Milyen témák foglalkoztatnak a pénzzel, az anyagiakkal kapcsolatban? Nyereményjáték is!

nyertes-nok-929728_funky_girl_2Milyen témák foglalkoztatnak a pénzzel, az anyagiakkal kapcsolatban? Érdekel mindez azért, hogy mind jobban tudjuk a GazdagNők további programjait az igényeitekre szabni.

Ha teljesíted az alábbiakat, akkor nyereményjátékon vehetsz részt:

1. Töltsd ki az alábbi kérdőívet!

2. A hozzászólásokban szövegesen is fogalmazd meg, hogy mi az a kihívás a pénzzel, az anyagiakkal kapcsolatban, amiben megoldást vársz, hasznos tanácsokra, támogatásra lenne szükséged?

Azok között, akik 2010. május 14-én, csütörtökön 17 óráig a fentieket megteszik, nos köztük 5 koncertjegyet sorsolunk ki – a bőség jegyében! ;-) Hogy milyen koncerten vehetnek részt a szerencsés nyertesek mégpedig Veres Kriszta, Avalon papnője, a budapesti Istennő Templom megalapítója jóvoltából.

A FÖLD DALÁT SZŐJÜK

Carolyn Hillyer és Nigel Shaw koncertje – zenével és dalokkal a vad szellemek és az ősi ösvények ünnepléséért.

A két nemzetközileg elismert zenész, három év után ismét Budapesten!

Carolyn és Nigel Dartmoor (dél-nyugat Anglia) varázslatos lápvidékének egyik farmján élnek, zenéjüket a föld vad, megszelídítetlen szépsége és az ősök hátrahagyott lábnyomai, és bölcsessége táplálja.
Minden koncertjük igazi unikum, melyben a fuvolák dallamából, a mélységes földerőt sugárzó dalokból, törzsi ritmusokból és a jelen lévők lelkéből láthatóvá válik a Lélek szépséges, gazdag mintákkal telirajzolt szőttese.

Az élményt tovább gazdagítják az ősi, kézzel készített hangszerekből – fa-, agyag- és csont furulyák, hagyományos sípok, a fujara és szarvas-, rénszarvas, ló- és lazacbőrből készült dobok – elővarázsolt hangok.

Időpont: 2010. május 20. 19:00-21:00

Helyszín: Budapest, Fészek Művészklub

Jegyrendelés, ha nem lennél a nyertesek között kedvezményesen! Veres Kriszta jóvoltából kedvezményes részvételi lehetősége van csak a GazdagNők.hu olvasóinak – figyelj! Küldd el a gazdagnők szót emailben (kriszta@vereskriszta.com) vagy sms-ben (06 20 2429 088) legkésőbb május 16-a éjfélig, s így 3500 Ft-ért kapod meg a koncertjegyet a jelen pillanatban érvényes 3900 Ft helyett.

Kérlek, hogy csak akkor vegyél részt a válaszadásban, a nyereményjátékban, a fenti kérdőív kitöltésében, ha el tudsz valóban menni a koncertre.

Alább egy ízelítő videó – Carolynt hallod énekelni:

Ugyanezt magyar feldolgozásban is meghallgathatod :-):

Ha teljesíted az alábbi 2 kérést, akkor az 5 nyertes között lehetsz, akiknek jutalma ajándék koncertjegy:

1. Töltsd ki az alábbi kérdőívet!

Milyen anyagi kihívásaid vannak, milyen témákban keresel választ?

Eredmények megtekintése

Loading ... Loading ...

Nemed

Eredmények megtekintése

Loading ... Loading ...

2. A hozzászólásokban itt alább  szövegesen is fogalmazd meg néhány mondatban, hogy mi az a kihívás a pénzzel, az anyagiakkal kapcsolatban, amiben megoldást vársz, hasznos tanácsokra, támogatásra lenne szükséged?

Emlékeztetlek arra, hogy azok között, akik 2010. május 14-én, csütörtökön 17 óráig a fentieket megteszik, köztük 5 koncertjegyet sorsolunk ki Carolyn Hillyer és Nigel Shaw koncertjére.

Várom tehát a bejegyzésedet is itt alább! Ha nem írsz bejegyzésben választ a fentiekre, nem tudunk neked sorsolni! EZ FONTOS! Ugyanis nem tudunk beazonosítani ennek híján!

Megvannak a nyertesek!

10 nyertest sorsoltunk a Női BőségSzaru műsoromban vendégem, Ambrus Barbara lakástextil tervező, függönyözési specialista, a CsodásOtthon.hu honlap tulajdonosa segítségével  a múlt héten azért, mert többen jelezték, hogy ők inkább csak hozzászólnak… Itt a hangfelvétel erről:

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

Sorban haladtunk azokon a számokon, amiket Barbi mondott, hogy megtaláljuk az eredetileg tervezett 5 olyan nyertest, akiknek jó volt az ajánlat. Íme az eredmény – ők nyertek: Antalné Pásztor Irén, Kiss Erzsébet, Söveg Noémi, Kozáry Enikő… Doma Klára válaszát még várjuk, de neki akár jó, akár nem, lényegében ezzel megvan már a végleges eredmény.

Érezzétek jól magatokat a várhatóan nem mindennapi koncerten – gratulálok Fortuna istennő kegyeltjeinek szeretettel :-) És köszönjük Veres Krisztának, Avalon papnőjének, a budapesti Istennő Templom megalapítójának a lehetőséget!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

111 Responses to “Milyen témák foglalkoztatnak a pénzzel, az anyagiakkal kapcsolatban? Nyereményjáték is!”


 • CSatári Gabriella

  Szeretném, ha nem érezném, hogy minnél hamarabb meg kell szabadulnom a pénzemtől és hogy tudjak nyugodt szívvel félrerakni anélkül, hogy másnak odaadnám. Szeretném, ha elfogadnám ha más akar számomra bármit adni és a segítséget és észrevenném a nyitott lehetőségeket.

 • Az utóbbi 2 évben nem jön annyi bevétel, mint amennyi a kiadásom. Sok esetben dolgozom, s az ellenértéke nem folyik be. Nem szeretem típusú munkákl jönnek be, s gyakran sokat csúszik az ellenértékük.
  Úgy érzem, a gazdagság számomra elérhetetlne.
  A munka és a pénz számomra összefüggő dolgok, passzív bevételem nincs.
  Köszönöm, hogy írhattam erről. Érzem a változást, mióta voltam Ida a képzéseden, de még kevés az eredménye.
  Üdv

 • Dr. Balogh Ernőné(Olga)

  Kedves Ida!
  Hogy miben lenne szükségem segítségre? Megismerni új embereket, bövíteni az ismerettségi körömet. A jelenlegi – jó kapcsolatok de- véges, ezért minden lehetőség amibe bele kezdek minden igyekezetem ellenére egy adott pillanatban elakad. Van aki nem gondolja komolyan, vagy aki hátradöl és rám támaszkodik- pedig saját meggyőződése szerint dönt úgy hogy belevág, kipróbálja ezt a pénzkereseti lehetőséget, amit eljuttatok hozzá. Szeretnék végre olyan emberekkel találkozni akikkel együtt,tényleg megvalósítsuk azt akik lenni akarunk!
  Köszönettel és szeretettel
  Balogh Olgi

 • Kedves Ida!
  A jövedelmem kevesebb a szükségesnél. A férjem évek óta nem dolgozik, 2 fiam van, akik még tanulnak. A nagyobbik most készül egyetemre menni, nagyon jó képességű.
  Gondot jelent – bár már elkezdtem -, hogy rendszeresen vezessem a kiadás-bevételünket.
  A pénzteremtés, -vonzás, illetve passzív jövedelem találása éppen ezért nagyon fontos volna számomra. Természetesen a pénz jobb beosztása is szükséges volna.
  Sokat tanultam már eddig is Tőled, de még “nem eleget”.
  Anna

 • Szeretném megteremteni a bőséget az életem anyagi területein is, visszafizetni jelenlegi hiteleimet és kényelmes tartalékot képezni. Könnyedén és tudatosan szeretném áramoltatni ezt az energiát is az életemben, és megnyílni azokra a forrásokra, amelyekből áramolhat még felém, valamint megélni szép szavunkat, a “tehetősség”-et az életem minden területén.

 • Szervusz!

  Szerencsére többet keresek, mint amennyit költök, mivel nálam takarékosabb ember nincs (anyukám szerint smucig vagyok :-) na de ő elfogult!). Úgyhogy nagy baj nincs. Ráadásul a feng shui közvetlenül is hoz számomra bevételt. De mindig van mit tanulni ebben is.
  Sok ötletet kapok a hírleveleidből egyébként is, például apró nyereményt én is “belógattam a horgon”, és bizony az emberek imádnak játszani, nyerni! Hiszen én is, amint ebből a bejegyzésből is látszik. Tehát érdekel a pénz, mint játékszer ezen a nagy bolygónyi játszótéren… iiiggennn!!!

 • Győri Mária Méry

  Mindannyiónknak meg kellene tanulni a pénz vonzását,és kezelését.
  Természetesen a középenjárás tudományával együtt.
  Mi nők hajlamosak vagyunk a szélsőségekre szerintem.

  Üdv: Méry

 • 3 éve vagyok munka nélkül (56 évesen, bölcsész diplomával). Nem látok esélyt a foglalkoztatásomra, sem a közszférában, sem a versenyszférában.
  Egy önálló, vagy társas kisvállalkozáshoz induló tőkére lenne szükség, amivel nem rendelkezem. Hogyan lehet kitörni ebből a patthelyzetből? (Egyébkét, széles látókörű, rugalmas és kreatív személyiség vagyok, szívesen tanulok új dolgokat.)

 • Jelenleg állást keresek, és a pénzügyekkel kapcsolatban az érdekelne, amennyiben találok állás, hogy is tudom azt ésszerűen beosztani.
  Önálló saját életemet elkezdjem

 • Sziasztok, Szerintem a legtöbb nő életében, így az enyémben is a ,,kampány -költekezés” jelenti a legnagyobb problémát. Szépen eltervezem, hogy mit és mikor fogok megvásárolni, egy ideig kuporgatok, aztán belefutok egy ,,kihagyhatatlan” lehetőségbe és megvásárolok egy halom ,,felesleges” holmit, amitől napokig rosszul érzem magam. Konkrétan tehát arra keresem a választ, miként lehet megtanulni úgy spórolni, hogy állhatatos legyek és semmiképp ne hagyjam elcsábulni magam?

 • A pénz egy eszköz kellene hogy legyen. Sok ötletet,hasznos tanácsot kaptam eddig is,nagyon köszönöm. Ám a mai világban egyre nehezebb bármit is “teremteni” ezen a téren.
  Koncertjegyet kérlek, ne sorsoljatok nekem, mert nem tudok Pestre menni.
  xenia

 • Kedves Ida, és kedves Többiek! Amikor átnéztem a kérdőivet ,szaladt a kezem, szinte mindenhova jelöltem volna, mert minden érdekel! De még nem olyan régen ismerem ezt az oldalt, és még az alapokat tanulom, és a gyakorlatban sem sikerül minden. Ida, bármiröl írsz nagyon hiteles vagy, és álmatlan éjszakákon át zakatolnak a fejemben a mondataid! Ezt el kellett mondanom, sajnos megint írnom kellett, de kitaláltam: ha én nyerem meg a jegyet, felajánlom egy rászorulónak! Mondjuk Takács Ágnesnek, az előttem szólónak, és kérlek Ági mosolyogj! Legyen szép a napotok! Anikó

 • Én beszeretném vonzani az anygiakat minnél ellöbb munkát akarok találni ezáltal anyagilag is jobban érezni magam ,minden téma érdekel a pénzbevonásával kapcsolatban ép ezért a hirleveled is segitenek nekem , hálásan köszönöm

 • A jelenlegi helyzetem az, hogy jó körlülmények közül gyengébbek közé kerültem. Hála a tartalékoknak, arra mindig figyelek, hogy legyen, nincs nagy baj, de akkor is jó lenne ezen változtatni..
  Fontos szerepe van a pénznek, és erre akkor jövünk rá, amikor szűkében vagyunk.

 • Szép napot!

  Bár pénzügyi területen dolgozok, tanultam is pár évig a pénzügyek csínját-bínját, mégis rá kell jönnöm, hogy az ismereteim mit sem érnek, ha ezt a saját háztartásomban, a saját családom pénzügyeinél nem tudom alkalmazni.
  Meg is ragadok minden alkalmat, hogy ismereteimet bővítsem.

  Köszönöm a lehetőséget. :)

 • huszár zsuzsanna

  nagyon sok mindent szeretnék még tanulni.nincs elég kitartásom.a halogatás az éltető erőm.mindig megtudom magyarázni mit miért nem volt időm végig csinálni.nagyon sok könyvet olvastam ezzel kepcsolatban.mégsem vagyok gazdag.sőt rengeteg problémám van,de nem adom fel.histzem hogy egyszercsak kitartok a célig.köszönöm a segítségedet.

 • Belényi Renáta (REA)

  Kedves IDA, álatlában nincsenek nagyobb anyagi gondjaim, de a bőség tudat fogalmánk megértése körül még sokunknak van feladata! Nekem is! Hiszen a bőség több szintem jelenhet meg az életünkben : testikeg,lelkileg, szellemileg és anyagiakban. minden jót Ida legyen szép a napod! REA

 • Kedves Ida!

  Igaz személyesen még nem találkoztunk, de ami késik…
  Az én pénzteremtési gondom az, hogy nem terem. Tele vagyok ötletekkel, neki állok a megvalósításnak és csak viszi és viszi a pénzt. Valami miatt Alpheioszhoz és a Péneioszhoz folyók az én pénztárcámból mossák ki a pénzt, ahelyett, h némi aranyrögöt görgetnének oda:(

  Noémi

  Ps: ez volt a mai napi panaszkodási időm:)

 • Sziasztok!”Nincs lehetetlen,csak tehetetlen”-szokta volt mondani XY a családunkból.Na azért ez nem mindig,minden esetben állja meg a helyét, de való igaz, hogy sokszor bizony én tehetetlennek érzem magam szemben dolgokkal vagy emberekkel;ez már a halogatás témához húz inkább. Engem leginkább az internetes pénzkeresési lehetőségek érdekelnek, mert gyesen vagyok itthon és a “hogyan tovább”egyre bizonytalanabb országunkban. Ha én nyerek, én is szeretném felajánlani a jegyet,mert kisbabám van.Azt hiszem leginkább ezért is jegyeztem be ide, hogy,ha nyerek,akkor elajándékozhassam.
  Köszönöm, sziasztok,szép napokat!

 • Sajnos csak annyit keresek amennyi éppen elég! A párommal nem vagyunk túl jóba,ha valami plusz kell a gyerekeknek,azt nekem kell megoldanom,bár ő háromszor annyit keres,mint én! Szerencsére még elboldogulok,de tartalékolni nagyon minimális mértékben tudok és ez borzasztóan zavar,mert bármikor történhet valami és akkor nincs mihez nyúlni! Az eddigi megtakarításomat elvitte az autóm,mikor elromlott, meg lejárt a műszakija. Jelenleg bicóval járok a munkahelyemre 12 km.dimbes-dombos tájon,de nagyon élvezem, erősödöm is és spórolok is!

  Üdv Mindenkinek!

 • Kedves Ida, és Mindenki!

  Örülök a kérdőíveknek, mert arra késztetnek, hogy gondoljam át a pénzhez fűződő viszonyomat.
  Valójában sohasem voltam elégedetlen, de a tudatosság néhány éve van jelen ebben(is)
  Törekszem arra, hogy gazdaságosan használjam fel a jövedelmem.
  A pénzteremtésben legfőképpen a saját munkámra számítok.
  Minden más segítség és hatás örömmel és hálával tölt el, mert ezekre és a szerencsére, nyereményekre soha nem alapoznék.
  Kíváncsian várom minden leveledet, mert nagyon sok még a tanulnivalóm.
  Köszönöm a sok segítséget, melyet ezekből merítek,a sok jótanácsot, melyekre nagy szükségem van, üdvözlettel: Marika

 • Azt szeretném megélni, hogy újra és újra képes vagyok pénzt teremteni. Munkával, nyeréssel, ügyeskedéssel, a kapcsolataimmal. Ebben akarok fejlődni, hogy ez olyan mindennapos mechanizmus legyen számomra, mint a napi szükségleteim kielégítése.
  Boldog vagyok, ahogy érzem az itt megjelenő gondolatok valósággá válását.

 • Lukács Istvánné

  nyugdíjasok vagyunk, kettőnk nyugdíja nekünk elég lenne, de gyermekem most válik, lakástartozásuk vagy, sajnos nem tudják egymás kifizetni.A lakástörlesztésbe is mi segítünk be, olyannyira, hogy a saját házamat nem tudom szakemberrel kifejtetni, saját magam csinálom meg amit tudok. Egyszerűen nem tudom, hogy honnan szerezzek pénz. Nyugdíjasként már több helyen próbálkoztam, de mivel a várostól 30 km-re lakom senki sem akar foglalkoztatni, mert sok a buszköltség. Helyben pedig nincs munkahely. Várom a tanácsot

 • Alapvetően a pénzkezelés lelki-spirituális oldala érdekel, és az, hogy a megtakarításokat hogyan lehet a legésszerűbben befektetni. Mivel nehezen szánom magam a kockáztatásra, ezért fontosnak tartom, hogy lelkiekben helyükre kerüljenek a pénzzel kapcsolatos érzéseim, gondolataim, a félelem józan mérlegeléssé alakuljon.

 • Tisztelettel köszöntök mindenkit. Az általam megjelölt témakör ami érdekel.Én is ajánlanék egy lehetöséget velem ami jó gondolatokat támogat, remélem érdeklödést kapok töletek.Örülnék nagyon .Tisztelettel Molnar Erika

 • Sziasztok, Előző gondolataimhoz annyit szeretnék még tenni, hogy számomra a bőség tudat sajnos a tárgyak halmozásában jelenik meg. Nagyon érdekelne olyan megoldás ami arra vezet rá, hogyan lehet ezt a tulajdonságot háttérbe szorítani és a hangsúlyt inkább a pénzteremtésre fordítani. Köszönöm: Dóri

 • Kedves Ida!
  Én csak csendes olvasód vagyok, sok jó dolgot kaptam az üzeneteidből. Úgy érzem nagyon sok olyan történetet olvastam, amiben jelenlegi gazdagok leírják, hogy az utolsó centjüket is elvesztették és utána lettek nagyon gazdagok. Remélem én is nagyon gazdag leszek, mert most engem is az fenyeget, hogy oda lesz mindenem. 17 évig anya voltam és megszoktam, hogy pénz volt mindig amire kellett. Amióta egyedül élek meg kellett találnom azt, amit szívesen csinálok, de a válság ezt a munkát elsöpörte. Itt állok most és felélem az utolsó tartalékomat és az ingóságaim is veszélybe kerültek. Munkahelyre nem vesznek fel, mert nincs felvétel, idős vagyok, nincs gyakorlatom stb… A netes vállalkozást, most próbálom indítani, de annyi napi sürgős és váratlan akadályozó feladat van, hogy a fontosra nem marad idő és már tiszta fej sem. Így nem könnyű naponta teremteni, pedig az élet ad új és új lehetőségeket, de a nagy zűrzavarban nehéz megtalálni a helyes utat.

  Üdvözlettel
  Magdi

 • Kedves Ida és mindenki ! Nagyon élvezem a másképp gondolkodást és el is kezdtem álmaimat építeni ,ami a családomnak nem tetszik.A párom elment és a fiamat is elvitte tőlem ,mert nemn azt csinálom amit ö mond.Mégis kitartok ,már a 2. helyemre költöztem azóta , a munkámból még nincs jövedelem,mert most lessz a piacnyitás .Pozitivan gondolkodom és most álok lábra ,irtam egy könyvet és képeket festek ,a kiadáshoz sok pénz kellene.A férjem a közös vállalkozásból nem ad semmit mikor odamegyek megver a gyerekek szeme láttára ,mikor azt mondom neki szeretlek apa , még mérgessebb lessz és a kocsimba is belerugott ,most el sem tudom adni , hogy legalább a rezsit és albárletet tudjam fizetni .Bizom benne , hogy minden jóra fordúl .Ami feltünt az az , hogy a gyámügyön és az ügyvédnél és a rendörségen mindenhól férfiak vannak ,senki nem tud segiteni nekem ,egyedűl küzdök és elöre gondolkodom .Várom a csodát mert már mindent megtettem .Azt teszem vele amit szeretnék , hohy velem tegyen .Szeretem a családom,azt nem értem , hogy ők miért nem akarnak szeretni és miért akarja a férjem , hogy azt csináljam amit ő mond .Ebben a világban már mindent meglehet csinálni egy anyával és egy nővel?Senkit nem érdekel egy szebb élet csak engem?Alig várom,hogy végre valami történjen,mert ennek semmi értelme.A pénz nagyon jól jönne ,boldog csak akkor lennék,ha a családom visszakapnám.Lehet a férjem nélkül kell tovább példát mutatnom a gyerekeimnek .Erős vagyok és soha de soha nem adom fel .Mostmár tudom kikért harcolok .A gyerekeimért.amennyiben kisorsoltok a jegyet én is szivesen odaadom annak aki szeretne elmenni a koncertre.Bocsánat , hogy sokat irtam de egyedűl vagyok és valakinek el kellett mondanom .Gondoljatok rám és imádkozzatok értem ha tehetitek.Köszönöm

 • Varkoly Gyuláné

  Helló !
  A kérdésekre válaszoltam. Ha lehet a mindennapokban használható tanácsokat kérnék.
  Üdv.: Erzsike

 • / Megint én vagyok/Elkalandoztam egy kicsit a kapcsolódó cikkekben, nagyon szeretem ezt a lehetőséget is, sokszor olvasok élettörténeteket, sírós-megkönnyebbült női sorsokat. Már sokszor gondolkodtam azon, hogy ,Kedves Ida- vajon tudod-e, hogy nekünk a rosszsorsú nőknek, akik szenvednek a szeretett férfi ön és családrontó viselkedése miatt- a Te tanításaid a kiutat jelentik…? Biztos tudod, mert az oldalakon futó ajánlások párhuzamosan az itt tanultakkal rengeteget segítenek nekem! Eddig azt gondoltam, csak akkor szabadulhatok áldatlan állapotomból, ha elhagyom a párom és egyedül, már nem fiatalon, lakás barátok, szülők nélkül élek tovább, tetemes adóssággal a nyakamon. De már másképpen gondolom! Több önbizalom,pozitív gondolkodás, türelem és nem megy a fizetés kaszinóba….Már a második lecke után “átvettem” a hatalmat én lettem a pénz őrzője, és foggal körömmel védem az érdekeimet, a házamat a gyerekeket és a Társamat !Ezt most azért írtam le, mert sokan vagyunk elkeseredett nők, akik Gazdag nők akarnak lenni – anyagiakban lelkiekben! Köszönöm türelmeteket: Anikó

 • Kedves Ismeretlenek:)
  Most van az az életszakaszom ,hogy több a kiadás,mint a bevétel.Elég régóta foglalkozom az univerzum kérdéseivel.Valamit még biztosan másképp gondolok ,ezért tartok itt ahol tartok.Sok mindenben tudok teremteni,és régen tudattalanul a pénzt is.Önálló nőként szeretnék élni,munkával és teremtéssel anyagi biztonságot létrehozva.Bármilyen segítséget nagyon szívesen fogadok.
  Köszönettel és szeretettel az utánam és előttem íróknak is.
  És természetesen mosollyal:)))
  Tisztelettel:Mónika

 • Kedves Ida!
  Koszonom a lehetoseget.2009-es evben teljesen padlora kerultem. 62 eves vagyok, leszazalekolt. De igazan mondom pompas eletem volt eddig .1993-tol idezojelben egyedul eltem. Barati korom tancolni, szinhazba, masszazsra ,tornara. utaztam stb. jartam. LAnyom 36 eves kulfoldon, fiam most 24 eves. CSodas elet. Ki tudtam fizetni a szamlaimat. Most a szamlak befizetesre varnak, szinte ki sem teszem a labam ,depresszio, eddig megusztam, most kolcsont kell felvennem a lakasomra. Nem huzom tovabb, regenyt tudnek irni. Karmikusan bevozottam 2009 januarjaban egy pasit, aki kozos jovonk erdekeben anyagilag, lelkileg tonkretett, hagytam magam. Ugy talaltam rat ok,hogy egyetlen szorakozasom az internetezes nem akarom feladni. Mottom, most kezdodik az elet. Koszonom, hogy meghallgattatok. Ildiko

 • Nem vagyok lusta, sokat dolgoztam mindig. Tanultam, fejlődtem, a gyerekeimet egyedül, tisztességesen felneveltem. Mindenem amim van, saját erőmből értem el, a kevésből is adtam, ha kellett.
  Valamiért éppen csak, hogy fenntartom magam anyagilag. Biztos, hogy nem jól sinálok valamit, csak nem tudok rájönni, hogy mi az.::(

  Üdvözlettel. Erzsi

 • Kedves Ida!
  Én egyedülálló anyaként nevelem az óvodás kislányomat aki iskola kezdés előtt áll,az édesapja meghalt.Albérletben élünk.Az adósság fél éve csak halmozódik.Nekem az lenne a kérdésem,hogy a mínuszból hogy lehet kimászni?Egyik napról a másikra élünk.Már csak a csodában bízom,hisz segítség híján kötetlenül kell dolgoznom és így pénzt keresni.

 • Azt szeretném megélni, hogy képes vagyok pénzt teremteni, bevonzani a gazdagságot, kialakítani a bőségtudatomat.

 • Kedves Ida!

  Gyakorlatilag ezek a témák egytől-egyig érdekelnek.Kb 1 hónapja látogatom az oldaladat, de már így is nagyon sokat segítettél.Állandóan a fejemhez kapok, hogy ezt másképp is csinálhattam volna!!!Egyedül nevelem két csemetémet (volt férjem 6 hónapja gyerektarást sem fizet),magamra vagyok utalva , de mégis lelkesedéssel tölt el , hogy megtanulom beosztani ügyesen azt a kicsit is ami van. Örömmel tölt el , hogy már egy pici tartalékom is képződött, úgy hogy nem éreztük azt , hogy most ezt nagyon nélkülöztük volna. Vezetem kiadásaimat , tudatosabban , átgondoltabban költekezünk és ez jó érzés ,. Érzem , hogy fejlődöm és ezt próbálom átadni csemetéimet . Mert nekem nem volt aki ezt megtanítsa.Tudatosság ,ez a jelszavam-és tanulni akarok!!!Angelina

 • Kedves Mindenki!
  A pénz teremtés nagy feladat,a fialtatása még nagyobb.
  Életemben már elég sok pénzt kerestem, munkával,de azt szaporítani…. igazán sose ment, annál jobban az elköltése!
  Jó lenne újra teremteni!
  A régi módszerek nem működnek, az újakat meg, még nem ismerem.
  Keresem az utam?
  Ida Köszönöm a lehetőséget!

 • A kiadásokat hogyan lehet csökkenteni vállakozásban, mikre érdemes
  kiemelten odafigyelni ?

 • Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy mit tud csinálni egy 50 év feletti nő, ha állása veszélybe kerül, de még két kiskorú gyereket kellene iskoláztatnia.
  Üdv Edit

 • Paszternák Attiláné

  Sok pénzre lenne szükségem, hogy a gyerekeimet segíteni tudjam, ehhez kérek tippeket azon túl, hogy kora reggeltől késő estig dolgozok.

 • Kis Lászlóné Zsuzsa

  A kérdőíven több témát is megjelöltem, de leginkább arra lennék kíváncsi, mi a helyes pénzkezelés titka? A férjem szerint túlköltekező vagyok, nem tudok spórolni, nincs tartalék pénzem. Ez részben igaz, de úgy gondolom, amire pénzt adok ki,az valakinek a családunkból örömet okoz, vagy szüksége van rá.Szeretek segíteni, és nagyon örülök, ha örömet okozhatok másoknak.Olyan pénzteremtési lehetőséget keresek, amit szívesen csinálok, és talán másoknak is tudok segíteni a tevékenységemmel és pénzt is kapok érte.

 • Azt hiszem a mai rohanó világban mindenkinek jól jöhet egy kis segítség,akár az anyagi dolgokat akár az élet bármely területét nézzük.
  Én csak tudom,mint 4 gyerköcöt terelgető anyuka,sokszor jól jönne egy két jóötlet,tanács.
  További szép estét kívánok mindenkinek!
  Szeretettel.Vica

 • Kepplerné Majláti Csilla

  Kedves Ida!

  Nagyon érdekesek a blogok, s az emailtanfolyamok is.
  Én még nemrég óta vagyok férjnél, s természetesen Én kezelem a pénzt a kezdetektől fogva, könyvelem a bevételeket, s a kiadásokat, ezt nekem az édesanyám tanitotta, de örömmel olvastam a te cikkeidbe.
  Természetesen nekem van magánvagyonom is, amit még a házasságom előtt gyűjtöttem össze, s ezek különféle betétekben vannak.
  Igyekszem most is csak azokra a dolgokra költeni, amik szükségesek, persze nekünk a szülök segitenek, mivel az Én nyugdijam sem nagy, meg a férjem fizetése is a minimál bér.
  Viszont Én nagyon szeretnék egy kisbabát, amihez viszont több pénzre, bevételre lenne szükség.
  Rengeteg pozitiv gondolkodásos könyvet olvastam, s gyakorlom a pozitiv gondolatokat, minden téren, de ugy veszem észre, hogy a férjem negativ módon gondolkodik a pénzről, s ez engem is visszatart, letör.
  Nos, nem tudom, hogyan növelhetem ugy közös vagyonunkat, ha ő közben folyton azon panaszkodik, hogy alig van pénzünk.

  Vagy csak gyakoroljam továbbra is a pénzvonzó gondolatokat, s akkor az ő felfogása is megváltozik majd?

  Köszönöm szépen az eddigi emailokat, blogokat.

  Szeretettel üdvözöllek: Csilla

 • Kedves Ida! Engem a bejelölt témák érdekelnek, de amiről írsz, mindent szeretek olvasni. Nehéz életem volt anyagilag, lelkileg, ma ott tartok, nincs adósságom, sok megtakaritásom sem! De örülnék, ha be tudnám vonzani a bőséget! Számomra már a mostani állapot is jó, remélem, ennél már csak jobb lesz, ha tanulok Tőletek! Pozitív gondolkodást, vonzást, pénz terén. Lelkileg is rám fér a biztatás! Én tudom, hogy tanulok, és elérem, amit szeretnék! Üdvözletem Neked, és mindenkinek, aki olvassa!

 • Kedves Mindenki!
  Egyre nagyobb az eltérés az elvégzett munka és annak jövedelmezése között.Valóban pozitív gondolkodásra van szükség és a vonzás törvényének alkalmazására.Ez egyáltalán nem megoldható számomra.Nem tudok koncentrálni sem folyamatosan elkalandoznak a gondolataim , képtelen vagyok kontrolálni.
  Innentől valóban segítségre van szükség,mások hogyan tudják megoldani?!
  Köszönöm a segítséget és a tanácsokat előre is!

 • Örülök,
  hogy van lehetőségem folyamatosan a pénzügyeimmel foglalkozni. Természetesen eddig is áramoltattam a javaimat, de nem jutottak eszembe az apró kis trükkök, és a tudatosság.
  Amióta tagja lettem ennek a lapnak,
  jobban odafigyelek,
  azonnal rendezem a számláim, hivatalos leveleim, megválaszolom,
  jobban odafigyelek a megtakarításaimra,
  van bátorságom örömmel megvenni, amire vágyom, tudom, hogy az öröm rezgést emel, ezzel együtt nem váltam költekezővé.
  Tettszik ez az átalakulás és folytatni akarom.
  Színes mappákat használok, és boldog vagyok, hogy megtehetem.
  Folytatom tanulmányaim, egész májusban minden hét végén képzésen veszek részt és hála van bennem, hogy őszülő fejjel mindezt megtehetem; van egészségem hozzá, kedvem, időm, és persze rendelkezére állnak az anyagiak, saját forrásból.
  Köszönöm a tanácsokat, többet már megfogadtam.
  A legfontosabb számomra a gondolkodás átalakulása, igaz, amit fejben el tudok képzelni, azt meg is tudom valósítani. Megtettem.
  Sikert és bőséget kívánok az oldal résztvevőinek.
  Sakura

 • Sziasztok!gy vélem sok nővel egy cipőben járok.Egyedülálló anya vagyok,lakástörlesztéssel,rezsivel,net,csatorna díj,ebédpénz stb.A keresetem,minimálbér,családi pótlék,nem sok gyerektartás.Ember legyen a talpán aki ebből,még félre is tud tenni.Nagyon érdekelne,hogyan csinálja.Talán könnyebb lenne,ha megtalálnám a párom,de nem biztos,viszont az életem egyensúlyba hozni nekem kell,és magam akarok mindent előteremteni,amire kettőnknek szüksége van.Sajnos nincs akkora végzettségem,hogy jól fizető állást kapjak.Ezt is alig tudom megoldani gyerkőc mellett.Kérdem én mi lesz velünk,mit tehetünk,hogy valamivel jobb legyen????Pedig alapjában véve,optimista ember vagyok,pozitívan állok a dolgokhoz,és hiszem,hogy nekünk is megadatik…….

 • Sziasztok!

  Hát én a rossz hozzáállásomon szeretnék változtatni, mert bizony elég sokszor gondolok rosszakat a pénzről. Ez sokmindenben megakadályoz, ezt tudom, és az agyam kéne kicsit programozni, de egyenlőre csak a gondolatot tudom elkapni, hogy már megint rosszakat gondolok… Valahogy a változtatás kicsivel nehezebb. Sajnos a családi hátterem sem könnyíti meg a pénzhez való viszonyomat (anyukámnak sem túl jó a hozzáállása). Ez szeretném megváltoztatni, hogy legalább semlegesek legyenek az érzéseim vele kapcsolatban…

 • Nekem a váratlan kiadások okozzák a legtöbb fejtörést, mert amikor úgy gondolom na most úgyahogy egyenesben vagyok, mindig valamire pénzt kell kiadnom.Ezek a kiadások például a gyerekeim szükségletei miatt, vagy egy háztartásigép elromlása miatt keletkeznekleginkább.Visszatekintve persze ha nem is egyből, de mindig volt valamiféle megoldás.Ennek a zökkenőmentesebb túl-, át- és megéléséhez kérnék segítséget.Gyerekeimet egyedül nevelem,van állásom, van másodállásom csak az idővel vagyok hadilábon.Az idővel való gazdálkodás is orvoslásra szorul.Köszönöm a segítséget!

 • Kedves Hölgytársaim!

  Jó látni, hogy olyan is akad közöttünk, aki azért valamelyest eligazodik a pénz világában, de tény, többen vagyunk, akik nem. Én úgy látom – életem derekán -, hogy nagyon sok terhet rak a nők nyakába a társadalom (vagy a szokások, a környezetünk, esetleg mi magunk?). Az élet szinte minden területén helyt kell állnunk – gyerekek, háztartás, társ, munkahely. Ha még ehhez anyagi gondok is járulnak – pedig sajnos legtöbbünknél igen -, nem tudom, hogyan lehet ebből kikecmeregni. Főleg akkor, ha ez az anyagi gond nem egyszerűen csak a megélhetésről szól, hanem súlyosabb ennél, mondjuk tét a házad, mert adósságod van.
  Nagyon szép dolog Tőled, kedves Ida, és minden más segítőtől, hogy felvállaltátok ezt a nemes feladatot, mármint segíteni a nőknek valahogy rendbehozni az életüket. Szívesen olvasom a tanácsaidat, bejegyzéseket, sajnos rendezvényre még nem tudtam eljutni. Ennek egyik oka mindenképpen az anyagiakban rejlik, hiszen még ha ingyenes is az előadás, oda el kell jutni, ami sajnos már nem ingyenes. E kis megjegyzésemből talán kicsit kiderül, nálam elég nagy a baj. Ha ebben valaki tud segíteni, örök életemre hálás leszek neki! Persze nem úgy, hogy megoldja a problémáimat, hanem a tanácsaival segít, hogy azt hogyan tegyem. Sokunknak szerintem már az is erőt ad, ha odafigyel rá valaki, és megérti, miről is beszél.
  További sok sikert kívánok Nektek, Ida, nőtársaimnak pedig kitartást és boldog jövőt!

 • Kedves Mindenki!
  Szerencsés vagyok, imádom a munkám ezért nem okoz gondot a munka. Viszont aránylag kevés idő ráfordítással keresek annyít, hogy megéljünk.
  Most azon dolgozom magamban, hogy legyen még több munkám, még több bevételem, hogy ne csak megéljünk, hanem a + -ra is teljen.
  Jó szakember vagyok, jó végzetségekkel, kevésbé frekventált helyen. Próbálkozom és vonzom, vonzom, vonzom, és remélem megy is, de szeretném ha nyomasztana ez az egész “mi van ha nem lesz munkám….” történet.
  Imádom a szüleimet, de sosem biztak bennem, hogy jó döntéseket hozok, így volt ez az iskoláimmal, a vállakozásaimmal is. Pedig általában bejönnek és mégis…. sosem voltak elégedettek (kívéve mikor megkaptam a diplomámat) vagyis azok, csak nem mondják.
  Lehet, hogy ez az én visszahúzó erőm….?

 • Nekem nagyon sok jó lehetőségem lett volna de valahogy mindig kicsúszott a kezemből!Na most viszont tudok egy nagyszerű munkát és valós,ha gondolja valaki szívesen megosztom vele!!!Az interneten elérhető vagyok üdv mindenkinek és fel a fejjel van megoldás!!!

 • Igen, megvan a “szenvedélyem” amiben egész életemben teljes lélekkel tudnék dolgozni. De valahogy van bennem egy gát, amit át kellene ugornom ahhoz hogy elinduljak. Talán nem tudom magamat jól menedzselni, nem tudom, hogyan kell beindítani egy sikeres vállalkozást. Egyáltalán be sem merem indítani, mert mi van, ha nem sikerül? És mi van, ha igen? Nem tudom leborítani ezeket a félelmeket, és inkább neki sem megyek. Küzdök, de tudom, amíg ezt nem sikerül lebontani magamban, sosem fogok tovább jutni. Perzse, tudom, hogy működik az a jól bevállt program, hogy mert nem érdemlem meg,stb, stb. De ez valahogy kevésnek bizonyul. Ez a gát bennem van, de nem tudom megugorni…

 • Szervusztok.
  Sajnos egy kissé késön kezdtük újra az életünk. Nyugdijasként hátunk mögé dobtunk mindent, egy élet munkáját, és el hagytuk a szülő földem. A férjem ide való, itt született, de Erdélybe lakott. Haza költözött, én meg követtem. A sors ugy hozta, hogy rossz lelyre költöztünk. Lakást vettünk, amit fel kellet újítani,(gáz,kerítés, bepucolás) Az idő sürgetett, kölcsönt vettünk fel. ahogy le járt újabb követte, hogy tovább tudjunk lépni. tiz éve igy kinlodunk,és még belülről nincs rendbe. Közbe a férjem sulyos beteg lett, sokba kerülnek az orvosok, meg a gyógyszerek.Szivesn vállalnék valami munkát, de a szakmám már nem kell senkinek(gép ípari tervező) A számító gép kezelésbe gyenge vagyok, nem tudom, hogy mit tudnék csinálni. A tavaly muszály volt egy újabb nagy összegű hitelt felvegyünk mivel dőlt ránk a mennyezet tetővel eggyütt(sajnos, hogy még nehezebb legyen csak valutába kaptam)amit 6 évig kell fizessük. Ezért van az , hogy nagyon érdekelnek a tanfolyamok, de nincs amiből ki fizessem. Nekem még a be utazás isrá tevődik a tanfolyamok árára(+2500ft).
  Ezek után, hogy tudjam be osztani ami kevés marad, hisz még a felújítás sincs be fejezve. Amit mtudtam meg csináltam, hogy ne keljen fizetni érte, de amitnem tudok azt hiába erőltetem.

 • Kezdek biztos lenni abban, hogy az anyagi problémák megoldása karmikus feladatom. Megtaláltam már a munkát, és tevékenységet, amit szeretek, és mégsem jön a várva várt pénzügyi stabilitás.
  A legnagyobb problémám, hogy sokat örlődtem ezen, és görcsösen akarom. Most próbálok ráhangolódni arra az energiahullámra, hogy a pénz csak egy eszköz. Nem az a lényeg, hogy mennyi pénz volt ma a zsebembe, hanem az, hogy boldogan telt- e a napom. Nem a pénzért élek, hanem azért, mert szeretek élni, mert csodálatos dolgokat tehettem ma.
  Mi van akkor ha holnap elveszítjük a lakásunkat, mert a duplájára nőtt törlesztőt már nem tudjuk fizetni…semmi. Keresünk egy szuper albérletet, és élünk boldogan tovább:) Vagy az egész életünket leélhetjük idegesen, a pénzt görcsösen hajkurászva, és nem tudunk majd rámosolyogni a gyerekeinkre, és egymásra.
  Vitale is azt írja, h a legnehezebb dolog abbahagyni a céljainkon való rágódást. Én most abbahagytam a pénzen való rágódást:)

 • Kedves Ida! Én bizony még jobban halogatok,most legalább tudom miért.Mibe kéne segítség?Idő beosztással vagyok bajba.Idegileg majdnem kikészültem,sorra ismerem el,hogy hibáztam és a gyáva nyúl most üvöltő farkas .Meghúztam a határokat ennyit és eddig és nincs pénz nincs segítség .Megtettem minden tőlem telhetőt a húgom unokáiért.Most mégis intézetbe vannak a szülök hibája miatt ,Ök bizony nem strapálják magukat.Hozzá nyúltam a vész tartalékhoz is,a gyerekekért.Tanulság a jó kislányok soha se lesznek gazdagok.

 • Szeretném, ha az anyagiakban a bevételem nagyobb lenne, mint a kiadás, mert a tartalékaim egy kicsit veszélyben vannak. Sajnos szinte mindig van egy előre nem látott kiadás, amire nemigazán gondoltam.

 • Szeretném tudni hogyan lehet egy meglévő vállalkozást eredményessé tenni!

 • Az én élethelyzetemben a pénz, mint szükséges forrás nem csak rólam és saját fenntartásomról szól, hanem 3 lányom életét , iskoláit és boldogságát feladatom egyedül (és velük együtt)biztosítani. Nagyon sok dolgot csinálok egyszerre, hogy megoldjam, feloldjam gondjainkat, feladattá tegyem a problémákat. Intuitívan gondolkodom, lehet, hogy több racionalitásra lenne szükségem, jobb tárgyalóképességre, a pénzzel való ,,mélyebb barátságra”. Szüleim hatására, akik ilyeneket mondtak: ,,elverlek, mint a rossz pénzt” ,,az a rohadt pénz.”.. stb. kisgyermekként nyitottan valószínűleg rossz minták kerültek belém, amit életem folyamán igyekszem meditációkkal, belső tanulással, igazi énem megismerésével feloldani. A ,,pénz nem boldogít” téma sokszor vitaként merült fel társaimmal való beszélgetés során. Gondolkodásmódom átállítása és a helyes egyensúly megtalálása az elfogadás és adás egyensúlya a feladatom. A módszereket keresem hozzá. Köszönöm. Zsuzsa

 • Sziasztok! Nem tudom mi történt velem, de az utóbbi időben nekem sem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt szeretném. Maximálisan hiszek az Univerzum segítségében, sőt tapasztaltam is már nagyon sok esetben. Most hogy mi történt? Nem tudom megmagyarázni, de elég nehéz helyzetben vagyok, valamit biztosan elrontottam valahol. Feladni nem szoktam, most sem teszem, be kell vonzzam a gazdagságot, a sikert. Ezen dolgozom. Köszönöm a lehetőséget. További sok sikert, és szép estét mindenkinek. Zsóka.

 • Győri Mária Méry

  Sziasztok!
  Szerintem a legtöbb probléma a nőknél abból adódik a pénzkezelés terén, hogy él bennünk az ősprogram. Miszerint a nő a család Anya!
  Ezért valahol a család mint olyan megszünt. Minden nőnek azt szajkózza ez a világ, hogy őnálló legyen, és saját maga teremtse meg a betevőt, még tovább megyek tartsa el a családot. Tehát a sok frusztráltság ebből adódik. Sajnos kivívtuk magunknak az egyenjogúságot!
  A férfiak már el is várják hogy a nő keresse a pénzt, ők meg lehetőleg mindennap sörözhessenek.
  Tessék asszony és nőtársaim, együk meg amit főztünk.
  Ki beszél itt halogatásról?
  Szívesen olvasnák tőletek Ida erre megoldást.

  Üdvözlettel: Méry

 • Kedves Zsoka ne a gazdagságot ,vonzd be béket,ha béke van nyugalom bekéreckedik a pénz is befelé lehetőségek formájában .Ilka54

 • Kedves Ida,
  Fiatalabb koromban azt hittem, hogy a pénz boldogít és ha megveszek mindent magamnak akkor pótolhatom a szeretethiányt és odafigyelést de nem így van.
  Most már tudom hogy a megtakaritás az anyagi biztonság amit megteremtesz magadnak az a legnagyobb szeretett mert önbizalmat és magabiztoságot ad és szeretettel gondolok magamra, hogy ezt meg tudom adni magamnak. Bár még azért néha elbotlom de már csak egy hitelem van, és van kis megtakarításom.
  És igyekszem erőd lenni, ha jön a kísértés valamilyen könnyű boldogságra. Bár mostanában arra költök hogy megtaláljam magam mint ember és nő.
  szeretettel és köszönet a segítségért.

 • Szerintem meglehetősen sokan vagyunk, akik szeretnénk megteremteni az anyagi biztonságot, stabilitást a családunk számára.
  Én 2 éve váltam és kezdtem új életet 3 gyermekemmel. Szerencsére nem teljesen nulláról indultunk: a közös vagyont megosztva sikerült egy megfelelő méretű lakást venni. “Természetesen” hitel is kellett még hozzá….
  De nem egyszerű a mindennapokban ellavírozni a pénzügyekben… Mindenre jusson is, maradjon is…. a gyerekek nőnek és ezzel együtt a kiadások is. A bevételeim meg sajnos ugyanazok… Igazán az exemre nem számíthatok az anyagiakban a minimális gyerektartáson kívül. Az oroszlánrészt nekem kell vállalnom. És pillanatnyilag úgy érzem, hogy amit jelenleg tudok meg is teszek. De…. és itt jöhetnek azok a lehetőségek, praktikák, ötletek, amelyet Ti tudtok biztosan, hogy még jobb és egyszerűbb legyen megteremteni a megfelelő anyagi biztonságot.
  Sokat olvastam már a vonzás törvényéről, egyre több ezoterikus témájú írást lapozok. Úgy gondolom, hogy ezen az úton fogom megtalálni a megfelelő megoldást!

 • Szi Ida!
  Számomra a legfontosabb a gyakorlati tanácsok lennének. Oké, tudom és hiszem is a vonzás törvényét és tudom, hogy a mindennapokban vló használata a legfonntosabb. No de hogyan? Miképp? Én nap mint nap elképzelem, gondolok rá, érzem hogy már az enyém…. – de őszinte leszek: eddig semmilyen áttörés – pedig régóta teszem. Hitem még mindig stbil – csak gyakorlati tanács kéne, akár konkrét megvalósult esettanulmánnyal alátámsztva. Köszönöm.

 • Kedves,Ida!
  Azt hiszem a problémáimat ismered. :-)
  Őszintén meg mondom,nem tudom,mit írjak ide.
  Sokat fejlődtem,az utóbbi időben,meglátásom szerint.
  Már viszont nincs időm,a saját káromon tanúlni.
  Még több mindent kellene,meg tanúlnom.Ez biztos…!!!De…nekem mindig ott a DE!!!!!!!!!!!!!
  Ez a gondom.

 • Kedves Ida!

  A kérdőív első szavánál PÉNZTEREMTÉS az ember ledöbben, és elgondolkodik.

  Az ember aki szeret, és tud is dolgozni, erején felül dolgozik, még nagyobb erőbedobással mint mások, még akkor is dolgozik, amikor már mások épp múlatják az időt, az évek folyamán szembesül azzal, hogy ez is kevés; mert “átszervezésre”, és egyéb “hihetőnek tűnő” kijelentésekre hivatkozva vagy a próbaidő utolsó napján, vagy x év után elbocsátják a munkahelyéről. Mire épphogy összeszedné magát anyagilag, megint mennie kell; így hogy teremtsen plusz pénzt elő, sőt a nyugdijas éveire hogy tartalékoljon?

  Egy olyan átfogó segítség halmaz tanácsot kérnénk a magyar
  nők számára -mivel többen is megkértek, hogy vessem fel a napi gondjaikat, – amiben minden bennefoglaltatik:

  hogy teremtsen pénzt, hogy gyarapítsa, mit tegyen hogy pénzt kereshessen, ha már elmúlt 45 éves, hogy adja el magát a “piacon”, mármint a munkahelyén hogy megbecsülést kapjon, és megfelelő anyagiakat is – köztudott, hogy egy adott szakterületen az alkalmazott férfi sokkal többet keres, mint ugyanazt a munkát elvégző nő -, és azon felül még ebből nyugdíjas éveire is betartalékoljon; továbbá még ebből ha tud a rászorultakon is segíthessen.

  Ehhez kérnénk szíves szaktanácsaidat.

  Az eddigi hasznos Tőled kapott tudást nagy hálával, és szeretettel köszönöm:
  Fanny

 • Kedves Ida, kedves notarsaim!

  Szerencsere megtalaltam azt a lehetoseget, amivel tobb penzre tehetek szert, mint eddig. Ezzel most nagyon boldog vagyok. Jovoltatokbol most tanulom a penz kezelesenek tudomanyat. Azt erzem, hogy jo uton jarok, de meg nagyon messze attol, hogy anyagi biztonsagomat megteremtsem. Ezert fontos szamomra, hogy tartsam Veletek a kapcsolatot, hogyha szuksegem van a segitsegetekre, legyen kihez firdulnom. Iszom a szavaitokat, mindent megteszek az ugy erkekeben. Izgalmas utazas ez szamomra. Es persze eletbevagoan FONTOS. Jo tanitvany leszek.

 • Sziasztok!

  Tapasztalatom, nemszabad hitelt felvenni inkább félrekell tenni a pénzt és esetleg kamatoztatni.

 • Sajnos nekem nincs mit beosztanom,mert keresetem sincs. Munkanélküli vagyok tetemes adóssággal és ebből az adósságból nem tudok kilábalni. Ehhez a tapasztalat és a segítség is kevés. Kilátástalan a helyzetem , ráadásul egyedül vagyok, ami megsokszorozza a problémámat.kÖSZÖNÖM

 • Szeretném a pénzt beáramoltatni az életembe. A hiteleimet visszafizetni, a lányaim tanulmányait nehézségek nélkül támogatni, nyugodt, anyagi gondoktól mentes életet teremteni.

 • A pénz bevonzása számomra nagyon fontos. A lakásunk megmaradása múlik rajta. Új vállalkozásommal munkát szeretnék vállalni, most még teljesen a nullán állunk. Ismerem a vonzás törvényét és azt is tudom, hogy másképpen kell fogalmazni, csak pozitív dolgot szabad mondani vagy leírni. Sokat meditálok, a negatív dolgokat egy képzeletbeli ládába beledobálom és szintén egy képzeletbeli ablakon kidobom. Türelmes vagyok, ez a tanulás időszaka, és én kivárom azt, hogy a dolgok jobbra forduljanak. A hit a legfontosabb. Jönnek a nehézségek, de ezek a hit próbatételei. Én hiszek abban, hogy minden jóra fordul.
  Köszönöm a lehetőséget, hogy mindezt leírhattam.
  Üdvözlettel: Zsuzsa

 • Sajnos munkanélküli vagyok,egy fillér keresetem sincs, nagyon elvagyok keseredve mert a férjem fizetéséből élünk és tele vagyunk adossággal,fére tett pénzünk nincs sajnos,mert sohasem volt belóle több mint amiből éppen megtudtunk élni,két fiam van és nagyon kilátástalan helyzetben vagyunk ugy érzem,minden segitséget szívesen vennék,mert már kilátástalan a helyzetünk.Az életem egy nagy katasztrofa.Szia Ida

 • Kedves Ida!

  A kérdések nagyon jók, csak a megfelelő választ kellene rájuk megtalálni. Úgy érzem, hogy nekem még van a lábam alatt talaj, de mégis jó lenne némi stabilitás a jövőre nézve is. Már nem vagyok mai csirke és többek között ezért is 3 felé fizetem az ún. nyugdíjjárulékot, nagyon kiváncsivá tesz, hogy mi jut belőle majd vissza a megfelelő időben. Azért teljesen erre hagyatkozni badarság jól tudom, de most olyan a helyzetem, hogy nagyobb (pl. több havi biztonsági tartalék) megtakarítására csak álmomban gondolhatok, pedig próbálok a helyzetemhez mérten megfelelő “lábon” élni és ehhez mindent meg is teszek.
  Köszönettel és szeretettel

  Némike

 • Kedves Ida!
  Jó lenne ha lenne valami csoda ami segítené az adóságaim lecsökkentését.Nem kellene minden nap azon idegeskednem mi lesz holnap.
  Üdv.Sancsa

 • Sajnos meg most sem tudom igazan mit szeretnek csinalni, sodrodom az idovel amit en ugy eszlelek hogy megallt – mar 7 eve, Mint csipkerozsika csak en ebren vagyok de nem tudok mit kezdeni magammal, milio dolgot csinalok de nem tudom hogy erdekelnek-e? Megragadok minden lehetoseget es kesobb rajovok ez sem az amit en szeretnek. De akkor mi az??????

 • Antalné Pásztor Irén

  Kedves Ida!

  Szeretnék valami útmutatást kapni ahhoz, hogy miként tehetnék szert olyan havi jövedelemre, ami a legalább a minimális költségeim fedezetét biztosítaná, úgy hogy teljes jutalékos rendszerben dolgozom. Vannak hónapok, amikor nincs bevételem, ennek következtében mindig el vagyok csúszva a számláimmal.
  Üdv,
  Irén

 • Mikor lehetőségem volna dolgozni,nem találok megfelelő munkahelyet.
  Mikor találok,akkor bőven lenne,valami miatt időm nincs rá.
  Örök körforgás,remélem rendeződik majd ha már a gyerekem iskolába fog járni.
  Ötleteket várnék arra,miképp tudnék a kevés pénzből kijönni,minél több dologban valahogy megfogni a pénzt!?

 • Lassan diplomás pályakezdő leszek, és minden ami a bőség tudatossággal kapcsolatos, plusz minden technikai dolog, hogy hogyan marketingezzem,hírdessem, találjam meg célcsoportot. Valamint tényleg azt éreztem , hogy teljesen gyerekcipőben járok, de szívesen hallgatnék meg nálam tapasztaltabb embereket.

  Hogy hogyan valósítsam meg azokat a gondolatokat, amik a szívemből jönnek?

  Sokat segített a vasárnapi konferencia, megerősített azokban , amit eddig is éreztem.

  PRÓBÁLKOZNI KELL, a FÉLELMEIMEN keresztül.

 • Kedves Mindenki!
  59 éves, Pest megyei kisvárosban élő,középfokú végzettséggel rendelkező,
  multinál alkalmazásban álló, minimálbéren foglalkoztatott nő vagyok. Három fiam van.A kicsi még középiskolai tanuló.A férjemtől külön élek, albérletben.Ő a gyermeke eltartásához nem járul hozzá.Különböző perek elkezdéséhez nincs elég pénzem.
  Két műszakos munkarendben dolgozom.Emellett rendszeresen másik pénzszerző tevékenységet is végzek. Ezen felül egészségmegőrző terméket is forgalmazok.A család számára szükséges dolgokat a legolcsóbb alapanyagból saját munkával próbálom megoldani. A két nagy fiamat semmivel nem tudom támogatni. Igy az ő életkezdésük is jelentősen hátrányból indul.
  Erősen hajszolt, kifáradt ember vagyok.
  SZERETNÉM TUDNI MIT CSINÁLOK ROSSZUL.
  Üdv: Éva

 • Leginkább a pénzteremtés jelenlegi módja érdekelne. Minden eddigi csatornám – amiből eddig tisztességesen meg tudtam élni, mind-mind eldugult. Elvem a több lábon állás volt, s ez működött is évitizedeken keresztül – ha valami kevésbé jövedelmezett, a másik tevékenység jobban ment – legrémesebb álmomban sem hittem, hogy minden majdnem egyszerre szinte nullára csökken.

 • Kiss Sándorné- Márti-.

  Egészségügyben dolgozóm ,tehát anyagilag sohasem voltam eleresztve .Családomat elvesztettem fiamat,férjemet. 1999-ben, 2000-ben.Tehát nagyon is érdekelne a pénzkeresés lehetősége,tanácsadása.

 • Rengeteget foglalkozok mostanában a vonzás törvényével,de úgy érzem nem tudom alkalmazni.Pedig szerintem nagyon rossz anyagi helyzetemen már csak ez segítene!Egyre jobban eladósodok.

 • Szebegyinszki Andrea

  ‘Vállalkozóként’ elsősorban a vállalkozási pénzügyek, pénzkezelés, befektetés, megtakarítás témakörök érdekelnek. Magáneberként ugyanezek, kiegészítve a társadalmobiztosítással. (koromból adódóan)
  Pszichológusként a téma lelki oldala ismert számomra.
  Mivel online vállalkozáson gondolkodom már egy ideje, így ez a téma is érdekel.
  Összességében gyakorlati dolgok, amik ‘valahogyan’ bölcsészként kimaradtak az életemből-eddig.

 • Sziasztok!
  Nálam anyagi téren addig nem is volt gond amíg meg nem szültem a lányomat.(Azt a munkát végeztem amit mindig is akartam). Szülés után több hónapos késéssel jött az első GYED így a vésztartalékom hamar “elkopott”.Párom még ha csak pár hónapra is de munkanélküli lett ez is felborította a napi megélhetést.Egy fővel nőtt a család mégis kevesebb pénzből kell ugyanazt megteremteni mint korábban -érti ezt valaki? A kifizetettlen számlák, bánkitörlesztések pedig csak gyarapodnak.Jóval több a kiadás mint a bevétel.Engem minden megoldás érdekel-próbálok nagyon pozitív lenni de úgy érzem egy hatalmas negativ spirálba kerültem! Heni

 • Sziasztok! Én is ahogy többen írtátok több dologgal is igyekszem pénz teremteni. Ezekben a dolgokban az elindulás, majd, ha valami miatt megreked a folyamat az újraindulás nehéz. A megrekedést legtöbbször valami rossz dolog okozza, ez energiát vesz el és a figyelmet eltereli a tenni valóról. Mit tehetek, hogy kiűzzem a negatív energiát magamból és mielőbb a feladatra összpontosítsam a figyelmem és az erőimet.

 • Férjemmel 8 éve vagyunk házasok. Saját családi házat akarunk, de félünk a hitelektől. A 4 éves kisfiunk kistestvért szeretne. Mondtuk neki, hogy akkor lesz, ha az új házunkba beköltöztünk. Hogyan tudom az anyagi biztonságot megteremteni? Hogyan tudok olyan munkához jutni, amiből ki lehet fizetni a lakáshitelt és még marad pénzünk a megélhetésre is? Minden dolog, ami az életem során történik velem, a saját gondolataim eredménye. Sok önfejlesztő könyvet elolvastam már. Az egyik gyenge pontom az, hogy egyből várom az eredményt, és ha nem jön, elbizonytalanodom. Hogyan tudom a gondolkodásomat gyökeresen megváltoztatni, hogy bízzak a céljaim elérésében? Hogy ne legyen semmi kétségem afelől, hogy az enyém az, amit akarok? Hogy biztosan megkapom…Hol találom a választ?

 • A pénz tiszta áramlása mindig jól jön,kitartónak kell lenni.
  Nagyon fontos az egészség,lelki béke, a mindennapok harmóniája.
  A bőség kosarát mindenkinek.

 • Kedves Ida!
  Nem a koncert-jegyek miatt írok,hisz valószínüleg elsem tudok menni.Nagyon nehéz bármiről is irni,ha napi problémáim vannak,mint már annyiszor írtam teljesen elvagyok adósodva,kb,háromszor annyi a kiadásom mint a nyugdíjam,így a banki telefonok és megbeszélések ( értsd:ígéretek ) között lavírozok,álandó csúszásban vagyok,iszonyú erőfeszítésembe kerül,hogy fenn tartsam a napi életünket.A lányom fizetése a deviza alapú lakáshitelre megy,igyekszünk legalább azt kifizetni.Természetesen átvettem okos tanácsaid,renszeresen írom a kifizetendőket a kiadás rovatba,bevétel csak a hó elején,legszüségesebb vásárlás ebédjegyre,Ha látnál mégis azt hinnéd jól vagyok,mert csak pozitívan nézek a világba,talán ennek köszönhetem,hogy még tudok nevetni,figyelek mindenre és minden érdekel.Köszönöm,hogy jó tanácsokat kaptam Tőled,olvasom írásaid,figyelem hol tartasz előadást és próbálok úgy élni ahogy kell
  Nem panaszkodom,ezek tények,és tudom megfogom oldani.Persze azért kellenek a barátok és a család bíztatása és természetesen sokat segítesz Te is.Köszönöm.

 • Kedves Ida! 46 év munka után 65 ezer nyugdijat kapok, nem tudom hogy kéne beosztani, mert majdnem smmire sem marad ,sőt a hónap utolsó hetében már kenyeret sem tudok venni. Ezért küzdöttem becsülettel ennyi évet? Kösz a segítést üdv: Gabi.

 • spórolási tippek, házi ötletes megoldások érdekelnek. A háztartásban rengeteg pénz elmegy szerintem…

 • Sziasztok. 2-éve sajnos kevesebb pénz folyt be mint ami a kiadásom. Hiába dolgozom egyszerűen nem tudom kezelni a helyzetet. Senkire nem tudok támaszkodni a családom nem partner a gondokba.

 • Kihívásaim a pénzzel kapcsolatban? Tanácsok, hasznos tippek?
  Nos, ami egy mindjárt 2 gyermekes vidéki édesanyának felmerülhet.
  Szerencsére nem szenvedünk hiányt semmiben, viszont jól jönnének olyan tippek, hogy lehet a gyerkőcök mellett pénzt teremteni. Pl. online vállalkozást felépíteni? Na jó, de mikor? Éjjel 10 és reggel 6 között? Vagy tőzsdézni? Oké, de szintén hogy teremtsem meg rá az időt, hogy azért állandó jelleggel a netet tudjam figyelni?
  Vagy várjak a pénzcsinálással pár évet, és egyszerűen örüljek a mindjárt két gyönyörű gyerkőcömnek, és a támogató, szerető férjemnek?
  Ez is megoldás :).
  (mellette egyébként vezetem a kockás füzetet a havi cash-flow-nkról, igyekszem tudatosan vásárolni, háztartást vezetni, élni).
  Azért minden ötletet szívesen veszek, akár gyakorló édesanyáktól is.
  Köszönöm,
  MJudit

 • Kedves Ida! A Feng Shui szerint alakítottam át a lakásomat tavaly ősszel, tényleg mondhatom: működik. Elindítottam az új vállalkozásomat, de még nem találtam rá az igazi látogatókra és nem értékelem magam eléggé, hogy annyit kereshessek amennyit elterveztem. Remélem mihamarabb lebontom a gátakat, ehhez segítséget várok!
  Minden jót kívánok! Köszönet a lehetőségért! Csilla

 • Minden érdekel a témával kapcsolatban, elsősorban azonban a pénz megtartásának a ,,művészete”.
  Viszonylag jól mágnesezem a pénzt, de rosszul őrzöm.
  Bp. 2010. 05.12.

 • Takarékoskodási tippeket itt találtok, lányok: http://www.gazdagnok.hu/2009/10/10/legy-kreativ-penzugyeidben-is-ird-meg-takarekoskodasi-tippjeidet/
  – ezt gyorsan meg akarom osztani veletek, némileg reagálni a fentiek egy részére.

  Köszönöm a rengeteg bejegyzést – nagyon tanulságos olvasni, amiket írtok. És lesz folytatása, az biztos (a nyereményjáték sorsolásán túl). Jelzek majd nektek erről is.

  Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!
  Én megjártam egyszer egy befektetéssel, amiből még a mai napig sem bírtam kikecmeregni. Nem halogatásból, hanem a pénzügyi ismereteim hiánya, és pénz elvesztéstől való félelmem miatt. Amióta téged olvaslak, már csökkent a félelmem, de a megoldást még nem látom. Ehhez kellene a segítség.
  Köszönettelés várakozással:
  Erika
  ui.:Optimista, szép napot!

 • Már eddig is nagyon sokat tanultam Tőletek. Kezdtem a pénzügyeim átnézésével, a bevétel-kiadás vezetésével, az aprók gyűjtésével, és az “addig nyújtózz, amíg a takaród ér” gyakorlásával. A tulajdonképpeni gondom, egy döntésem következménye. Deviza lakáshitel… és ennek a megemelkedett összegnek a havi visszafizetése. Szeretem a munkám (pedagógus vagyok), élvezettel csinálom, de kb pont annyit keresek, hogy fizetem a hitelt, a rezsit, és az “életben maradásomhoz” szükséges élelmiszert… másra szinte nem is marad… Na, ebből hogy lesz bőségtudatom?

 • Az anyagiak mindannyiunkat érint…számomra nagyon fontos lenne, h hogyan módosíthatoma tudatalattimat a gazdagságra….Illetve az, hogy miért nem megy…mirt nem tudjuk átátllítani???Számos könyvet végig olvasva, meditációs technikákat alkalmazva, tudatformáló Cd-ket hallgatva….nehezen jön a változás….mi ennek az oka???Rendszeresen elcsúszúnk pénzügyeinkben, és több a kiadásunk mint a bevételünk….nem spórolunk mert akkor az megy ki az univerzumnak….hiszen a spórolással megvonok magamtól olyan dolgokat amiket szeretnék ezzel hiányt teremtek…és persze ezt is vonzom be….de ez egy körforgás, és nem értem akkor miért nem jön a nagy áttörés sem???

 • Most induló vállalkozásom pénzügyeinek intézésében lenne a legnagyobb szükségem segítségre. Ehhez igen komolyan csatlakozik a pénzteremtés, mert egyenlőre tartok tőle, hogy meg tudom-e keresni egyáltalán a járulékokra valót.

 • Engem is minden érdekel. Nagyon örülök sok nagyszerű okos infóknak. Jó ilyeneket olvasni, mert figyelmeztetnek, hogy használjam is amit tudok. És persze tanulok is. Ez nagyon értékes számomra. Szóval mindig örömmel olvasgatok mindent. Minden pénzkereseti lehetőség érdekel, leginkább az itthon végezhető. Ennek több oka van. Ezért ennek a vonzatai is. A kezdet, a nehézségek kezelése, az önfejlesztés, az ezoterika is. Most első az itthon végezhető munkák megtalálása. Kedves Ida! Minden jót kívánok Neked és persze minden nőnek ebben a nagyszerű közösségben. Szerintem a konkrét dolgok vonzása hasznosabb mert kézzelfogható eredményt ad, mérhető sikert. Ami közelebb visz az ideákhoz mint béke, boldogság és társai. A kis lépések technikája, a hála és a köszönet a sikerért nekem bevált. Az első volt a legnehezebb.

 • Engem arra tanítottak,hogy
  lássak: embereket, helyzeteket, lehetőségeket
  figyeljek: viselkedéseket, változásokat
  ismerjem : a képességeimet,erőmet
  hozzak: jó döntéseket
  készítsek: stratégiai tervet
  alkalmazzak: rugalmas taktikát
  gondolkodjak: higgadtan
  számoljak : a véletlenek lehetőségével
  használjam: mások bölcsességét

  Ehhez remélek segítséget körötökben.

  Üdvözlettel: Ataki

 • Fábián Győzőné

  Gita vagyok Debrecenből.Igen nehéz erre válaszolnom.Egész életemet végigdolgoztam és tanultam.1998-tól egyéni és társas vállalkozást vezetek.Az elvégzett munkáimhoz nem párosult anyagi szerencse.Voltak szerncsés és sajnos szerencsétlen döntésem is. Ennek a levét iszom. B enne vagyok a mókuskerékben és nem tudok kikeveredni. Már a házam is ráment.kb ennyi

 • A válás és 3 gyermekkel maradás egy új élet kezdetét jelenti számomra (számunkra). A szinte semmiből kell kezdeni, felépíteni szívósan az élethez valókat és kiküszöbölni a mínuszba eséseket a pénz nagy szó amíg nincs elég (amíg a “lukakat” kell tömködni)és eljutni addig amíg ezt a mindennapokban nagy számolgatások nélkül történik.
  Szeretném elérni napi 500-1000 forintnál többet költhessek és sorolhatnám a macerákat.
  Túllépés, előrenézés, pozitív hozzáállás,némi gondtalanság, vidámság, 1 számítógép és internet hozzáférésből kiindulva segítséget remélve, keresve jutottam el hozzátok.

  Köszönöm előre a segítséget: Kati

 • Tavaly elváltam,a gyerekeim már nagyok (19,22 évesek).A fizetésem hatékonyabb beosztását kellene megtanulnom.Mert minden fontos, szeretek csinosan öltözni, és nem jut félretevésre. A pénz bevonzását kellene megtanulnom, és a megtartását.Nem költök sokat,kevés a fizum, csak ha marad egy kicsi,rögtön lesz helye.Jó olvasni a cikkeket,szeretnék sokat tanulni.Köszönöm

 • Hogyan tudnék még több pénzt keresni??

 • Nagyon köszönöm a rengeteg hozzászólást, jelzést.
  Tegnap a Muzsikus Rádióban a Női BőségSzaru című műsoromban megtartottuk a sorsolást Ambrus Barbara lakástextil tervező, függönyözési specialista segítségével (http://www.csodasotthon.hu). Erről hangfelvétel készült, és hamarosan közzétesszük a nyerteseket is.

  Az általatok leírtak alapján terveim szerint születik több írás akár vendég blogolókkal is, v. hangfelvétel/videó.
  Most jómagam hirtelen csak Erikának reagálnék, de talán másoknak is válasz. És előre elnézést, ha kicsit túl szigorú lesz.

  Ha valaki hajlamos költekezni, azaz úgy vásárolni, hogy megvesz valamit, amire igazából nincs szüksége, és lehet, hogy maga is nemcsak feleslegesnek tartja, nem használja/nem hordja, hanem lelkiismeretfurdalása is van esetleg, nos ebben az esetben tuti, hogy költekező személyiség típus. “…ha marad egy kicsi,rögtön lesz helye” – ahogy Erika írja. És ez a jó hely nem tartalékképzés, befektetés az esetek döntő többségében.

  Nos, ha nem kontrollálod a pénzügyeidet, ha az érzelmeid, a nem előnyös pénz szokásaid vezetnek, akkor magad alatt vágod a fát hosszú távon. Sarkosan: beleversz egy koporsó szeget a pénzügyi jövődbe. Elköltöd, elpazarlod a jövődet – MOST. Magad hozod magadat nehéz helyzetbe.

  Én is költekező voltam. És ha előjönne belőlem ez, akkor figyelmeztetem magamat, hogy a nyugdíjas éveim pénzügyi megalapozottságából veszek el, kiszolgáltatottá válhatok (a sajáto szokásaimnak való kiszolgáltatottságon túl) másoknak, mert hogy rájuk szorulok (cég, ügyfelek, kormány, állam, családtagok stb.). És nem csinálhatom azt, amit akarok – elveszítem a szabadságomat ezzel, a szabad döntéshez való jogomat. És köszönhetem ezt magamnak. És senkit nem okolhatok, amikor aztán anyagilag esetleg nehéz helyzetbe kerülök, csak magamat, mert nem bírok a költekező hajlamommal.

  Hamarosan jön egy online szolgáltatás csomag, aminek segítségével fel tudjátok mérni a saját pénzügyi személyiségtípusotokat,
  de sokat segíthet PénzTündérünk is: http://www.gazdagnok.hu/penztunder1/
  És az ingyenes pénzügyi tervezés e-mail kurzus is: http://www.gazdagnok.hu/penzugyi-tervezes-ingyenes-e-mail-kurzus/

  Változtatni egy dolgot lehet igazán, és kell is szerintem: nem másokat, hanem sajátmagamat. Amióta erre törekszem, az egész életem boldogabb, kiegyensúlyozottabb, és egyre bőségesebb, gazdagabb :-)
  És ma már én sem vagyok költekező, mert hogy a pénzügyi személyiségtípusok nem statikusak, változtathatóak – és változnak is. Ha mi magunk is akarjuk, elköteleződtünk erre.

  Jó belső úton járást a pénzügyek terén is mindenkinek :-)

  Ida *** szeretettel

 • Harangozó Márta

  Kedves Ida!
  Szeretném végre megtanulni, hogy a pénz ne follyon ki a kezem közül.
  Sajnos elég zűrös kapcsolatban élek , és mindíg probléma hova tünik a pénz.Szeretném végre megtanulni hogyan tudjam úgy beosztani hogy hónap végén ne kelljen azon törni a fejem, most vajon mit tudok megvenni. Segítségedet és a tanácsaidat előre is köszönöm.
  További szép napot kívánok.
  Üdvözlettel: Márti

 • Nekem az a problémám, hogy szegények a szüleim és nem képeztek, és engem szidnak azért is, hogy ők nem tudják el tartani magukat.
  Sok mindentudok de elmélyülve és szakmásítvan nem vagyok semmiben. Viszont túl erkölcsos és művelt vagyok sok dologhoz.
  Szerintem megoldódna, ha egy olyan szakma ami ma hangzatosan fut ki lenne bennem finomítva. Vagy lenne egy olyan is merősöm aki meghívna olyan helyekre ahol lehetne pénzt keresni, amivel megvethetném a tovább lépésünk lehetőségét. Szivesen foglalkozom gyerekekkel. Esetleg olyanokal akiket afganisztánból akarnak a szülők értelmes biztoskörülmények közé szállítani.
  Nem tudom,hogy a Fehér Kereszt mennyire lenne segítségemre ebben.
  Ida te már ismersz engem mert írtam neked szerinted mennyire álnám meg a helyemet mint nevelőnő.
  Tisztelettel Fné Andrea

 • &Andrea: az alkalmasságot, a megfelelőséget azoknak kell eldöntenie, akikhez menni szeretnél. Én 1-1 levél alapján nem tudok megismerni eléggé benneteket, sőt: több személyes találkozó is kell ehhez… Tehát én felelősséggel nem tudok nyilatkozni, de drukkolni tudok neked – ill. azt javaslom, hogy azoktól kérjél még merősítést, akik pozitívan állnak hozzád.
  És keresd meg azokat, akikre gondolsz – veszíteni nem veszítesz ezzel :-)

  Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!

  Nagyon örülök, hogy “rátok” találtam, éppen ez előbb meséltem a lányomnak a “szegénységtudatunkról” és az írásaidról!

  A vonzás, a rezgés az, ami gondot okoz (pillanatnyilag, mert folyamatosan dolgozom rajta, hogy jobb legyen). Azt hiszem, nem kis sikernek könyvelhetem el, hogy egyáltalán ÉLEK! És hogy túléltem olyan dolgokat, amelyekbe mások tényleg belehaltak: tönkrement vállalkozás, bar-lista, ingatlan-nélküliség, még meglévő hitelek, letiltás, házasság, aminek 27 év után vetettem véget, napi megélhetési gondok… ezek még meglévő problémák (bár tudom, hiszem és érzem, hogy ezekre is létezik megoldás).

  A titok, A vonzás törvénye, az Éld az életed és Kiyosaki (most felsorolni is nehéz lenne mindenkit) segítettek át a nehéz és sötét órákon. De többre nem voltam képes, annak ellenére, hogy van passzív jövedelem-teremtő lehetőségem, csak úgy érzem, energiám van kevés – a tettekhez…

  És ekkor kértem tőled a segítséget, amit ezúton is köszönök. Szeretnék majd egy szemináriumotokon részt venni, és végre teljes erőbedobással csinálni azt, amit szeretek, s amiről már régen meggyőződtem, hogy jó.

  Hálás köszönettel, hogy meghallgattál, -hallgattatok

  üdvözöllek

  Ildikó

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.