen vállalkozó/vállalkozónő sem lesz sikeres. Illetve itt is nagyon szükséges a pénzhez való viszonyát tisztázni.

  Hétvégén volt alkalmam egy vállalkozónőtől azt hallani, hogy “de ezért pénzt kérjen?” Igen, kérjél! Egy ügyet szolgálsz, és ha azt hiszed, hogy nem kérhetsz pénzt, mert sajnálod az embereket, akkor nem fogod tudni az ügyet szolgálni, mert pénz nélkül senki nem boldogul. Egyébként is, ha bárki azt gondolja, nincs elég pénze az embereknek, akkor csak, ill. főleg ilyenekkel fog találkozni. Vállalkozóként is. Tehát a pénzhez való viszonyt igencsak helyére kell tenni, mert munkában, magánéletben, szabadidőben stb. egyaránt gátolhat bennünket, ha rossz pénz történetet mesélünk.

  Na, ezt még hosszan ragozhatnám, de röviden és hirtelen csak ennyi :-)

  Ida *** szeretettel

 • Kedves Ida,

  Teljesen igazad van. Ha végigolvasod a hozzászólásomat, láthatod, hogy én nem biztattam Ágit arra, hogy ne kérjen pénzt a munkájáért. Sőt, ami ingyen van azt általában az emberek nem becsülik sokra. És a pénzhez való viszonyt is tisztázni kell, így igaz. ALKALMAZOTT marketingre is szükség van, hiszen ha nem tudnak a vásárlók a termékről, akkor nem tudják megvenni. Csupán csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ne a pénzre alapozzunk, mert önmagában a pénznek nincs értéke. A pénzt nem lehet megenni, magunkra ölteni stb. A pénz eszköz, mint pl. az autó, vagy számítógép. Meg kell tanulni bánni vele. Én csupán arra próbáltam felhívni a figyelmet, amit az ezen az oldalon elsőként szereplő könyv is ír: Csináld, amit szeretsz – és a pénz követni fog

 • Szia Cseki!
  Köszi hogy válaszoltál, igen én is hasonlóan gondolkozom. Több vállalkozasom is volt míg a szerelem ide nem hozott külföldre, tapasztalatom van vállalkozás terén, csak most valahogy nincs semmi ötletem, szinte üresnek érzem magam. Arra a belső hangra várok ami nem akar jönni, lehet hogy túlságosan akarom????
  Agi szeretettel

 • Kedves Ági!

  Lehet, hogy ez túl ezoterikusan fog hangzani, de írd le, hogy mit szeretnél elérni a vállalkozással. Mi a célod? Mi az amit valójában akarsz? Annyira részletesen, amennyire csak tudod. Aztán tedd félre és ne gondolkodj rajta, hanem légy jelen a mindennapi tevékenységekben. Ne görcsölj, mert azzal csak akadályozod magadban a jó gondolatok felbukkanását. Én legalábbis így jártam.
  Ha a mindennapi tennivalók sem kötik le a gondolataidat, akkor (de ettől függetlenül is) relaxálj, és/vagy sportolj. A labdajátékok (ide értem a teniszt, tollast, asztaliteniszt is) szinte teljes figyelmet követelnek, ezért nagyon jó kikapcsolódást nyújtanak.
  Ha szeretsz zenélni, vagy festeni, az is nagyon jó. A lényeg, hogy engedd el egy időre, légy nyugodt, és biztos benne, hogy megkapod, és meg fogod kapni a választ.

 • Cseki, kedves… én csak úgy általában írtam, amit még a vállalkozások kapcsán írtam :-) Mivel ez friss élményem volt, és valójában nem válasznak szántam neked – elnézést, ha félreérthető lettem volna :-)

  Egyébként abszolút egyet értek veled – köszönöm,
  Ida ***

 • Szeretettel Mindenkinek

  Új emberke vagyok, de nagyon megörültem ennek a közösségnek! Mint nagyon sokunknak, nekem is mindig gondom van a pénzzel! Olyan családban nőttem fel, ahol az édesanyámtól mindig az aggodalmat, a kényszerűséget láttam? De mindig mindent megteremtett, amire csak szükségünk volt! Talán ezért is történhetett az, hogy nagyon korán 59 évesen hagyott magunkra minket! A másik oldal pedig édesapám volt, aki nagyon nagyon sok pénzt keresett meg nagyon nagy munkával, de mindig el is szórta, és csak töredéke jutott haza a családnak! Ő pincérként keresett meg minden fillért 13 éves kora óta, és sajna nem értékelte igazán. Ezért aztán nagyon sok konfliktusunk lett vele, főleg akkor, 14 évesen, amikor már én is keresővé váltam! Mindig segítettem az anyut, hogy legyen miből fedeznie a kiadásokat! Talán ez az oka annak, hogy számomra is mássá vált a pénzhez való viszonyom, hiszen egyfajta kettősség alakult ki bennem. A mindenáron segíteni akarás, és az apu példája, aki nem értékelte soha a pénzt igazán, talán pont azért, mert az Ő megközelítése szerint túl nagy áldoatot hozott érte, mert hogy elveszítette a családdal való együttlétet. A nap 24 órájából 15-öt munkával töltött, 5-öt pihent a többi pedig a barátokal és az ivó cimborákkal! Mielőtt elment, ugyan belátta hibáját, és nem is tudok rá haragudni, csak éppen nem tudom, hogyan tudnám átírni mindazt, amit példaként láttam! Én is mint az anyu, mindent megoldok, de nem igazán tudom élvezni a pénz adta örömöt, mert inkább szükséges rossz eszköznek tartom! Ördögi kerék, szokták mondani :-) de talán tudtok nekem segíteni átírni ezt a valóságot egy értékesebbre!
  Köszönettel veszek minden gondolatot és tanácsot!
  Szerettel üdvözöl benneteket
  Emmus, Szegedről!

 • Kedves Ida! Olyan érzésem van amikor olvasom a leckéket, hogy én ezt már tudtam! Csak nem tudtam ezt a tudást felszinre hozni, elmondani, rendszerezni, alkalmazni meg főleg!Mások is éreztek igy? Üdv Anikó

 • @Anikó, kedves… Én időnként mondom a tréningeken, a programokon, hogy MINENKI MINDENT TUD! Csak nem tudja esetleg, hogy tudja – és én (is) arra vagyok, emlékeztessem erre ;-)

  És tényleg így gondolom, hogy mindenki tud mindent – csak elő kell bányászni belőle/magunkból ezt a meglévő tudást.

  Veres Kriszta mondta az egyik beszélgetésünkben – hangfelvételen itt van a honlapomon -, hogy a világban szerinte jelenleg visszaemlékezés folyik ;-)

  Ida*** szeretettel

 • @Emmus: talán úgy tudnád újra írni a saját pénz történetedet, ha végig gondolod, hogy mi minden jót hozhat/hoz neked a pénz. Hogy így az öröm, a jó érzés kötődhessen hozzá…

  Most a Víz Úrnőjének időszaka van az istennős évkör szerint – fogjál meg valamilyen pénzt, egy tál vízben tisztítsd meg. Adjál rá áldást, és indítsd el az útjára azzal a gondolattal benned és érzéssel a szívedben, hogy sok embernek fog sok jót hozni, és egyszer vissza is térhet hozzád :-)

  Mit szólsz?

  Ida*** szeretettel

 • @Zita: igen, neked is jár a pénz – mégpedig az örömet hozó pénz!

  Ahogy olvastalak, úgy éreztem, hogy meg tudod írni a saját JÓ ;-) pénztörténetedet… Drukkolok neked ehhez :-)

  Ida*** szeretettel

 • Köszönöm kedves Ida, nem is tudod mekkora erőt adtál nekem soraiddal! :-) nagyon köszönöm és nagyon hálás vagyok ezért! Az Isten áldjon meg, és indítom a Víz Úrnőjének oltalma alatt, ahogyan tanácsoltad!
  Szeretettel***Emmus

 • Emmus, és próbálj mind inkább így gondolni minden kiadott pénzedre, vagy ami hozzád érkezik. Jó érzéssel, örömet kötve hozzá…

  Ez is egy körforgás, és ha le tudjuk venni róla a félelmet, szorongást, negatív energiákat, amik a pénzhez kötődnek, akkor öröm, JÓság körforgásába kerül energetikailag.

  A pénz nem rossz – simán eszköz, energia. Mi fűzünk hozzá mindenféléket – amit nem kéne :-)

  Ida*** szeretettel

 • Köszönöm kedves Ida, igazad van! Most olvastam el a Pénz Tündér1 ismertetőjét, nagyon hasznosnak tartom és valószínűleg ki is fogom próbálni! :-) hamarosan jelentkezem ezzel is! Mégegyszer köszönöm! És további szép estét Nektek!

  Szeretettel***Emmus

 • Kedves Ida !
  Legfontosabb dolog az egész világon az ember egészsége, mert egészség nélkűl, nincs boldogság. Igen a pénz az jó dolog ha van ,mert pénz nélkűl nem boldogúl az ember ezt jól tudja. Valahogy kivan ez találva,de mégis a második dolog a pénz. Az osvoshoz , az élet bármelyik területére is gondolok csak is a pénz ,mint fizető eszköz az , elengedhetetlen dolog, mivel az egészség után a pénz körűl forog. / pl: A kiadásaink, lakás rezsi, fűtés ,viz villany ,gáz,élelem, stb,stb, csak jönnek a csekkek,és ha nem fizetjük ki csak nekünk rosszab,mert következményei lesznek,sajnos! / Tehát az ember egész sanyrú élete csak is a pénzről, mint fizető eszközről szól.

 • @Erzsike: nem szerencsés megfogalmazás az, hogy az ember “egész sanyarú élete” – mert hogy akkor valóban sanyarú is lesz. És például nem egészséges, nem lesz EGÉSZséges ;-) sem…

  A pénz nem minden – de mindenhez kötődik a pénz, hallottam nemrégen frappánsan megfogalmazni, és ez így van. Viszont az tényleg csak rajtunk múlik mit kötünk hozzá, és hogyan írjuk akár újra hozzá kötődő történeteinket.

  Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!

  Valóban kell a pénz,de még mennyire.Ezt csak akkor fogtam fel,amikor már kezdtem nagyon eladósodni.Egyik kölcsönnel a másikat fizettem,és ördögi körbe kerültem.Negyven évig dolgoztam egy -helyen,még mellette a kedvteléseim-hobbym-is sikerült.Az időmet mindíg betudtam osztani.Mégis villámcsapásként ért a pénz hiánya.Szóval mivel alapvetően optimista vagyok,mindenhol megtaláltam a kiutat,csak az a baj,hogy ideiglenes.Valahogy mindíg ujra visszatér a NINCS.Természetesen az egészség hiánya sok pénzt felemészt.Nálam is megvan ez.De a váratlan kiadások-szigetelés.nagy fűtésszámla,egyéb javítások stb.időről időre kiakasztanak.Sokat segítenek írásaid,van amit már én is úgy csináltam ahogy írtad,van ami bennem is felmerült már,de jó volt a megerősítsés.Köszönöm. További szép hetet !

 • Kedves Mindinki!

  Szerencsésnek mondhatom magam, aránylag jó anyagi körülmények között nőttem fel, gazdag férjem volt. Persze a válás alatt náunk is összedölt az anyagi helyzet és át kellett gondolnom a kiadásaimat.
  Akkor olvastam egy könyvet,ami megtanított a jót vonzani, a jóra gondolni és a negatív dolgokat elűzni a fejemből.
  Mostanság kezdtem el foglalkozni a pénz vonzásával is (volt, volt, megéltünk a vállakozásomból, de jó lenne több),érdekes volt, hogy sok mindent ösztönössen úgy tettem eddig is ahogy sok okos könyv leírja. Azt hiszem mai világunkban már az is sokat jelent ha egy egyedülálló anya, anyagi gondok nélkül nevelheti gyermekeit. Visszagondolva a pénzhez való viszonyomhoz… hidegen hagy, nem utálom, nem szeretem, de szeretek jól élni, tudok is. Ha van pénzem tartalékolok, ha nincs meghúzom magam és a tartalékok apró biztonságot nyújtanak. Ne óriási összegekre gondoljatok, csak pár ezer Ft, ami tartalák a vészvészvész esetére. Ez ad annyi biztonságot, hogy nyugodt legyek. Ja és még egy: egy orosz barátnőm mondta ” mindig irigyeljetek, sosem sajnáljanak” és ez így van, nem sírunk ha nincs pénzünk, hanem színesbe öltözünk és azt főzzük ami ott van vásárlás nélkül!
  Remélem adtam jó ötleteket , üdvözlettel: Nóri

 • Nagyon örülök hogy találkozhattam e fantasztikus oldallal. Hiszek benne és a gazdag nőkhöz tartozom e perctöl. Köszönöm Szegedről Molnár Erika

 • Kedszves Ida!
  köszönöm a lehetőseget az online kurzusra valo jelentkezésre gondolok. Sajnalom hogy nem tudok résztvenni rajta,hogy miért? Egyszerű okból, mivel külföldön élek nemzetközi áautalással tudom kifezetni az online kurzust és ez pontosan fele annyiba kerül /mármint maga a pénz átutalás/, mint maga a kurzus.
  Létezik más megoldás is???
  Szeretettel Agnes

 • Kedves csapat.Megdöbbenéssel tapasztaltam,hogy az itt leirt levelek a neten bárki elolvashatja.Itt hol az intimitás.Az ismeröseim irtak nekem hogy miket irkálok én a neten ,ahol midenki boldog boldogtalan elolvassa.Nem csináltak egyebet csak a keresöbe beirták a nevem és a leveleimet elolvassák.Kérném a válaszodat erre.Bizalommal fordultam hozzátok erre ez történik.Kellemetlen most ez nekem.Maradok tisztelettel Zita

 • Zita: nem leveleket írtál ide, hanem hozzászólásokat. Ez egy nyilvános blog, ahol a hozzászólások is bárki számára olvashatóak a neten. Tehát ilyen formában egyetlen egy nyilvános blognál sem várható el, nincs intimitás. A zárt blogoknál igen, de azoknál általában mindenki tudja, hogy egy zárt felületre regisztrált.

  Ha jól értem, ezek szerint eddig abban a hitben voltál, ahogy amit a blogbejegyzéseim alatt hozzászólásokban írnak, írsz azt más nem olvashatja?

  A megoldás az lehet, ha a hozzászólásod/hozzászólásaid törlésre kerülnek – ezt meg tudom tenni, ha kéred. És nagyon fontos, hogy tudd, a neten bárhol bármit, ami nem zárt felület írunk, közlünk, az valóban elérhető bárki számára, bármelyik internetező tudja olvasni – úgy is, ahogy te írtad, ahogy neked az ismerőseid jelezték.

  Szeretettel: Ida ***

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.